Wally
Retired Admin
- Αντιδράσεις
- 4.520
Ευχαριστώ πάρα πολύ το responsetwilight_wayfarer είπε:
Ειναι εξαιρετικα συνηθες κατι τετοιο στη δεκαετοια του 80. "αμερικανοποιουσαν" τα ονοματα ωστε να ειναι πιο οικεια στο κοινο. Τωρα θα πεις, τι προβλημα εχει το Ναυσικα οπου στη τελικη ειναι και Ελληνικοτατο, οντως δεν βγαζει καποιο νοημα αυτο. Ουτε ομως και η πετσοκωμενη εκδοση της ταινιας, σε αντιθεση με την αυθεντικη Ιαπωνικη.viking4a είπε:γιατι την πρωταγωνιστρια την ονομασαν Σαντρα κι οχι Ναυσικα??Τι φοβηθηκαν, μη δεν ειναι "εμπορικο" το ονομα Ναυσικα??
ΧΑΧΑΧΑ!!!
Υπάρχει Ελληνική μεταγλώττιση;Getta Robo είπε:Δεν αξιζει να δεις την αμερικανικη εκδοση (warriors of the wind) μιας και λειπουνε παρα πολυ σημαντικα κομματια απο την αυθεντικη, Ιαπωνικη εκδοση και θα σου χαλασει την απολαυση ενος τοσο τεραστιου αριστουργηματος.Η ταινια κυκλοφορει και στα Ελληνικα σε ψηφιακα επεξεργασμενη εκδοση (digital remastered) απο την προοπτικη.
Η ταινία είχε βγεί και στα Ελληνικά. Την είχα αυθεντική απο το βίντεοκλαμπ μας πρωτού κλείσει αλλα πρίν 5 χρόνια που μετακόμισα απο το πατρικό μου σε δικό μου σπίτι έχασα πολλές VHS για κάποιο λόγο στην μετακόμιση. Άστα βράστα!!GeorgeP. είπε:Υπάρχει Ελληνική μεταγλώττιση;
Βεβαιως. Ειχε ερθει μεση με τελη του 80 με ονομα "Η Ναυσικα στην κοιλαδα των ανεμων" και βασιζεται στην αγγλικη εκδοση της ταινιας, με ονομα "Fighters of the wind". Φυσικα η κασετα δεν υπαρχει πλεον σε παραγωγη, αλλα μπορει να βρεθει διαδυκτιακα.GeorgeP. είπε:Υπάρχει Ελληνική μεταγλώττιση;
Η Ναυσικά της κοιλάδας των ανέμωνΚαλησπέρα.
Θυμάμαι αμυδρά μια σειρά κινουμένων σχεδίων που ήταν σε ένα πλανήτη που υπήρχαν "μέδουσες", καποια όντα που έρπονταν και έτρεχαν ανά κοπάδια και οι άνθρωποι εκεί τις πρόσεχαν. Η πρωταγωνίστρια είχε τεχνητά μεταλλικά άκρα. Το όλο σκηνικό ήταν σκοτεινό και καταθλιπτικό, ο πλανήτης ήταν άδειος με ηφαίστεια νομίζω και συνεχώς νύχτα.
Ξέρει κανείς τον τίτλο ή να βοηθήσει σε κάτι; Το να ψάχνω χωρίς τίτλο είναι δύσκολο και μάταιο...
Δεν είμαι σίγουρος για χώρα προέλευσης.
Ευχαριστώ!