Μιούζικαλ και Μουσικές ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.071
Αντιδράσεις
47.861
Μετά το "βαρύ" θέμα των μελό σκέφτηκα να κάνω και ένα πιο ευχάριστο αφιέρωμα , αυτό στα μιούζικαλ και τις μουσικές ταινίες του ελληνικού σινεμά , ένα θέμα που νομίζω δεν υπήρχε ως τώρα και που σαφώς οι ταινίες αυτές είναι πολύ λιγότερες από τα μελό αλλά πιο αγαπητές και πιο γνωστές και επιτυχημένες...

 


"Η Αγάπη Μας"

 


Μουσική κομεντί του 1968 παραγωγής Καραγιάννης Καρατζόπουλος , σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη , σενάριο Γιώργου Λαζαρίδη , μουσική Γιώργου Κατσαρού και χορογραφίες Φώτη Μεταξόπουλου. Πρωταγωνιστούν η Αλίκη Βουγιουκλάκη , ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ , η Κατερίνα Χέλμη , ο Δημήτρης Νικολαίδης , η Δέσποινα Στυλιανοπούλου , ο Πέτρος Λοχαίτης , ο Σταύρος Ξενίδης , η Τζόλυ Γαρμπή κ.α. Η ταινία έκοψε 484.989 εισιτήρια και ήρθε 4η ανάμεσα στις 108 ταινίες της χρονιάς.


Τραγουδούν : Αλίκη Βουγιουκλάκη , Δημήτρης Παπαμιχαήλ , Κατερίνα Χέλμη.

 


Υπόθεση : Ο Δημήτρης Ραζέλος και η Εύα Τσάμη πρωταγωνιστές του θεάτρου αποτελούν το αγαπημένο ζευγάρι του κοινού. Στην πραγματικότητα όμως το ζευγάρι δεν είναι καθόλου αγαπημένο αφού ο άσχημος χαρακτήρας της Εύας έχει σκοτώσει κάθε αίσθημα του Δημήτρη. Έτσι ο τελευταίος μαζί με τον Μάρκο, σκηνοθέτη του θεάτρου σχεδιάζουν να βρουν αντικαταστάτρια της εγωίστριας Εύας. Η αντικαταστάτρια βρίσκεται στο πρόσωπο της Μαρίνας, της ταξιθέτριας που μετά το πέρας της παράστασης δίνει την δική της παράσταση στους συναδέλφους της, ντουμπλάροντας όλους τους ρόλους έχοντας πηγαίο ταλέντο και καλή φωνή.




34.jpg


32.jpg


Ακολουθεί το τραγούδι "Γεννήθηκα Στον Πειραιά" με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

 


[video=youtube_share;hclea0JuLGM]http://youtu.be/hclea0JuLGM

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Αδέρφια Μου Αλήτες Πουλιά"


 


Μουσική αισθηματική περιπέτεια του 1971 παραγωγής Νίκος Παπαδόπουλος , σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Κωστελέτου , σενάριο Ηλία Λυμπερόπουλου , μουσική Κώστα Καπνίση και χορογραφίες Γιάννη Φλερύ. Πρωταγωνιστούν ο Τόλης Βοσκόπουλος , η Τόνια Καζιάνη , η Δώρα Σιτζάνη , ο Ανέστης Βλάχος , ο Λαυρέντης Διανέλλος , η Άινα Μάουερ , ο Βάσος Ανδρονίδης κ.α. Η ταινία έκοψε 312.172 εισιτήρια και ήρθε 8η ανάμεσα στις 90 ταινίες της χρονιάς.


Τραγούδι : Τόλης Βοσκόπουλος

 


Υπόθεση : Σ έναν καταυλισμό τσιγγάνων, επικρατεί πένθος για τον χαμό του αρχηγού της φυλής, του Ζίγκο. Στη συνέχεια γιορτάζουν την ανάδειξη του νέου αρχηγού, ο οποίος σύμφωνα με τα έθιμά τους δεν είναι άλλος απΑ τον Βαντάρ, γιο του εκλιπόντος. Μια τυχαία συνάντηση του Βαντάρ με την όμορφη τσιγγάνα Μάιρα πυροδοτεί την απαρχή ενός φλογερού έρωτα. Ένας άλλος όμως τσιγγάνος, ο Καρατζάης, θέλει κι αυτός τη Μάιρα.

 


24.jpg


25.jpg


Ακολουθεί τραγούδι από την ταινία με τον Τόλη Βοσκόπουλο και χορευτικό με την Άινα Μάουερ

 


[video=youtube_share;3af7BbbrCzk]http://youtu.be/3af7BbbrCzk
 
"Ο Αδελφός Μου Ο Λόρδος"





Μουσική κωμωδία του 1966 παραγωγής Ανζερβός , σε σκηνοθεσία και χορογραφίες Βαγγέλη Σειληνού , σενάριο Στέφανου Φωτιάδη και μουσική Γιώργου Μουζάκη. Πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Πάντζας , ο Κώστας Καρράς , η Άννα Ιασωνίδου , ο Γιάννης Γκιωνάκης , η Μαρία Ιωαννίδου , ο Γιώργος Γαβριηλίδης , η Μαρίκα Κρεββατά , η Κλεώ Σκουλούδη , η Καίτη Θεοχάρη , ο Νικήτας Πλατής κ.α. Η ταινία έκοψε 234.180 εισιτήρια και ήρθε 20η ανάμεσα στις 117 ταινίες της χρονιάς.



Τραγούδι : Χαρούλα Λαμπράκη

 


Υπόθεση : Ένας φτωχός άντρας έτυχε να ερωτευτεί μια κόρη πλουσίου, και προσπαθεί να πείσει τον μέλλοντα πεθερό του ότι δεν είναι προικοθήρας.

 


Ακολουθεί τραγούδι από την ταινία με τη Χαρούλα Λαμπράκη και χορευτικό με τον Κώστα Καρρά και την Άννα Ιασωνίδου.




[video=youtube_share;rK8VXd-erkI]http://youtu.be/rK8VXd-erkI

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Η Αθήνα Τη Νύχτα"


Μουσικό ντοκιμαντέρ του 1962 σε παραγωγή και σκηνοθεσία Κλέαρχου Κονιτσιώτη και σενάριο Νίκου Τσιφόρου. Πρωταγωνιστούν η Τζένη Καρέζη , ο Νίκος Σταυρίδης , ο Δημήτρης Χορν , ο Δημήτρης Μυράτ , η Βούλα Ζουμπουλάκη , ο Γιάννης Γκιωνάκης , ο Νίκος Ρίζος , ο Κώστας Βουτσάς κ.α. Η ταινία έκοψε 85.013 εισιτήρια και ήρθε 3η ανάμεσα στις 68 ταινίες της χρονιάς.


