Μια μικρη ή μεγαλη βοηθεια για αγορα amiga

morpheusthegod είπε:
το WHDLOAD τι ακριβως ειναι?
Για να μην μπερδεύεσαι με δισκέτες και installs κλπ..

http://whdload.de/

Η Shareware έκδοση παίζει κανονικά απλά έχει ένα splash screen (δεν πήγε τσάμπα το προφίσιενσι:Ρ).
 
με το whdload φορτώνεις τα παιχνίδια σαν να εχεις mame μεσα από το σκληρό! Η διαδικασία είναι πανεύκολη!

Για μένα αυτό ψάχνεις...

Πάρε μια 1200 με μνημη 4-8mb φαστ και ενα cf adapter και καθαρισες!

Αν τα χρήματα σου το επιτρέπουν παρε και 030...αν όχι τα παραπάνω μόνο
 
morpheusthegod είπε:
καλος ο emulator αλλα πιστευω οτι ειναι τελειως διαφορετικο απο το να εχεις ενα ζωντανο μηχανημα!!!
το WHDLOAD τι ακριβως ειναι?
Δέν στο προτείνω ώς αντικατάσταση (αλλιώς θα έπεφτε φωτιά να με κάψει, παρόλο που ο 2.30 Winuae αποδυκνείεται πληρέστατος BTW) εφόσον και εγώ διαθέτω, παίζω και μαζέυω κανονικές αμίγκες και είναι και το αγαπημένο μου μηχάνημα. Απλά επειδή είπες ότι δέν γνωρίζεις πράγματα σχετικά με την Αmiga ίσως είναι ένα καλό intro στον κόσμο της, και φυσικά στα διαφορετικά μοντέλα. Άν τώρα βιάζεσαι να αποκτήσεις μια Amiga για gaming, και θές να είσαι μέσα στα πράγματα, τότε τα setup που σου προτείνουν οι φίλοι συμφορουμίτες (1200, HD, Ram + Whdload) είναι σαφώς και τα προτεινόμενα. Απλά θα ξοδευτείς αρκετά. Άν δέν έχεις πρόβλημα με το budget τότε χώσου άφοβα και πάρτα χωρίς συζήτηση, είναι η καλύτερη λύση, άν θές ένα μηχάνημα που να παίζει σχεδόν τα πάντα με ευκολία. Επειδή όμως στην πορεία ανακαλύπτεις ότι δέν θές να παίζεις και ΟΛΑ τα αμιγκοπαίχνιδα που βγήκαν ποτέ (κάτι που δέν θα σου το προσφέρει ούτε το Whdload φυσικά μήν γελιόμαστε) τότε ίσως -λέω ίσως- σε κάλυπτε και μια 500άρα, την οποία και αγοράζεις με κόστος πολύ-πολύ μικρότερο. Στην πορεία, μπορείς να αποκτήσεις και μιά 1200.

Όλοι απο μια 500άρα ξεκινήσαμε !! (Καλά μερικοί και απο 1000άρα λέμε τώρα)
 
Διαβάζω διάφορα για cf, 030, fast ram, σκληρούς, μετά θα θέλεις και ένα monitor, με 2 λόγια μπορεί κάποιος Αμιγκάς να μας πει πόσο περίπου είναι το κόστος για κάποιον που θέλει ένα τέτοιο μηχάνημα για να παίζει παιχνίδια στην Amiga?
 
basic configuration:

A500 1MB, joystick, mouse, τροφοδοτικο, καλωδιο τηλεορασης, δισκετες = 70+ ολα μαζι

αναβαθμισμενο :

Α1200, joystick, mouse, τροφοδοτικο, καλωδιο τηλεοραση, δισκετες = 100 ευρω

ακομα καλυτερο:

το παραπανω, +σκληρο ή CF, + 4/8 MB expansion, +pcmicia adapter/CF =190 ευρω

μεγιστο:

ολα τα παραπανω, αλλα αντι για ram expansion, βαζεις επιταχυντη 030 = 250 ευρω

Οθονη για να γουσταρεις καλυτερα = 40-60 ευρω.
 
Το λοιπον:

Α1200: 60-80 ευρω (αναλογα με την κατασταση και τα παρελκομενα)

CF 4gb-8gb + CF2IDE Adapter + cable: 20-30 ευρω (αναλογα με χωρητικοτητα)

68030 Accelerator + μνημη 16mb-64mb:80-150 ευρω (αναλογα με το μοντελλο)

Memory Board 4mb-8mb: 40-70 ευρω

PCMCIA CF Adapter + CF Card για μεταφορες αρχειων απο PC: 15-20 ευρω

Kατ'εμενα αν θελεις να εχεις το κεφαλι σου ησυχο ωστε να παιζεις απειρα παιχνιδια με Whdload αλλα και να τρεχεις αξιοπρεπως κι ενα λειτουργικο οπως το απολαυστικο και κλασσικο 3.9 σου αρκει μια 1200 με CF 6gb kai 030 (οχι απαραιτητα Blizzard αλλα και αλλα μοντελα οπως πχ το Cobra κλπ). Αυτα μπορεις να τα αποκτησεις συνολικα με περιπου 200 ευρω.

