Μιούζικαλ και Μουσικές ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου

"Η Κόμισσα Της Κέρκυρας"





Μουσική κωμωδία του 1972 παραγωγής Φίνος Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου , μουσική Γιώργου Κατσαρού και χορογραφίες Φώτη Μεταξόπουλου. Πρωταγωνιστούν η Ρένα Βλαχοπούλου , ο Αλέκος Αλεξανδράκης , η Νόνικα Γαληνέα , ο Μάκης Δεμίρης , ο Μανώλης Δεστούνης , ο Ορφέας Ζάχος , η Ρία Δελούτση , η Νίκη Λινάρδου κ.α. Η ταινία έκοψε 310.583 εισιτήρια και ήρθε 9η ανάμεσα στις 90 ταινίες της χρονιάς.
Τρ


Τραγούδι :
Ρένα Βλαχοπούλου

 


Υπόθεση : Μια δασκάλα της μουσικής δέχεται να φιλοξενήσει στο αρχοντικό της σπίτι όπου διαμένει στην Κέρκυρα ένα ιταλικό συγκρότημα, που πρόκειται να πραγματοποιήσει μια σειρά εμφανίσεων στο νησί. Για να ξεπεράσει μάλιστα την ερωτική της απογοήτευση, το συγκρότημα θα της προτείνει να εμφανιστεί μαζί και στη σκηνή.

 


Ακολουθεί το τραγούδι με τη Ρένα Βλαχοπούλου "Το πετεινάρι" σε μια...ποπ εκδοχή!

 


[video=youtube_share;K6_3ZcNNk3g]http://youtu.be/K6_3ZcNNk3g

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Η Κόρη Μου Η Σοσιαλίστρια"

 


Μουσική κωμωδία του 1966 παραγωγής Δαμασκηνός Μιχαηλίδης , σε σενάριο και σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου και μουσική Γιώργου Ζαμπέτα. Πρωταγωνιστούν η Αλίκη Βουγιουκλάκη , ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ , ο Λάμπρος Κωνσταντάρας , ο Σταύρος Ξενίδης , ο Πέτρος Λοχαίτης , ο Χρόνης Εξαρχάκος , ο Νικήτας Πλατής , ο Νίκος Τσούκας , ο Ντίνος Καρύδης κ.α. Η ταινία έκοψε 659.671 εισιτήρια και ήρθε 1η ανάμεσα στις 117 ταινίες της χρονιάς.


Τραγούδι : Αλίκη Βουγιουκλάκη , Δημήτρης Παπαμιχαήλ

 


Υπόθεση : Ένας επιχειρηματίας υποδέχεται την κόρη του από το εξωτερικό που είχε πάει για σπουδές προκείμενου να αναλάβει τη διοίκηση της επιχείρησης. Φτάνει στην Ελλάδα και αναλαμβάνει την επιχείρηση. Στο εργοστάσιο όμως δουλεύει και ένας υπάλληλος ο οποίος δεν είναι και τόσο ευπρόσδεκτος στα αφεντικά του. Η κατάσταση χειροτερεύει για αυτόν όταν έρχεται σε σύγκρουση για διάφορα θέματα με την νέα "αφεντικίνα". Όμως μέσα από αυτές τις συγκρούσεις θα γεννηθεί ο έρωτας...




67.jpg


68.jpg


69.jpg


70.jpg


Ακολουθεί "Το στρώμα" με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

 


[video=youtube_share;9u89YFFI8pA]http://youtu.be/9u89YFFI8pA


 
"Το Κλάμα Βγήκε Από Τον Παράδεισο"

 


Μουσική κωμωδία του 2001 παραγωγής Γ.Κορδοπάτης/Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου/Village Roadshow/ΑΝΤ1/Safe Company. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου και η μουσική της Αφροδίτης Μάνου. Πρωταγωνιστούν η Άννα Παναγιωτοπούλου , η Μίρκα Παπακωνσταντίνου , ο Τάσος Χαλκιάς , η Μαρία Καβογιάννη , η Τζόις Ευείδη , ο Μιχάλης Ρέππας , ο Χρήστος Σιμαρδάνης , η Μίνα Αδαμάκη , η Σοφία Φιλιππίδου , ο Γιάννης Ζουγανέλης , ο Μίμης Χρυσομάλλης , ο Δημήτρης Πιατάς , ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος , ο Χρήστος Ευθυμίου , ο Αντώνης Καφετζόπουλος , ο Χρήστος Βαλαβανίδης , ο Τρύφων Καρατζάς , η Άννα Κυριακού κ.α.



Τραγούδι : Λάμπης Λιβιεράτος , Τζίνη Παπαδοπούλου , Μαρία Δημητριάδου και όλοι οι πρωταγωνιστές.

 


Υπόθεση :

Η ταινια αναφερεται σε δυο οικογενειες. Η μια ειναι η οικογενεια Δελαφραγκα η οποια ειναι πλουσια και η αλλη ειναι η οικογενεια Μπιμπισκη που ειναι παμπτωχη. Η δυο οικογενειες συγκρουονται μεταξυ τους διαρκως και δειχνει σκηνες των παρελθοντων ετων γυρω στην δεκαετια του ΄60 και κυριως στα ΄65 και την δεκαετια του ΄70...

 


Στην ταινια διακωμωδειται ο τροπος που παρουσιαζαν οι παλιες ελληνικες ταινιες την εθνικη αντισταση κατα την περιοδο των γερμανων κατακτητων καθως επισης και την εποχη των ταινιών φουστανέλας.

 


17.jpg


Ακολουθεί το γνωστό μας τραγούδι "Λευτέρη" (από τις "Διπλοπεννιές") σε μια διασκευή από τους πρωταγωνιστές της ταινίας.

