Ξαναδιάβασα το θέμα κι έχω κι άλλες παρατηρήσεις. Όλες από μνήμης, αλλά σε αντίθεση με τώρα η μνήμη μου για τα παλιά είναι αρκετά καλή.
Ο Μικρός Σερίφης ήταν παλιότερος από τον μικρό κάου μπόυ και ήταν σε μεγάλο σχήμα όπως τα κόμικς (αν και ήταν κυρίως κείμενο με κάποιες εικόνες), ενώ ο μικρός κάου μπόυ ήταν μικρού σχήματος όπως ο Μικρός Ήρως, αλλά με περισσότερες σελίδες. Έχω την εντύπωση ότι οι ιστορίες του ήταν μεγαλύτερες από του Μικρού Σερίφη αλλά μπορεί να είναι λαθαμένη λόγω του μεγαλύτερου αριθμού σελίδων. Ο "Μικρός Αρχηγός" ήταν πιο αντίγραφο του Κάου Μπόυ από στυλ, νομίζω όμως είχε διαφορετικές ιστορίες, όχι απλή ανατύπωση. Ήταν μετά την εποχή μου.
Προτιμούσα τον Μικρό Σερίφη πάντως. Δεν ήξερα ότι είχε άλλους συγγραφείς, αλλά αυτό εξηγεί γιατί το ένα περιοδικό μου άρεσε περισσότερο από το άλλο. Η εικονογράφησή τους ήταν σε παρόμοιο στυλ αλλά όχι το ίδιο, και μου άρεσε περισσότερο από του Μικρού Ήρωα αν και ως περιοδικό ο Μ.Η. ήταν αξεπέραστος.
Τουλάχιστον στον Μικρό Σερίφη ο αρχηγός των σερίφηδων του Τέξας λεγόταν κάπταιν Κούπερ οπότε η Ντιάνα ήταν Ντιάνα Κούπερ, όχι Μόρισσον. Ίσως άλλαξαν το όνομα στον Μ.Κ.
Η ιδέα ενός περιπλανώμενου Σερίφη με δικαίωμα να επιβάλει το νόμο σε όλο το Ουέστ (και που έφτανε να δείξει το κρυμμένο αστέρι για να τον πιστέψουν αμέσως όλες οι αρχές και εξουσίες) είναι μάλλον αδιανόητη, μια που οι πολιτείες είναι θεωρητικά κυρίαρχες. Μόνο ομοσπονδιακές αρχές ασκούν εξουσία σε όλες τις πολιτείες, αλλά τα καθήκοντα και αρμοδιότητες της κεντρικής κυβέρνησης είναι αυστηρά καθορισμένες και περιορισμένες, και εν πάση περιπτώσει ο Τζιμ Άνταμς δεν ήταν ομοσπονδιακός αστυνομικός αλλά διαπολιτειακός
. Άλλωστε η κάθε πολιτεία έχει δικούς της νόμους αλλά και δικό της τρόπο αστυνόμευσης. Φυσικά όλα αυτά δεν τα ήξερα τότε, αλλά και τώρα δεν με εμποδίζουν να απολαμβάνω τις ιστορίες που ξαναδιαβάζω μεγάλος. Αλλά ο Μ.Σ. διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό την ιδέα που είχα για σερίφηδες κι όταν πήγα στη Βόρεια Νέα Υόρκη και είδα αστυνομικό αυτοκίνητο που έγραφε "Sheriff" έπεσα ξερός. Τι γυρεύουν σερίφηδες εδώ? Πολύ περισσότερο που δεν φορούσαν καουμπόυκα ρούχα και μπότες με σπηρούνια αλλά τυπική αστυνομική στολή. Πάντως έχουν καπέλο και αστέρι. Αυτός είναι ο σερίφης της κομητείας όπου μένω τώρα (μη σας ξεγελάει η εμφάνιση αγαθού παππού, είναι τελείως διεφθαρμένος και τυραννικός, αλλά κανείς άλλος αστυνομικός δεν τολμάει να κατέβει στις εκλογές οπότε εκλέγεται χωρίς αντίπαλο κι ας έχει περάσει τα 80, αφού διαβάζω πρωτοέγινε βοηθός σερίφη το 1961)