Μικρός Σερίφης - Μικρός Αρχηγός - Μικρός Καουμπόϊ

iosta είπε:
Θυμάστε τον Ελ ατατούρκ; Πόρωση.

exetlaios είπε:

DINO είπε:
Ήταν ο σούπερ κακός του Ουέστ και χτικιό για τους ήρωές μας! :D
Κάτι σαν τον Λεξ Λούθο(ε)ρ στον Superman,

το σερίφη του Νοτιγχαμ στο Ρομπέν των Δασών,

τον KARR στον Ιππότη της Ασφάλτου κλπ κλπ...
Μετά από ανασκαφή των παλαιών μου τευχών, ανακάλυψα πως δεν υπάρχει Ελ Ατατούρκ, αλλά Ελ Καπιτάν και ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με την Τουρκία!

Ο Ελ Ατατούρκ πρέπει να ήταν στον Μικρό Ήρωα...

Επίσης βρήκα και τα παλαιότερα των παλαιοτέρων μου και σας τα παραθέτω:

fetch


12/11/74

---------------------------------------------

fetch


25/02/75

Φυσικά, δεν τα αγόρασα όταν ήμουν 2 χρονών! :D

Προφανώς, τα βρήκα αργότερα σε κάποιο βιβλιοπωλείο ή περίπτερο με παλιά περιοδικά...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Α, ρε τι μου θυμίσατε!

Πόσες και πόσες ιστορίες είχα διαβάσει.

Αλλά θυμάμαι καλά πως είχα μια εντονότερη κλίση προς τον Μικρό Αρχηγό, έναντι του Μικρού Καουμπόυ.

Ακόμη έχω την απορία για ποιον λόγο έκανα αυτή την διάκριση...
 
Ελ Ατατούρκ κι Ελ Καπιτάν κι οι δυο στα Μικρός Σερίφης-Αρχηγός κλπ. Ευχαριστώ το greekcomics.gr για το εξωφυλλο.
 
Ιδιος με τον Τσαρλς Μπρόνσον είναι!
 
Ρε παιδιά, έφαγα μια φλασιά !

Μετά τον Μικρό Σερίφη, Μικρή Καουμπόυ, Μικρό Αρχηγό κ.λ.π. ,

δε ήταν λογικό να υπάρχει και Μικρός Ιχνηλάτης;
 
mhmerotategiatipino είπε:
Ελ Ατατούρκ κι Ελ Καπιτάν κι οι δυο στα Μικρός Σερίφης-Αρχηγός κλπ. Ευχαριστώ το greekcomics.gr για το εξωφυλλο.
Άκου να δεις...

Δε θα απορήσω αν δω εξώφυλλο που να λέει : "Ο Ελ Κπιτάν και ο Ελ Ατατούρκ στη μάχη του Ελ Αλαμέιν!" :D
 
Ελ-πίζω να κερδίσει ο Μικρός Σερίφης !
 
Ποιος τα σχεδιαζε/μελανωνε? Υπαρχουν στοιχεια?

Επανερχομαι μετα απο την ερευνα. Ο σχεδιαστης ειναι Ελληνας και το ονομα αυτου Θεμος Ανδρεοπουλος. Εγω δηλωνω εντυπωσιασμενος και μεγαλος φαν του απο εδω και στο εξης. Ειναι η μονη αμιγως ελληνικη προσπαθεια που εχω δει μεχρι τωρα να συναγωνιζεται στα ισα τα ξενα προτυπα. Το σχεδιο, η ποη και το παχος των γραμμων καθως και η κατανομη των μαυρων δεν εχει να ζηλεψει τιποτε απο τα αντιστοιχα ξενα. Ειμαι σιγουρος πως υπηρξαν ξενες επιρροες. Σιγουρα ο εικονογραφος μελετησε και ισως αντεγραψε ξενα κομικς αλλα μπραβο του και μαγκια του. Γιατι καθησε μελετησε αποκωδικοποιησε, με τα ελλειπη μεσα ενημερωσης της εποχης (τωρα πλεον κυκλοφορουν βημα προς βημα οδηγοι και μεθοδοι) και απεδωσε σωστα το σχεδιο στα ιδια ποιοτικα στανταρ με ανθρωπους που ειχαν ακομη και τοτε πολλα χρονια αναλογης κουλτουρας πισω τους και δασκαλους.

Παραθετω ενα λινκ ρετρο ενδιαφεροντως που υπαρχουν δουλειες του αλλα και πολλα αλλα περι κομικ στην ελλαδα

http://gkosk.wordpress.com/category/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC/
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο μικρός κάουμπόι

Αν τα ονόματα Τσιπιρίπο, Πεπίνο, Πελεγκρίνο, Τζερόνυμο, Καλάμιτυ Τζέιν σας θυμίζουν κάτι από την παιδική σας ηλικία (αφορά τις σαραντάρες και σαραντάρηδες μάλλον) σας πληροφορώ πως αφορούν ήρωες που ήταν ζωγραφισμένοι στο οπισθόφυλλο του περιοδικού Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥΜΠΟΪ.

Η σειρά είχε ονομασθεί ''Η μεγάλη παρέλαση των ηρώων του Φαρ Ουέστ''.

(Αψού, τι σκόνη κι αυτή μέσα στο ντουλάπι. Τελικά κάτι γλύτωσε από τη μαμά-λαίλαπα) :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
papamitsos είπε:
Η Παλόμα νομίζω είχε εμφανιστεί μόνο στον μικρό Σερίφη και όχι στα άλλα δύο. Απ'ό,τι θυμάμαι ο Μικρός Σερίφης έβγαινε από άλλη εκδοτική από αυτήν που έβγαιναν τα άλλα δύο και οι ιστορίες του ήταν πιο απλοϊκές καθώς και ο συγγραφέας ήταν διαφορετικός. Ουσιαστικά ήταν σαν ένα ξεπατίκωμα των άλλων δύο. Στον μικρό Σερίφη αν θυμάμαι καλά υπήρχε το όνομα του συγγραφέα, ο οποίος ήταν Έλληνας, στα άλλα δύο δεν υπήρχε όνομα συγγραφέα, αλλά μόνο όνομα μεταφραστή. Αυτό για μένα ήταν πάντα ένα μεγάλο μυστήριο :whothehell: ποιός διάολο ήταν ο συγγραφέας? Πάντως είμαι σχεδόν σίγουρος οτι οι ιστορίες να μεταφράζονταν, αλλάζοντας την αρχική εθνικότητα του ήρωα σε ελληνική και το όνομα του σε Τζιμ Ανταμς :diablotin:
Σχετικά με το πως άρχισα εγώ να διαβάζω αυτά τα περιοδικά, να πω πως αν και γεννημένος το 83, έχω δύο αδέλφια μεγαλύτερα κατά 8 και 10 χρόνια, οπότε τα βρήκα έτοιμα :diablotin: Ουσιαστικά όταν άρχισα εγώ να τα διαβάζω είχαν σταματήσει-ή σταματούσαν τότε- να κυκλοφορούν (αν θυμάμαι καλά μικρός αρχηγός-μικρός καουμπόι σταμάτησαν γύρω στο 89 και ο μικρός Σερίφης 2-3 χρόνια αργότερα). Τα μόνα τεύχη που αγόρασα εγώ τα βρήκα μετά από πολύ ψάξιμο ξεχασμένα σε τίποτα πρακτορεία τύπου ή παλαιοπωλεία. Θυμάμαι μάλιστα μια φορά στο Βραχάτι στην Κόρινθο που είχα βρεί 2-3 τεύχη σε ένα πρακτορείο και τα πήρα με τη μία, ο τύπος του πρακτορείου έτρεξε στην αποθήκη και ακούμπησε στον πάγκο καμμιά δεκαριά ακόμα χαρούμενος που θα τα ξεφορτωνόταν ...

Δεν θυμάμαι ακριβώς σε τι ηλικία άρχισα να διαβάζω, πάντως ήταν κάτι σαν "οικογενειακή παράδοση" θυμάμαι εκτός από τα αδέρφια μου και τον πατέρα μου να τα διαβάζει αλλά ακόμα και τον παππού μου!!! (άσχετο βέβαια που ο παππούς -σ.σ. γενηθείς το 1902 παρακαλώ- δεν θυμόταν και διάβαζε συνέχεια την ίδια ιστορία :biglaugh: ) Ουσιαστικά πρέπει να άρχισα να προσπαθώ να διαβάσω από τότε που πρωτοέμαθα ανάγνωση. Για μια περίοδο θυμάμαι τα έβλεπα με συλλεκτική αξία. Προσπαθούσα να τα μαζέψω όλα, από υπόγειο πατάρι, ταράτσα, έψαχνα σε όλο το σπίτι μήπως μου έχει ξεφύγει κανένα. Η προοπτική οτι πιθανόν κάτω από κανέναν καναπέ στο υπόγειο μπορεί να υπάρχει παραπεταμένο κάνα πολύ παλιό τεύχος με γέμιζε αναμονή και έψαχνα μανιωδώς παντού να βρω κάποιο που δεν είχα ξαναβρει. Έπειτα τα ταξινομούσα, προσπαθούσα να βρω ποια είναι τα περισσότερα τεύχη στην σειρα που έχω, ποιά είναι πιο κοντά στην ημερομηνία γέννησης μου και σε άλλες σημαντικές ημερομηνίες.... γενικώς πολύ κάψιμο :D

Σαν δημιουργός παρουσιαζόνταν ο "Κώστας Φωτεινός" ψευδώνυμο με το οποίο συνυπέγραφαν ο συγγραφέας Πότης Στρατίκης και ο εικονογράφος Θέμος Ανδρεόπουλος. Εκδότης ο Κώστας Ραμπατζής. Σαν ένα ακόμα κολπάκι εκδοτικό και για να πιάσουν το κοινό ο "Φωτεινός" αναφέρονταν ότι έκανε την "απόδοση" και μόνο στα Ελληνικά των ιστοριών. Ιστοριών που ήταν καταγεγραμμένες ανάμεσα στο θρύλο και την πραγματικότητα της άγριας δύσης. Το περοδικό ήταν εξ'ολοκλήρου ελληνικότατο........
 
Ενδιαφερουσες πληροφοριες!
 
Κυκλοφορεί στα περίπτερα από την εταιρία του Λεωκράτη Ανεμοδουρά (Νέος Μπλεκ), το #1470 τεύχος του "Μικρού Σερίφη", με την ιστορία "60 λεπτά αγωνίας".

attachment.php


Δανείζομαι ένα απόσπασμα από το editorial:

Και αν η σημερινή εποχή είναι αρκετά "ηλεκτρονική" για να υποδεχτεί τέτοιες προσπάθειες, εμείς, σε πείσμα των καιρών, θα συνεχίσουμε να τις στηρίζουμε, όχι μόνο επειδή αποτελούν κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά κυρίως γιατί μας θυμίζουν τη χαμένη μας παιδικότητα, που τόσο έχουμε ανάγκη στις μέρες μας...
 
Ωραια νεα,βλεπω μια ταση ανατυπωσης παλιων περιοδικων,αντε και στο Αγορι!
 
Δεν ειχα παρει χαμπαρι το ποστ του Dino και ευτυχως ο Aard τ ανεφερε στο chatbox!

Δεν εχω διαβασει ποτε Μικρο Σεριφη αλλα θα σπευσω να εντοπισω το τευχος.

Ολες αυτες οι προσπαθειες αξιζουν συμπαραστασης!

Και αυριο εχει Μπλεκ!

(Να σκασει και κανενα Αγορι να το κανουμε 1984... :) )
 
Δυστυχώς κανένα από αυτά δε μου άρεσε.Τα θεωρούσα τραγικά προσωπικά και χωρίς κανένα ενδιαφέρον.
 
krios είπε:
Αν τα ονόματα Τσιπιρίπο, Πεπίνο, Πελεγκρίνο, Τζερόνυμο, Καλάμιτυ Τζέιν σας θυμίζουν κάτι από την παιδική σας ηλικία (αφορά τις σαραντάρες και σαραντάρηδες μάλλον) σας πληροφορώ πως αφορούν ήρωες που ήταν ζωγραφισμένοι στο οπισθόφυλλο του περιοδικού Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥΜΠΟΪ. Η σειρά είχε ονομασθεί ''Η μεγάλη παρέλαση των ηρώων του Φαρ Ουέστ''.
Παρατήρηση: Τσιπιρίπο ήταν ο μικρός Ινδιάνος που ήταν μέλος της τετράδας των ηρώων, ο Πεπίτο (και όχι Πεπίνο) Γκονζάλες ήταν ο χαζός της παρέας, και Πελεγκρίνο ήταν ο γάιδαρος του Πεπίτο. Δεν ανήκουν στην ίδια ομάδα με Καλάμιτυ Τζέιν και Τζερόνιμο που ήταν ιστορικά πρόσωπα.

Τώρα το είδα αυτό το θέμα. Θα το διαβάσω με την ησυχία μου, διότι διάβαζα πολύ Μικρό Σερίφη και Μικρό Καουμπόυ όταν ήμουν μικρός. Δεν τα αγόραζα, διότι οι γονείς δεν ενέκριναν την αγορά τέτοιων περιοδικών, αλλά έλεγχο στο τι διάβαζα δεν είχα οπότε όποτε έπεφταν στα χέρια μου (από ανταλλαγές με συμμαθητές μου) τα ξεκοκκάλιζα. Δεν ξέρω αν ήταν μετάφραση/διασκευή ξένων βιβλίων, το θεωρώ πολύ πιθανόν γιατί και η εικονογράφηση έδειχνε κάποια γνώση του Αμερικανικού Ουέστ. Αλλά από την άλλη η ομάδα ήταν πιστό αντίγραφο του "Μικρού Ήρωα", με τον βασικό ήρωα έναν έφηβο (Γιώργος Θαλάσσης - Τζιμ Άνταμς), τη γκόμενα για βοηθό και αμόρε (Κατερίνα - Ντιάνα), τον διανοητικά καθυστερημένο φίλο για το κωμικό στοιχείο (Σπίθας - Πεπίτο), και το μικρό αγοράκι για να κινεί και το ενδιαφέρον μικρότερων αναγνωστών (Διαβολάκος και διάδοχοι - Τσιπιρίπο). Η διαφορά με το Μικρό Ήρωα ήταν ότι δεν προωθούσε "πατριωτισμό" αλλά "ηθική" και "υπακοή στους νόμους", και υπήρχε και το φυλετικό στοιχείο. Στην κορυφή ο λευκός άντρας είναι ο αδιαφιλονίκητος αρχηγός (αυτό δα έλειπε). Από κάτω η λευκή γυναίκα, εν μέρει ετερόφωτη μια που ένα μέρος της ισχύος της οφείλεται στο ότι είναι ερωμένη του αρχηγού πράγμα που την εξυψώνει από τη θέση που θα είχε αν ήταν ανεξάρτητη. Ο Λατίνος Πεπίτο στην τρίτη θέση και στον πάτο ο ιθαγενής Αμερικανός. Μαύρος βέβαια ως μέλος της παρέας ήταν κάτι το αδιανόητο.
 
Wally είπε:
Δεν ειχα παρει χαμπαρι το ποστ του Dino και ευτυχως ο Aard τ ανεφερε στο chatbox!
Δεν εχω διαβασει ποτε Μικρο Σεριφη αλλα θα σπευσω να εντοπισω το τευχος.

Ολες αυτες οι προσπαθειες αξιζουν συμπαραστασης!

Και αυριο εχει Μπλεκ!

(Να σκασει και κανενα Αγορι να το κανουμε 1984... :) )
Υπάρχει μια ενεργητικότητα τελευταία στο χώρο...

Έσκασαν νέα για επανεμφάνιση των:

Τεξ Ουίλερ (Ροντέο)


Μίστερ Νο



Μάρτιν Μύστερ



Ντύλαν Ντογκ


Πηγή: Club Φίλων Μικρού Σερίφη
 
Πίσω
Μπλουζα