 


[video=youtube_share;Lmh6fSusaB0]http://youtu.be/Lmh6fSusaB0

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Κορίτσια Για Φίλημα"


 


Μιούζικαλ του 1965 παραγωγής Φίνος Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη , μουσική Μίμη Πλέσσα και χορογραφίες Μανώλη Καστρινού. Πρωταγωνιστούν η Ζωή Λάσκαρη , η Ρένα Βλαχοπούλου , η Μάρθα Καραγιάννη , ο Κώστας Βουτσάς , η Χλόη Λιάσκου , ο Ανδρέας Ντούζος , ο Γιάννης Βογιατζής , ο Αλέκος Τζανετάκος , ο Γιώργος Γαβριηλίδης , ο Νίκος Παπαναστασίου , ο Περικλής Χριστοφορίδης κ.α. Η ταινία έκοψε 619.236 εισιτήρια και ήρθε 1η ανάμεσα στις 93 ταινίες της χρονιάς.

Τραγούδι : Τζένη Βάνου , Ρένα Βλαχοπούλου.

 


Υπόθεση :

Η Ρένα είναι ιδιοκτήτρια ενός τουριστικού πρακτορείου στη Νέα Υόρκη και αποφασίζει να έρθει για διακοπές στην Ελλάδα, μαζί με την όμορφη ανηψιά της Τζένη και τον τρελά ερωτευμένο μαζί της Ελληνοαμερικάνο Τζιμ Πάπας. Στην Αθήνα θα συναντήσει τον αδελφό της ο οποίος θα την παρακαλέσει να "παίξει θέατρο" προσποιούμενη την Αμερικανίδα επιστήμονα, προκειμένου να πείσει τον επιχειρηματία Ράμογλου να επενδύσει τα λεφτά του πάνω στο δήθεν ιαματικό νερό που υπάρχει στα χωράφια της γυναίκας του.




25.jpg


Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό χορευτικό της ταινίας με τη Ζωή Λάσκαρη , στη σινεμασκόπ του εκδοχή.

[video=youtube_share;3Uu5ZAJIV9w]http://youtu.be/3Uu5ZAJIV9w
 
"Το Κοροιδάκι Της Πριγκηπέσσας"





Μιούζικαλ του 1972 παραγωγής Φίνος Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη και μουσική Μίμη Πλέσσα. Πρωταγωνιστούν ο Σταύρος Παράβας , η Μπέττυ Αρβανίτη , ο Χρόνης Εξαρχάκος , η Κατερίνα Γιουλάκη , η Νόρα Βαλσάμη , ο Χρήστος Νομικός , η Ελένη Προκοπίου , ο Λευτέρης Βουρνάς , η Μαρία Ιωαννίδου , ο Βάσος Αδριανός κ.α. Η ταινία έκοψε 248.711 εισιτήρια και ήρθε 13η ανάμεσα στις 90 ταινίες της χρονιάς.





Υπόθεση : Ο Σταύρος έχει ένα καφενεδάκι μαζί με τον αδελφό του Χρόνη και είναι οι μόνοι από την οικογένεια που νοιάζονται να τα φέρουν βόλτα. Ο ίδιος είναι ερωτευμένος με την Μαίρη, η οποία όμως, δε γυρνάει να τον κοιτάξει. Η Μαίρη προέρχεται από αριστοκρατική οικογένεια που έχει ξεπέσει και ζει στη φτώχεια και στην υπερηφάνεια μαζί με την αδελφή της Νόρα. Ο Σταύρος την αποκαλεί πριγκηπέσα του και πληρώνει κρυφά τους λογαριασμούς της, ελπίζοντας ότι κάποτε θα αλλάξει γνώμη γι` αυτόν.

35.jpg


36.jpg


Ακολουθεί το χορευτικό από το φινάλε της ταινίας

 


[video=youtube_share;j9DEiNZs1wQ]http://youtu.be/j9DEiNZs1wQ

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Το Λεβεντόπαιδο"

 


Μουσική αισθηματική ταινία του 1969 παραγωγής Φίνος Φιλμ , σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου , σενάριο Λάκη Μιχαηλίδη και μουσική Μάνου Λοίζου. Πρωταγωνιστούν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ , η Έλενα Ναθαναήλ , η Νόρα Βαλσάμη , ο Νίκος Τσούκας , ο Παντελής Ζερβός , η Νίτσα Μαρούδα , η Μέλπω Ζαρόκωστα , ο Ζώρας Τσάπελης , η Μαίρη Κυβέλου κ.α. Η ταινία έκοψε 344.184 εισιτήρια και ήρθε 15η ανάμεσα στις 99 ταινίες της χρονιάς.


Τραγούδι : Γιάννης Καλατζής , Δημήτρης Παπαμιχαήλ

 


Υπόθεση :

Ο Αρίστος που είναι εργάτης στο λιμάνι και τραγουδιστής σε μια ταβέρνα το βράδυ, ετοιμάζεται να παντρευτεί μια φτωχή κοπέλα τη Μαριώ. Ένα βράδυ στην ταβέρνα έρχεται η πλούσια `Ελενα, η οποια του κρύβει την αλήθεια για την πλούσια καταγωγή της. Ο Αρίστος την ερωτεύεται και χωρίζει απο τη Μαριώ.

 


92.jpg


93.jpg


Ακολουθεί το τραγούδι με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ "Του βαρκάρη γιος" , με μια Έλενα Ναθαναήλ ομορφότερη από ποτέ!

 


[video=youtube_share;zhCApRcPr08]http://youtu.be/zhCApRcPr08
 
"Λυσιστράτη"

 


Μουσική κωμωδία του 1972 παραγωγής Νέα Κινηματογραφική ΕΠΕ , σε σκηνοθεσία Γιώργου Ζερβουλάκου , σενάριο Γιάννη Νεγρεπόντη και μουσική Σταύρου Ξαρχάκου. Πρωταγωνιστούν η Τζένη Καρέζη , ο Κώστας Καζάκος , η Άννα Φόνσου , ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος , η Άννα Μαντζουράνη , ο Βαγγέλης Καζάν κ.α. Η ταινία έκοψε 191.459 εισιτήρια και ήρθε 3η ανάμεσα στις 64 ταινίες της χρονιάς.




Υπόθεση :

Η Λυσιστράτη είναι μια Αθηναία που θα κάνει αγώνα για να ξεσηκώσει τις Αθηναίες και τις Σπαρτιάτισσες να αναγκάσουν τους πολεμοχαρείς άντρες τους να συμφωνήσουν για ειρήνη.

Κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης κωμωδίας του Αριστοφάνη. Η ταινία κέρδισε το βραβείο αρτιότερης παραγωγής στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

 


22.jpg


Ακολουθεί ένα τραγούδι της ταινίες με τη Τζένη Καρέζη

 


[video=youtube_share;g6Imr9n_1kM]http://youtu.be/g6Imr9n_1kM

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Ο Μάγκας Με Το Τρίκυκλο"


 


Μιούζικαλ του 1972 παραγωγής Φίνος Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη και μουσική Μίμη Πλέσσα. Πρωταγωνιστούν ο Σταύρος Παράβας , η Μάρθα Καραγιάννη , η Τόνια Καζιάνη , ο Κώστας Ρηγόπουλος , ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος , η Νίτσα Μαρούδα , ο Βασίλης Τσιβιλίκας , η Γιούλη Σταμουλάκη κ.α. Η ταινία έκοψε 163.910 εισιτήρια και ήρθε 6η ανάμεσα στις 44 ταινίες της χρονιάς.

Τραγούδι : Φίλιππος Νικολάου

 


Υπόθεση : Η Τόνια, η διευθύντρια μιας διαφημιστικής εταιρείας θα επισκεφτεί μαζί με τον υπάλληλό της, Κώστα μια ταβέρνα. Εκεί θα πέσουν πάνω στον Σταύρο, τον μάγκα της περιοχής και θα εκπλαγούν με τους αγενείς τρόπους του. Τότε η Τόνια θα βάλει στοίχημα ότι μπορεί να τον μεταμορφώσει σε άντρα της καλής κοινωνίας μέσα σε λίγες μέρες.




22.jpg


[video=youtube_share;3zhGIppA1oA]http://youtu.be/3zhGIppA1oA

Ακολουθεί τραγούδι της ταινίας με τον Φίλιππο Νικολάου
 
"Μαριχουάνα STOP!"

 


Μιούζικαλ του 1971 παραγωγής Φίνος Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη , μουσική Μίμη Πλέσσα και χορογραφίες Βαγγέλη Σειληνού. Πρωταγωνιστούν η Ζωή Λάσκαρη , ο Γιώργος Πάντζας , ο Τόλης Βοσκόπουλος , ο Βαγγέλης Σειληνός , η Μάρθα Καραγιάννη , ο Χρόνης Εξαρχάκος , η Ελένη Ανουσάκη , η Μιράντα Ζαφειροπούλου , η Μαρία Ιωαννίδου κ.α. Η ταινία έκοψε 312.260 εισιτήρια και ήρθε 12η ανάμεσα στις 87 ταινίες της χρονιάς.


Τραγούδι : Τόλης Βοσκόπουλος

 


Υπόθεση :

Σ` ένα παλιό αρχοντικό της Πλάκας ζει ο Ιπποκράτης και νοικιάζει το υπόγειό του στην Δέσποινα που είναι και ερωτευμένη μαζί του. Ο ξάδελφός του θέλει να κάνουν το αρχοντικό κλαμπ, ο Ιπποκράτης θέλει να το πουλήσει και περιμένουν την ξαδέλφη τους την Καίτη από το Λονδίνο για να αποφασίσουν και οι τρεις τι θα κάνουν.

 


Ακολουθεί το τραγούδι "Το φεγγάρι πάνωθε μου" με τον Τόλη Βοσκόπουλο.

 


[video=youtube_share;YsmA0fIKlAU]http://youtu.be/YsmA0fIKlAU

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Μερικοί Το Προτιμούν Κρύο"






Μιούζικαλ του 1962 παραγωγής Φίνος Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη , μουσική Μίμη Πλέσσα και χορογραφίες Μανώλη Καστρινού. Πρωταγωνιστούν η Ρένα Βλαχοπούλου , ο Ντίνος Ηλιόπουλος , η Ζωή Λάσκαρη , η Μάρθα Καραγιάννη , ο Κώστας Βουτσάς , η Χλόη Λιάσκου , ο Βαγγέλης Βουλγαρίδης , ο Γιάννης Βογιατζής , η Τζόλυ Γαρμπή , ο Περικλής Χριστοφορίδης , ο Γιώργος Κωνσταντίνου , ο Δημήτρης Μπισλάνης , ο Νικήτας Πλατής κ.α. Η ταινία έκοψε 212.247 εισιτήρια και ήρθε 1η ανάμεσα στις 82 ταινίες της χρονιάς.



Τραγούδι :
Ρένα Βλαχοπούλου , Γιάννης Βογιατζής

 


Υπόθεση : Ο Λάκης έχει την υποχρέωση να παντρέψει τις τρεις αδελφές του, πριν προχωρήσει στον δικό του γάμο με την αγαπημένη του Λέλα. Σε μια εκδρομή για μπάνιο στη θάλασσα, η Εύα και η Μαίρη θα γνωρίσουν τον Κλεόπα και τον Γιώργο με τους οποίους θα τα φτιάξουν. Όμως και η Ρένα έχει εδώ και 10 χρόνια μια κρυφή σχέση με το Θόδωρο.

 


28.jpg


29.jpg


Ακολουθεί το τραγούδι "Έχω στενάχωρη καρδιά" με τη Ρένα Βλαχοπούλου

 


[video=youtube_share;vvD5oreMxSs]http://youtu.be/vvD5oreMxSs
 
"Μια Ελληνίδα Στο Χαρέμι"

 


Μουσική κωμωδία του 1971 παραγωγής Φίνος Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη , μουσική Μίμη Πλέσσα και χορογραφίες Γιάννη Φλερύ. Πρωταγωνιστούν η Ρένα Βλαχοπούλου , ο Χρόνης Εξαρχάκος , ο Βαγγέλης Σειληνός , η Μαρία Ιωαννίδου , ο Δημήτρης Καλλιβωκάς , ο Γιώργος Γαβριηλίδης , η Πόπη Άλβα , η Μαρία Μπονέλλου , η Γιούλη Σταμουλάκη κ.α. Η ταινία έκοψε 455.385 εισιτήρια και ήρθε 5η ανάμεσα στις 87 ταινίες της χρονιάς.


Τραγούδι : Ρένα Βλαχοπούλου

 


Υπόθεση :

Η Ρένα δουλεύει ως τηλεφωνήτρια για να συντηρήσει τα δύο ανεπρόκοπα αδέλφια της τον Χρόνη που νομίζει ότι είναι εφευρέτης και τον Βαγγέλη που νομίζει ότι είναι μουσικός. Παράλληλα εξασκεί και το ευγενές επάγγελμα του μέντιουμ που αποδεικνύεται ιδιαιτέρως χρήσιμο όταν ο Χρόνης πλένει ένα φόρεμα της που στην τσέπη του είχε ένα κερδοφόρο λαχείο.




15.jpg


Ακολουθεί ένα...οριεντάλ χορευτικό από την ταινία

 


[video=youtube_share;naXRHCu7BLM]



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Μια Κυρία Στα Μπουζούκια"


 


Μιούζικαλ του 1968 παραγωγής Φίνος Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη , μουσική Μίμη Πλέσσα και χορογραφίες Γιάννη Φλερύ. Πρωταγωνιστούν η Ζωή Λάσκαρη , η Μαίρη Χρονοπούλου , ο Κώστας Βουτσάς , ο Φαίδων Γεωργίτσης , η Μάρθα Καραγιάννη , ο Χρόνης Εξαρχάκος , ο Γιάννης Βογιατζής , η Καίτη Ιμπροχώρη κ.α. Η ταινία έκοψε 615.483 εισιτήρια και ήρθε 2η ανάμεσα στις 99 ταινίες της χρονιάς.


Τραγούδι : Γιάννης Πουλόπουλος , Μαίρη Χρονοπούλου

 


Υπόθεση : Η Άννα βρισκεται υπο την προστασια των τριων αδερφων της που εργαζονται και κυριο μελημα τους ειναι να προσεχουν την αδερφη τους. Ο ενας απο τους τρεις αδερφους της Άννας, ο Γιωργος, ειναι παικτης της ομαδας του Ολυμπιακου κι εχει εναν φιλο και συμπαικτη, τον Γιωργο, με τον οποιο ειναι ερωτευμενη η αδερφη του.


31.jpg


Ακολουθεί το τραγούδι "Μη του μιλάτε του παιδιού" με τον Γιάννη Πουλόπουλο

 


[video=youtube_share;iT8T2-5ICRM]http://youtu.be/iT8T2-5ICRM
 
"Μια Τρελή Τρελή Οικογένεια"

 


Μουσική κωμωδία του 1965 παραγωγής Φίνος Φιλμ , σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου , σενάριο Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη και μουσική Μίμη Πλέσσα. Πρωταγωνιστούν η Τζένη Καρέζη , ο Αλέκος Αλεξανδράκης , η Μαίρη Αρώνη , ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος , ο Δημήτρης Καλλιβωκάς , ο Αλέκος Τζανετάκος , η Κατερίνα Γώγου , η Λιλή Παπαγιάννη , η Νίτσα Μαρούδα κ.α. Η ταινία έκοψε 521.134 εισιτήρια και ήρθε 5η ανάμεσα στις 101 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Ένας γαμπρός αποφασίζει, με τη βοήθεια του ταλαιπωρημένου πεθερού του, να βάλει σε τάξη την κακομαθημένη οικογένεια της γυναίκας


του


 


28.jpg


29.jpg


Ακολουθεί χορευτικό από την ταινία με την Κατερίνα Γώγου και τον Αλέκο Τζανετάκο

 


[video=youtube_share;FsutzkMjX0U]http://youtu.be/FsutzkMjX0U

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Μικροί Και Μεγάλοι Εν Δράσει"

 


Μουσική κωμωδία του 1963 παραγωγής Αφοι Ρουσσόπουλοι/ Γ. Λαζαρίδης / Δ. Σαρρής / Κ. Ψαρράς σε σκηνοθεσία Ορέστη Λάσκου , σενάριο Γιώργου Λαζαρίδη και μουσική Κώστα Κλάβα. Πρωταγωνιστούν η Μαίρη Αρώνη , ο Λάμπρος Κωνσταντάρας , ο Γιώργος Πάντζας , η Βιβέτα Τσιούνη , ο Βασίλης Αυλωνίτης , η Ελένη Ανουσάκη , ο Βαγγέλης Σειληνός , η Μαρίκα Νέζερ , ο Σταύρος Παράβας , η Μπέττυ Μοσχονά κ.α. Η ταινία έκοψε 327.419 εισιτήρια και ήρθε 7η ανάμεσα στις 92 ταινίες της χρονιάς.

Υπόθεση : Ο Αντώνης και η Μαριάννα είναι ερωτευμένοι και παρόλο που δεν βρίσκονται στην πρώτη νεότητα, σκοπεύουν να παντρευτούν. Το μόνο πρόβλημα είναι πως θα το πουν στα παιδιά τους, Ελίνα και Γιώργο που σπουδάζουν στο εξωτερικό. Η Ελίνα τηλεγραφεί ότι σύντομα επιστρέφει στην Ελλάδα και ο Αντώνης και η Μαριάννα σκέφτονται πως θα την κάνουν να συμπαθήσει την Μαριάννα ώστε σιγά σιγά να της πουν την αλήθεια. Δεν ξέρουν όμως ότι επιστρέφει μαζί με τον Γιώργο...

Ακολουθεί το τραγούδι "Σου Το ' Πα Μια Και Δυο Και Τρεις..." με τον Γιάννη Βογιατζή.