To απολυτα base μηχανημα κυριως για gaming (για τι αλλο εξαλλου) ειναι μια στοκ Α1200 με μνημη 4mb και CF 6gb με περιπου 100-120 ευρω. Αυτα
 
Μαλλον οταν το εγραφες, δεν ειχε βγει το δικο μου μηνυμα και εγραψες τα ιδια.

Αυτο που ειναι αξιοπροσεκτο, ειναι οι ιδιες τιμες που αναφερουμε και οι δυο, που

σημαινει οτι καπου εχουν στανταριστει οι τιμες. Ισως η Α1200 απο μονη της να ειναι

λιγο πιο ακριβη. Εδω την δινουν 100, εξω την δινουν 80 αλλα με τα μεταφορικα

παει το ιδιο. Γραφεις οτι μπορει να βρει απο 60, αλλα αν υπολογισουμε τα 20-30 ευρω

μεταφορικα, δεν νομιζω να βρει με τιμη 30 ωστε να του παει συνολικα 60 ευρω.
 
Υπ' όψην ότι επέκταση μνήμης που να δίνει fast ram στην Α600 δεν πρέπει να υπάρχει (ή τουλάχιστον δεν έχω δει πουθενά).
 
Υπάρχει αλλα είναι πανακριβη, PCMCIA SRAM
 
@Mike

οντως εγραφα την ιδια ωρα μ'εσενα αλλα ετσι αποκτα μεγαλυτερη αξια για το φιλο μας η κοινη εκτιμηση των τιμων. Εφοσον και οι δυο γνωριζουμε καλα την αγορα λογικο ειναι να συγκλινουμε. Επισης οσον αφορα τη 1200 που λες, παντα λαμβανω ως κριτηριο και το γεγονος οτι υπαρχει κοσμος που πουλαει λογικα και οχι με κριτηριο το υπερβολικο κερδος. Οι τιμες ειναι αυτες που ειναι παντα, απλα θελει υπομονη. Παρε για παραδειγμα τις CF καρτες και τα CF2IDE ανταπτορακια. Υπαρχει κοσμος που πουλαει καρτες των 4gb (με εγκατεστημενο λειτουργικο που μπορει ο καθενας χωρις κοπο να κατεβασει κα να εγκαταστησει) σε τρελα λεφτα (50 ευρω λογου χαρη) την ιδια στιγμη που με λιγο ψαξιμο αγοραζεις 6gb καρτα + CF2IDE + καλωδιο με περιπου 20 ευρω (μεσω Ebay με τα ταχυδρομικα μεσα).

@nkarytia

φυσικα και υπαρχει Fast ram και οχι μονο μεσω PCMCIA αλλα κουμπωτη στον επεξεργαστη. Ειναι η Α608 η οποια προκειται να κυκλοφορησει (ελπιζουμε) συντομα και θα δινει μεσω jumper 8gb ή 4gb χωρις conflict με τη PCMCIA. Aπλα ακομη δεν εχει βγει σε μαζικη παραγωγη περα απο τα πρωτα 10 κομματια που εφυγαν "στο φτερο". Εχει ηδη κυκλοφορησει μια φουρνια απο εναν ρωσο (που ουσιαστικα τη πρωτοεφτιαξε) αλλα αυτα τα κομματια εμφανιζονται αραια και που σε γνωστα sites αγοραπωλησιων. Εγω εχω ηδη μια 4gb απο τη φουρνια του 2007
 
Δέν μπορείς να πείς οτι η Α608 υπάρχει.

Θά υπάρχει οταν ο Ρώσος ξεμείνει απο λεφτα και ξεκινήσει πάλι την αρπαχτή του, γιατι για αρπαχτή πρόκειται.

Τεσπα, η μόνη βιώσημη λύση στην Α600 αυτή τη στιγμή είναι η SRAM αλλα και εκεί ζητάνε την μανα και το πατέρα τους απο λεφτα, Γενικά φίλε θα ξοδευτείς πολύ αν δεν ακολουθήσεις το δρόμο της Α1200 γιατι απλα εκεί υπάρχει η μεγαλύτερη προσφορά αρα και οι σχετικά χαμηλότερες τιμές.
 
Το ο,τι δεν υπαρχει ΑΥΤΗ τη στιγμη δεν αναιρει το γεγονος οτι ο Zetro απο το ΕΑΒ ειναι στο τελευταιο σταδιο της οριστικης παραγωγης των επομενων 20 κομματιων και επεται συνεχεια αν ολα πανε καλα. Επισης το γεγονος οτι υπαρχουν συχνα πυκνα στην αγορα κομματια της προηγουμενης φουρνιας επιτρεπει καποια ελπιδα για να αποφευχθουν τα υπερογκα ποσα για SRAM. Και φυσικα διαφωνω μαζι σου στο περι αρπαχτης γιατι απλουστατα ο ρωσος δεν παραγει πλεον (εχει αναλαβει ο Zetro) και δευτερον εστω και σε μικρες ποσοτητες υπαρχουν καρτες που χαριζουν σε χρηστες Α600 τη δυνατοτητα για whdload χωρις ροβληματα. Κατα τ'αλλα δε διαφωνουμε στο ο,τι μια Α1200 εχει απο τη μαμμα της καλυτερο επεξεργαστη, περισσοτερη μνημη και AGA αλλα σε επεκτασιμοτητα κι εκει πρεπει να μπει το χερι στη τσεπη για τα καλα.
 
20 κομμάτια είναι ένα τίποτα, δεν το χαρακτιρήζω καν προσπάθεια.

Ή κανεις κατι σωστά (βλεπε HxC) ή δέν το κάνεις καθόλου.

Απο τη στιγμή που δέν υπάρχει η Α608 στην ανεξάρτητη αγορα (amibay, vessalia, ebay etc). σημαίνει οτι δέν είναι διαθέσημη. Τώρα αν βγούν 20 κομμάτια (που την κόβω και την πετάω στην ασφαλτο οτι θα είναι ήδη κλεισμένα απο γνωστούς και φίλους) δέν σημαίνει τίποτα.

Δέν μου έχει αποδείξει ο Zetro οτι άξιος εμπιστοσύνης (σχεση πελάτη-πωλητή) κατι που μου απέδειξε ο lotharek με την αψογη συμπεριφορά του.

Εν κατακλείδι, κράτα μικρό καλάθι και αναγνώρισε τις προσπάθειες (τουλάχιστόν οσον αφορά το HW) οταν παρουσιάσούν δείγμα γραφής.

Πρόσφατο παράδειγμα αποτυχίας (παρόλο την πραγματικα φιλότιμη προσπάθεια) κατέλειξε το pandora, αργησε πολύ, είναι δυσκολο να το αποκτήσεις και είναι πιό ακριβό απο ένα netbook με παραπάνω δυνατότητες.
 
Παρολο που δεν ειμαι υπερμαχος του Zetro, με ποιο κριτηριο τον χαρακτηριζεις αναξιο εμπιστοσυνης. Εχει εξαπατησει προσωπικα εσενα; Κι επισης μαλλον δεν εχεις παρακολουθησει ολη τη πορεια παραγωγης του Α608 οταν λες οτι θα παει μεταξυ φιλων και γνωστων. Εγω ειμαι ενας απ'αυτους που τον περιμενουν, χωρις να εχω δει καν φωτογραφια του Zetro, ποσο μαλλον να ειμαι φιλος του. Καποια στιγμη πριν καιρο ανοιχτηκε ενα thread στο EAΒ οπου εκδηλωνοταν ενδιαφερον και προπαραγγελιες. Αυτο ηταν ολο. Οποιος προλαβε τα πρωτα 20 κομματια ειδε :D Η παραγωγη προβλεπει στο (αμεσο -;- μελλον 100 κομματια. Η δουλεια αυτη δεν ειναι ευκολη. Εδω μια ολοκληρη Indivdual Computers (με πολλες επιτυχιες σε νεο και σημαντικο amiga hardware) δεν εχει φανει συνεπης σε χρονους παραγωγης, ενας ιδιωτης δε μπορει να κρινεται ετσι για ενα προτζεκτ για Α600, που ομοιο του δεν εχει ξαναυπαρξει το τελευταιο διαστημα. Anyway, το θεμα ειναι οτι με στοκ Α1200 κατι μπορεις να κανεις εστω και περιορισμενα, με Α600 ομως απλα πρεπει να κανεις μαγικα τρυκ και πολλους συμβιβασμους ακομη και για απλα πραγματα. Αυτα :)
 
