Νέο Pacman Game, εσύ ψηφίζεις!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Aardvark
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Πανε κανε μια γυρα παρα εξω να δειτε τι ψηφιζει ο κοσμος και ειδικα οι ηλικωμενοι αν δεν παθετε καρδια μου λετε.

Δεν χρειάζεται να το ψάξω, έχουμε δει τι κυβερνήσεις βγάζαμε τα τελευταία 40 χρόνια. :P

Γιατί να περιμένω ότι θα ψηφίσουν καλύτερα στο PacMan;

Το τι ψηφησε ο καθε "ηλικειωμενος" δεν εχει καμια σημασια γιατι αλλος μπορει να ξερει απλα το pacman σαν ονομα και αλλος μπορει να εχει ασχοληθει πολυ λιγο μαζι του.Οταν ομως καποιος οπως εγω που εχω φαει εκκατομυρια ωρες στο Pacman βλεπω κατι τετοιο τοτε φυσικο ειναι να τα παρω στο κρανιο οχι γιατι ειμαι κατα τησ εξελιξησ αλλα γιατι δεν γεινεται σε τετοια παιχνιδια θρυλουσ να γεινονται τετοιεσ αλλαγεσ.Ειδικα που για δεκαετιες δεν εχουμε δει κανενα σοβαρο παιχνιδι pacman.Ολα ειναι βλακειες και μετριοτητες.Ας ρωτησουν τον Billy Mitchel τον Chris Ayra τον Rick Fothergill τον Tim Baldarramos και τον Donald hayes για την καινουργια εμφανιση ανθρωπους θρυλους για το Pacman ειδικα οι δυο πρωτοι και θα δουν οτι την ιδια αρνητικη αποψη θα εχουν.

Ίσως έναν συνδιασμό απο τον PacΜan Β με τα φαντασματάκια του C; Λέω 'γώ τώρα... Ο PacMan D σαν Κεντέρης μοιάζει. :P

metalcandyman είπε:
Ειδικα που για δεκαετιες δεν εχουμε δει κανενα σοβαρο παιχνιδι pacman.
Ποια είναι η γνώμη σου για τα Pacman Championship Edition που βγήκαν πρόσφατα στο XBOX Arcade και PS3?

http://www.youtube.com/watch?v=d53XwhPfRCI

Προσωπικά μου άρεσαν αρκετά. Επίσης μου άρεσε και ένα παρόμοιο arcade που παίζουν 4 παίκτες ο ένας ενάντια στον άλλον (εκτός από τα φαντασματάκια σε κυνηγάνε και οι άλλοι μόλις πάρουν το power pill). Τουλάχιστον ο σχεδιασμός δεν έχει αλλάξει πέρα από κάποια neon και particle effects που δημιουργούν μία retro-psychedelic ατμόσφαιρα σε στυλ Tempest 2000. Και μου αρέσει που έχουν κρατήσει τα κλασσικά ηχητικά εφέ και τα έχουν συνδυάσει με early 90s techno μουσική που δεν θα μπορούσε να ακουστεί από τα τσιπάκια του παλιού cabinet (και ανεβάζει και άλλο την retro-psychedelic ατμόσφαιρα). Νομίζω αυτό ταιριάζει πολύ στο Pac Man σε συνδυασμό με τα παλιά καλά sprites (ο Pac είναι ο κλασσικός, χωρίς μάτια και τα φαντασματάκια δεν σκέφτηκαν ακόμα να πάνε σε στυλίστα).

Γενικώς πιστεύω ότι όλα αυτά τα παλιά παιχνίδια που έχουν απλοϊκά γραφικά θα πρέπει να κρατούν το στυλ τους και να μην αλλάζουν σχεδιαστικά γιατί έτσι χάνουν την ατμόσφαιρα και το προσωπικό στυλ τους. Από που και ως που το Pac Man να πρέπει να μοιάζει με παιδικό, Nickelodeon cartoon? Αντίθετα, το να εμπλουτίσεις ένα τέτοιο game με εφέ αλά Jeff Minter ταιριάζει απόλυτα γιατί δεν χάνει το παιχνίδι το retro στυλ του και ταυτόχρονα έχει αρκετό eye candy για να απασχολεί τα απαιτητικά μάτια ενός σύγχρονου gamer.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aardvark είπε:

527186f4-9696-407f-9300-51a0ba6fe663.jpg
Χωρις να θελω να ριξω λαδι στην φωτια(*) (γκουχου-γκουχ ,σορρυ ξεροβηχας )

ο pacman στο D δεν Sonic-ιζει λιγο :P ????

Imgema είπε:
Ποια είναι η γνώμη σου για τα Pacman Championship Edition που βγήκαν πρόσφατα στο XBOX Arcade και PS3?
http://www.youtube.com/watch?v=d53XwhPfRCI

Προσωπικά μου άρεσαν αρκετά. Επίσης μου άρεσε και ένα παρόμοιο arcade που παίζουν 4 παίκτες ο ένας ενάντια στον άλλον (εκτός από τα φαντασματάκια σε κυνηγάνε και οι άλλοι μόλις πάρουν το power pill). Τουλάχιστον ο σχεδιασμός δεν έχει αλλάξει πέρα από κάποια neon και particle effects που δημιουργούν μία retro-psychedelic ατμόσφαιρα σε στυλ Tempest 2000. Και μου αρέσει που έχουν κρατήσει τα κλασσικά ηχητικά εφέ και τα έχουν συνδυάσει με early 90s techno μουσική που δεν θα μπορούσε να ακουστεί από τα τσιπάκια του παλιού cabinet (και ανεβάζει και άλλο την retro-psychedelic ατμόσφαιρα). Νομίζω αυτό ταιριάζει πολύ στο Pac Man σε συνδυασμό με τα παλιά καλά sprites (ο Pac είναι ο κλασσικός, χωρίς μάτια και τα φαντασματάκια δεν σκέφτηκαν ακόμα να πάνε σε στυλίστα).

Γενικώς πιστεύω ότι όλα αυτά τα παλιά παιχνίδια που έχουν απλοϊκά γραφικά θα πρέπει να κρατούν το στυλ τους και να μην αλλάζουν σχεδιαστικά γιατί έτσι χάνουν την ατμόσφαιρα και το προσωπικό στυλ τους. Από που και ως που το Pac Man να πρέπει να μοιάζει με παιδικό, Nickelodeon cartoon? Αντίθετα, το να εμπλουτίσεις ένα τέτοιο game με εφέ αλά Jeff Minter ταιριάζει απόλυτα γιατί δεν χάνει το παιχνίδι το retro στυλ του και ταυτόχρονα έχει αρκετό eye candy για να απασχολεί τα απαιτητικά μάτια ενός σύγχρονου gamer.
Τα συγκεκριμενα pacman τα εχω παιξει και γω μονο και μονο για να μπορω να εχω αποψη και εκτος απο τον pacman και τα φαντασματα που δεν αλαξαν ολο το υπολοιπο παιχνιδι ειναι απλα αδιαφορο.Εχω ξαναπει οτι δεν ειμαι κατα της εξελιξης αλλα αυτα τα παιχνιδια οτι και να γιννει δεν αλαζουν δεν προκυται να χασουν την αξια τους και να ασχοληθει σοβαρα καποιος με τα καινουργια.Ενας παικτης που εχει φαει τα νιατα του στο pacman δεν προκυται ποτε να ασχοληθει μαυτα.Και για να το δουμε και αλλιως κανενας νεος παικτης δεν προκυται να ασχοληθη ποτε με το κλασικο pacman και αν το παιξει θα το παρατηση στο πενταλεπτο γιατι ετσι ειναι τα συγκεκριμενα παιχνιδια εχουν μεγαλο επιπδο δυσκολιασ ενω το συγκεκριμενο καινουργιο pacman και ασχετος να εισαι θα το προχωρησεις αρκετα.Εγω οταν το πρωτοεπαιξα δεν εχασα ζωη δεν ξερω και γω για ποση ωρα.Ε δεν προκυται να κατσω να ασχοληθω μετα σοβαρα μαυτο.Ειναι απλα ενα παιχνιδακι να περνας την ωρα σου και τιποτα παραπανω τα συνεσθηματα που δημηουργει το κλασικο pacman και το συναισθημα οτι εισαι σε μια τεραστια ερημο και περπατας,περπατας,περπατας και δεν τελειωνη ποτε δεν μπορει να στο δημηουργησει κανενα παιχνιδι.Το pacman ειναι ερωτας ειναι καψουρα δεν ειναι απλα μια κιτρινη πιτσα που τρωει τελιτσες και την κυνηγανε φαντασματα ειναι ενας κοσμος που αν μπεις μεσα του δεν μπορεις να ξεφυγεις ποτε ητε εισαι δεκα χρονων ητε εισαι 40 η 50.Κανενας σοβαρος παικτης δεν θα ασχοληθει μαυτα τα pacman και αν δει καποιος πχ τον Billy Mitchell να το παιζει σε καποια εκδηλωση ειναι καθαρα για διαφημιστηκους λογους και τιποτα παραπανω.Ποτε δεν θα κατσει να ασχοληθει μαυτο.Το pacman ειναι ενα και μοναδικο δεν συγκρινεται με κανενα αλλο γιαυτο και ειναι το κορυφαιο παιχνιδι ολων των εποχων.

Αυτό που λες το δέχομαι 100%. Αλλά στο topic μιλάμε κυρίως για τα γραφικά και τον σχεδιασμό του Pac Man. Μπορεί για παράδειγμα τα σχέδια της ψηφοφορίας να είναι ελεεινά και να μην σέβονται το παλιό παιχνίδι αλλά που ξέρεις, μπορεί το gameplay να είναι παρόμοιο με το παλιό καλό pacman (λέμε τώρα). Τουλάχιστον αισθητικά το championship edition σέβεται τις ρίζες του και ταυτόχρονα συνδυάζει το retro και το μοντέρνο με πολύ καλό αποτέλεσμα. Αν είχε και το gameplay, την δυσκολία και την στρατηγική του παλιού, με καινούριους λαβύρινθους και power ups πχ θα το ευχαριστιόσουν κι εσύ πιστεύω. Αλλά αν είχε τον σχεδιασμό της ψηφοφορίας, όσο καλό gameplay και να είχε θα το σκότωνε, καλά τα λέω?

@Nemo:

ο Pac Man στο "A" είναι αυτός που Sonic-ίζει. Έχει το ίδιο ύφος και το smug χαμόγελο του μοντέρνου Sonic που είναι τελείως σίγουρος για τον εαυτό του και το παίζει ιστορία ποζάροντας για κάποιο εξώφυλλο. Θα έλεγα ότι ο "B" μοιάζει με το ύφος του παλιού καλού Sonic που δείχνει να προσπαθεί περισσότερο και ότι έχει πάρει στα σοβαρά την αποστολή του. Ο "D" έχει απλώς την πόζα του τρεξίματος.

Και το αποτελεσμα της ψηφοφοριας ηταν το παρακατω,εκτος αν ηταν μουφα ολα.

Μία αηδία. Το μόνο που λείπει είναι να κάνουν τον Pacman να μιλάει σαν trendy νεαρό και η Namco θα πέσει τόσο χαμηλά που ίσως καταφέρει να φτάσει την Sonic Team.

Αντε και εις κατώτερα.

Maddog είπε:
Λοιπόν, με συντριπτική διαφορά σε όσους έχουν εκφέρει άποψη, το μόνο αποδεκτό είναι το Β. Εκτός από έναν (ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε...) που ψήφισε το Α και έχει ήδη παραπεμφθεί σε γιατρούς κατάλληλης ειδικότητας για τα περαιτέρω. :points:
Μαλιστα,το'δαμε τι εκανε το Β και τι το Α..

Πίσω
Μπλουζα