Μια μικρη ή μεγαλη βοηθεια για αγορα amiga

σας ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια σας !!!!!!!!!!!!!!

αν και να σας πω την αληθεια με μπερδευτε πολυ!!!!σημερα εκλεισα μια αμιγκα 500 για αρχη και μολις μπω στο πνευμα της φιλοσοφιας της θα παρω και μια 1200 απ'οτι βλεπω!!!την περιμενω απο βδομαδα να την παραλαβω στα χερια μου!!!!οποτε απο την αλλη εβδομαδα θα χρειαστω εντατικα μαθηματα!!!!!!!!!!
 
Εύχομαι "καλορίζικη" και "καλόπαιχτη" η amigούλα σου. :thumbup:

Πραγματικά ανεβαίνει η ψυχολογία μου όποτε βλέπω κάποιον να αποκτάει ένα τέτοιο μηχάνημα, γιατί θυμάμαι τον εαυτό μου πριν αρκετά χρόνια !!

Πάρε και δισκέττες να 'χεις να γράφεις υλικό, και τις επόμενες μέρες τα παιδιά θα σου δώσουν οδηγίες για το πως θα "περάσεις" disk images σε αυτές.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
σας ευχαριστω ολους παρα πολυ!!!!αμεσως πεσατε ολοι πανω μου για να με βοηθησετε!!! δισκεττες να δω που θα βρω...!!!σταματησαν να βγαζουν δισκεττες?(το λεω αυτο γιατι πηγα σε ενα μεγαλο μαγαζι σημερα στη θεσσαλονικη και ζητησα δισκεττες και η κοπελα που ηρθε να με εξυπηρετησει με κοιταζε στα ματια και μου λεει οτι δεν εχει δει ποτε στη ζωη της δισκεττες!!!ηρθε και ενας αλλος νεαρος και μου ελεγε κι αυτος τα δικα του και οτι δεν φερνουν πια δισκεττες!!!)

αληθεια τι δισκεττες παιρνει? κανονικες 1.44μβ ή τις πιο παλιες?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παίρνει 3.5'' δισκέττες, κανονικά double density (τις "παλιές" που είπες), αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και high density.

Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να "στοκάρεις" τίποτα τρελλά νούμερα - π.χ. 400 δισκέττες - διότι μπορείς κάλλιστα να πάρεις μόνο καμία 40αριά ας πούμε, να γράψεις κάποια παιχνιδάκια της αρεσκείας σου εκεί, και μετά όταν (και αν) τα βαρεθείς, να γράψεις απο πάνω κάποια άλλα, κ.ο.κ.

Ενα θεματάκι με τις δισκέττες (το οποίο είναι ευτυχώς μικρό), είναι ορισμένα παιχνίδια -άνω της μίας δισκέττας, εννοείται- που η κατανομή των δεδομένων μέσα τους είναι τέτοια, που χρειάζονται 2ο drive για να μην σε ταλαιπωρούν.

Για παράδειγμα, ούτε καν να διανοηθείς να παίξεις το Rocket Ranger με μόνο ένα drive.

Mην σε αγχώνει όμως καθόλου αυτό !! Τέτοιες περιπτώσεις με "τρελλές" αλλαγές δισκέττας, δεν είναι ιδιαίτερα συχνές. :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δισκέττες τελικά, μπορούμε να βρούμε πουθενά. Ξέρει κανείς κάνα μαγαζί που να έχει ακόμα;;
 
Εγω παντως εχω παρει μερικες κουτες πριν χρονια και τις εχω κρατησει

ως stock, κλειστες. Θυμαμαι εκαναν 5 περιπου ευρω η δεκαδα.

Εκτος αυτου εχω και το μεγαλυτερο αρχειο, με 10.000 καλες δισκετες.

Ξερετε αλλωστε οτι το whdload δεν περιλαμβανει ολα τα παιχνιδια αμιγκα.
 
Εγώ δυσυτχώς έχω λιγότερες απο 30 καινούργιες και κάμποσες παλιές - γραμμένες, οι οποίες δεν ξέρω πόσο αξιόπιστες είναι. Και έχεις δίκιο ότι δεν υπάρχουν όλα τα games σε whdload μορφή. Άσε, που εμένα ορισμένα μου βγάζουν και προβλήματα.
 
Δες και τον HxC sd floppy emulator, γλιτωνεις πολλες δισκετες
 
Πρώτον, δεν χρειάζεται να σπέρνουμε τον πανικό χωρίς λόγο.. δισκέτες βρίσκεις ακόμα πανεύκολα.

Δεύτερον, σιγά τα πολλά παιχνίδια που δεν έχουν WHDLoad patches ρε παιδιά... δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα τα 2000+ που έχω εγκατεστημένα με καλύπτουν.
 
Άλκη είμαστε παράλληλα και συλλέκτες...λογικό είναι να τα θέλουμε όλα!
 
@alkis21

Αλλο το ο,τι εσενα σε καλυπτουν 2000+ παιχνιδια κι αλλο αν εχουν βγει slaves για ολα τα παιχνιδια που κυκλοφορησαν ποτε σε amiga. Η αληθεια ειναι οτι το whdload ειναι βολικοτατο αλλα μπορει να υαρχουν αγαπημενα παιχνιδια καποιου που δεν εχουν μεταφερθει εκει.
 
Αυτό το έχω ακούσει πολλές φορές και είμαι ειλικρινά πολύ περίεργος για το ποια είναι αυτά τα παιχνίδια που ανήκουν στα αγαπημένα έστω ενός ανθρώπου και δεν έχουν ούτε WHDLoad, ούτε εγκαθίστανται στον σκληρό από μόνα τους. Πραγματικά αναρωτιέμαι επειδή εμένα δεν μου έρχεται ούτε ένα στο μυαλό. Εγώ θεωρώ πως έχω στον σκληρό μου κάθε τίτλο που θα έπαιρνε έστω 30% σε ένα review (και πάρα πολλά που θα έπαιρναν πολύ χαμηλότερο :D ). Πόσους γνωρίζουμε που έχουν ως αγαπημένο παιχνίδι το Graffiti Man ή το Screaming Wings;
 
Με γέιά φίλε, νομίζω ότι έπραξες σωστά. Όπως επεσήμανε και ο Άλκης, δισκέττες φυσικά βρίσκεις. Στην μετατροπή των παιχνιδιών (adf) θα δυσκολευτείς λίγο, αλλα έχουν φτιάξει ωραίους και αναλυτικούς οδηγούς τα παιδιά εδώ και θα βρείς άκρη. Η 500άρα είναι η πιό κλασσική Amiga όλων των εποχών, και απο τις πιό όμορφες. Γνώμη μου είναι να βρείς μια μικρή τηλεόραση CRT και την συνδέσεις με Scart (το οποίο και θα αγοράσεις επίσης εύκολα εάν δέν μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου) για να ζήσεις την αυθεντική εμπειρία ! Άν φυσικά μπορέσεις να βρείς ένα όμορφο 1084 monitor, θα βρεθείς στην πιό γνήσια και retro θέση που μπορεί να βρεθεί ένας retro-gamer , πόσο μάλλον εάν έχεις και 1 ή 2 pacman/tomahawk joysticks ! Πάντα ζηλέυω όσους ζούν για πρώτη φορά την ιεροτελεστία του φορτώματος ενός αμιγκοπαιχνιδιού !

Υ.Γ Ξέχασα το βασικότερο, καλορίζικη και καλόπαιχτη (που φυσικά θα είναι !!)
 
μολις εχθες παρελαβα την αμιγκα στα χερια μου!!!!η χαρα δε περιγραφεται!!!!!!!!!!

την συνδεσα σε μια plasma tv αλλα μου τα δειχνει ασπρομαυρα!!!ο ηχος ειναι κανονικα. εβαλα τα rc καλωδια στον ηχο και στο mono!!! αυτο το mono ειναι για μονοχρομα ή βγαζει και εγχρωμο σημα?δεν εχω και crt τηλεοραση να το δοκιμασω...

για να φτιαξω ενα καλωδιο rgb σε scart πως θα το φτιαξω? μηπως μπορει καποιος να μου στειλει τα διαγραμματα? ειναι δυσκολο στην κατασκευη?

sorry παιδια που σας ζαλιζω αλλα ειμαι και λιγο ασχετος με αμιγκα!!!!
 
Α500 πηρα για να μπω στο κλιμα και σιγα σιγα θα ερθει και η 1200!!!
 
Μεγειά...... νομίζω ότι θα σε καλύψει η 500. :)
 
σας ευχαριστω ολους αλλα με τις ερωτησεις που εχω πιο πανω?

μπορει καποιος να με βοηθησει?
 
SCART_cable.png


Και έτοιμο

http://cgi.ebay.de/AMIGA-SCART-TV-Kabel-Kabelspezialist-de-2-0-Meter-/360316338776?pt=Klassische_Computer&hash=item53e4870258
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα