Νέα αποκτήματα [Oric]

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
8.085
Αντιδράσεις
5.863
Προ καιρου εχει βρει 2 motherboards, ενα κουτι με πληκτρολογιο και ενα σκασμο αυθεντικα oric parts για ενα πολυ λογικο ποσο. To ενα board δεν ειχε ηχειο, rom και ULA, το αλλο δεν ειχε tv modulator. Υποτιθεται οτι αναβουν και τα δυο.

/monthly_2018_05/s-l1600.jpg.f426a5b18ee3439493bb1c5bc976f2d7.jpg/monthly_2018_05/s-l1601.jpg.7a822cca121d1266e930ade13958b6a4.jpg/monthly_2018_05/s-l1602.jpg.3255f395e36f90e72bc954d38b902cf4.jpg/monthly_2018_05/s-l1603.jpg.4e3df54b9cf1dedbfcebc93e33b96eb4.jpg

Με τα boards θα ασχοληθω σε αλλο thread.
 

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
8.085
Αντιδράσεις
5.863
Και κατι καινουρια ψιλοπραγματα.

Εμφανιστηκε ενα ωραιο λειτουργικο microdisc, αλλα πηγε παραπανω απο οτι ηθελα να δωσω. Ετσι καταληξα με το τροφοδοτικο! Προσοχη στην λεπτομερεια, εχει τροφοδοσια για εναν oric και 2 microdisc.

2018-06-09-23h09m52.JPG

Να και κατι που δεν ειχα ξαναδει (σε αυτη την μορφη). Διακοπτης on/off με ενδεικτική λυχνία.

2018-06-09-23h10m35.JPG

2018-06-09-23h10m58.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
8.085
Αντιδράσεις
5.863
Αν ηταν για οποιαδηποτε αλλη πλατφορμα πιθανοτατα δεν θα εμπαινα στον κοπο, αλλα αφου ειναι για Oric δεν μπορω να αντισταθω! Προκειται για το συστημα επεκτασης Orix, που μας δινει μια σειρα απο δυνατοτητες, οπως να φορτωνουμε tap και rom cartridge images απο usb stick και microsd καρτες, να χρησιμοποιουμε usb πληκτρολογια και πολλα αλλα. Για την ωρα βρισκεται σε early beta και απαιτει αλλαγη του επεξεργαστη του oric με 65C02. Σε βαθος χρονου θα κανω μια παρουσιαση.

2018-06-26-08h36m59.JPG2018-06-26-08h37m29.JPG2018-06-26-08h37m44.JPG2018-06-26-08h37m55.JPG2018-06-26-08h38m16.JPG2018-06-26-08h40m48.JPG

Ο επεξεργαστης 65C02

2018-06-26-08h41m41.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
8.085
Αντιδράσεις
5.863
Μια φορα και εναν καιρο ειχα βρει ενα Jasmin 2. Τωρα βρηκα ενα πληρες σετακι Jasmin.

To drive. Προσοχη στην λεπτομερια: καποιος πηγε να βγαλει την καλωδιοταινια και εμεινε το βυσμα μεσα

2018-09-27-09h47m35.JPG2018-09-27-09h47m51.JPG2018-09-27-09h48m04.JPG2018-09-27-09h48m21.JPG

O Controller. Εχει ενσωματωμενο τροφοδοτικο και εχει τροφοδοσιες για δυο drives. Δεν φαινεται σε ιδιαιτερα καλη κατασταση, οποτε καποια στιγμη θα κανω μια διερευνητική χειρουργική επέμβαση να δουμε τι συμβαινει στα ενδωτερα.

2018-09-27-09h49m02.JPG
2018-09-27-09h49m15.JPG
2018-09-27-09h49m44.JPG
2018-09-27-09h49m59.JPG
2018-09-27-09h50m15.JPG

Μαζι τους ερχεται και το προγραμμα επεξεργασιας κειμενου Easytext σε δισκετα 3'' μαζι με δυο manual στα γαλλικα.

2018-09-27-09h45m03.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
8.085
Αντιδράσεις
5.863
Και στην κατηγορια "αναθεμα και αν ξερω τι ειναι":

Προβολή συνημμένου 204327

Συνδεεται στο expansion bus και στην αλλη ακρη βγαζει ενα DIN7 βυσμα. Ισως κατι για telestrat;

Μολις επικοινωνησε μαζι μου ο Dbug, ο δημιουργός του Defence Force Forum και ενας απο τους κορυφαίους oric users και με ενημέρωσε οτι αυτο ειναι το RS232 interface που επιτρέπει να συνδεθει το Oric Modem με τον Oric! Επισης μου ειπε οτι ελπιζει συντομα να παρουσιασει το modem στο youtube κανάλι του!
 

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
8.085
Αντιδράσεις
5.863
Ενα νεο αποκτημα για την συλλογη! Μετα απο 35 χρονια με πρακτικα μηδενικο ενδιαφερον για το θεμα, ξαφνικα τον τελευταιο καιρο ολοι (στην oricοκοινοτητα) συζητουν για joystick. Οταν προσφατα εμφανιστηκε το αυθεντικο oric-stick, δεν μπορεσα να αντισταθω στον πειρασμο. Απ' οσο μπορω να καταλαβω ειναι ενα κλασσικο πλαστικο joystick της περιοδου με DB9 βυσμα. Δεν ξερω αν το αυθεντικο interface το εδιναν μαζι με το joystick ή το πουλαγαν ξεχωριστα. Ο πωλητης στο ebay παντως το πουλαγε ξεχωριστα και πηγε πολυ πιο πανω απ' οτι μπορουσα να δωσω.

Μια φωτογραφια στα γρηγορα για την ωρα και μελλοντικα ελπιζω να παρουσιασω το θεμα σε περισσοτερο βαθος.

P2067362.JPG
 

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
8.085
Αντιδράσεις
5.863
Σε οτι αφορα πραγματα oric, το ξερω οτι το λεω συχνα, αλλα δεν μπορεσα να αντισταθω στον πειρασμο. Ναι φιλοι συμφορουμιτες, αργησε μερικους μηνες, αλλα εφτασε: μασκα Oric!

P1277777.JPG
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.498
Αντιδράσεις
3.290
XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAAXA
 

iliekater

RetroMasteR
Joined
21 Φεβ 2007
Μηνύματα
1.339
Αντιδράσεις
144
Παρότι δε ξέρω περί των συγκεκριμένων πραγμάτων , πάντα μου δίνει χαρά να βλέπω και να διαβάζω γι'αυτά !
 

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
8.085
Αντιδράσεις
5.863
Γενικά προσπαθώ να μην χρησιμοποιώ τα αυθεντικά τροφοδοτικά οπου ειναι δυνατό. Ετσι πρόσφατα απέκτησα ενα τροφοδοτικό για τον Oric-1. Ειχα αγοράσει ενα ιδιο απο το ιδιο μαγαζί (στο ebay) πριν μερικα χρόνια για τον Atmos και δεν ειχα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Ειναι σημαντικά ισχυρότερο απο το αυθεντικό τροφοδοτικό (2A vs 600mA), πραγμα σημαντικο τωρα που εχουμε ολα αυτα τα ωραία περιφερειακά συνδεδεμένα στον υπολογιστή μας!

P9048325.JPGP9048326.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:

Uskoke

RetroAdept
Joined
9 Φεβ 2011
Μηνύματα
2.236
Αντιδράσεις
2.976
το αυθεντικό είναι με βρετανική πρίζα, και είναι γραμμικό τροφοδοτικό, ενώ το καινούριο είναι φυσικά κινέζικο και παλμοτροφοδοτικό. μήπως πειράζει τον υπολογιστή που είναι παλμοτροφοδοτικό; αν θες να μην καταπονείται τζάμπα μπορείς να του βάλεις ένα διακόπτη να το κλείνεις όταν δεν το χρησιμοποιείς (επιφυλάσσομαι να ανεβάσω φωτογραφίες όταν μου φέρουν τα ανιψάκια μου τον φορτιστή της ψηφιακής μου μηχανής).
 

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
8.085
Αντιδράσεις
5.863
Με το πρωτο ιδιο που εχω εδω και χρονια εχω κανει πολλα χιλιομετρα στον Atmos με ενα σωρο περιφερειακα, χωρις κανενα προβλημα.

Οσο για τον διακοπτη. Κανονικα οι Oric δεν εχουν διακοπτη λειτουργιας. Εγω εχω παρεμβαλει εξωτερικα διακοπτη και στον Atmos που ειναι μονιμα στημενος, αλλα και στον Oric-1 που κατοικει στο επιπλακι. Μαλιστα στον Oric-1 χρησιμοποιώ αυτο εδω.
 

Uskoke

RetroAdept
Joined
9 Φεβ 2011
Μηνύματα
2.236
Αντιδράσεις
2.976
όχι εννοώ διακόπτη στη πρίζα να κόβει τα 220 που παρεμβάλλεται μεταξύ πρίζας και φις όπως και ο Spectrum δεν είχε διακόπτη δυστυχώς τώρα δεν μπορώ να ανεβάσω φώτο γιατί η ψηφιακή έχει μείνει από μπαταρία και δεν έχω το φορτιστή της
 

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
8.085
Αντιδράσεις
5.863
Όχι, δεν εχω συγκεκριμένα διακόπτη για να απομονώνει αυτο το τροφοδοτικό, αλλα εχω πολύπριζο με διακόπτη.

Σχεδον ολα μου τα πολύπριζα εχουν διακόπτη. Εχω και μερικα που έχουν πολλούς διακόπτες! :)

Εχω ενα μίνι φετίχ για τα πολύπριζα με πολλούς διακόπτες. :love:
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα