Λοιπόν γύρισα και έχω να πω τα κάτωθι:
Πήγα σήμερα πριν από λίγο να δω κι εγώ τα "Μήλα".
Οι εντυπώσεις μου είναι άκρως αντιφατικές και εξηγούμαι:
ΠΡΩΤΟΝ:
Μπήκα στην εταιρεία και με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι είχα απέναντί μου άτομα που ξέρουν το αντικείμενο που πουλάνε. Σε αντίθεση με τα κακοπληρωμένα "παιδάκια" του κάθε πολυμάγαζου - σούπερ μάρκετ - ταεχουμεολακαισυμφερουμεκαιπατατεςτηγανητεςδινουμε, που άλλα τους ρωτάς και άλλα σου λένε και άλλα γράφουν στο site τους (για παράδειγμα το Πλ@ίσιο στο site του για το 360 με GOW2 γράφει από κάτω "κατασκευαστής SONY.... ) οι εργαζόμενοι εκεί πέταγαν το αντικείμενο στα δάκτυλα.
Κανένα ίχνος υπεροψίας, κανένα αρνητικό σχόλιο για τα "Παράθυρα", κανένας ξερολισμός, κανένα ύφος καρδηναλίου, απλοί άνθρωποι με τζην και t-shirts που είχαν όλο το χαρακτήρα του χομπίστα και μάλιστα του ένθερμου.
Μου έλυσαν όλες μου τις απορίες πάνω στο αντικείμενο.
Πραγματικά δεν περίμενα με τίποτε τέτοιο επίπεδο επαγγελματισμού, τι να πω.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ:
Τα μηχανήματα ήταν σε display και λειτουγούσαν. Αραιά το ένα από το άλλο, είχες χώρο να το δεις να το χαζέψεις και να το καταλάβεις. Κανένας θόρυβος και καμία σαχλομουσική ασανσέρ μέσα στο κατάστημα.
Τα μηχανάκια με άφησαν μαμάκα. Από design πάνε πολύ καλά, αλλά αυτό που με έστειλε είναι η ποιότητα των led οθονών των φορητών. Πραγματικά απίστευτα.
ΤΡΙΤΟΝ:
Η ποιότητα κατασκευής των μηχανημάτων πολύ καλύτερη από το μέσο όρο, η τιμή τους, δε, τσιμπημένη και μάλιστα κατά πολύ. Αν δεν το χρειάζεσαι ή δεν είσαι καρφωμένος απλά δεν το θέτεις ούτε καν σαν υποψήφια επιλογή. Εμένα μου άρεσαν πάρα πολύ πάντως.
Με όλα αυτά και με όλα εκείνα δυστυχώς ή ευτυχώς κατέλληξα ότι θέλω με τα 1000 το νέο Macbook Pro. To 17άρι. Είχαν σε display το 15άρι το νέο και έπαθα πλάκα, το 17άρι ήταν το παλαιότερο μοντέλο. Τα νέα 17άρια "αναμένονται" και αν είναι ακριβώς όπως τα 15άρια θα σπάνε κόκκαλα. Στην κυριολεξία.
Τα μηχανάκια μπορούν να δοθούν και με 7200 rpm δίσκο. Για SDD δεν ρώτησα. Είχα ξεχαστεί βλέπετε.
Η τιμή του φορητού είναι πάνω από 2700 ευρώ. Είχα πάει μαζί με τη γυναίκα μου η οποία έπαθε πλάκα με το Air. (Αναμενόμενο..... )
ΤΕΤΑΡΤΟΝ:
Είδα τις Cinema Display........
Πανάκριβες; Σαφώς.
Υπερτιμημένες; Κλασσικά.
ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ;;;;;;;; ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ.
Από ποιότητα απεικόνισης τι να πω, που να αρχίσω και που να τελειώσω;;;; Όποιος δεν έχει περιορισμό χρημάτων, δεν έχει άλλο δρόμο επιλογής......... 24'' με led backlit, τύφλα να έχουν οι Oled και οι καλύτερες επεγγελματικές CRT.......
ΠΕΜΠΤΟΝ:
Κεφάλαιο εγγύηση: Απαράδεκτο. Εκτός από τις καθυστερήσεις που θα τις φας στο κεφάλι αν σου κάτσει κάτι, οι όροι εγγύησης και τα πακέτα extended warranty που προσφέρουν είναι μακράν κατώτερα του pcοειδούς ανταγωνισμού.
Αν είσαι ο τυχερός και σου κάτσει πρόβλημα, την έκατσες και μάλιστα άσχημα. Τα πακέτα της εκτενούς κάλυψης δεν μου άρεσαν και είναι πανάκριβα.
Εν κατακλείδι:
Άλλος κόσμος. Ξεχνάς ότι ήξερες στο pc κεφάλαιο. Από το κατάστημα, το προϊόν και την υποστήριξη, βρίσκεσαι σε άλλους πλανήτες, άλλοτε πολύ καλύτερα και άλλοτε χειρότερα.
Θα σταθμίσω τα πάντα μια και 3000 ευρώ δεν τα δίνεις "για πλάκα" και με ελαφριά τη καρδία.
Πάντως για μέχρι ένα ποσό (και αρκετά μεγάλο μάλιστα) μπορεί να με καλύψει η γυναίκα μου αφού δικαιούται νέο φορητό υπολογιστή τον επόμενο χρόνο. Τώρα μένει εκτενές ψάξιμο στα εγχώρια και διεθνή fora και η παρακολούθηση πολλών flame wars για να καταλλήξω σε αγορά.
@Manos: Αδερφέ δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω κάτι και να το παρατήσω. Αλλά επειδή το συνολικό κόστος είναι αρκετά μεγάλο (ναι η 24άρα μου κόλλησε.... ) δεν θα προβώ σε τίποτε βιαστικό.
Η αγορά πάει αναγκαστικά πίσω μια και δεν τίθεται θέμα macmini ή επιτραπέζιου μηχανήματος. Γύρω στο Πάσχα με αρχές καλοκαιριού. Μπορεί πιό γρήγορα, θα δείξει ανάλογα με το τι θα βρω.
Ξεκινάει μεγάλη μελέτη.
Maddog είπε:
Pooky, hardcore gamer (όπως αποκαλείς συχνά-πυκνά τον εαυτό σου) και Mac απλώς δεν πάει. Forget it.
Όπως και MSI Wind και hardcore gaming δεν έχουν καμία σχέση (αν και στους εμουλάτορες το μικρούλι σκίζει!!!!!!! )
Doc δεν θα είναι μηχάνημα για παιχνίδια αναγκαστικά.