Μπρους Λη - Ο Θρύλος (Bruce Lee)

Μιλάμε κατά το 1989 και μετά το έβλεπα συνεχώς στο ράφι.
 
Στη ταινια "Game of death 2" εκτος απο τις εκπληκτικες σκηνες μάχης μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση και η εικονα των νυχτερινων κεντρων διασκέδασης στους δρόμους του Hong Kong του 1980 με τα ακρως εντυπωσιακα και μαγευτικά φωτα απο νεον στις ταμπέλες σε συνδιασμό με ενα πολυ ρετρό και mellow ιαπωνικό κομμάτι που ακουγεται καθως ο πρωταγωνιστής διασχίζει τους δρομους:

Neon.jpg

Neon.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κατι που πιστευω οτι αξιζει να σας παρουσιάσω ειναι ενα ακομα συλλεκτικο/ρετρο αντικείμενο απο Bruce Lee που απεκτησα πρόσφατα, προκειται για ενα σπάνιο 45ρι που περιλαμβανει ολα τα main theme των ταινιών του (Fist of fury, big boss, enter the dragon και way of the dragon) Ο τίτλος του βινυλίου ειναι "Glorious Bruce Lee" (Ένδοξος Bruce Lee)

DSCN2883.jpg
 
Ωραίος Jackie!

Πάντως τώρα που το σκέφτομαι δε θυμάμαι ποτέ να πρόσεξα την μουσική στις ταινίες του Bruce Lee ασχέτως αν τις έχω δει 1000αδες φορές καθότι φαν του. Να φανταστώ πως οι τιμές είναι στα ύψη σε αυτά τα αντικείμενα?
 
Kambia είπε:
Ωραίος Jackie! Πάντως τώρα που το σκέφτομαι δε θυμάμαι ποτέ να πρόσεξα την μουσική στις ταινίες του Bruce Lee ασχέτως αν τις έχω δει 1000αδες φορές καθότι φαν του. Να φανταστώ πως οι τιμές είναι στα ύψη σε αυτά τα αντικείμενα?
Ολες οι ταινίες του Bruce Lee εχουν πολυ δυνατά soundtrack οπως π.χ. του Big boss με πολυ γερές δόσεις funk ρυθμού που "ουρλιάζουν" 70's !!! :

Οι τιμες σ'αυτα τα βινύλια ειναι νορμάλ, π.χ. το συγκεκριμενο το κέρδισα σε δημοπρασία στα 3 ευρω! Η τιμη του συγκεκριμενου ομως εχω δει απο αλλους πωλητές να φτανει μεχρι και τα 30! Επισης εξαρταται αν ειναι LP ή 45ρι ενω υπαρχουν και μερικα σπανια compilations που μπορει να ξεπεράσουν τα 60 ευρω οπως το παρακατω: http://www.ebay.com/itm/Bruce-Lee-In-The-Dragon-LP-Japan-Obi-Kung-Fu-Mega-Rare-/260874917681?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cbd5b5731
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κατα πασα πιθανοτητα ελαχιστοι (ισως και κανεις) απο σας θα μαθατε οτι τον Οκτώβριο που μας πέρασε η κορη του Bruce Lee (Shannon) ειχε παρευρεθεί στη γειτονική Κύπρο στα πλαίσια ενος διεθνους συνεδρίου ιδεών και τεχνων που ονομαζεται "TEDx" (με παρουσια απο πολλους και διακεκριμένους ομιλητές και μουσικούς) κι έγινε προσπάθεια να αναδειχθεί και να μεταδοθεί στο κοινό η έννοια και η εικόνα ενός πραγματικού ήρωα.. Η Shannon μιλησε για το πατερα της, το θρυλο των πολεμικων τεχνων Bruce Lee και η ομιλια της ειχε τιτλο "How to be an action hero"..