Τραγούδι : Δημήτρης Χορν , Βούλα Ζουμπουλάκη , Ζωή Φυτούση , Τζένη Βάνου , Λάουρα , Γιάννης Βογιατζής , Γρηγόρης Μπιθικώτσης , Γιώτα Λύδια , Γιώργος Ζαμπέτας.

 


Υπόθεση :

Ένα ντοκιμαντέρ για την αθηναϊκή νύχτα της δεκαετίας του `60.

 


160.jpg


161.jpg


Ακολουθεί το τραγούδι "Οι Θαλασσιές Οι Χάντρες" με τον Δημήτρη Χορν.

 


[video=youtube_share;CrBQ4LqS8Ns]http://youtu.be/CrBQ4LqS8Ns
 
"Οι Απάχηδες Των Αθηνών"

 


Μουσική κωμωδία του 1950 παραγωγής Ολύμπια Φιλμ και Ηλίας Περγαντής. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Ηλία Παρασκευά και η μουσική του Νίκου Χατζηαποστόλου. Πρωταγωνιστούν ο Λάμπρος Κωνσταντάρας , η Λυδία Στεφανίδου , ο Γιάννης Πρινέας , η Άννα Καλουτά , ο Αιμίλιος Βεάκης , ο Μίμης Φωτόπουλος , ο Φραγκίσκος Μανέλλης κ.α. Η ταινία έκοψε 80.140 εισιτήρια και ήρθε 3η ανάμεσα στις 13 ταινίες της χρονιάς.


Τραγούδι : Ελληνική συμφωνική ορχήστρα , χορωδία ανδρών και γυναικών , ορχήστρα τζαζ και μανδολινάτα , Α. Σαββαίδης , Κ. Σαββαίδου.

 


Υπόθεση :

Ο Κώστας είναι γνωστός στην πιάτσα ως "Πρίγκιπας". Οι δουλειές του είναι ύποπτες, όμως τις εκτελεί πάντα με φινέτσα. Έτσι τώρα που έμαθε την άφιξη του ελληνοαμερικάνου Παραλή και της κόρης του Βέρας, για την οποία ο Παραλής ψάχνει αριστοκράτη γαμπρό, αποφασίζει να παρουσιαστεί μπροστά του ως πραγματικός πρίγκηπας.

 


Η ταινία είναι κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης οπερέτας των Γιάννη Πρινέα και Νίκου Χατζηαποστόλου.




73.jpg


Ακολουθεί ένα τραγούδι της ταινίας με τη "φωνή" του Λάμπρου Κωνσταντάρα.

 


[video=youtube_share;ePGDG0DB_64]http://youtu.be/ePGDG0DB_64

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 


"Η Αρχόντισσα Και Ο Αλήτης"

 


Μουσική κομεντί του 1968 παραγωγής Φίνος Φιλμ , σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου , σενάριο Λάκη Μιχαηλίδη και μουσική Νίκου Μαμαγκάκη. Πρωταγωνιστούν η Αλίκη Βουγιουκλάκη , ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ , ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος , ο Πέτρος Λοχαίτης , η Φλωρέττα Ζάννα , ο Γιώργος Τσιτσόπουλος , η Τζόλυ Γαρμπή , ο Νίκος Ρίζος , η Έλσα Ρίζου , η Ελένη Ζαφειρίου , ο Νίκος Τσούκας , η Νίτσα Μαρούδα , ο Γιώργος Γαβριηλίδης , η Μαίρη Μεταξά κ.α. Η ταινία έκοψε 750.380 εισιτήρια και ήρθε 1η ανάμεσα στις 108 ταινίες της χρονιάς.


Τραγούδι : Αλίκη Βουγιουκλάκη , Δημήτρης Παπαμιχαήλ , Λήδα.

 


Υπόθεση : Η Ρένα μεταμφιέζεται σε αγόρι και το σκάει από το σπίτι της, αφού ο πατέρας της επιμένει να την παντρέψει με τον γιο ενός φίλου του εφοπλιστή. Για καλή της τύχη θα συναντήσει έναν καλό άνθρωπο στο δρόμο της, τον Λευτέρη που θα την βοηθήσει πολύ, ενώ η ίδια σύντομα θα τον ερωτευτεί.

 


55.jpg


54.jpg


Ακολουθεί το πασίγνωστο πια τραγούδι "Στον ήλιο του μεσημεριού" , από την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

 


[video=youtube_share;JPpmBCPhAow]http://youtu.be/JPpmBCPhAow
 
"Αυτό Το Κάτι Άλλο"

 


Μουσική κωμωδία του 1963 παραγωγής Αφοι Ρουσσόπουλοι/Γ. Λαζαρίδης/Δ. Σαρρής/Κ. Ψαρράς. Η σκηνοθεσία είναι του Γρηγόρη Γρηγορίου , το σενάριο του Γιώργου Λαζαρίδη και η μουσική του Κώστα Κλάβα. Πρωταγωνιστούν η Άννα Φόνσου , ο Γιώργος Πάντζας , η Βιβέττα Τσιούνη , ο Γιώργος Κωνσταντίνου , ο Λάμπρος Κωνσταντάρας , ο Βαγγέλης Σειληνός , η Μάρθα Καραγιάννη , η Κατερίνα Γιουλάκη , η Τζόλυ Γαρμπή κ.α. Η ταινία έκοψε 70.273 εισιτήρια και ήρθε 9η ανάμεσα στις 82 ταινίες της χρονιάς.


Τραγούδι : Εύη Μυλοπούλου , Νίκη Καμπά , Κλειώ Δενάρδου , Δημήτρης Μπαξεβανάκης και μέλη της χορωδίας της Λυρικής Σκηνής.

 


Υπόθεση :

Η αδελφή και η θεία ενός έξαλλου και σπάταλου νέου προσπαθούν να τον φέρουν στον ίσιο δρόμο, αλλά μάταια μέχρι που αποφασίζουν να τον παντρέψουν με μια πλούσια κοπέλα για να εξασφαλίσουν το μέλλον του.

 


63.jpg


Ακολουθεί τραγούδι από την ταινία με την Κλειώ Δενάρδου και τον Βαγγέλη Σειληνό.

 


[video=youtube_share;awblOYbPXcw]http://youtu.be/awblOYbPXcw

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 


"Ο Βαφτιστικός"

 


Μουσική κωμωδία του 1952 παραγωγής Μήδας Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Μαρίας Πλυτά και μουσική Θεόφραστου Σακελλαρίδη. Πρωταγωνιστούν η Ανθή Ζαχαράτου , ο Μίμης Φωτόπουλος , ο Αλέκος Αλεξανδράκης , ο Φραγκίσκος Μανέλλης κ.α. Η ταινία έκοψε 141.854 εισιτήρια και ήρθε 3η ανάμεσα στις 15 ταινίες της χρονιάς.


Τραγούδι : Ανθή Ζαχαράτου , Ελένη ντε Ροσέ , Πέτρος Επιτροπάκης.

 


Υπόθεση : Η Βιβικα Ζαχαρουλη στελνει μια φωτογραφια της στον βαφτιστικο της Μανθο Κορταση που βρισκεται στο μετωπο. Την φωτογραφια βλεπει και ο Πετρος Χαρμιδης και την ερωτευεται. Ζητα απο τον Μανθο να παρει τη θεση του και στην πρωτη αδεια πηγαινει να γνωρισει τη Βιβικα, στο σπιτι της οποιας ομως συντομα θα φτασουν και ο θειος της συνταγματαρχης Μενελαος Καραπιστολης και η γυναικα του Πετρου Χαρμιδη.





58.jpg


Ακολουθεί ένα μουσικό κομμάτι της ταινίας.

 


[video=youtube_share;olDyw0wq0xM]http://youtu.be/olDyw0wq0xM
 
Πολύ ωραία παρουσίαση, tonytony. :clap:

Ν' αναφέρω και μία απορία.

Είχα την εντύπωση ότι η ταινία "Αδελφός Μου Ο Λόρδος" είχε κυκλοφορήσει ως "Ο αδελφός μου ο τρελλάρας". Είχε δύο τίτλους η ταινία;
 
miki-mik7 είπε:
Πολύ ωραία παρουσίαση, tonytony. :clap:
Ν' αναφέρω και μία απορία.

Είχα την εντύπωση ότι η ταινία "Αδελφός Μου Ο Λόρδος" είχε κυκλοφορήσει ως "Ο αδελφός μου ο τρελλάρας". Είχε δύο τίτλους η ταινία;
Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ναι είναι ακριβώς έτσι όπως τα λες.
 
"Βίβα Ρένα"





Μουσική κωμωδία του 1967 παραγωγής Καραγιάννης Καρατζόπουλος , σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη , σενάριο Λάκη Μιχαηλίδη και Γιώργου Κατσαμπή και μουσική Γιώργου Κατσαρού. Πρωταγωνιστούν η Ρένα Βλαχοπούλου , ο Λάμπρος Κωνσταντάρας , ο Νίκος Ρίζος , ο Ανδρέας Μπάρκουλης , ο Μάκης Δεμίρης , ο Δημήτρης Νικολαίδης , ο Νάσος Κεδράκας κ.α. Η ταινία έκοψε 456.036 εισιτήρια και ήρθε 7η ανάμεσα στις 99 ταινίες της χρονιάς.



Τραγούδι : Πόλυ Πάνου , Κώστας Βολιώτης , Μάριος , Ρένα Βλαχοπούλου.

 


Υπόθεση : Η Ρένα και ο αδερφός της ο Στρατάκης προσπαθούν να καθιερωθούν ως τραγουδιστές στην Αθήνα χωρίς να το καταφέρνουν με μεγάλη επιτυχία, σε αντίθεση με την ξαδέρφη τους, Πεπίτα Ντιι Κορφού που έχει γίνει διάσημη τραγουδίστρια στην Ιταλία. Ένας εφολπλιστής, ο Λάμπρος Φωκάς, που είχε γνωρίσει την Πεπίτα πριν από μερικά χρόνια, πληρώνει όσο όσο για να τραγουδήσει σε ένα πάρτι που ετοιμάζει. Η Πεπίτα αρνείται την πρόσκλησή του, και τότε ο ατζέντης του εφοπλιστή προτείνει την Ρένα, αφού της μοιάζει εκπληκτικά.

 


71.jpg


69.jpg


Ακολουθεί ένα Ιταλικό τραγούδι από την ταινία με τη Ρένα Βλαχοπούλου.

 


[video=youtube_share;nHw6JrqPvNg]http://youtu.be/nHw6JrqPvNg

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 


"Η Γόησσα"





Λαικό μιούζικαλ του 1967 παραγωγής Κώστα Καραγιάννη και Σπέντζος Φιλμ , σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη , σενάριο Τάσου Κατραπά και μουσική Γιώργου Κατσαρού. Πρωταγωνιστούν η Ελένη Ανουσάκη , ο Κώστας Καρράς , η Δέσποινα Στυλιανοπούλου , ο Γιώργος Μούτσιος , ο Ανέστης Βλάχος , ο Λαυρέντης Διανέλλος κ.α. Η ταινία έκοψε 60.720 εισιτήρια και ήρθε 67η ανάμεσα στις 99 ταινίες της χρονιάς.


Τραγούδι : Ελένη Ανουσάκη.

 


Υπόθεση : Ένας νεαρός γιατρός γνωρίζει και ερωτεύεται μια λαική τραγουδίστρια , που ο αρραβωνιαστικός της την πιέζει να παντρευτεί έναν πλούσιο γέρο για να ξοφλήσει τα χαρτοπαικτικά του χρέη...

 


63993_1694082919367_1456643246_1740533_5500863_n.j%20%20pg


Ακολουθεί ένα τραγούδι της ταινίας με την Ελένη Ανουσάκη.

 


[video=youtube_share;ilTYTVcRdug]http://youtu.be/ilTYTVcRdug
 
Αχ, μπράβο βρε Tonytony! :)

Να είμαι ειλικρινής, τα μελό καλά, χρυσά και άγια, αλλά φέρνουν πολύ κλάμα! :precry:

Εδώ τουλάχιστον, έχουμε περισσότερες ελπίδες να ψάξω να τα δω! :D

:thanx2:
 
"Γοργόνες Και Μάγκες"





Μιούζικαλ του 1968 παραγωγής Φίνος Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη , μουσική Μίμη Πλέσσα και χορογραφίες Γιάννη Φλερύ. Πρωταγωνιστούν η Μαίρη Χρονοπούλου , ο Φαίδων Γεωργίτσης , ο Γιάννης Βογιατζής , ο Χρόνης Εξαρχάκος , η Μάρθα Καραγιάννη , ο Βαγγέλης Σειληνός , η Νόρα Βαλσάμη , ο Λάκης Κομνηνός , ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος , η Μαρία Φωκά κ.α. Η ταινία έκοψε 414.724 εισιτήρια και ήρθε 9η ανάμεσα στις 108 ταινίες της χρονιάς.



Τραγούδι : Μαίρη Χρονοπούλου , Μάρθα Καραγιάννη , Μαρινέλλα , Γιάννης Πουλόπουλος , Δάκης.

 


Υπόθεση : Ο Πέτρος είναι γιος πλούσιου επιχειρηματία και μανιώδης ραλίστας. Σνομπάρει την δουλειά του πατέρα του ο οποίος ασχολείται με αγοραπωλησίες οικοπέδων. Η μυστική πληροφορία που έχει, όμως, για μελλοντικά τουριστικά έργα σε ένα νησί, του κινεί το ενδιαφέρον για εύκολο κέρδος και απευθύνεται στον πατέρα του για να αγοράσει οικόπεδα στο νησί. Ο «έμπιστος» φίλος του Πέτρου, Χρήστος εκμηστυρευέται το μυστικό στη Φλώρα που είναι διευθύντρια ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Έτσι, καταφθάνουν και οι δύο στο νησί, όπου έρχονται αντιμέτωποι με τους ντόπιους Πανάγο , ταβερνιάρη του νησιού και την Μαρίνα που έχει όνειρα για μεγάλη ζωή.

 


10.jpg


11.jpg


Ακολουθεί το τραγούδι "Τόσα Καλοκαίρια" με τη φωνή του Δάκη.

 


[video=youtube_share;JAoAut9PfVc]http://youtu.be/JAoAut9PfVc

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 


"Γυμνοί Στο Δρόμο"





Δραματικό μιούζικαλ του 1969 παραγωγής Φίνος Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη , μουσική Σταύρου Ξαρχάκου και χορογραφίες Βαγγέλη Σειληνού. Πρωταγωνιστούν η Ζωή Λάσκαρη , ο Νίκος Κούρκουλος , ο Ανδρέας Μπάρκουλης , ο Βαγγέλης Σειληνός , η Σοφία Ρούμπου , ο Χρόνης Εξαρχάκος , η Μαρία Φωκά , η Κία Μπόζου κ.α. Η ταινία έκοψε 335.054 εισιτήρια και ήρθε 17η ανάμεσα στις 108 ταινίες της χρονιάς.


Τραγούδι : Νίκος Κούρκουλος , Μαρινέλλα.

 


Υπόθεση :Η Ξένια, κόρη του επιχειρηματία Κουμαριανού, θα βρεθεί σε μια γειτονιά προσφύγων από την Μικρά Ασία, λίγο μετά από την κηδεία ενός νεαρού παιδιού που πέθανε για την καρδιά μιας πλούσιας κοπέλας. Εκεί θα γνωριστεί με τον Ανδρέα, τον οποίο θα πάει να βρει την άλλη μέρα στην δουλειά του. Θα ερωτευτούν παράφορα, αλλά οι γείτονες του Ανδρέα δεν είναι πρόθυμοι να δεχτούν μια ανεπιθύμητη στη μικρή κοινωνία τους.




Η ταινία είναι κινηματογραφική διασκευή του θεατρικού έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Η Γειτονιά Των Αγγέλων"

 


6.jpg


7.jpg


Ακολουθεί ένα εκπληκτικό τραγούδι της ταινίας με τον Νίκο Κούρκουλο.

 


[video=youtube_share;27aAx-yEypI]http://youtu.be/27aAx-yEypI
 
Ένα και ένα ... αυτά που έχεις βάλει ως τώρα. Πότε μπορώ να κάνω ένα top 5; Ας κάνω λίγο υπομονή. Θα περιμένω να τελειώσεις πρώτα το ανέβασμα και μετά.
 
caprice είπε:
Ένα και ένα ... αυτά που έχεις βάλει ως τώρα. Πότε μπορώ να κάνω ένα top 5; Ας κάνω λίγο υπομονή. Θα περιμένω να τελειώσεις πρώτα το ανέβασμα και μετά.
Εννοείται caprice να κάνεις ότι θέλεις και όποτε το θέλεις! :)
 
"Δημήτρη Μου Δημήτρη Μου"

 


Λαικό μιούζικαλ του 1967 παραγωγής Καραγιάννης - Καρατζόπουλος , σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη , σενάριο Λάκη Μιχαηλίδη και μουσική Γιώργου Ζαμπέτα και Γιώργου Κατσαρού. Πρωταγωνιστούν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ , η Ξένια Καλογεροπούλου , ο Χρήστος Τσαγανέας , η Δέσποινα Στυλιανοπούλου , ο Ορφέας Ζάχος , η Σαπφώ Νοταρά , ο Κώστας Πρέκας κ.α. Η ταινία έκοψε 498.509 εισιτήρια και ήρθε 4η ανάμεσα στις 99 ταινίες της χρονιάς.


Τραγούδι : Δημήτρης Παπαμιχαήλ

 


Υπόθεση : Η Μαριάννα είναι κόρη του εργοστασιάρχη Καρρά. Ο Ρένος που της προξενεύει ο πατέρας της, γιος του βιομηχάνου Αντωνίου, την αφήνει αδιάφορη. Ο Δημήτρης είναι λαϊκός συνθέτης και ερμηνευτής. Στη γιορτή των αρραβώνων της Μαριάννας θα γνωριστούν, θα ερωτευτούν και θα παντρευτούν. Ο πατέρας της έξω φρενών αποφασίζει να την αποκληρώσει. Μετά από σκέψη όμως, θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο του γραμματέα του Ιάκωβου...

 


93.jpg


94.jpg


Ακολουθεί το τραγούδι "Η Παλιοζωή" με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

 


[video=youtube_share;P1rzDst6dVc]http://youtu.be/P1rzDst6dVc

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Διπλοπεννιές"

 


Μιούζικαλ του 1966 παραγωγής Δαμασκηνός Μιχαηλίδης , σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκαλενάκη , σενάριο Αλέκου Σακελλάριου , μουσική Σταύρου Ξαρχάκου και χορογραφίες Φώτη Μεταξόπουλου. Πρωταγωνιστούν η Αλίκη Βουγιουκλάκη , ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ , ο Βασίλης Αυλωνίτης , ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος , η Ρίκα Διαλυνά , ο Νικήτας Πλατής , ο Πέτρος Λοχαίτης , ο Χρόνης Εξαρχάκος , ο Ντίνος Καρύδης κ.α. Η ταινία έκοψε 463.853 εισιτήρια και ήρθε 6η ανάμεσα στις 101 ταινίες της χρονιάς.

Τραγούδι : Αλίκη Βουγιουκλάκη , Δημήτρης Παπαμιχαήλ

 


Υπόθεση :

Ο Λευτέρης δουλεύει στις οικοδομές για να συντηρήσει την νεοσυσταθείσα οικογένεια του. Καλλίφωνος όπως είναι μαζί με το μυστρί «δουλεύει» και την φωνή του στο τραγούδι, παρόλα τα παράπονα και τις διαμαρτυρίες του αφεντικού του. Η σύζυγος του Μαρίνα πάλι τα βγάζει δύσκολα καθώς ο μισθός του εργάτη δεν φτάνει παρά μόνο για τα απολύτως απαραίτητα. Η τύχη αρχίζει να γυρίζει για τους δύο νέους όταν μια ομάδα μουσικών που αναζητούν ένα νέο ταλαντούχο τραγουδιστή ψάχνοντας στις γειτονιές, ακούν τον Λευτέρη που τραγούδα πάνω στις σκαλωσιές το «κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια» και του προτείνουν δουλειά σε νυχτερινό κέντρο με μεγάλη αμοιβή. Μαζί όμως με τα τραγούδια αρχίζουν και τα παρατράγουδα καθώς μια πλούσια προσπαθεί να σαγηνεύσει τον Λευτέρη μπροστά στα μάτια της Μαρίνας που με την σειρά της γίνεται θηρίο.

 


Η ταινία συμμετείχε στο φεστιβάλ Σαν Σεμπάστιαν 1966 και έκανε μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό με τον τίτλο "Dancing The Syrtaki".
17.jpg


15.jpg


Ακολουθεί το εξαίρετο τραγούδι "Αποχαιρετισμός" με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

 


[video=youtube_share;AzsOvNOBp4w]http://youtu.be/AzsOvNOBp4w
 
"Το Δόλωμα"





Μουσική κομεντί του 1964 παραγωγής Φίνος Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου , μουσική Κώστα Καπνίση και χορογραφίες Βαγγέλη Σειληνού. Πρωταγωνιστούν η Αλίκη Βουγιουκλάκη , ο Αλέκος Αλεξανδράκης , ο Ντίνος Ηλιόπουλος , ο Βαγγέλης Βουλγαρίδης , ο Ανδρέας Μπάρκουλης , ο Περικλής Χριστοφορίδης , ο Δημήτρης Μπισλάνης , ο Βαγγέλης Καζάν , ο Δημήτρης Νικολαίδης κ.α. Η ταινία έκοψε 557.302 εισιτήρια και ήρθε 2η ανάμεσα στις 93 ταινίες της χρονιάς.



Τραγούδι : Αλίκη Βουγιουκλάκη , Κλειώ Δενάρδου , Τρίο Ατενέ , Μουζάς - Λιγνός.

 


Υπόθεση : Ο Μπάμπης Βαλέρης είναι ένας μικροαπατεώνας χαρτοκλέφτης, που διαθέτει όμως με αριστοκρατικό παρουσιαστικό.Μαζί με το φίλο του το Μάνθο αποφασίζουν να πάνε στη Ρόδο με στόχο τους να κλέψουν στα χαρτιά παρέες πλουσίων, που τύχει να πέσουν στα δίχτυα τους. Για να πετύχει όμως το κόλπο χρειάζεται και κάποιο «δόλωμα».Ετσι παρουσιάζουν την Καίτη, που είναι στην πραγματικότητα χορεύτρια σε καμπαρέ, ως αδελφή του Μπάμπη, και πλούσια χήρα στα υποψήφια θύματά τους. Το κόλπο τους δουλεύει καλά, μέχρι τη στιγμή που η Καίτη θα ερωτευθεί ένα από τα υποψήφια θύματά τους...

 


174.jpg


175.jpg


Ακολουθεί το πολύ όμορφο τραγούδι "Άστο το χεράκι σου" από την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τους Μουζάς - Λιγνός.

 


[video=youtube_share;Bb_YdW5GCdg]http://youtu.be/Bb_YdW5GCdg

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 


"Η Ελληνίδα Και Ο Έρωτας"





Σπονδυλωτή μουσική κωμωδία του 1962 παραγωγής Κρόνος Φιλμ , σε σκηνοθεσία Νέστορα Μάτσα , σενάριο του ίδιου και του Κώστα Ασημακόπουλου και μουσική του Κώστα Καπνίση. Αφηγητής ο Ανδρέας Μπάρκουλης. Πρωταγωνιστούν η Κάκια Αναλυτή , ο Βασίλης Αυλωνίτης , η Αντιγόνη Βαλάκου , η Γεωργία Βασιλειάδου , η Ρένα Ντορ , ο Νίκος Σταυρίδης , η Μιράντα Μυράτ , η Μπέττυ Μοσχονά , η Μίρκα Καλατζοπούλου , η Μαρίκα Νέζερ , η Ελένη Χατζηαργύρη , η Κατερίνα Βασιλάκου , ο Νίκος Τζόγιας , ο Λευτέρης Βουρνάς , η Γκιζέλα Ντάλι , ο Κώστας Πρέκας , ο Νίκος Ρίζος , η Έλσα Ρίζου , ο Κώστας Ρηγόπουλος , ο Αρτέμης Μάτσας κ.α. Η ταινία έκοψε 18.208 εισιτήρια και ήρθε 37η ανάμεσα στις 82 ταινίες της χρονιάς.


Τραγούδι : Γιοβάννα , Νάντια Κωνσταντοπούλου , Λάουρα , Γιώργος Μητσάκης.

 


Υπόθεση : Η ταινία παρουσιάζει την πορεία της γυναίκας και του έρωτα, από την αρχή των πάντων μέχρι και σήμερα, σε όλες τις εκφράσεις της.

Ακολουθεί ένα τραγούδι της ταινίας από την Γιοβάννα.

 


[video=youtube_share;3DVvygTlMA8]http://youtu.be/3DVvygTlMA8
 
"Ένα Αστείο Κορίτσι"





Μουσική κομεντί του 1970 παραγωγής Φίνος Φιλμ , σε σκηνοθεσία Τάκη Βουγιουκλάκη , σενάριο Λάκη Μιχαηλίδη , μουσική Δήμου Μούτση και χορογραφίες Γιάννη Φλερύ. Πρωταγωνιστούν η Αλίκη Βουγιουκλάκη , ο Νίκος Γαλανός , η Σοφία Ρούμπου , ο Σπύρος Καλογήρου , ο Πέτρος Λοχαίτης , ο Σωτήρης Μουστάκας , η Τζένη Ζαχαροπούλου , ο Νίκος Τσούκας , η Νίτσα Μαρούδα , η Γιούλη Σταμουλάκη , ο Μάκης Δεμίρης , η Μέλπω Ζαρόκωστα , ο Ντάνος Λυγίζος , η Άννυ Πασπάτη κ.α. Η ταινία έκοψε 549.614 εισιτήρια και ήρθε 2η ανάμεσα στις 87 ταινίες της χρονιάς.



Τραγούδι : Αλίκη Βουγιουκλάκη , Μανώλης Μητσιάς.

 


Υπόθεση : Η Χριστίνα εργάζεται κλόουν σε ένα μικρό τσίρκο. Ένα βράδυ που δε βρίσκει ταξί σταματάει το αυτοκίνητο του Αλέκου Βενιέρη, γνωστού πλούσιου πλέϊ μπόϊ και οδηγού αγώνων. Η γνωριμία τους θα προχωρήσει και ο Αλέκος θα της ζητήσει να γίνει γραμματέας του. Ένα βράδυ θα της ζητήσει να τον συνοδέψει σε μια εκδήλωση παριστάνοντας μια γνωστή του, την Αγγλίδα Λαίδη Γουώρεν. Η νύχτα θα κυλήσει ομαλά μέχρι τη στιγμή που θα εμφανιστεί η ίδια η Λαίδη Γουώρεν.




20.jpg


21.jpg


23.jpg


Ακολουθεί ένα χορευτικό της ταινίας με την Αλίκη...πιο σέξυ από ποτέ!

 


[video=youtube_share;2ccsSlO4Xl0]http://youtu.be/2ccsSlO4Xl0

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"'Ενα Σενάριο Είναι Η Ζωή Μας"





Μουσικοχορευτική σάτυρα του 1985 παραγωγής Ντίνου Μαυροειδή και Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Ντίνου Μαυροειδή και η μουσική του Γιώργου Χατζηνάσιου. Πρωταγωνιστούν η Μάρθα Βούρτση , η Μάρω Κοντού , ο Τίμος Περλέγκας , η Καίτη Γρηγοράτου , ο Μιχάλης Μητρούσης , ο Λάκης Λαζόπουλος , η Ευτυχία Μοσχάκη , η Μελίνα Μποτέλλη , ο Χρήστος Κάλοου κ.α.



Υπόθεση : Ο γιος μιας πλούσιας οικογένειας, ερωτεύεται μια φτωχή πλην τίμια κοπέλα.

 


162779_1733498824740_1456643246_1829904_6581405_n.%20%20jpg


Ακολουθεί ένα τραγούδι της ταινίας από όλους τους πρωταγωνιστές.

 


[video=youtube_share;P9QDNmonU2s]http://youtu.be/P9QDNmonU2s
 
"Ένας Ιππότης Για Τη Βασούλα"

 


Μουσική κομεντί του 1968 παραγωγής Φίνος Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη , μουσική Μίμη Πλέσσα και χορογραφίες Γιάννη Φλερύ. Πρωταγωνιστούν η Τζένη Καρέζη , ο Φαίδων Γεωργίτσης , ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος , η Μαρία Φωκά , ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος , η Μαρία Μπονέλλου , ο Χρόνης Εξαρχάκος , η Άννα Παιτατζή κ.α. Η ταινία έκοψε 347.441 εισιτήρια και ήρθε 15η ανάμεσα στις 108 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Η Βασούλα είναι γραμματέας μιας πολύ πλούσιας αλλά συντηρητικής αρχόντισσας, της κυρίας Κλειώ. Η αρχόντισσα που ζει μόνη στη βίλα της, παρέα μόνο με το προσωπικό της, είναι ʽπαλαιών αρχώνʼ και έχει πολλές παραξενιές, μία εκ των οποίων είναι και η μανία της για τα ιπποτικά μυθιστορήματα. Όνειρό της είναι να βρει και η ʽπροστατευόμενή τηςʼ Βασούλα έναν καλό ιππότη για να αποκατασταθεί. Όταν φεύγει η κυρία της σε ταξίδι μαζί με τον δικηγόρο της, Ντορή , και τον κηπουρό της, Αριστείδη , η Βασούλα προσκαλεί, στο άδειο πια αρχοντικό, την φιλενάδα της Πόπη. Η Πόπη έρχεται εν συνοδεία του φίλου της Μήτσου , ο οποίος είναι πολύ φιλικός και διαχυτικός. Για κακή τους τύχη όμως η κυρία Κλειώ επιστρέφει εκτάκτως στο σπίτι της και ως αποτέλεσμα η Βασούλα, προκειμένου να σώσει την κατάσταση και τη δουλειά της, συστήνει τον Μήτσο για σύζυγό της.




5.jpg


6.jpg


Ακολουθεί ένα χορευτικό από την ταινία.

 


[video=youtube_share;Uqb0-wRZTbM]http://youtu.be/Uqb0-wRZTbM

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Επιχείρησις Απόλλων"





Μουσική κομεντί του 1968 παραγωγής Δαμασκηνός Μιχαηλίδης , σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκαλενάκη , σενάριο Γιάννη Τζιώτη και Βολόντια Σεμιτζώφ και μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου και Βαγγέλη Παπαθανασίου. Πρωταγωνιστούν η Έλενα Ναθαναήλ , ο Τόμας Φριτς , ο Χρήστος Τσαγανέας , η Ούλα Μπέργκριντ , ο Άρης Μαλλιαγρός , ο Αθηνόδωρος Προύσαλης κ.α. Η ταινία έκοψε 316.511 εισιτήρια και ήρθε 22η ανάμεσα στις 99 ταινίες της χρονιάς.



Τραγούδι : Έλενα Ναθαναήλ.

 


Υπόθεση :

Ο πρίγκηπας Γιαν, αφήνει τις επισημότητες και τα τυπικά και αποφασίζει να γνωρίσει μόνος του την Ελλάδα. Από το ελικόπτερο εντοπίζει την όμορφη ξεναγό Έλενα και από την επόμενη στιγμή την παρακολουθεί όπου πηγαίνει με το γκρουπ που συνοδεύει. Σιγά σιγά κερδίζει την συμπάθεια και την αγάπη της. Στο μεταξύ ο πρόξενος και η συνοδεία του τον αναζητούν..




136.jpg


Ακολουθεί ένα ελληνικότατο χορευτικό από την ταινία.

 


[video=youtube_share;ZP3M8-qjtH8]http://youtu.be/ZP3M8-qjtH8


 
"Οι Εραστές Του Ονείρου"

 


Μουσική αισθηματική κωμωδία του 1974 παραγωγής Φίνος Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη και μουσική Μίμη Πλέσσα. Πρωταγωνιστούν η Ζωή Λάσκαρη , ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ , ο Λευτέρης Βουρνάς , ο Νίκος Δαδινόπουλος , η Τιτίκα Στασινοπούλου , η Λύδια Λένωση , η Ίλυα Λιβικού , η Καίτη Ιμπροχώρη κ.α. Η ταινία έκοψε 70.456 εισιτήρια και ήρθε 5η ανάμεσα στις 47 ταινίες της χρονιάς.


Τραγούδι : Ζωή Λάσκαρη , Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

 


Υπόθεση : Ο Δημήτρης δουλεύει στα ναυπηγεία και το βράδυ τραγουδάει σε νυχτερινό κέντρο. Ο αδελφός του είναι ανεπρόκοπος και έχει παρασυρθεί από κακές παρέες. Τα δύο αδέλφια βάζουν ένα στοίχημα: ο Δημήτρης θα ληστέψει μία βίλλα για να αποδείξει ότι είναι πολύ εύκολο όπως ισχυρίζεται και εφόσον τα καταφέρει ο αδελφός του θα δουλέψει στα ναυπηγεία. Ο Δημήτρης μπαίνει μέσα στην βίλα αλλά από λάθος ξυπνάει την Ζωή, κάτοικο της βίλλας...




Ακολουθεί το τραγούδι "Όταν έρθει η αγάπη" με τη Ζωή Λάσκαρη.

 


[video=youtube_share;2F5vlLWnxpI]http://youtu.be/2F5vlLWnxpI

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 


"Οι Θαλασσιές Οι Χάντρες"

 


Μιούζικαλ του 1967 παραγωγής Φίνος Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη , μουσική Μίμη Πλέσσα και χορογραφίες Γιάννη Φλερύ. Πρωταγωνιστούν η Ζωή Λάσκαρη , ο Φαίδων Γεωργίτσης , ο Κώστας Βουτσάς , η Μάρθα Καραγιάννη , η Μαίρη Χρονοπούλου , ο Γιάννης Βογιατζής , ο Γιώργος Τσιτσόπουλος , ο Νίκος Φέρμας , η Αλέκα Μαβίλη , η Μαίρη Μεταξά , η Νανά Σκιαδά κ.α. Η ταινία έκοψε 531.287 εισιτήρια και ήρθε 3η ανάμεσα στις 117 ταινίες της χρονιάς.


Τραγούδι : Μαίρη Χρονοπούλου , Αλέκα Μαβίλη , Γιάννης Πουλόπουλος , Αλέκα Κανελλίδου , Μάρθα Καραγιάννη.

 


Υπόθεση : Η Μαίρη , μια πλούσια κοπέλα προκαλεί προβλήματα σε μια παραδοσιακή, λαϊκή γετονιά της Αθήνας ανοίγοντας ένα μαγαζί όπου παίζει μοντέρνα τραγούδια. Στο απέναντι μαγαζί, ο Φώτης , ο γόης της γειτονιάς που παίζει μπουζούκι, την ερωτεύεται και κάνει θυσίες για εκείνη.

 


39.jpg


40.jpg


Ακολουθεί το τραγούδι "Έκλαψα Χτες" με τη Μαίρη Χρονοπούλου.

 


[video=youtube_share;bIooJmb6Fgo]http://youtu.be/bIooJmb6Fgo
 
Χε χε εδώ, λόγω του είδους, είναι ακόμη πιο συνηθισμένο το επάγγελμα τραγουδιστής (που μπορεί να ξεκινάει από φτωχόπαιδο) απ' όσο ήταν στα μελό :)

Το "Η Αθήνα τη νύχτα" είναι πολύτιμο για την εικόνα της νυχτερινής Αθήνας εκείνη την εποχή, αλλά περισσότερο με ντοκυμανταίρ μοιάζει παρά με ταινία με υπόθεση... αναρωτιέμαι αν ανήκει σ' αυτό το γκρουπ.
 
"Η Θεία Μου Η Χίπισσα"





Μουσική κωμωδία του 1970 παραγωγής Φίνος Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου , μουσική Μίμη Πλέσσα και χορογραφίες Φώτη Μεταξόπουλου. Πρωταγωνιστούν η Ρένα Βλαχοπούλου , ο Ανδρέας Μπάρκουλης , ο Γιάννης Μιχαλόπουλος , η Νόρα Βαλσάμη , ο Βασίλης Τσιβιλίκας , η Πόπη Άλβα κ.α. Η ταινία έκοψε 481.598 εισιτήρια και ήρθε 3η ανάμεσα στις 87 ταινίες της χρονιάς.



Τραγούδι : Γιάννης Πουλόπουλος , Ρένα Κουμιώτη , Δημήτρης Τάμποσης , Δάκης , Ρένα Βλαχοπούλου.

 


Υπόθεση :

Η κυρα Λένη, μια φτωχιά χήρα, εργάζεται σαν καθαρίστρια σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο, ενώ ταυτόχρονα σπουδάζει στην Αμερική την μονάκριβη κόρη της Κάθριν. Η κόρη της αγνοεί την οικονομική κατάσταση τους και πιστεύει ότι η μητέρα της είναι ένοικος του ξενοδοχείου. Ξαφνικά η κύρα Λένη παίρνει ένα γράμμα από την κόρη της, που της λέει ότι έρχεται στην Αθήνα για διακοπές μαζί με τον μνηστήρα της Τζόνι και τον πεθερό της Πητ.

 


10.jpg


9.jpg


Ακολουθεί ένα πολύ όμορφο τραγούδι από την ταινία με τη Ρένα Κουμιώτη.

 


[video=youtube_share;RbR3vkEgA2s]http://youtu.be/RbR3vkEgA2s

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Ο Θύμιος Στη Χώρα Του Στριπτήζ" (του γέλιου)





Μουσικό ντοκιμαντέρ του 1963 σε παραγωγή , σενάριο και σκηνοθεσία Κώστα Χατζηχρήστου και μουσική Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν ο Κώστας Χατζηχρήστος , ο Βασίλης Αυλωνίτης , ο Νίκος Ρίζος , η Γεωργία Βασιλειάδου , η Μάρθα Καραγιάννη , ο Νίκος Φέρμας κ.α. Η ταινία έκοψε 32.266 εισιτήρια και ήρθε 20η ανάμεσα στις 82 ταινίες της χρονιάς.


Τραγούδι : Γιάννης Βογιατζής , Τζένη Βάνου.

 


Υπόθεση :

Συρραφή από μουσικο-χορευτικά και ακροβατικά νούμερα και θεατρικά σκετς κυρίως ξένων καλλιτεχνών που μετακλήθηκαν στην Ελλάδα από τον Κώστα Χατζηχρήστο, στα πλαίσια των επιχειρηματικών θεατρικών δραστηριοτήτων του...




Ακολουθεί ένα τραγούδι από την ταινία με την Τζένη Βάνου.

 


[video=youtube_share;pLR81nl44F8]http://youtu.be/pLR81nl44F8
 
"Και Οι 14 Ήταν Υπέροχοι"

 


Μουσική κωμωδία του 1965 παραγωγής Αφοι Ρουσσόπουλοι/Γ. Λαζαρίδης/ Δ. Σαρρής/ Κ. Ψαρράς , σε σκηνοθεσία και χορογραφίες Βαγγέλη Σειληνού , σενάριο Γιώργου Λαζαρίδη και Κώστα Κινδύνη και μουσική Κώστα Κλάβα. Πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Πάντζας , η Κάκια Αναλυτή , ο Κώστας Ρηγόπουλος , ο Σταύρος Παράβας , ο Γιάννης Γκιωνάκης , ο Βασίλης Αυλωνίτης , ο Ανδρέας Μπάρκουλης , η Ελένη Ανουσάκη , η Άννα Καλουτά , η Ελένη Προκοπίου , ο Βαγγέλης Σειληνός , η Μπέττυ Μοσχονά , η Κλεώ Σκουλούδη κ.α. Η ταινία έκοψε 286.455 εισιτήρια και ήρθε 14η ανάμεσα στις 93 ταινίες της χρονιάς.





Υπόθεση :
Τέσσερα ξαδέρφια κληρονομούν έναν πλούσιο θείο τους. Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει να εκπληρώσουν πρώτα τους όρους που έχει βάλει για τον καθένα ξεχωριστά ο θείος στη διαθήκη του.

