Μοχλός αριστερά-κουμπιά δεξιά ή μοχλός δεξιά-κουμπιά αριστερά;

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.309
Αντιδράσεις
5.819
Σημερα το μεσημερι ειχα ενα δυωρακι και λιγο παραπανω ελευθερο χρονο και εβαλα και τερματισα πρωτα το cadillacs and dinosaurs και μετα το Bonze adventure.Καθως επαιζα γελουσα μονος μου καθως θυμηθηκα τα λογια ενος καραγκιοζη πανιβλακα και ασχετο που καποτε σε ενα forum ειχε γραψει οτι δεν υπαρχει παικτης που να παιζει με τον μοχλο αριστερα και να ειναι πολυ καλος παικτης.

Με αφορμη αυτο σκεφτηκα να ανοιξω αυτο το θεμα αυτο για της θεση του μοχλου και των κουμπιων.Εσεις πως προτιματε τον μοχλο αριστερα και τα κουμπια δεξια η το αντιθετο;Ειχατε ποτε προβλημα στα ηλεκτρονικα ωστε να αναγκαζοσασταν να σταυρωνετε τα χερια;γενικα πητε ελευθερα οτι γουσταρετε πανω σαυττο το θεμα.

Στο εξωτερικο παντως οι περισοτερες καμπινες απ'οτι ξερω εχουν τον μοχλο αριστερα και στην ελλαδα αυτοι που φτιαχνανε της καμπινες βαζανε τον μοχλο δεξια.

Εγω παντως αν και δεξιοχειρας με ειναι αδυνατο να παιξω με τον μοχλο δεξια και στην καμπινα μου που την εχω δανησει σε εναν φιλο αλλα και στα 2 Αrcadejoy που εχω ολα εχουν τον μοχλο αριστερα και τα κουμπια δεξια.Φυσικα ομως δεν εχω κανενα προβλημα με το να σταυρωνω τα χερια και να παιζω με το αριστερο χερι με τον μοχλο που ειναι δεξια και τα κουμπια αριστερα χωρις καμια ηστεριση στην αποδοση.
 
ArcadeJoy.jpg
 
Λεπόν. Το Double dragon δε μπορώ να το τερματίσω χωρίς να χάσω με τα κουμπγιά αριστερά. Η καμπινα που το τερμάτιζα τα'χε δεξιά. To P.O.W με τα κουμπγιά στ'αριστερά, ενώ τα shoot em ups, π.χ. raiden, twin cobra κλπ κλπ τα παίζω με τα κουμπγιά αριστερά. Ολα ανεξαιρέτως τα shoot em up. Αν τυχει να παίξω σε καμπίνα με τα κουμπγιά δεξιά, θα εχω τα χέρια μου σταυρωτά και σίγουρα θα δυσανασχετώ :D . Εχω αναρρωτηθεί πολλές φορές για το πώς παίζουν αλλοι χρήστες.

Αφτα...
 
Κουμπάκια δεξιά - μοχλός αριστερά!.... Δε μπορώ να παίξω αλλιώς! Νιώθω σα να είμαι από άλλο πλανήτη! :D
 
Μοχλός δεξιά, κουμπιά αριστερά!!

BTW Άλκη έχω και γω ένα τέτοιο!!! Ότι καλύτερο έχω δει σε θέμα Joystick!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο μοχλός δεξιά και τα κουμπιά αριστερά.

Για να πω την αλήθεια όμως δεν με πείραζε όποτε έβρισκα το ανάποδο στις καμπίνες αφού ωραιότατα έπαιζα και με σταυρωμένα τα χέρια.

Πάντως προτιμώ μοχλό δεξιά.
 
Μοχλός δεξιά, κουμπιά αριστερά!!ΠANTA..
 
Απαπαπαπα...τι πολιτικοποιηση ειναι αυτη;...Δεξια κι Αριστερα.... :tsktsk:

Πειτα απλα...απο εδω κι απο εκει.... :p

Ακου δεξια-αριστερα... :eek:

By the way...Κουμπια αριστερα και μοχλος δεξια...:biglaugh:
 
Έχω την εντύπωση πως...

...στο θέμα αυτό μάλλον είμαι η εξαίρεση, διότι μπορώ να παίξω με τον μοχλό δεξιά και τα χέρια κανονικά ή και σταυρωμένα, αλλά και τον μοχλό αριστερά και τα χέρια πάλι κανονικά ή σταυρωμένα. Δεν έχω, πραγματικά, κανένα πρόβλημα!

Αυτή η ικανότητα μου, αναπτύχθηκε όταν ήμουν μικρό παιδάκι και έβλεπα κάποιους αριστερόχειρες, καλούς παίχτες στα coin-op, να σταυρώνουν τα χέρια, όταν μια μέρα, που παρακολουθούσα έναν από αυτούς, μου "αποκάλυψε", ότι έτσι "παίζει καλύτερα". Χωρίς να φιλτράρω την παράμετρο "αριστερόχειρας", έμαθα κι εγώ να παίζω έτσι, με τους δεξιούς μοχλούς, γιατί μου φάνηκε "cool". Μετά συνήθισα και με το Starfighter 2000, που είχα στον Amstrad και είχε τον μοχλό δεξιά, να παίζω κι αντίθετα, διότι λόγω μικρού μεγέθους, το σταύρωμα των χεριών ήταν αδύνατον.
 
attachment.php


Mοχλός αριστερά, κουμπιά δεξιά :)
 
Υποθέτω πως είναι θέμα συνήθειας πρωτίστως, οπότε αφού στην εποχή μου όλα τα joysticks είχαν τον μοχλό δεξία (τόσο σε arcades όσο και σε home computers) και έμαθα για χρόοονια έτσι, όταν μετά βρήκα τα "καινούρια" coin-ops που είχαν τον μοχλό αριστερά, αναγκαζόμουν να σταυρώνω χέρια, να με πιάνει ο τένοντάς μου μετά από 5'-10' και στο τέλος να εκνευρίζομαι και να τα παρατάω...

Η ειρωνεία είναι πως ούτε που μπορώ να φανταστώ να παίξω σε gamepad με τον μοχλό να είναι δεξία (εντάξει, είναι άλλο να είναι ο δευτερεύων μοχλός, μιλάμε για την κίνηση του χαρακτήρα). Και αυτό βέβαια υποθέτω είναι θέμα συνήθειας, αφού από την εποχή του NES ακόμα, όταν είχα να κάνω με gamepad και όχι με joystick, ο μοχλός/D-pad ήταν αριστερά και τα κουμπιά ήταν δεξιά...
 
Οπως εχω πει παντα ο μοχλος αριστερα απλα οταν εβρισκα στα ηλεκτρονικα καμια καμπινα με τον μοχλο δεξια σταυρωμα τα χερια και ολα οκ.

Για ολα τα παιχνιδια εκτος απο Pacman και Donkey Kong.

IMG_0293.jpg

Aποκλειστικα για Pacman και Donkey Kong

IMG_0296.jpg
 
Μοχλός δεξιά γιατί έτσι μεγάλωσα, proud to be Greek, έτσι παίζουν οι μάγκες και τα λοιπά :cool:

Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί οι ξένοι ( και οι δικοί μας οι τέλοσπάντων....οι αριστεροί :) ) μας λένε αριστερόχειρες σε αυτό το θέμα. Στο δεξί, το "καλό" χέρι για τους περισσότερους, έχεις τον μοχλό που κάνεις τις μανούβρες. Με το κουλό απλά πατάς. Δεν είναι δα και nuclear physics !
 
Eιναι και παρα ειναι nuclear physics γιατι σαλτα και εξηγησε με εμενα πως ειναι δυνατων να ειμαι δεξιοχειρας αλλα μια ζωη απο πρωτη φορα στα 7 μου που επιασα μοχλο στα ηλεκτρονικα να τον επιασα με το αριστερο και το δεξι που ειναι το καλο μου να ειναι εντελως κουλο αν τον πιασω μαυτο.
 
Εγώ έχω λιώσει στο γέλιο που το forum στα "παρόμοια θέματα" βγάζει αυτό!
 
Το ότι είμαστε 4 όλοι κι όλοι που παίζουμε με μοχλό στ' αριστερά, είναι ανησυχητικό!? :D

Τι να πω... Πάντα μου φαινόταν πιο λογικό να έχω το μοχλό αριστερά... Μάλιστα, μια φάση σχετικά πρόσφατα που είχα πρόβλημα με το δεξί χέρι και χρειάστηκε να σταυρώσω τα χέρια μου για να παίξω, ήμουν σα να έπαιζα για πρώτη φορά!... Τράτζικ!
 
alkis21 είπε:
Εγώ έχω λιώσει στο γέλιο που το forum στα "παρόμοια θέματα" βγάζει αυτό!
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχα:biglaugh::biglaugh::biglaugh::biglaugh:

D@redevil είπε:
Το ότι είμαστε 4 όλοι κι όλοι που παίζουμε με μοχλό στ' αριστερά, είναι ανησυχητικό!? :D
Τ
Ισα ισα επειδη ημαστε μονο 4 αποτελουμαι την αφροκρεμα των Arcades:D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μοχλός Δεξιά!!!

Εγώ είχα πάντα στο μυαλό μου, ότι ο μοχλός μεταφέρθηκε αριστερά από την στιγμή που εμφανίστηκαν τα παιχνίδια με πολλά fires. Βλέπε Street Fighter κ.τ.λ.

Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά έτσι το έχω συνδιάσει.

Γιατί δεν μου φαινεται λογικό, να πάω να παίξω το pac-man πρώτη φορά σε καμπίνα και να πιάσω τον μοχλό με το αριστερό χέρι. :eek:
 
Για το pacman φιλε τακη το εχω ξαναπει οτι στην αυθεντικη καμπινα ο μοχλος ειναι στο κεντρο ωστε να βολευει και τους αριστεροχειρες και τους δεξιοχειρες.Απλα στην ελλαδα επειδη το εβαζαν οπου να ναι αν καποιος επαιζε με το δεξι καθοταν λιγο προς τα αριστερα και οχι στο κεντρο της καμπινας και μια χαρα επαιζε.
 
Moχλός δεξιά - κουμπιά αριστερά, και για εμένα. :) Oτιδήποτε άλλο είναι για αριστερόχειρες, και... γιαπωνέζους. :D

Εν ανάγκη βέβαια μπορώ να παίξω και "ανάποδα", αλλά σίγουρα είναι πολύ πιό άβολο. (όσο για το "σταύρωμα" των χεριών, το έχω αποκλείσει απο μικρός διότι όχι μόνο με κουράζει μετά από λίγο, αλλά με μπερδεύει και περισσότερο !! :p )
 
Πίσω
Μπλουζα