Μουσική βραδυά (1976 ΕΡΤ)

stakovios

Human RetroDatabase
Joined
21 Αύγ 2009
Μηνύματα
3.242
Αντιδράσεις
914
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βεβαίως!! Μια από τις σημαντικότερες μουσικές εκπομπές στην ιστορία της Ελληνικής τηλεόρασης...καταπληκτικός ο Γιώργος Παπαστεφάνου με την ευγένεια, την ευπρέπεια και την βαθειά γνώση του...Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να ξεκίνησε γύρω στα 1974-75, δεν έχω στοιχεία περί αυτού. Στο αρχείο της ΕΡΤ ήδη έχει ανέβει μια εκπομπή - αφιέρωμα στην Χαρούλα Αλεξίου..Στην εκπομπή εμφανίζεται και η αείμνηστη Ρόζα Εσκενάζυ...το γεγονός αυτό καθιστά την εκπομπή πολύτιμο ντοκουμέντο της ιστορίας του νεώτερου πολιτισμού μας!! Το λινκ: http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=71849&tsz=0&act=mMainView

Η εκπομπή χρονολογείται πριν από το 1980, έτος θανάτου της Ρόζας Εσκενάζυ. (στο αρχείο της ΕΡΤ δεν αναφέρεται ημερομηνία πρώτης προβολής)..εδώ χρειάζεται η βοήθεια των φίλων συμφορουμιτών!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η εκπομπή ξεκίνησε μάλλον τέλη '75 και το αργότερο αρχές '76. Στο ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ υπάρχουνε πολλές ασπρόμαυρες "Μουσικές βραδιές" με τον Νταλάρα, τον Μαρίνο, την Αλεξίου, τον Μαρκόπουλο, τον Ξυλούρη, καθώς και ειδικά αφιερώματα στα αρχοντορεμπέτικα, στα τραγούδια του κινηματογράφου κ.τ.λ. Οι πιο πολλές από αυτές είναι γυρισμένες το 1976 κι ελάχιστες το 1977. Η "Μουσική βραδιά" πρέπει να σταμάτησε στα τέλη του 1981 κι ο Παπαστεφάνου επανήλθε λίγο καιρό αργότερα με τους "Παλιούς μας φίλους"...
 
evarlam είπε:
Βεβαίως!! Μια από τις σημαντικότερες μουσικές εκπομπές στην ιστορία της Ελληνικής τηλεόρασης...καταπληκτικός ο Γιώργος Παπαστεφάνου με την ευγένεια, την ευπρέπεια και την βαθειά γνώση του...Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να ξεκίνησε γύρω στα 1974-75, δεν έχω στοιχεία περί αυτού. Στο αρχείο της ΕΡΤ ήδη έχει ανέβει μια εκπομπή - αφιέρωμα στην Χαρούλα Αλεξίου..Στην εκπομπή εμφανίζεται και η αείμνηστη Ρόζα Εσκενάζυ...το γεγονός αυτό καθιστά την εκπομπή πολύτιμο ντοκουμέντο της ιστορίας του νεώτερου πολιτισμού μας!! Το λινκ: http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=71849&tsz=0&act=mMainView Η εκπομπή χρονολογείται πριν από το 1980, έτος θανάτου της Ρόζας Εσκενάζυ. (στο αρχείο της ΕΡΤ δεν αναφέρεται ημερομηνία πρώτης προβολής)..εδώ χρειάζεται η βοήθεια των φίλων συμφορουμιτών!!
Συμφωνα με ενα μικρο ψαξιμο που εκανα στη wikipedia στο λημμα Ροζα Εσκεναζυ, η εκπομπη γυριστηκε και προβληθηκε το 1976! Παντως αν και 80αρα στο συγκεκριμενο βιντεο η Εσκεναζυ, τραγουδησε πραγματικα πολυ ωραια το "Χαρικλακι". Τεραστρια πραγματικα ερμηνευτρια, η μεγαλυτερη ισως του ρεμπετικου και του σμυρναιικου τραγουδιου
 
Η πρώτη έγχρωμη "Μουσική Βραδυά" με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη ξεκινά κάπως έτσι (το βίντεο είναι μία ανασκόπηση του ίδιου του Γ. Παπαστεφάνου στην εκπομπή του):



Η έναρξη της εκπομπής "Μουσική Βραδυά" για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο:

[yt deadlink]

Τη θυμόσαστε τη γραφομηχανή;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η εκπομπή αυτή είναι η παλιοτερη που σωζεται στην ΕΡΤ. Κατά καποιο τροπο δεν καταστραφηκε όπως ολες προ 1981, η σχεδόν ολες. Η εκπομπή αυτή προβληθηκε για πρωτη φορα το 1975-1976.
 
Το πρώτο μέρος του αφιερώματος σ' αυτή την αξέχαστη εκπομπή, μέσα από τη στήλη μου...http://www.musiccorner.gr/aspromavra-ki-egchroma-mousiki-vradia-proto-meros-133571/
 
Πολλα μπραβο για αυτα τα λεπτομερεστατα αφιερωματα. Ευγε!
 
Ένα εξαιρετικό απόσπασμα της Μουσικής βραδιάς με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, όπου αναλύεται ο ρόλος του στίχου και των στιχουργών. Από το 6:52 μέχρι το τέλος μας συντροφεύει η υπέροχη φωνή του Γιάννη Πάριου στα 3 συλλεκτικά κομμάτια "Είπα να φύγω", "Καβάλα στο δελφίνι" και "Πες πως μ' αντάμωσες". Προφανώς δεν είναι το 1983 όπως διατείνεται ο τίτλος του video αλλά μάλλον περί το 1976-77. Ίσως βέβαια εννοεί τον χρόνο επαναπροβολής.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτό πρέπει να είναι γύρω στο 80 αφού το 79 ξεκίνησαν έγχρωμες εκπομπές.

...βέβαια, αν το ψάξει κανείς στο αρχείο της ερτ εκεί το λεν για ...1985

Και νεκρούς ανασταίνουν αυτοί.
 
O Γιώργος Παπαστεφάνου ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που μπορούμε να πούμε πως είναι η ζωντανή ιστορία της ελληνικής μουσικής, με 50 χρόνια στο ραδιόφωνο. Στο βίντεο παρουσιάζει τα 25 Χρόνια στο Τραγούδι της Καίτης Χωματάς. Μεταδόθηκε στην ΕΤ-1 το 1990.
 
Απόσπασμα από την μουσική εκπομπή της ΕΡΤ "Οι παλιοί μας φίλοι" με τον Γιώργο Παπαστεφάνου. Η εκπομπή προβλήθηκε Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 1983 και ήταν αφιερωμένη στην θρυλική ερμηνεύτρια του ελαφρολαϊκού τραγουδιού τα χρόνια του '50 και του '60 "Μάγια Μελάγια". Μεταδόθηκε 04 Φεβρουαρίου 1990 στην ΕΤ-1 σε επανάληψη.
 
Απόσπασμα από την μουσική εκπομπή της ΕΡΤ (Μουσική Βραδυά) και το αφιέρωμα στο γνωστό λαϊκό συνθέτη Γιώργο Μητσάκη. Παρουσίαση Γιώργος Παπαστεφάνου. Μεταδόθηκε Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 1978!!
 
Πίσω
Μπλουζα