misha
RetroActive
- Αντιδράσεις
- 376
Γεια σας αδερφια!Εχω ενα παλιο υπολογιστη με μονοπυρηνο επεξεργαστη AMD Athlon XP 2200+ εγκατεστημενη RAM 1,5GB καρτα γραφικων AGP ATI Technologies Inc RV350 AS Radeon 9550 VGA compatible με RAM 128MB και TFT monitor με υποστηριζομενη αναλυση 1440x990.Το λειτουργικο που εχω φορτωμενο ειναι το Puppy Slacko 5.7.Ας αρχισουμε με την περιγραφη του προβληματος λοιπον.Η αναλυση ειναι ΟΚ οπως πρεπει το γραφικο περιβαλλον και τα εικονιδια ειναι υπεροχα οι δε εφαρμογες ανοιγουν στο πιτς φυτιλι και τελος η περιηγηση στο νετ ειναι υπεροχη και η ταχυτητα πολυ καλη για τον παλιο μου υπολογιστη.Μεχρι εδω ολα καλα.Το προβλημα ομως αρχιζει οταν παω να δω ενα βιντεο στο youtube η σε οποιοδηποτε σαϊτ με βιντεο.Τοτε το βιντεο παιζει μεν ηχο αλλα η εικονα παγωνει και οσο να ναι ο υπολογιστης σερνεται.Για να επανελθει στην αρχικη κατασταση ο υπολογιστης πρεπει να σταματησω να παιζω το βιντεο.Αυτο που καταλαβα με το φτωχο μου μυαλο ειναι οτι την ωρα που παιζω ενα βιντεο η CPU επιβαρυνεται υπερβολικα.Ανοιγω λοιπον την κονσολα και γραφω την εντολη top και βλεπω οτι επιβαρυνεται 60 μπορει και 70%.Παρατηρησα οτι γυρνωντας την αναλυση στα 1024x768 τα βιντεο παιζουν oρισμενα απο αυτα καλα και η επιβαρυνση της CPU ειναι γενικα πολυ μικροτερη και ο υπολογιστης δεν σερνεται.Δυστυχως ομως το γραφικο περιβαλλον ειναι ασχημο οπως μεγαλα και αντιαισθητικα εικονιδια κλπ.Το ερωτημα μου ειναι αν αλλαξω καρτα γραφικων και αγορασω μια με μεγαλυτερη RAM θα εχω την επιθυμητη αναλυση και τα βιντεο θα παιζουν καλα?Ευχαριστω εκ των προτερων για την οποια βοηθεια.
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: