Νέο adventure από τον Gilbert? [Cave]

Ρε παιδιά πως θυμίζει αυτό το game , monkey island εποχές??? εμένα Mario και sonic μου θυμίζει.....
 
Παιδιά συγγνώμη, υπάρχουν κάπου οδηγίες και δεν τις βλέπω -πέραν αυτών που είναι ingame και δείχνουν τα πλήκτρα-; Μπορώ να βρω κάπου μια εξήγηση για το πως στο καλό κάνω assign κάποιον χαρακτήρα στο controller που θέλω, ή για το αν μπορώ να χειρίζομαι όλους τους χαρακτήρες με έναν controller (κι όχι έναν και τους υπόλοιπους με κουμπιά), ή πώς στο καλό κάνεις QUIT -εκτός του Alt+F4-, ή τι είναι το instakill ή όπως αλλιώς το λέει; ΟΚ είπαμε, δεν υπάρχουν πια τυπωμένα manuals αλλά ένα απλό text που να εξηγεί πέντε πράγματα δεν υπάρχει; Έψαξα στο directory εγκατάστασης αλλά τίποτα!

Όταν κάνω Drop Player, το μόνο που καταφέρνω είναι να εξαφανίζεται το Quit για τη συνέχεια του παιχνιδιού! Τι υποτίθεται ότι κάνει;

Ξαναμαναεντιτ. Δεν έχω εκνευριστεί περισσότερο με παιχνίδι στη ζωή μου, και το γεγονός ότι στο forum της Double Fine δεν σε αφήνουν να κάνεις post αμέσως μόλις δημιουργήσεις τον λογαριασμό σου αλλά πρέπει να περιμένεις "until we figure out you're human" ΔΕΝ βοηθάει! Το controller support τους είναι απαράδεκτο. Το ξέρω ότι οι υπόλοιποι απολαμβάνετε αυτή τη στιγμή το παιχνίδι με keyboard & mouse, αλλά εγώ θέλω να παίξω συνεταιρικά με άλλο άτομο κι αυτή τη στιγμή έχω κάνει 50 restart και δεν τα καταφέρνω να πάρω τον χαρακτήρα που θέλω!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το instakill είναι αυτό που λέει, δηλαδή "σκοτώνει" τον χαρακτήρα και τον αφήνει σε προηγούμενο σημείο (κάτι σαν reset ένα πράμα). Τώρα για τα controls δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί στο PS3 το παίζω, και το co-op λειτουργεί ως όφειλε ! Μήπως στην έκδοση για PC σε περιορίζει στα "Xbox branded" joypads, γιατί παλαιότερα (με το Limbo) την είχα πατήσει και εγώ. Άν ισχύει αυτό, υπάρχει 360 joypad emulator, δοκίμασέ το και λογικά θα λειτουργήσουν όλα σωστά
 
Πήρα απαντήσεις από το επίσημο forum τελικά, και επιτέλους κατάλαβα πώς λειτουργεί. Δεδομένου του πόσο είχε διαφημιστεί το cooperative play, θεωρώ ότι στην έκδοση για PC δεν το πρόσεξαν καθόλου. Καταρχάς απαιτείται η παρουσία controller, δηλαδή δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το πληκτρολόγιο δύο άτομα ταυτοχρόνως. Πόσο δύσκολη θα ήταν η υλοποίηση της παραδοσιακής λύσης "ο ένας με τα ASDW, ο άλλος με τα βελάκια" ώστε να μπορούν να παίξουν έστω δύο μαζί; Δεύτερον, το redefine keys είναι μόνο για τον ένα χειρισμό, δηλαδή μπορείς να αλλάξεις τα κουμπιά του πληκτρολογίου ή του joystick, αλλά ο άλλος παίκτης (ή οι άλλοι, αν παίζουν τρεις) θα παίζουν υποχρεωτικά με τα default. Εκεί ήταν που την πάτησα εγώ, γιατί είχα ορίσει πλήκτρα για το keyboard και μου είχαν μείνει τα default στο joystick, κι επειδή δεν συμπεριλαμβάνονταν σε αυτά η επιλογή χαρακτήρα δεν μπορούσα να αλλάξω. Αφού όμως την πάτησα εγώ που παίζω παιχνίδια 30 χρόνια, είναι βέβαιο ότι παρόμοια προβλήματα θα έχει και οποιοσδήποτε άλλος έχει controller άλλο εκτός του 360, γι' αυτό και λέω ότι οι οδηγίες είναι ελλιπείς.

Τέλος η γκρίνια όμως, ανυπομονώ να ξεκινήσω απόψε να το παίζω κανονικά με τη γυναίκα μου.
 
Ωραίος ! Είναι ότι πρέπει για διπλό με γυναίκα, και εγώ έτσι το παίζω (Απλά της φωνάζω συνέχεια όταν αργεί και τσαντίζεται !!!)
 
:animlaugh: Την επιστράτευσα ως ειδικό στα platform games, αφού τελειώνει παιχνίδια όπως Superfrog και Pang με κλειστά μάτια. Θεωρώ ότι θα κάνουμε δυνατό δίδυμο!
 
Έτσι, μάλιστα ! Οφείλεις ένα PS3 δώρο στη γυναίκα σου και τα little big planet μετά από το Cave, αν τα παίξετε παρέα θα τα ευχαριστηθείτε πραγματικά.
 
Το τερμάτισα το παιχνιδάκι σήμερα με όλους τους χαρακτήρες, λίγο σύντομο μου φάνηκε.
 
Εγώ ακόμα να τελειώσω τους πρώτους 3 χαρακτήρες (Hillbilly, Twins, Knight). Tο πάω αργά και σταθερά.
 
Το εγκατέστησα σήμερα... 'Εχω έναν PC 6 ετών με Nvidia Xforce 6600 με τους Omega Drivers ("πειραγμένοι Drivers για καλύτερη απόδοση, και όντως, έχω καταφέρει να τρέξω ικανοποιητικά παιχνίδια όπως το Gothic III και το Risen με αυτόν το συνδυασμό κάρτας γραφικών-Driver). Είδα στις απαιτήσεις για τουλάχιστον Xforce 8800 και απόρησα. Μπαααα, λέω, υπερβάλουν. Τι απαιτήσεις να έχει ένα ψευδο-3D Platform παιχνιδάκι; Και όμως, ΤΡΕΧΕΙ ΠΑΝΑΡΓΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ. Έκλεισα και κάμποσα από τα εφφέ. Χαμήλωσα την ανάλυση. Τίποτα.

Το θέμα μου εδώ είναι, γιατί φτάσαμε στο σημείο να έχει τέτοιες απαιτήσεις ένα Platform; Και δεν είναι τώρα εποχές για δαπάνες...

Το παιχνίδούλι από τα βιντεάκια που είδα φαίνεται το λιγότερο καταπληκτικό με αέρα από άλλες εποχές, αλλά σπάστηκα με την απόδοση στον Computer μου. Πάμε για ένα uninstall πάραυτα!!!
 
alkis21 είπε:
Παιδιά το παιχνίδι είναι 100% adventure. Σας το υπογράφω εγώ που ποτέ δεν χώνεψα τα cross-genres. Μόνο η οπτική του είναι platform. Δεν απαιτεί καθόλου hand eye coordination, ουσιαστικά δεν υπάρχει action. Μην σας ξεγελάει η εμφάνιση... Όπως πχ. το Under a Killing Moon είχε οπτική & κίνηση Doom αλλά δεν είχε καμία σχέση με FPS, ουσιαστικά αντίστοιχο πράγμα έχουμε κι εδώ.
Θέλω να πάρω πίσω όσα είπα, και να ζητήσω συγγνώμη από όσους παραπλάνησα άθελά μου. Το παιχνίδι είναι ευχάριστο, αλλά σε καμία περίπτωση το "adventure που μόνο μοιάζει με platform" όπως διαφημίστηκε για μήνες. Όπως αναφέρθηκε, δεν είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα εξελιγμένο The Lost Vikings.
 
Το μόνο κακό είναι ότι αν θελήσεις να παίξεις και τους υπόλοιπους χαρακτήρες θα πρέπει να ξανά περάσεις ορισμένες πίστες, το οποίο είναι βαρετό.
 
Το γραφανε και στα Reviews αυτο οντως ειναι βαρετο ειμαι στο 2ο playthrough αλλα θα το αφησω για λιγο.
 
Ρε παιδιά, 2 χειριστήρια στο PC μπορείς να χρησιμοποιήσεις; Για διπλό.
 
alkis21 είπε:
Θέλω να πάρω πίσω όσα είπα, και να ζητήσω συγγνώμη από όσους παραπλάνησα άθελά μου. Το παιχνίδι είναι ευχάριστο, αλλά σε καμία περίπτωση το "adventure που μόνο μοιάζει με platform" όπως διαφημίστηκε για μήνες. Όπως αναφέρθηκε, δεν είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα εξελιγμένο The Lost Vikings.
Η αλήθεια είναι πως στην αρχή με μπέρδεψες λιγάκι και έλεγα ότι μάλλον εγώ δεν θα είχα καταλάβει καλά από τις περιγραφές και τα τρέιλερ όταν πρωτοανακοινώθηκε. Οπότε το άφησα για όταν θα ασχολιόμουν μαζί του. Τελικά δεν το ανέλαβα εγώ το review και δεν το έχω δει ακόμα, αλλά θέλω να πιστεύω πως θα το δω σύντομα.

Νομίζω πάντως πως είναι σαφώς πιο ακριβής ο παραλληλισμός με το Lost Vikings (το πιο αξιόλογο παιχνίδι της Blizzard για τα γούστα μου... Τι να πουν τώρα τα Diablo, WoW, Warcraft, Starcraft...), τουλάχιστον με αυτά που είχα στο μυαλό μου για το παιχνίδι και από όσα είχα δει στο τρέιλερ. Και πάλι βέβαια, τα λέω αυτά χωρίς να έχω παίξει ακόμα το παιχνίδι...

Πάντως, δεν ξέρω κατά πόσο πράγματι διαφημίστηκε ως "adventure που μόνο μοιάζει με platform". Στις περιγραφές που είχα διαβάσει εγώ σε ξένα περιοδικά (κάποιοι μάλιστα το είχαν δοκιμάσει κιόλας σε preview έκδοση) πιο πολύ ως παιχνίδι με adventure-ικούς γρίφους το χαρακτήριζαν, έστω και αν δεν μπορούσες να το πεις ούτε platform από τη στιγμή που δεν βασιζόταν τόσο στα αντανακλαστικά.

Για πιο "προσωπικά" όμως σχόλια όταν ασχοληθώ, ώστε ναέχω και δική μου άποψη...

//Και στην τελική, έχουμε να περιμένουμε και την Kickstarter-ιά της Double Fine, που αυτή θα είναι όντως adventure... ;)
 
Stormwatch είπε:
Ρε παιδιά, 2 χειριστήρια στο PC μπορείς να χρησιμοποιήσεις; Για διπλό.
Αν έχεις δύο XBox controllers, νομίζω ότι θα είσαι ΟΚ. Εμείς επιχειρήσαμε να παίξουμε με δύο joysticks άλλου τύπου, κι ήταν ένας εφιάλτης. Κάθε φορά έπρεπε να κάνουμε το σετάρισμα από την αρχή και μας έπαιρνε ώρα μέχρι να καταφέρουμε να πάρουμε τους χαρακτήρες που θέλαμε. Τελικά τα παρατήσαμε κι επιλέξαμε τον συνδυασμό joystick + keyboard. Το σύστημα χειρισμού είναι απλά αντιγραμμένο από το XBox, κατά παραδοχή τους (έγραψα στο forum τους και ρώτησα) δεν δοκιμάστηκε με τίποτα άλλο. ΟΚ, δεκτό, αλλά θα έπρεπε τουλάχιστον να μπορείς να φτιάχνεις users και να αποθηκεύει ο καθένας τα keys που τον εξυπηρετούν.

Olorin είπε:
Πάντως, δεν ξέρω κατά πόσο πράγματι διαφημίστηκε ως "adventure που μόνο μοιάζει με platform".
Remo και LeBreton έχουν πει επανειλημμένα ότι δεν είναι παραδοσιακό adventure, αλλά είναι adventure. Έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια για να πείσουν ότι δεν είναι αυτό που φαίνεται. Τελικά, είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται. Χωρίς να είναι κακό παιχνίδι βεβαίως.
 
Για τα 13 ευρώ καλό ήταν.
 
Πίσω
Μπλουζα