 


[video=youtube_share;55qYHUC2Lh8]http://youtu.be/55qYHUC2Lh8
 
"Η Νεράιδα Και Το Παλικάρι"

 


Μουσική αισθηματική ταινία του 1969 παραγωγής Φίνος Φιλμ , σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου , σενάριο Λάκη Μιχαηλίδη και μουσική Νίκου Μαμαγκάκη. Πρωταγωνιστούν η Αλίκη Βουγιουκλάκη , ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ , ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος , ο Σπύρος Καλογήρου , ο Γιάννης Αργύρης , ο Νίκος Τσούκας , η Τζόλυ Γαρμπή , ο Αλέκος Τζανετάκος , ο Νότης Περγιάλης , η Ευαγγελία Σαμιωτάκη κ.α. Η ταινία έκοψε 626.540 εισιτήρια και ήρθε 4η ανάμεσα στις 99 ταινίες της χρονιάς.


Τραγούδι : Αλίκη Βουγιουκλάκη , Δημήτρης Παπαμιχαήλ

 


Υπόθεση :

Στην Κρήτη, η μεγάλη βεντέτα που κρατάει αιώνες ανάμεσα στις οικογένειες των Βροντάκηδων και των Φουρτουνάκηδων, κάνει των Φουρτουνάκη, πατέρα της όμορφης Κατερινιώς και τον Βροντάκη, πατέρα του γοητευτικού Μανούσου, να κρατάνε μακριά τα παιδιά τους το ένα από το άλλο για να μη τύχει και αγαπηθούν...

 


106.jpg


102.jpg


Ακολουθεί το πολύ όμορφο "Νανούρισμα" με την Αλίκη...

 


[video=youtube_share;vPD1sGMWYd0]http://youtu.be/vPD1sGMWYd0

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 


"Το Νυφοπάζαρο"


 


Μουσική κωμωδία του 1969 σε παραγωγή , σενάριο και σκηνοθεσία Κώστα Ασημακόπουλου και μουσική Γιάννη Σπανού. Πρωταγωνιστούν ο Αλεξανδράκης , ο Γιάννης Φέρτης , ο Βαγγέλης Βουλγαρίδης , ο Νικηφόρος Νανέρης , ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος , ο Δημήτρης Μυράτ , ο Ζαννίνο , η Ελένη Ανουσάκη , η Μέμα Σταθοπούλου , η Βίλμα Κύρου , η Νίκη Τριανταφυλλίδη κ.α. Η ταινία έκοψε 198.850 εισιτήρια και ήρθε 36η ανάμεσα στις 99 ταινίες της χρονιάς.

Τραγούδι : Μιχάλης Βιολάρης , Πόπη Αστεριάδη , Μαρίζα Κωχ , Γιώργος Γερολυμάτος.

 


Υπόθεση :

Τρεις φίλοι, που κάνουν κρουαζιέρα στο Ιόνιο, ρίχνουν στη θάλασσα ερωτικά μηνύματα μέσα σε μπουκάλια και φαντασιώνονται τις γυναίκες της ζωής τους.

582.jpg


Ακολουθεί ένα τραγούδι της ταινίας

 


[video=youtube_share;tjqmuQzIIPs]http://youtu.be/tjqmuQzIIPs
 
"Ξυπόλητος Πρίγκηψ"

 


Μουσική κωμωδία του 1966 παραγωγής Φίνος Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη , μουσική Μίμη Πλέσσα και χορογραφίες Βαγγέλη Σειληνού. Πρωταγωνιστούν ο Κώστας Βουτσάς , η Μάρθα Καραγιάννη , η Ζωζώ Σαπουντζάκη , ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος , ο Ανδρέας Μπάρκουλης , ο Γιώργος Τσιτσόπουλος , ο Δημήτρης Μπισλάνης κ.α. Η ταινία έκοψε 488.174 εισιτήρια και ήρθε 4η ανάμεσα στις 117 ταινίες της χρονιάς.


Τραγούδι : Ζωζώ Σαπουντζάκη

 


Υπόθεση : Η μόνη λύση για να κερδίσει ο Κώστας την αγαπημένη του Μαίρη (και να μην την παντρέψει ο αδελφός της με τον Παναγιώτη), είναι να βρει λεφτά για να την παντρευτεί. Αφού απέτυχε ως πειρατής - ταξιτζής, η μόνη λύση που του απομένει είναι ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχείου, ο Κλέαρχος, που του είναι βαθιά υποχρεωμένος. Ο Κλέαρχος δεν τον βοηθάει, δηλώνοντας οικονομική στενότητα. Όταν ο πρίγκιπας που περίμενε, τελικά δεν έρχεται, υπόσχεται στον Κώστα να τον βοηθήσει με αντάλλαγμα να γίνει αυτός για λίγες μέρες πρίγκιπας..

 


115.jpg


Ακολουθεί το τραγούδι "Μια με θέλεις μια με διώχνεις..." με τη Ζωζώ Σαπουντζάκη

 


[video=youtube_share;caurzcoaV-4]http://youtu.be/caurzcoaV-4

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Όμορφες Μέρες"






Μουσική κομεντί του 1970 παραγωγής ΕΣΑΚΕ και Κώστα Ασημακόπουλου , σε σενάριο και σκηνοθεσία του ίδιου και μουσική του Γιάννη Σπανού. Πρωταγωνιστούν η Αλεξάνδρα Λαδικού , ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος , η Βίλμα Κύρου , η Ελένη Ανουσάκη , ο Παύλος Λιάρος , ο Αλέκος Αλεξανδράκης , ο Γιώργος Τζώρτζης , ο Νικηφόρος Νανέρης , η Νίκη Τριανταφυλλίδη , η Χαριτίνη Καρόλου , η Μαρίκα Νέζερ , ο Γιώργος Μαρίνος , η Αλέκα Μαβίλη , ο Μηνάς Χατζησάββας , η Υβόνη Μαλτέζου κ.α. Η ταινία έκοψε 83.359 εισιτήρια και ήρθε 59η ανάμεσα στις 87 ταινίες της χρονιάς.


Τραγούδι : Αλέκα Μαβίλη , Δήμητρα Γαλάνη , Μανώλης Μητσιάς , Γιώργος Μαρίνος , Δάκης

 


Υπόθεση :

Η Τζοάν καταφθάνει στην Πάτμο και όλοι οι κάτοικοι του χωριού την υποδέχονται στο λιμάνι γιατί είναι η πρώτη ξένη που φτάνει στο νησί αυτη τη χρονιά. Σύντομα θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί τον Στέφανο, δεν θα του αποκαλύψει όμως το μυστικό που κρύβει.

 


168294_1724042348334_1456643246_1805491_5517343_n.%20%20jpg


Ακολουθεί το τραγούδι "Ο Κλήδονας" με την Αλέκα Μαβίλη

 


[video=youtube_share;-1GUB1iVWMY]


 
"Όταν Οι Ρόδες Χορεύουν"





Μουσική κωμωδία του 1984 παραγωγής Γιώργος Καραγιάννης & Σια , σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη και μουσική Θάνου Μπίκου. Πρωταγωνιστούν ο Σταμάτης Γαρδέλης , η Βάσια Παναγοπούλου , ο Παύλος Ευαγγελόπουλος , η Στέλλα Κωνσταντινίδου , η Δήμητρα Σερεμέτη κ.α. Η ταινία έκοψε 77.140 εισιτήρια και ήρθε 12η ανάμεσα στις 38 ταινίες της χρονιάς.



Τραγούδι : Σταμάτης Γαρδέλης , Βάσια Παναγοπούλου

 


Υπόθεση : Ο Γιώργος, ένας ζωηρός και ατίθασος νέος, μένει μαζί με την παρέα του σε ένα κοινόβιο. Μοναδική τους ασχολία, τα ξέφρενα πάρτι που ξεσηκώνουν τη γειτονιά. Οι διαγωνισμοί μπρέικ ντας και φυσικά οι ατελείωτες βόλτες με τις μηχανές. Η Ειρήνη, μια κοπέλα από καλή οικογένεια, ερωτεύεται τον Γιώργο και προσπαθεί να τον αλλάξει. Όταν ο αδελφός της αντιλαμβάνεται ότι η Ειρήνη έχει δεσμό με αυτόν τον "αλήτη", αποφασίζει να επέμβει. Ωστόσο, η αγάπη της Ειρήνης, που μένει στο πλευρό του, θα επαναφέρει τον Γιώργο στον ίσιο δρόμο.




Ακολουθεί το τραγούδι "Έλα στο φως" με την Βάσια Παναγοπούλου και τον Σταμάτη Γαρδέλη

 


[video=youtube_share;RyKV3-8Y5BM]http://youtu.be/RyKV3-8Y5BM

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Η Παριζιάνα"






Μουσική κωμωδία του 1969 παραγωγής Φίνος Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη , μουσική Μίμη Πλέσσα και χορογραφίες Γιάννη Φλερύ. Πρωταγωνιστούν η Ρένα Βλαχοπούλου , ο Χρόνης Εξαρχάκος , η Έρρικα Μπρόγερ , ο Κώστας Καρράς , ο Βαγγέλης Σειληνός , ο Δημήτρης Καλλιβωκάς , ο Γιώργος Τσιτσόπουλος , η Ρία Δελούτση , ο Γιώργος Γαβριηλίδης , η Ευαγγελία Σαμιωτάκη κ.α. Η ταινία έκοψε 554.428 εισιτήρια και ήρθε 6η ανάμεσα στις 99 ταινίες της χρονιάς.


Τραγούδι : Μαρινέλλα , Γιάννης Πουλόπουλος , Ρένα Βλαχοπούλου , Βαγγέλης Σειληνός

 


Υπόθεση : Η Πελαγία Καραμπουμπούνα, μοδίστρα σε μια λαϊκή συνοικία, πείθεται από την μικρότερη αδελφή της Ελένη, να ανοίξουν έναν οίκο μόδας στο Κολωνάκι, για τις πλούσιες κυρίες της αριστοκρατικής Αθήνας. Για τις ανάγκες της νέας του "επιχείρησης" επιστρατεύουν τον πεινασμένο φίλο τους και ζωγράφο Λεωνίδα, να παραστήσει τον μοντελίστ. Έτσι, όλοι μαζί μεταφέρονται στην Μύκονο, για να παρουσιάσουν τη νέα τους κολεξιόν.

 


27.jpg


28.jpg


Ακολουθεί το τραγούδι "Δώσμου τ' αθάνατο νερό" με τη Μαρινέλλα

 


[video=youtube_share;tNxugX3zKZU]




 
"Το Πιο Λαμπρό Αστέρι"





Μουσική αισθηματική κωμωδία του 1967 παραγωγής Καραγιάννης Καρατζόπουλος , σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη , σενάριο Λάκη Μιχαηλίδη , μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου και χορογραφίες Φώτη Μεταξόπουλου. Πρωταγωνιστούν η Αλίκη Βουγιουκλάκη , ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ , η Δέσποινα Στυλιανοπούλου , ο Λαυρέντης Διανέλλος , ο Πέτρος Λοχαίτης , ο Νικήτας Πλατής , η Μαρία Ιωαννίδου , η Νίτσα Τσαγανέα , ο Σταύρος Ξενίδης , ο Θύμιος Καρακατσάνης , ο Τζέιμς Πάρις κ.α. Η ταινία έκοψε 652.661 εισιτήρια και ήρθε 1η ανάμεσα στις 99 ταινίες της χρονιάς.



Τραγούδι : Αλίκη Βουγιουκλάκη , Δημήτρης Παπαμιχαήλ , Δούκισσα.

 


Υπόθεση :

Η Κατερίνα δουλεύει μαζί με τον πατέρα της στην ψαραγορά. Είναι αγαπητή σε όλους γιατί τους διασκεδάζει με τα λαϊκά τραγούδια που τους τραγουδά. Όλοι την θαυμάζουν, εκτός από τον Ανδρέα, τον νεαρό σπουδαστή κλασσικής μουσικής, που απεχθάνεται τα λαϊκά τραγούδια. Η Κατερίνα πιάνει δουλειά σε ένα νυχτερινό κέντρο, την ίδια μέρα που αρχίζει να δουλεύει εκεί ο Ανδρέας ως σερβιτόρος. Αμέσως θα γίνει το πιο λαμπρό αστέρι, ερμηνεύοντας, εν αγνοία της, τραγούδια που έγραψε ο Ανδρέας.

 


205.jpg


201.jpg


Ακολουθεί η "Ξανθομαλλού" με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

 


[video=youtube_share;xeEgnF_UK5c]http://youtu.be/xeEgnF_UK5c

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Το Πιο Λαμπρό Μπουζούκι"






Μουσική κωμωδία του 1968 παραγωγής Καραγιάννης Καρατζόπουλος , σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη , σενάριο Λάκη Μιχαηλίδη , μουσική Γιώργου Κατσαρού και χορογραφίες Φώτη Μεταξόπουλου. Πρωταγωνιστούν ο Κώστας Βουτσάς , η Ξένια Καλογεροπούλου , η Άννα Μαντζουράνη , ο Γιώργος Παπαζήσης , ο Δημήτρης Μπισλάνης , ο Ιάκωβος Ψαρράς , ο Δημήτρης Νικολαίδης , η Μαίρη Μεταξά , ο Μάκης Δεμίρης , ο Νάσος Κεδράκας , η Ειρήνη Κουμαριανού , ο Σταύρος Ξενίδης κ.α. Η ταινία έκοψε 436.475 εισιτήρια και ήρθε 6η ανάμεσα στις 108 ταινίες της χρονιάς.


Τραγούδι : Αδερφές Μπρόγερ

 


Υπόθεση : Ο Φανούρης Μπρόκολας είναι ένας πλανόδιος πωλητής που τυχαίνει να μοιάζει καταπληκτικά με τον διάσημο ηθοποιό Γιώργο Καρτάλη, γεγονός που του δημιουργεί πολλά μπερδέματα.

 


587.jpg


588.jpg


Ακολουθεί τραγούδι της ταινίας με τις αδερφές Μπρόγερ

 


[video=youtube_share;3ReIp0qfi7c]http://youtu.be/3ReIp0qfi7c
 
"Ραντεβού Στον Αέρα"

 


Μιούζικαλ του 1966 παραγωγής Φίνος Φιλμ και Δαμασκηνός Μιχαηλίδης , σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη , μουσική Μίμη Πλέσσα και χορογραφίες Μανώλη Καστρινού. Πρωταγωνιστούν η Ρένα Βλαχοπούλου , ο Κώστας Βουτσάς , ο Ανδρέας Ντούζος , η Ελένη Προκοπίου , η Μάρθα Καραγιάννη , ο Γιάννης Βογιατζής , ο Γιάννης Βογιατζής , η Χλόη Λιάσκου κ.α. Η ταινία έκοψε 617.423 εισιτήρια και ήρθε 1η ανάμεσα στις 101 ταινίες της χρονιάς.


Τραγούδι : Ρένα Βλαχοπούλου , Γιάννης Βογιατζής

 


Υπόθεση : Η ζωή μίας παρέας που υπηρετεί στην αεροπορία μπλέκεται εξαιτίας της ομοιότητας μίας γυναίκας με μία διάσημη αρτίστα.




80.jpg


82.jpg


Ακολουθεί το τραγούδι "Ένας ουρανός μ' αστέρια" με τον Γιάννη Βογιατζή

 


[video=youtube_share;1jEdsCx5W2o]http://youtu.be/1jEdsCx5W2o

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Χαρούμενο Ξεκίνημα"

 

 


Μουσική κωμωδία του 1954 παραγωγής Φίνος Φιλμ και Γιώργου Οικονομίδη , σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου , σενάριο Ασημάκη Γιαλαμά και Κώστα Πρετεντέρη και μουσική Κώστα Καπνίση και Λυκούργου Μαρκέα. Πρωταγωνιστούν ο Ντίνος Ηλιόπουλος , ο Νίκος Ρίζος , ο Γιώργος Οικονομίδης , η Κάτια Λίντα , η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου , η Ρένα Στρατηγού , ο Βασίλης Αυλωνίτης , η Γεωργία Βασιλειάδου , η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου , ο Σταύρος Ξενίδης , ο Χρήστος Τσαγανέας , η Μάρω Κοντού , η Μαίρη Χρονοπούλου κ.α. Η ταινία έκοψε 124.749 εισιτήρια και ήρθε 2η ανάμεσα στις 14 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση :

Τρεις φίλοι που συνθέτουν μουσική και τρία κορίτσια που γράφουν στίχους συναγωνίζονται χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, προκειμένου να εξασφαλίσουν τις περισσότερες διαφημίσεις για τον ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας.

 


Ακολουθεί ένα τραγούδι της ταινίας[video=youtube_share;XoCVBPe8YXg]http://youtu.be/XoCVBPe8YXg
 
"Χτυποκάρδια Στο Θρανίο"





Μουσική κομεντί του 1963 παραγωγής Κλέαρχου Κονιτσιώτη και Μπιρσέλ Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι. Πρωταγωνιστούν η Αλίκη Βουγιουκλάκη , ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ , ο Λάμπρος Κωνσταντάρας , ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος , η Καίτη Πάνου , ο Γιώργος Κωνσταντίνου , η Τζόλυ Γαρμπή , η Καίτη Λαμπροπούλου , ο Θόδωρος Μορίδης , η Δέσποινα Νικολαίδου , ο Δημήτρης Νικολαίδης , η Μαρία Μπονέλλου κ.α. Η ταινία έκοψε 591.675 εισιτήρια και ήρθε 2η ανάμεσα στις 92 ταινίες της χρονιάς.



Τραγούδι : Αλίκη Βουγιουκλάκη

 


Υπόθεση : Η Λίζα Πετροβασίλη γόνος καλής οικογένειας και μαθήτρια γυμνασίου ερωτεύεται το γιατρό της και παντρεύονται. Παρατάει το σχολείο, όμως κουράζεται από τον συζυγικό βίο, δηλαδή τα πάρτυ και τα ξενύχτια, και αποφασίζει να επιστρέψει παράνομα στα θρανία, όχι τόσο για να διαβάσει όσο για να συνεχίσει τις νεανικές της σκανταλιές...





Η ταινία γυρίστηκε και στα Τουρκικά.

 


223.jpg


224.jpg


230.jpg


Ακολουθεί το τραγούδι "Σ' αγαπώ" με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

 


[video=youtube_share;1dDkfEcbP34]http://youtu.be/1dDkfEcbP34

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Η Ψεύτρα"


 


Μιούζικαλ του 1963 παραγωγής Φίνος Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη , μουσική Μίμη Πλέσσα και χορογραφίες Μανώλη Καστρινού. Πρωταγωνιστούν η Αλίκη Βουγιουκλάκη , ο Αλέκος Αλεξανδράκης , ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος , ο Κώστας Βουτσάς , η Ζωή Φυτούση , η Χλόη Λιάσκου , η Κατερίνα Γώγου , ο Λαυρέντης Διανέλλος , ο Βασιλάκης Καίλας κ.α. Η ταινία έκοψε 196.250 εισιτήρια και ήρθε 2η ανάμεσα στις 82 ταινίες της χρονιάς.

Τραγούδι : Αλίκη Βουγιουκλάκη

 


Υπόθεση : Η Μαίρη είναι μια όμορφη και πλούσια κοπέλα που βάζει στο μάτι τον διάσημο γλύπτη Θάνο Σωτηρίου. Στήνει λοιπόν ένα κόλπο και του παρουσιάζεται ως μοντέλο για να κερδίσει την καρδιά του.

115.jpg


119.jpg


Ακολουθεί το τραγούδι "Όσα τραγούδια ξέρω" με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

 


[video=youtube_share;vvnlT06f2cU]http://youtu.be/vvnlT06f2cU
 
Εδώ τελειώνει το μικρό αφιέρωμα στις όμορφες ταινίες με τις όμορφες μουσικές του ελληνικού κινηματογράφου. Και όπως είπε και η caprice , μπορούμε να πούμε το αγαπημένο ή τα αγαπημένα μας.


Εγώ θα ξεχωρίσω δύο αν και είναι πολλά περισσότερα. Θα πω το τραγούδι "Του βαρκάρη γιος" από το "Λεβεντόπαιδο" , όχι τόσο για το ίδιο το τραγούδι αλλά για την απίστευτη ομορφιά της Έλενας Ναθαναήλ στο "βίντεο κλιπ" αυτό.



Το δεύτερο είναι το τραγούδι που ερμηνεύει ο Νίκος Κούρκουλος στη ταινία "Γυμνοί στο δρόμο". Με συγκινεί πάντα...



 
H θεία μου η χίπισσα (Κουμιώτη ....)

Η κόμισσα της Κέρκυρας (Βλαχοπούλου, Μεταξόπουλος, χορογραφίες, όλα δηλαδή)

Το Λεβεντόπαιδο (λόγω Καλλαντζή)

Παριζιιάνα (Μαρινέλλα για το "Δως μου το αθάνατο νερό" )

Όμορφες μέρες (διαβάστε τα σχόλια της ΒΒ για τη μουσική εδώ και θα καταλάβετε όσοι δεν την έχετε δει)

Θα επαναλάβω ότι όλες οι ταινίες που παρουσιάστηκαν εδώ είναι ξεχωριστές (κατά τη γνώμη μου). Εκτιμώ δε απεριόριστα τους πολυσχιδείς ηθοποιούς αλλά ακόμα περισσότερο αυτούς που ίσως δεν "το χουν" το τραγούδι ή το χορό αλλά το αποτέλεσμα τους βγάζει ασπροπρόσωπους και δεν αφαιρεί από την ταινία.
 
tonytony, σε ευχαριστούμε πολύ για τον κόπο σου, τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες που παρέθεσες, καθώς και τις όμορφες αναμνήσεις που μας ξύπνησες!

Να`σαι καλά! :)
 
attachment.php
περιοδικο σουπερ Κατερινα του 1984 (συμφωνα με τον πωλητη)supkat84.jpg
 
Αχ, αν και είναι πάρα πάρα πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω μόνο πέντε τραγούδια, γιατί υπάρχουν ταινίες όπως τα "Κατάσκοπος Νέλλυ" και "Το πιο λαμπρό αστέρι" που μου αρέσουν όλα ανεξαιρέτως (δηλαδή ουσιαστικά βλέπω αυτές τις ταινίες για τα τραγούδια), θα το προσπαθήσω.... Λοιπόν, με τυχαία σειρά....

1) Φίλα με, φίλα με, ένα φιλί σου ζητώ.... (Ελένη Ανουσάκη - Η Γόησσα) 

2) Μια νεράιδα στο μουράγιο, Θεέ μου δώσε μου κουράγιο... (Αλίκη - Το πιο λαμπρό αστέρι)

3) Έτσι μ' αρέσει ν' αγαπώ και ν' αγαπιέμαι, να΄μαι η σκλάβα, η θεά, το αφεντικό... (Αλίκη - Κατάσκοπος Νέλλυ)

4) Είπα κι εγώ στο κατώφλι να βγω, να τον προσμένω.... (Αλίκη - Ένα αστείο κορίτσι)  

5) Θέλω πολύ, να γίνω σαν πουλί και να' μαστε μαζί, σαν δύο περιστέρια.... (Ρένα Βλαχοπούλου - Η Παριζιάνα) 

Δύσκολο παιδιά, το πέντε... Πολύ δύσκολο.... :)  
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα