Μοχλός αριστερά-κουμπιά δεξιά ή μοχλός δεξιά-κουμπιά αριστερά;

Φίλε Metal, δεν θα διαφωνήσω μαζί σου για την θέση του μοχλού γιατί πραγματικά δεν γνωρίζω. Αλλα εγώ ανέφερα ότι, όταν πάει ένας πιτσιρικάς στην καμπίνα του pac-man για πρώτη φορά, η πρώτη κίνηση που θα κάνει αυθορμητα είναι να πιάσει τον μοχλό με το δεξί του χέρι (εκτός εαν είναι αριστερόχειρας). Και αναφέρω το pac-man επειδή είναι ένα από τα παιχνίδια που δεν έχουν κουμπιά. Με αποτέλεσμα το ένα χέρι να βρίσκεται σε λειτουργία και το άλλο σε αδράνεια. Δεν είναι λογικό να τοποθετήσεις το ''καλό'' σου χέρι στον μοχλό??? Και κατα πόσο ένα παιδι ή όταν είμασταν εμείς παιδιά... Με αποτέλεσμα αυτή η συνήθεια να μας έχει μείνει μέχρι τώρα.

Που κατα βάθος δεν πιστέυω ότι είναι μόνο συνήθεια, αλλά και φυσική λειτουργία του οργανισμού ώστε να έχει το μέγιστο έλεγχο χρησιμοποιόντας τα ισχυρά του όργανα. Δηλαδή το δεξί χέρι έναντι του αριστερού. :animeek:

Τι έγραψα πάλι ο άνθρωπας!!!
 
Φιλε τακη δεν διαφωνω σε τιποτα απο ωσα λες απλα εξηγησα οτι σε μια κανονικη καμπινα με δυο μοχλους κουμπια κλπ μπορει να παιξει pacman και δεξιοχειρας αλλα και αριστεροχειρας.Για ολα τα αλλα εγω πρεπει να ειμαι μεγαλη περιπτωση τοτε γιατι ειμαι δεξιοχειρας στα παντα αλλα οταν πρωτοεκατσα να παιξω pacman με τον μοχλο στην μεση το χερι που πηγε ασυναισθητα να πιασει τον μοχλο ηταν το αριστερο και με ειναι αδυνατων γενικα να πιασω μοχλο με το δεξι ειναι κουλο και αχρηστο το δεξι χερι για μενα στα arcades.
 
Και εγω δεξιόχειρας είμαι (αν και σε κάποια τεστ με βγάλαν αμφιδέξια!) αλλά arcades δεν μπορώ να παίξω καθόλου με το δεξί!
 
Τωρα το ειδα το Thread . Εμενα με βολευει με μοχλο στα αριστερα και κουμπια στα δεξια! εχω και εγω το arcade joy που εδειξε και ο alkis21 στο 2ο ποστ αλλα με αναποδα το μοχλο και τα κουμπια :D

Στα pad ο σταυρος η κατευθηνση δεν ειναι στα αριστερα και τα κουμπια στα δεξια ;; πως βολευεστε στα joystick να παιζετε αναποδα;; :p (δεν ξερω αν το ανεφερε κανεις πριν αλλα βαρεθηκα να διαβασω 2 σελιδες!! μην με βαλετε τιμωρια... :D )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ajax87 είπε:
Στα pad ο σταυρος η κατευθηνση δεν ειναι στα αριστερα και τα κουμπια στα δεξια ;; πως βολευεστε στα joystick να παιζετε αναποδα;; :p
Δεν ξέρω για τους άλλους αλλά προσωπικά ΔΕΝ βολεύομαι, όχι τόσο λόγω του αριστερά/δεξιά αλλά κυρίως επειδή θεωρώ ότι ο πρώτος άνθρωπος που σκέφτηκε ότι τα sprites ενός παιχνιδιού πρέπει να κατευθύνονται από τον αντίχειρα πρέπει να εκτίσει ισόβια ποινή. Μισώ τα pads, γι' αυτό και δεν πήρα ποτέ κονσόλα! :)
 
Την ίδια απορία είχα με τον Ajax87 αλλά μετά σκέφτηκα οτι άλλο να κινείς έναν αντίχειρα και άλλο τον καρπό (μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια)
 
σε παιχνιδια που θελουν ταχυτητα στο πατημα οπως shooters καμια φορα σταβρωνω τα χερια γιατι πιανομε μετα απο λιγη ωρα , αλλα και παλι με το δεξι βαραω(εννοω παταω το κουμπι πιο γρηγορα :p ) πιο γρηγορα απο τι με το αριστερο...
 
Έτσι είναι. Και γω στα arcades θέλω να είναι ο μοχλός στα δεξιά, αλλά στο gamepad το αναλογικό χειριστήριο και ο σταυρός είναι από τα αριστερά, όμως τα κινώ χωρίς πρόβλημα με τον αντίχειρα.

Kambia είπε:
Την ίδια απορία είχα με τον Ajax87 αλλά μετά σκέφτηκα οτι άλλο να κινείς έναν αντίχειρα και άλλο τον καρπό (μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια)
 
εγω πιστευω ολα ειναι θεμα συνηθειας.... αμα σου εδειναν ενα pad με αναποδα κουμπια οταν ξεκινουσες να παιζεις δεν θα ειχες προβλημα νομιζω... το ιδιο ειναι και με τα arcades αναλογα σε τι καμπινες επαιζες ετσι εμαθες και το αλλο σου φαινετε αβολο..
 
[edit]μοχλός[/edit] δεξια ετσι εμαθα κ στα αριστερα ο μοχλοσ δεν παιζω καθολου ουτε μπορω να συνηθησω αλλιωσ....τα ελλατωματα δεν αλλαζουν :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
μοχλός στα αριστερά, είμαι και αριστερόχειρας :)
 
IMG_0409.jpg

ειρηνη ημιν....

σολομωντειο arcade και ησυχαζει το κεφαλι σου

(ο μοχλος στα αριστερα και για μενα φορ δε ρεκορντ )
 
Rygar είπε:
Λεπόν. Το Double dragon δε μπορώ να το τερματίσω χωρίς να χάσω με τα κουμπγιά αριστερά. Η καμπινα που το τερμάτιζα τα'χε δεξιά. To P.O.W με τα κουμπγιά στ'αριστερά, ενώ τα shoot em ups, π.χ. raiden, twin cobra κλπ κλπ τα παίζω με τα κουμπγιά αριστερά. Ολα ανεξαιρέτως τα shoot em up. Αν τυχει να παίξω σε καμπίνα με τα κουμπγιά δεξιά, θα εχω τα χέρια μου σταυρωτά και σίγουρα θα δυσανασχετώ :D . Εχω αναρρωτηθεί πολλές φορές για το πώς παίζουν αλλοι χρήστες.
Αφτα...

Τώρα είδα ότι είναι δημοσκόπηση. Επειδή είναι περιοριστική, μονο δεξιά ή αριστερά, δε μπορώ να πσοφήσω. Θα έπρεπε να εχει και ενα "Δεν εχω πρόβλημα ή εξαρτάται το παιχνίδι". Τεσπα, ψήφισα δεξιά για να μη με πουν αριστερο :D
 
δε ξερω,δε θυμαμαι,δεν απαντω!! πλακα πλακα(2πλακες), μαλλον μοχλος δεξια..
 
Και με τα δυο αλλα πιο πολυ μοχλος δεξια και μια φωτο απο αυτο που εφτιαξα

1-1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια από τα ίδια, όπως λέει ο φίλος metalcandyman εδώ, αν και είμαι δεξιόχειρας, δεν μπόρεσα ποτέ να παίξω παιχνίδι με το μοχλό στα δεξιά. Αν κάποια καμπίνα είχε το μοχλό στα δεξιά σταύρωνα τα χέρια για να παίξω!
 
Τώρα πρόσεξα το thread και γω... Λοιπόν μοχλός Δεξιά και κουμπιά αριστερά... κι αυτό με βολεύει κιόλας γιατί λόγω του προβλήματος μου στο αριστερό μου χέρι δε βολεύομαι να πιάσω μοχλό με το αριστερό... :) Γι'αυτό και δεν έχω κονσόλες γιατί τα Pads είναι για μένα "ανάποδα" :)
 
Πάντα είχα την απορία γιατί οι "κουτόφραγκοι" είχαν τον μοχλό και τα κουμπιά ανάποδα από την κανονική τους θέση (ή οποία κανονική θέση είναι ΦΥΣΙΚΑ ο μοχλός δεξιά και τα κουμπιά αριστερά! :D ) αλλά σε γειτονικό νήμα βλέπω να υπάρχουν και Έλληνες που τα προτιμούν ανάποδα!

Η υπόθεση σηκώνει δημοσκόπηση...

;)
 
Αριστερα εννοειται οπως ηταν κανονικα στα arcades!!
 
Πίσω
Μπλουζα