Μια τρελή τρελή σαραντάρα (1970)

γεια σου Κοκαλω!!!


απόψε το βραδυ στον alpha στις 21.00 η ταινια
 
Τρελό γέλιο εκεί που τρέχει να κρυφτεί στο κέντρο για να μην τη δουν οι γνωστοί και μπλέκεται στο χορευτικό και την τραβολογούν οι χορευτές και σε συνδυασμό με την κατάλληλη μουσική.... ΕΠΙΚΟ!!
 
Η διαχρονική μας Ρένα, η ασύγκριτη κωμικός μας, η μέση ελληνίδα της διπλανής πόρτας, η πιο χαριτωμένη και γελαστή γκρινιάρα που θα μπορούσε να υπάρξει για μια ακόμα φορά δίνει ρέστα σε ελληνική ταινία. Ακόμα και σε ένα φαινομενικά αταίριαστο ζευγάρι όπως ήταν με το Μπάρκουλη, η πληθωρικότητα της, η λάμψη της και η χαρισματική προσωπικότητα της επισκιάζει τα στερεότυπα της διαφοράς ηλικίας και προσφέρει ένα υπέροχο happy end στο φιλμ, που αναγκάζει και την αιώνια στριφνή και ξινή (εννοείται μόσο στο πανί) Τασσώ Καββαδία να χαμογελάσει εγκάρδια.
Νομίζω ότι είναι από τις λίγες αν όχι η μοναδική φορά που συνεργάστηκαν οι δυο κατεξοχήν μορφές του σεναρίου και της σκηνοθεσίας του ελληνικού κινηματογράφου, οι κ.κ. Δαλιανίδης και Σακελλάριος. Ευτυχώς δεν ζουν στις μέρες μας γιατί δεν θα άντεχαν τον συναγωνισμό με τις πολύ ανώτερες τους μυθικές μορφές των τελευταίων χρόνων που τους επισκίασαν και με το παραπάνω χαρίζοντας μας αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Η τελευταία παράγραφος μου είναι μια ευγενής χορηγία στην ανάγκη όλων μας για λίγο γέλιο που τόσο χρειάζεται στην ζωή μας.
Γιάννη και Αλέκο μας, σας ευχαριστούμε για τις τόσες πολλές και τόσο λαμπερές αθάνατες ταινίες με τις οποίες όλοι μας μεγαλώσαμε.
 
Πίσω
Μπλουζα