 


221.jpg


Αν και η ταινία είναι ασπρόμαυρη , το φινάλε της με το χορευτικό της είναι έγχρωμο και ακολουθεί!

 


[video=youtube_share;ZaKefTDpOek]http://youtu.be/ZaKefTDpOek

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Καλημέρα Αθήνα"

 


Μουσική κωμωδία του 1960 παραγωγής Δαμασκηνός Μιχαηλίδης , σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Γρηγορίου , σενάριο Γιάννη Μαρή και μουσική Μίμη Πλέσσα. Πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Οικονομίδης , ο Βασίλης Αυλωνίτης , ο Ντίνος Ηλιόπουλος , η Ξένια Καλογεροπούλου , ο Νίκος Κούρκουλος , η Μάριον Σίβα , ο Σταύρος Ξενίδης κ.α. Η ταινία έκοψε 77.114 εισιτήρια και ήρθε 7η ανάμεσα στις 52 ταινίες της χρονιάς.

Υπόθεση :

Ο Τοτός, ο Μίμης κι ο κονφερανσιέ Γιώργος Οικονομίδης, που υποδύεται τον εαυτό του, είναι τρεις φτωχοί καλλιτέχνες οι οποίοι γνωρίζουν στο νυχτερινό κέντρο όπου εργάζονται τον βιομήχανο Μενέλαο Στασινόπουλο, τακτικό πελάτη ο οποίος τώρα είναι πολύ μεθυσμένος και θέλει να αυτοκτονήσει, επειδή όλα του πηγαίνουν στραβά. Η φιλενάδα του, η Λόλα, τον απατά με έναν ζιγκολό, η κόρη του Ξένια έχει μπλέξει με δύο διανοούμενους της δεκάρας και θέλει να τους ακολουθήσει στο Θιβέτ, οι δε πωλήσεις των προϊόντων του πάνε από το κακό στο χειρότερο. Οι τρεις φίλοι τον συμπονούν και προσφέρονται να τον βοηθήσουν να ξεπεράσει τα βάσανά του, ενώ εκείνος τους υπόσχεται διάφορα. Ο Τοτός αναλαμβάνει να γελοιοποιήσει τον εραστή της φιλενάδας του βιομήχανου, ο Μίμης να πείσει την κόρη του να εγκαταλείψει την ανισόρροπη παρέα της, κι ο Γιώργος αναλαμβάνει να διαφημίσει τα προϊόντα του.




224.jpg


Ακολουθεί τραγούδι της ταινίας με τον Γιώργο Οικονομίδη , τον Ντίνο Ηλιόπουλο και τον Νίκο Κούρκουλο.

 


[video=youtube_share;8sNOdlAxg3Q]http://youtu.be/8sNOdlAxg3Q


 
"Κατάσκοπος Νέλλη"





Μουσική πολεμική περιπέτεια του 1981 παραγωγής Καραγιάννης Καρατζόπουλος , σε σενάριο και σκηνοθεσία Τάκη Βουγιουκλάκη και μουσική Γιώργου Κατσαρού. Πρωταγωνιστούν η Αλίκη Βουγιουκλάκη , ο Φαίδων Γεωργίτσης , ο Δάνης Κατρανίδης , ο Ντίνος Ηλιόπουλος , η Καίτη Λαμπροπούλου , ο Μάκης Ρευματάς , ο Χρήστος Κάλοου κ.α Η ταινία έκοψε 138.371 εισιτήρια και ήρθε 9η ανάμεσα στις 45 ταινίες της χρονιάς.



Τραγούδι : Αλίκη Βουγιουκλάκη , Φαίδων Γεωργίτσης , Δάνης Κατρανίδης.

 


Υπόθεση :

Στο Βερολίνο του 1936, η Νέλλη, μια ελληνίδα που σπουδάζει κλασικό τραγούδι, γίνεται διάσημη τραγουδίστρια σε όλη τη Γερμανία με τη βοήθεια του καλού της φίλου Βίλι. Ένα βράδυ ο Βίλι εξομολογείται στην Νέλλη ότι είναι Εβραίος, ενώ το ίδιο βράδυ θα γίνουν μάρτυρες του ξυλοδαρμού ενός νεαρού άνδρα από του Γερμανούς. Οι δυο τους θα κρυφτούν και μετά θα σώσουν τον νεαρό, που τον λένε Μπράιαν και είναι συγραφέας, ενώ η Νέλλη θα τον ερωτευτεί. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο Μπράιαν συλλαμβάνεται, και η Νέλλη με τον Βίλι επιστρέφουν στην Ελλάδα και αγωνίζονται στην αντίσταση.




Στη ταινία προβάλλονται αποσπάσματα από το τηλεοπτικό σώου της ΕΡΤ "Καμπαρέ" , που μεταδόθηκε τα Χριστούγεννα του 1979.

 


124.jpg


127.jpg


Ακολουθεί το τραγούδι "Σε ψάχνω" με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

 


[video=youtube_share;Gc3xoI2WdhY]http://youtu.be/Gc3xoI2WdhY

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Κάτι Να Καίει"

 


Μιούζικαλ του 1963 παραγωγής Φίνος Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη , μουσική Μίμη Πλέσσα και χορογραφίες Μανώλη Καστρινού. Πρωταγωνιστούν η Ρένα Βλαχοπούλου , ο Ντίνος Ηλιόπουλος , ο Κώστας Βουτσάς , η Μάρθα Καραγιάννη , η Έλενα Ναθαναήλ , η Χλόη Λιάσκου , ο Χρήστος Νέγκας , ο Χρήστος Τσαγανέας , η Έλσα Ρίζου , ο Γιώργος Τσιτσόπουλος , ο Αλέκος Τζανετάκος , ο Τόλης Βοσκόπουλος , ο Περικλής Χριστοφορίδης κ.α. Η ταινία έκοψε 660.791 εισιτήρια και ήρθε 1η ανάμεσα στις 92 ταινίες της χρονιάς.

Τραγούδι : Όλοι οι πρωταγωνιστές της ταινίας.

 


Υπόθεση :

Ένας προιστάμενος μίας εταιρείας με το όνομα Εξαρχόπουλος, συντηρητικός και μάλλον ντροπαλός θα συνοδεύσει την κόρη του διευθυντού του στη Θεσσαλονίκη. Εκεί θα γνωρίσει τη Ρένα, μία γυναίκα έξυπνη και καπάτσα που μαζί με τον Κλέαρχο και τον Φάνη, αναζητούν ένα μέλλον στην μουσική και στον χορό.




36.jpg


37.jpg


Ακολουθεί το πασίγνωστο τουίστ με τον Κώστα Βουτσά.

 


[video=youtube_share;jtQKhrKxOwE]http://youtu.be/jtQKhrKxOwE


 
Πίσω
Μπλουζα