Μια retro gaming βραδιά στην Αθήνα? [20/2/2016]

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.785
Αντιδράσεις
4.254
Λοιποοον, σημερα σκεφτομουν να κανουμε κατι σαν κοινοτητα που δεν εχουμε κανει.

Μπηκαν τρελες ιδεες στο μυαλο μου αλλα ξαφνικα αντιληφθηκα οτι ποτε δεν εχουμε κανει κατι που θα θεωρειτο αυτονοητο για τετοια κοινοτητα:

Να βρεθουμε μια βραδια σε καποιο χωρο (οχι στο λουκι) με τα κονσολικα μας, κανα PC, arcade sticks, μπυρες και να λιωσουμε στο ρετρο-gaming.

Σκεφτομουν κατι μη politically correct προς την αποκτηνωσις.

Πολλα μπυρονια, φωνες, λιγες καταρες, φανατισμο και high scores. Στο ενδιαμεσο φιλοσοφικες συζητησεις περι gaming, ανταλλαγες, συμβουλες. Στις παρυφες εγω, ο Μαριος και ο Imgema θα εξηγουμε ποσα καιρο απο τη ζωη μας εχουμε φαει σε gaming μανιοκαταδιωξεις.

Δυστυχως σε αυτο το ρυπαρο παζλ δεν πολυταιριαζουν οι κυριες-μελη διοτι θα φριξουν και θα γκρεμισουμε τα ευγενη προφιλ που χτιζουμε διαδικτυακα τοσα χρονια.

Σκεφτομουν να αποφυγουμε καποιο κυριλε χωρο πχ σε ξενοδοχειο και τετοια διοτι θα ειχε αυστηρο ωραριο και επρεπε να φερομαστε ωσαν την Μανταμ Μποβαρι.

Σε πρωτη φαση θα ηθελα να ρωτησω τα εξης

  • Εχει καποιος φιλος καμια αποθηκη που να εχει τα βασικα...μια λαμπα και 2-3 πριζες?
  • Υπαρχει διαθεση συμμετοχης σε κατι τετοιο? Αυτο σημαινει οτι ο καθεις θα φερει και το κατιτις του (καποια ρετροκονσολα ή κανα PC ή καμια οθονη ή κανα arcade stick...μπυρες θα φερουν ολοι)

Ακουω ιδεες.
 
Ο χώρος βασικά είναι το θέμα και μάλιστα ζόρικο.

Επειδή το 307 δεν το έχω πλέον και το αμάξι που έχω τώρα με το ζόρι χωράει τον 6128, αν προσφερθεί αμάξι φέρνω και νανάκι με mame να πέσει τρελή καφρίλα με διπλά μέχρι τελικής πτώσεως και όποιος αντέξει.
 
Καλη ιδέα. Ο χώρος είναι το θέμα. Εγώ δεν ξέρω τί θα μπορούσα να φέρω. Δε μιλάμε για έκθεση, οπότε αν φέρω, θα είναι κάτι συνηθισμένο, π.χ. το mac plus είναι εκ των ου άνευ. Αν καποιος φερει 6128 και είμαστε 10, εννοείται δε φτάνει, χρειάζεται και 2ος. Θα μπορούσα να φέρω εγώ. Η ακομα καλύτερα θα μπορούσα να φέρω εκείνο το atari 7200 που είχες παίξει εσύ Γουώλη κι είχες κανει και παράπονα για το σήμα RF. Ευκαιρία να δοκιμάσω το βυσμα composite.

telonio είπε:
και το αμάξι που έχω τώρα με το ζόρι χωράει τον 6128,
Δηλαδή;;;;; Κάτι τέτοιο οδηγάς; :eek: o_O:D

2057.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Α ρε Νίκο έλιωσα! χαχαχαχαχα

Εννοώ στο 307 χώραγε η καμπίνα, σε αυτό που έχω τώρα άντε να πάρω το control panel και την οθόνη (τα ξύλα θα έρθουν με άλλο δρομολόγιο) - μοιάζει πάντως με αυτό που έβαλες. Έχω 7 Amiga 500 και καμιά 10αρια joystick, τόσες οθόνες δεν έχω.
 
μου αρεσει το concept σαν ιδεα και αν κανονιστει θα ερθω θα φερω και famiclone Κονσολα με τα παιχνδια του NES μεσα
 
Wally είπε:
Δεν εννοω επ ουδενι εκθεση!!
Eννοείτε Πάνο δεν θα είναι έκθεση αλλά μια "ρετρό αλητεία φάση" κατά κάποιο τρόπο. Ο χώρος να βρεθεί και από μηχανήματα να φάνε και οι κότες που λένε.
 
Πολυ ωραια ιδεα! O χωρος ειναι το προβλημα :xm:

Καποια πραγματα που μπορω να φερω ειναι : Arcade stick,Nintendo handhelds,GameCube+gb player,Snes κονσολα και Snes controls με usb ανταπτορες για emu. (Εννοειται οχι ολα μαζι :p )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η ιδεα ειναι καταπληκτικη! Συμπτωματικα προχθες ενα gaming φορουμ ειχε διοργανώσει αναλογο event αφιερωμένο στη ρετρο εποχη της Nintendo με χωρο γεματο απο κονσολες Nintendo 64, SNES, NES και Gamecube με τα παντα ολα απο κλασσικα παιχνιδια της εποχης οπως Donkey Kong country 1, 2, 3, Super Mario bros, Castlevania, Ninja Gaiden, Ms. pac man, Demon's crest, Goldeneye 007, R-type, Super ghouls n' ghosts, Double dragon, Battletoads, Arkanoid και δεκαδες αλλα που εγινε το ελα να δεις! Περιμενουμε λοιπον οργανωση και απο το παρων φορουμ με πολλες συμμετοχες!
 
Ωραία ιδέα (για αυτούς που μπορούν να πάνε.) Γιατί να μη γίνει σαν 80-90s party, πετάω εγώ την ιδέα..
 
Για ποσά άτομα πάνω κάτω; Υπάρχει όριο; Ρωτάω για τον εξής λόγο... Με χαρά μου να σας "φιλοξενήσω" σε μια βραδιά καφριλας gaming καθώς ίσως γνωρίζετε πως έχω και κάποια φλιπερακια, μια καμπίνα με ms pac man, απλά ο χώρος δεν είναι σούπερ άνετος... Δυστυχώς οι κονσόλες μου είναι τακτοποιημενες μαζί με τα παιχνίδια της συλλογής μου και δε θα ήθελα να τα "ανησυχήσω" όποτε αν υπάρχει διάθεση για ρετρό κονσόλες θα πρέπει να φέρουν κάποιοι... Κάποιο τραπέζι ή κάτι άλλο για να ακουμπήσουμε κανα μόνιτορ κονσόλα joysticks κλπ θα βρω. Απλά όπως προείπα ο αριθμός των ατόμων είναι μια ερώτηση, το πότε είναι η δεύτερη καθώς το πρόγραμμά μου είναι λίγο περίεργο σε σχέση με τη δουλειά μου και ίσως να πρέπει να λείψω εκτός Ελλάδας για κάποιες μέρες.

Στην ιδέα που είπε ο arpacolla πιο πάνω για το πάρτυ δε θα μπορούσα να συμβάλλω καθώς το πάρτυ έχει άλλες συνθήκες και ο χώρος που έχω όλα τα μηχανήματά μου είναι στο σπίτι μου και είναι ο χώρος με τη συλλογές μου και έτσι θέλει μια πιο προσεγμένη μεταχείριση...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φιλτατε Fred οι ενδοιασμοι σου ειναι απολυτως κατανοητοι. Σιγουρα δεν εννοουσα παρτυ ή εκθεση. Και φυσικα ο αριθμος των συμετεχοντων θα κρινει τον χωρο που απαιτειται.

Αν μαζευτουμε 30 ατομα πχ, μαλλον θα πρεπει να νοικιασουμε αιθουσα...

Παντως αν κρινω απο τις συμμετοχες στις τελευταιες δραστηριοτητες, δεν θα ειμαστε πολλοι

Ας συνεχισουμε να ριχνουμε ιδεες!
 
Δεν υπηρχε μια καφετερια που ειχε ρετρο κονσολες/mame καμπινες στημενες μεσα; Μπορουμε να παμε και εκει...

Καπου εδω μεσα στο φορουμ την ειχα δει.
 
Δεν θα μου αρεσε η ιδεα της καφετεριας. Μπλεκουμε με αλλο κοσμο, παραγγελιες, ωραρια, "φευγω-ψαχνω-το-γκαρσονι-εχεις-ψιλα" κτλ

Μια απλα αποθηκη με μωσαικο και 2 πριζες θα ηταν ιδανικη! :)
 
Συμφωνώ με Γουώλη. Κάτι τέτοιο θέλουμε. Ελπίζω να μη βρούμε κάτι που θα χρειαστεί να το ανακαινισουμε κιόλας (αν και κατέχω από βαψίματα). Αυτό που θέλω να πω είναι πως ό,τι και να κάνουμε, θα πρέπει να γίνει Παρασκευή ή Σάββατο βράδι. Καθημερινή αποκλείεται. Δε θελω να ειναι μια κατάσταση όπως παλια που μας φωνάζαν οι γονείς μας να κοιμηθούμε γιατί πήγε 10 το βράδι. Η θα κανουμε αλητείες ή όχι, άρα μιλάμε ότι θα το τραβήξουμε αργά. Ε Γουώλη; Κατάλαβες τί έγραψα; ΑΡΓΑ! Α-Ρ-Γ-Α! Για πες το κι εσύ να τ'ακουσω. :p
 
Πολύ καλή ιδέα. Μάζωξη για retrogaming χωρίς "εξωτερικές παρεμβάσεις" απο άσχετο κόσμο - απλά gaming και άγιος ο Θεός, μαζί με την απαραίτητη κουβεντούλα πάνω στο "αντικείμενο". :)

O μόνος μου φόβος είναι αν θα μετατραπεί ένα τέτοιο gathering αποκλειστικά σε... ποδοσφαιροσυγκέντρωση. (φέρνω στο μυαλό μου τις θλιβερές εικόνες με τα "amigάδικα" των '90s όπου σε όλα τα μηχανήματα έπαιζαν kick-off και μόνο, και φρίττω). Θέλω ποικιλία !! :p
 
Συμφωνώ με Γουώλη. Κάτι τέτοιο θέλουμε. Ελπίζω να μη βρούμε κάτι που θα χρειαστεί να το ανακαινισουμε κιόλας (αν και κατέχω από βαψίματα). Αυτό που θέλω να πω είναι πως ό,τι και να κάνουμε, θα πρέπει να γίνει Παρασκευή ή Σάββατο βράδι. Καθημερινή αποκλείεται. Δε θελω να ειναι μια κατάσταση όπως παλια που μας φωνάζαν οι γονείς μας να κοιμηθούμε γιατί πήγε 10 το βράδι. Η θα κανουμε αλητείες ή όχι, άρα μιλάμε ότι θα το τραβήξουμε αργά. Ε Γουώλη; Κατάλαβες τί έγραψα; ΑΡΓΑ! Α-Ρ-Γ-Α! Για πες το κι εσύ να τ'ακουσω. :p
 


Σιγα ,μην ξεχασεις να παρεις και τα χαπια σου για την πιεση μαζι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εαν μαζευτουμε καμια 10αρια ατομα, θα βρουμε χωρο, για 30 ατομα θα ειναι πιο δυσκολο. Απο οτι θυμαμαι στα sensiblogatherings μαζευομασταν περιπου 15 ατομα.

Επισης εκ'πειρας λεω οτι "δευτερεοντα" μηχανηματα δεν εχουν τοση ζητηση, δηλαδη εαν εχουμε τα βασικα (ΜΑΜΕ, amiga, dreamcast, playstation) θα ειμαστε καλυμενοι, με εμφαση στα arcades. Και φυσικα ακομα πιο δυσκολο απο τα μηχανηματα, ειναι να φερουμε τις οθονες για αυτα. Καλο ειναι να κανουμε και μερικα τουρνουα, οπως street fighter, gran turismo, NBA JAM, world cup, mortal kombat, sensible/kick off, bomberman κτλ

Τελος για μερα, σιγουρα για ολους η καλυτερη ημερα ειναι η Παρασκευη. Το Σαββατο ολοι βγαινουμε το βραδυ, ισως εναλλακτικα να ειναι Κυριακη.
 
Σαν πολυ soft σας βλεπω για μια τετοια βραδυ :p

Τι να σας κανω που ειστε μακρια γιατι εχω ηδη ενα τετοιο μερος μαζι με αλλους δυο κολητους παιδικους φιλους που το συντηρουμε εμεις για να βγαζουμε τα γουστα μας.Στο μερος αυτο εχουμε μια τηλεοραση LG 50αρα που συνδεουμε της συγχρονες κονσολες και 2 crt για οποια απο της παλιες κονσολες γουσταρουμε,ενα παλιο διπυρηνο λαπτοπ που κανει την δουλεια του για mame κλπ και ιντερνετ φυσικα γιατι εχουμε και συνδεση ιντερνετ,arcade sticks για το mame και καμπινα που αυτο τον καιρο την εχουμε βγαλει και θα ξαναμπει την ανοιξη,τραπεζια και καρεκλες απο το μαγαζι με τα ηλεκτρονικα του χωριου που πηγαιναμε μια ζωη και εχει πολλα χρονια που εκλεισε,Ηλεκτρονικο στοχο για βελακια που τον πηραμε απο το συγκεκριμενο μαγαζι οταν εκλεισε και τον διορθωσαμε,δυο δερματινους καναπεδες γωνια,μπαρ που το φτιαξαμε εμεις και καθε λογης ξυδι οπως ουισκυ,βοτκα,metaxa,martini,τσιπουρο φυσικα 34 γραδα και διαφορα αλλα,ψυγειο με ρετσινες,μπυρες,κοκα κολα και σοδες,καταξηκτη για τα παγακια της φραπεδουμπας και παντα μεσα κρεατα οπως μπριζολες,λουκανικα,πανσετες,κοντοπλευρα,μπιφτεκια κλπ και φυσικα το απαραιτητο μαγκαλι γιατι το ψησιμο πεφτει βροχη,ξυλοσομπα να καιει στο φουλ τα κρυα βραδυα του χειμωνα και διπλα ενα μεγαλο ξυλινο κουτι οπου φτιαξαμε που να χωραει 600 κιλα πουρναρια για την σομπα.Μεχρι και κουρτινα μαυρη εχουμε στην πορτα να μην ξερει κανεις τι γινετε μεσα :p Αυτα που εχουν γινει μεσα σε αυτο το χωρο απλα δεν μπορουν να περιγραφουν μακαρι να ησασταν κοντα και θα γεινοταν χαμος λεμε :headbangdude:
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα