Η Παλόμα νομίζω είχε εμφανιστεί μόνο στον μικρό Σερίφη και όχι στα άλλα δύο. Απ'ό,τι θυμάμαι ο Μικρός Σερίφης έβγαινε από άλλη εκδοτική από αυτήν που έβγαιναν τα άλλα δύο και οι ιστορίες του ήταν πιο απλοϊκές καθώς και ο συγγραφέας ήταν διαφορετικός. Ουσιαστικά ήταν σαν ένα ξεπατίκωμα των άλλων δύο. Στον μικρό Σερίφη αν θυμάμαι καλά υπήρχε το όνομα του συγγραφέα, ο οποίος ήταν Έλληνας, στα άλλα δύο δεν υπήρχε όνομα συγγραφέα, αλλά μόνο όνομα μεταφραστή. Αυτό για μένα ήταν πάντα ένα μεγάλο μυστήριο :whothehell: ποιός διάολο ήταν ο συγγραφέας? Πάντως είμαι σχεδόν σίγουρος οτι οι ιστορίες να μεταφράζονταν, αλλάζοντας την αρχική εθνικότητα του ήρωα σε ελληνική και το όνομα του σε Τζιμ Ανταμς
Σχετικά με το πως άρχισα εγώ να διαβάζω αυτά τα περιοδικά, να πω πως αν και γεννημένος το 83, έχω δύο αδέλφια μεγαλύτερα κατά 8 και 10 χρόνια, οπότε τα βρήκα έτοιμα
Ουσιαστικά όταν άρχισα εγώ να τα διαβάζω είχαν σταματήσει-ή σταματούσαν τότε- να κυκλοφορούν (αν θυμάμαι καλά μικρός αρχηγός-μικρός καουμπόι σταμάτησαν γύρω στο 89 και ο μικρός Σερίφης 2-3 χρόνια αργότερα). Τα μόνα τεύχη που αγόρασα εγώ τα βρήκα μετά από πολύ ψάξιμο ξεχασμένα σε τίποτα πρακτορεία τύπου ή παλαιοπωλεία. Θυμάμαι μάλιστα μια φορά στο Βραχάτι στην Κόρινθο που είχα βρεί 2-3 τεύχη σε ένα πρακτορείο και τα πήρα με τη μία, ο τύπος του πρακτορείου έτρεξε στην αποθήκη και ακούμπησε στον πάγκο καμμιά δεκαριά ακόμα χαρούμενος που θα τα ξεφορτωνόταν ...
Δεν θυμάμαι ακριβώς σε τι ηλικία άρχισα να διαβάζω, πάντως ήταν κάτι σαν "οικογενειακή παράδοση" θυμάμαι εκτός από τα αδέρφια μου και τον πατέρα μου να τα διαβάζει αλλά ακόμα και τον παππού μου!!! (άσχετο βέβαια που ο παππούς -σ.σ. γενηθείς το 1902 παρακαλώ- δεν θυμόταν και διάβαζε συνέχεια την ίδια ιστορία
) Ουσιαστικά πρέπει να άρχισα να προσπαθώ να διαβάσω από τότε που πρωτοέμαθα ανάγνωση. Για μια περίοδο θυμάμαι τα έβλεπα με συλλεκτική αξία. Προσπαθούσα να τα μαζέψω όλα, από υπόγειο πατάρι, ταράτσα, έψαχνα σε όλο το σπίτι μήπως μου έχει ξεφύγει κανένα. Η προοπτική οτι πιθανόν κάτω από κανέναν καναπέ στο υπόγειο μπορεί να υπάρχει παραπεταμένο κάνα πολύ παλιό τεύχος με γέμιζε αναμονή και έψαχνα μανιωδώς παντού να βρω κάποιο που δεν είχα ξαναβρει. Έπειτα τα ταξινομούσα, προσπαθούσα να βρω ποια είναι τα περισσότερα τεύχη στην σειρα που έχω, ποιά είναι πιο κοντά στην ημερομηνία γέννησης μου και σε άλλες σημαντικές ημερομηνίες.... γενικώς πολύ κάψιμο