portarinos78 είπε:
Παρολο που δεν ειμαι υπερμαχος του Zetro, με ποιο κριτηριο τον χαρακτηριζεις αναξιο εμπιστοσυνης... ...Καποια στιγμη πριν καιρο ανοιχτηκε ενα thread στο EAΒ οπου εκδηλωνοταν ενδιαφερον και προπαραγγελιες. Αυτο ηταν ολο. Οποιος προλαβε τα πρωτα 20 κομματια ειδε :D Η παραγωγη προβλεπει στο (αμεσο -;- μελλον 100 κομματια. Η δουλεια αυτη δεν ειναι ευκολη. Εδω μια ολοκληρη Indivdual Computers (με πολλες επιτυχιες σε νεο και σημαντικο amiga hardware) δεν εχει φανει συνεπης σε χρονους παραγωγης, ενας ιδιωτης δε μπορει να κρινεται ετσι για ενα προτζεκτ για Α600, που ομοιο του δεν εχει ξαναυπαρξει το τελευταιο διαστημα.

Saulot είπε:
Δέν μου έχει αποδείξει ο Zetro οτι άξιος εμπιστοσύνης (σχεση πελάτη-πωλητή) κατι που μου απέδειξε ο lotharek με την αψογη συμπεριφορά του.
Ξαναδιάβασε τα bold και θα δείς οτι δέν τον λέω ανάξιο.

τώρα όσον αφορα το οι 20 πρώτοι είναι ακριβώς η λογική "φίλοι και γνώστοι" και ξαναφέρνω το παράδειγμα του lotharek που δουλευει με την λογική "βγάζω το καθε batch στο ebay" και δείχνει πώς πρέπει να γίνεται η δουλειά σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@Δεν είχα ιδέα για τη πατέντα του ρώσου. Πόσα επιανε περίπου;

BTW, Από το zetro είχα αγοράσει μια SRAM 2MB για την Α1200 μου για 15 λίρες μαζί με τα ταχυδρομικά. Το amibay μου τη δίνει γιατί γενικά δεν εξασφαλίζεσαι στο paypal από την άποψη του ότι τα θέλουν gift και με τα έξοδα του paypal πληρωμένα από 'σένα. Αμα κάτι πάει στραβά, το paypal σφυρίζει αδιάφορα επειδή ήταν gift...
 
Saulot είπε:
Ξαναδιάβασε τα bold και θα δείς οτι δέν τον λέω ανάξιο.τώρα όσον αφορα το οι 20 πρώτοι είναι ακριβώς η λογική "φίλοι και γνώστοι" και ξαναφέρνω το παράδειγμα του lotharek που δουλευει με την λογική "βγάζω το καθε batch στο ebay" και δείχνει πώς πρέπει να γίνεται η δουλειά σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες.
Mα η φραση "Δέν μου έχει αποδείξει ο Zetro οτι άξιος εμπιστοσύνης..." νομιζω οτι σημαινει "Zetro=αναξιοπιστος μεχρι αποδειξεως......". Τελος παντων, οπως ειπα και παραπανω δεν ειναι αυτο το θεμα μας. Μακαρι να βγαινει νεο hardware για τις amiga μας και τιποτ' αλλο δε θελουμε. Ας ειναι και μικρα batches εστω κι ας βγαινουν πραγματα που δεν τα φανταζομασταν ουτε στα ονειρα μας.
 
...ρε τρελοκομεία αμιγκοφανς...τον τρελάνατε τον άνθρωπο που θέλει να πάρει αμίγκα!!!

Αν συνεχίσετε έτσι θ' αρχίσει τα ναρκωτικά και θα πάρει st!!! :p

Μετά θα έχετε τύψεις που πήρε τον στραβό τον δρόμο!

Πάρε φίλε μας μια 1200 να βρεις την υγεία σου και μην τους ακούς...έχουν το αμιγκομικρόβιο αυτοί και δεν ξεκολλάς από δαύτο!!! :)

Τούτοι και προφυλακτικό με το σήμα της αμίγκα να βγει θα το πάρουν!!!

(ενώ εγώ κρατάω χαρακτήρα... :) )
 
χαχαχαχαχαχα. προφυλακτικα με την ουγια της commodore ή της Αmiga Technologies; Ποια να ηταν καλυτερα; :D

Στο θεμα μας, οπως θα διαβασες παραπανω, του προτεινω μια Α1200 για σιγουρια, AGA και καλυτερη και φθηνοτερη επεκτασιμοτητα.
 
Όλοι 1200 του προτείνουμε.

Για προφυλακτικά δέν ξερω αλλα για διόδια, μονο σ'αυτα που εχουν κατι κοκκινοασπρες μπάλες πληρώνω.
 
Πίσω
Μπλουζα