 
Ενα τεράστιο σοκ ενθουσιασμού εχει κατακλύσει τους απανταχού θαυμαστές του Bruce Lee σε ολο το κόσμο καθως μολις πριν λίγες μέρες ενα ακρως σπανιότατο ντοκουμέντο βγήκε για πρώτη φορα στο φως της δημοσιότητας με μια ακυκλοφόρητη συνέντευξη του Bruce Lee απο το 1967 στην αμερικανικη τηλεόραση και το δημοσιογράφο Harry Martin, ηταν η περίοδος που ο Bruce επαιζε στη θρυλική σειρά "Green Hornet" (πράσινη σφήγκα) στο ρόλο του Kato! Στη συγκεκριμένη συνέντευξη ο Bruce ηταν μολις 27 ετων ενω μαζί του εχει κι ενα ποδήλατο οπου στο τέλος του βιντεο βλέπουμε οτι γράφει επανω και το ονομα του! Ποσα ακομα τετοια οπτικοακουστικά διαμάντια κυκλοφορούν αραγε εκει εξω και βρίσκονται κλειδωμένα σε αποθήκες συλλεκτών?

 
Πάντως τώρα που το σκέφτομαι δε θυμάμαι ποτέ να πρόσεξα την μουσική στις ταινίες του Bruce Lee ασχέτως αν τις έχω δει 1000αδες φορές καθότι φαν του
Εγώ έχω κανείς Remix , όλα τα κομμάτια από τις ταινίες του , υπάρχουν όλα στο YouTube :cool:
 
Καθηγητής στο κουν -φου....επισήμως...

η ατυχία μας είναι ότι θα πρωταγωνιστούσε στην σειρά που την έπαιξε ο Ντειβ Καραντάϊν , λόγω....χρώματος...ο ρατσισμός και εδώ....
 
Σημερα προμηθεύτηκα το παρακατω υπερ ρετρό βιβλίο απο τις εκδόσεις "πάνθηρ" χρονολογίας 1975, οπως λεει κι ο τίτλος του αναφέρεται κυρίως στη τελευταία περίοδο της ζωης του Bruce Lee με πολλες αγνωστες λεπτομέρειες ενω τα κειμενα ειναι σε πολυτονικό..

DSCN2172.jpg


Προβολή συνημμένου 129651


Μάλλον αυτό είναι


αλλά είναι στα Γαλλικά , παντως το βιβλίο δε νομίζω να υπαρχει στα Ελληνικά ακόμα :)
 
Το πασίγνωστο comic μεταφέρθηκε στις 8μπιτες παιχνιδομηχανές ως arcade platform από την US Gold το 1984.

1661889490761.png
 
Στην Κινέζικη ( Cantonese Edition ) έκδοση του

Game of Death ( 1978 )


το τέλος είναι διαφορετικό, απο αυτό που έχουμε δει , συλλαμβάνει η αστυνομία τον Bruce Lee ( μαϊμου) :cool:
 
Υπήρχε ένα καλοκαιρινό σινεμά στο Ρούφ ονόματη "Αφροδίτη" (και υπάρχει ακόμα) εγκατελημένος όμως.
Όταν ήμουν 7-8 ετών δηλαδή το 80'-81' έβαζε σχεδόν καθημερινά καράτε με τον Bruce Lee,ο πατέρας μου ο συχωρεμένος με τη μάνα μου καθόντουσαν έξω στις μουριές και έπιναν τα κρασάκια τους με φιλικές παρέες,κι εγώ μέσα έβλεπα ατελείωτο ξύλο.
Μόλις πήγαινα σπίτι την πλήρωναν τα αδέρφια μου που αν και μεγαλύτερα έπρεπε να κάνουν τούς κακούς κι εγω τον Lee...
:gun::gun::gun:

ΑΦΡΟΔΙΤΗ3.JPG
 
Μπρους Λι: Μικρή ωδή στις ικανότερες γροθιές του Κουνγκ Φου

Ωραίο ανάγνωσμα !

1690712609190.jpeg
 
Πίσω
Μπλουζα