Νεο Bartop

ababapanos

Retro Member
Joined
7 Φεβ 2013
Μηνύματα
137
Αντιδράσεις
3
Καλησπερα σας.

Παράγγειλα  απο Αγγλια το  bartop BITCADE 24" FLAT PACK BAR TOP 2 PLAYER ARCADE CABINET KIT

https://www.arcadeworlduk.com/products/bitcade-24-flat-pack-bar-top-2-player-arcade-cabinet-kit-black-melamine.html

Σκεφτομαι να το φτιαξω με ενα odroid XU4 που ειναι πολυ δυνατοτερο απο rasberry Pi 3 kai 4.

Ξερετε απο που μπορω να αγορασω artworkς για την καμπινα αυτη η απο καπου που να εχει σε υψυλη αναλυση ωστε να δωσω να μου τα εκτυπωσουν?
 

telonio

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
19 Ιολ 2006
Μηνύματα
3.811
Αντιδράσεις
789
Aυτόκολλητα θα σου κοστίσει πολύ φθηνότερα αν δώσεις αρχεία για εκτύπωση σε μια εταιρία, παρά να τα αγοράσεις έτοιμα.

Πάντως πανάκριβα δίνουν τα ξύλα. Παρ'όλλο που είναι κομμένα με cnc, κοντά 200 ευρώ + μεταφορικά είναι πάρα πολλά.
 

ababapanos

Retro Member
Joined
7 Φεβ 2013
Μηνύματα
137
Αντιδράσεις
3
Ναι το γνωριζω οτι πληρωσα υπεραξια τα ξυλα,  αλλα ειχα δοκιμασει και πιο παλια με σχεδια απο ιντερνετ να φτιαξω ενα και το αποτελεσμα δεν ηταν τοσο καλο. Ενω αυτο ειναι με ακριβεια σχεδιασμενο και εχει και t-molding , βασικο για εμενα, αλαζει σχεδον ολη την εικονα της καμπινας.

Να δωσω τα σχεδια για εκτυπωση και εγω το προτιμώ , απλα το προβλημα ειναι που θα βρω τα artworks σε μεγαλη αναλυση για να τα κατεβασω 

πχ   https://www.ebay.co.uk/itm/Super-Mario-DIY-Bartop-Arcade-Artwork-FULL-WRAP-SET-VINYL/283525260529?hash=item42036c24f1:g:ZAgAAOSwjm5dD1q0

Παντως πιο παλια που ειχα ρωτήσει ενα τυπογραφειο εδω κερκυρα για να μου τυπωσει σε βυνιλιο ηθελε κανα 100αρικο. Ελπιζω Αθηνα να υπαρχερι καμια σοβαρη εταιρια να αναλαβει την δουλεια φθηνοτερα
 

ababapanos

Retro Member
Joined
7 Φεβ 2013
Μηνύματα
137
Αντιδράσεις
3
καλησπερα και παλι για τον υπολογιστη που θα βαλω μεσα θα ηθελα καμια γνωμη. 

Ένας βασικός ryzen 3 1200  με 4gb ram και μια  gt 1030 είναι αρκετό?

η καλυτερα ειναι να παω σε εναν ryzen 2400 με την ενσωματωμένη καρτα?
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιον 2009
Μηνύματα
4.814
Αντιδράσεις
786
H κάρτα γραφικών είναι καλή και δεν θες παραπάνω RAM (εκτός αν θα κάνεις emulate και τον CEMU). Ομως o Ryzen 1200 δεν είναι αρκετός.

Επειδή πας για emulation machine θες single core performance. Και γενικά οι emulators δεν κάνουν use πάνω από 2-3 cores, οπότε θες λίγα αλλά γρήγορα cores. O Ryzen πιάνει 1780 πόντους στο single pass mark. Ακόμα και ο 2400 με το ζόρι φτάνει τα 2000.

https://www.cpubenchmark.net/singleThread.html

Αυτό το σκορ είναι οριακά αρκετό. Αν και είναι ΟΚ για τα περισσότερα συστήματα, αν θελήσεις να κάνεις emulate το PS2 ας πούμε θες ένα CPU που να σκοράρει τουλάχιστον 2000 πόντους σε αυτό το benchmark (σύμφωνα με το PCSX2 forum).

Επίσης μείνε μακρυά από ενσωματωμένες κάρτες. Εστω μια φτηνή κάρτα γραφικών NVIDIA (που τα πάνε καλά στα GL) είναι αναγκαία για emulators από N64 και πάνω αλλά και για shaders.

Εγώ θα πρότεινα έναν i3, τον πιο φτηνό που θα βρεις ή κάποιο μεταχειρισμένο μαζί με motherboard και μνήμες και να βάλεις την GT 1030 επάνω. Απλά δες να πιάνει από 2000 και πάνω στο benchmark.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

ababapanos

Retro Member
Joined
7 Φεβ 2013
Μηνύματα
137
Αντιδράσεις
3
Οκ . Απλα θεωρούσα overkill τον i3 και έλεγα μήπως μπορούσα να κάνω την δουλειά μου πιο φθηνά...

απο ότι κατάλαβα το ps2 είναι το πιο βαρύ σύστημα από όλα που κάνει την ζημιά ;
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιον 2009
Μηνύματα
4.814
Αντιδράσεις
786
Ναι. Αλλά αν πας από Dreamcast και κάτω δεν θα έχεις θέμα με τον 1200 πιστεύω.
 

ababapanos

Retro Member
Joined
7 Φεβ 2013
Μηνύματα
137
Αντιδράσεις
3
Αρα ο 1200 σιγουρα δεν παιζει τα PS2?  γιατι για i3 μου βγαινει καμια 70αρια ευρω παραπανω...
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιον 2009
Μηνύματα
4.814
Αντιδράσεις
786
Θα παίζει, εγώ σου λέω απλά ότι λένε στο forum, ότι δηλαδή θες ένα CPU που να σκοράρει 2.000 στο single thread.

Εμένα η δική μου CPU (i5 4670) πιάνει κάτι παραπάνω από 2100 στο single thread. Στο hardware mode τρέχει μια χαρά με μεγάλο-μεσαία settings. Στο software mode (που είναι το πιο compatible) πιάνει περίπου το 80-90% της ταχύτητας. Οπότε ο 1200 που πιάνει πες 1800 πιστεύω οριακά θα τρέχει τα περισσότερα παιχνίδια σε hardware mode αλλά δεν στο εγγυώμαι.

Κοίτα, ο 1200 είναι μία CPU που κοστίζει 50 ευρώ, λογικά ότι πιο φτηνό υπάρχει. Θα σου έλεγα ότι περιμένεις πολλά για τόσα λίγα χρήματα αλλά και μόνο που φτάνει τους 1800 πόντους στο benchmark εμένα που φαίνεται θαύμα. Ετσι κι αλλιώς βέβαια αν πήγαινες σε πιο φτηνές λύσεις όπως Pi4 κλπ, θα το ξέχναγες τελείως το PS2. Οπότε εσύ αποφασίζεις.
 

ababapanos

Retro Member
Joined
7 Φεβ 2013
Μηνύματα
137
Αντιδράσεις
3
εχω ενα  XBOX 360 RGH και  θελω να το αξιοποιησω και αυτο στην καμπινα γιατι εχει ωραια arcade παιχνιδακια.

Ξερετε καποιον ευκολο τροπο που μπορω να συνδεσω τα arcade  sticks με το 360? ειδα καποιους οτι χρησιμοποιουν το κοντρολερ του 360, το ανοιγουν , περνουν την πλακετα και κανουν εκει κολησεις απευθειας με τα arcade κουμπια. Αλλα δεν ξερω πως να το κανω. Υπαρχει μηπως καποιος πιο ευκολος τροπος?
 

26ska

RetroN00b
Joined
31 Ιολ 2013
Μηνύματα
12
Αντιδράσεις
0
Καλησπέρα, να ρωτήσω κ εγώ, επειδή ψάχνομαι να αγοράσω ένα bartop, έχω βρει ένα με τα εξής χαρακτηριστικά :pentium r g2020 dual core,120 ssd σκληρό, 1 gb μνήμη είναι οκ για τη συγκεκριμένη φάση; Παιχνίδια του dreamcast θα μπορεί να παίζει;
 

26ska

RetroN00b
Joined
31 Ιολ 2013
Μηνύματα
12
Αντιδράσεις
0
Για βοηθάτε ρε παιδιά!!!
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιον 2009
Μηνύματα
4.814
Αντιδράσεις
786
Dreamcast ναι, θα μπορεί να παίζει.
 

26ska

RetroN00b
Joined
31 Ιολ 2013
Μηνύματα
12
Αντιδράσεις
0
Dreamcast ναι, θα μπορεί να παίζει.
Είναι οκ δηλαδή το pc με αυτά τα χαρακτηριστικά,για αυτή τη δουλειά;Γιατι άλλοι μου λένε,ότι θα έχω πρόβλημα με games των 90's.Σαν pc θα μπορεί να δουλέψει,έστω για σερφαρισμα και κάνα YouTube;Εχει windows 7.
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιον 2009
Μηνύματα
4.814
Αντιδράσεις
786
Είναι οκ δηλαδή το pc με αυτά τα χαρακτηριστικά,για αυτή τη δουλειά;Γιατι άλλοι μου λένε,ότι θα έχω πρόβλημα με games των 90's.Σαν pc θα μπορεί να δουλέψει,έστω για σερφαρισμα και κάνα YouTube;Εχει windows 7.
Ο επεξεργαστής είναι καλός για αυτήν την δουλειά. Δεν γράφεις όμως τι κάρτα γραφικών έχεις, πάντως και μέτρια να είναι κάνει.

Τώρα όμως πρόσεξα ότι έχεις μόνο 1GB RAM. Θα πρέπει να την αυξήσεις, το ελάχιστο που θα έπρεπε να εχεις είναι 2GB με Windows 7 64bit. Βαλε 4 να είσαι κομπλέ.
 

26ska

RetroN00b
Joined
31 Ιολ 2013
Μηνύματα
12
Αντιδράσεις
0
Ο επεξεργαστής είναι καλός για αυτήν την δουλειά. Δεν γράφεις όμως τι κάρτα γραφικών έχεις, πάντως και μέτρια να είναι κάνει.

Τώρα όμως πρόσεξα ότι έχεις μόνο 1GB RAM. Θα πρέπει να την αυξήσεις, το ελάχιστο που θα έπρεπε να εχεις είναι 2GB με Windows 7 64bit. Βαλε 4 να είσαι κομπλέ.
Δυστυχώς είναι έτοιμη προς πώληση ή καμπίνα,δεν μπορώ να παρέμβω.Οποτε δεν...ε;Λεω να την αφήσω.Καλυτερα κάποια με pc ή είναι μια χαρά με raspberry,γιατί οι πιο πολλοί που φτιάχνουν καμπινες βάζουν raspberry.
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιον 2009
Μηνύματα
4.814
Αντιδράσεις
786
Καλό το raspberry δεν λέω αλλά δεν κάνει για Dreamcast, εκτός αν έχει το καινούριο το 4άρι που και αυτό δεν τα σηκώνει όλα του τα παιχνίδια full speed.

Και μιας και το συζητάμε, να πω την άποψή μου ότι τα bartop που κυκλοφορούν για μένα είναι ότι χειρότερο για emulation. Βάζουν μέσα φτηνιάρικες οθόνες και κόβουν πολύ από το hardware, όπως στο συγκεκριμένο που έχει μόνο 1GB RAM. Φαντάζομαι ότι δεν έχει καν κάρτα γραφικών. Συν το ότι ο μοχλός και τα κουμπιά κάνουν μόνο για arcades. Αμα θες να παίξεις Playstation/N64/Dreamcast, καλή επιτυχία στο να έχεις καλό χειρισμό. Οπότε θα πρέπει να συνδέσεις πάνω οπωσδήποτε και ένα χειριστήριο με αναλογικούς μοχλούς. Οπότε εκεί χάνεται η "αίσθηση".

Γιατί να πρέπει να περιορίζεσαι μόνο και μόνο για το κουτάκι της καμπίνας? Καλύτερα στο PC σου να φτιάξεις ένα ωραίο emulation setup και να είσαι άρχοντας.
 

26ska

RetroN00b
Joined
31 Ιολ 2013
Μηνύματα
12
Αντιδράσεις
0
Και μιας και το συζητάμε, να πω την άποψή μου ότι τα bartop που κυκλοφορούν για μένα είναι ότι χειρότερο για emulation. Βάζουν μέσα φτηνιάρικες οθόνες και κόβουν πολύ από το hardware, όπως στο συγκεκριμένο που έχει μόνο 1GB RAM. Φαντάζομαι ότι δεν έχει καν κάρτα γραφικών. Συν το ότι ο μοχλός και τα κουμπιά κάνουν μόνο για arcades. Αμα θες να παίξεις Playstation/N64/Dreamcast, καλή επιτυχία στο να έχεις καλό χειρισμό. Οπότε θα πρέπει να συνδέσεις πάνω οπωσδήποτε και ένα χειριστήριο με αναλογικούς μοχλούς. Οπότε εκεί χάνεται η "αίσθηση".

Γιατί να πρέπει να περιορίζεσαι μόνο και μόνο για το κουτάκι της καμπίνας? Καλύτερα στο PC σου να φτιάξεις ένα ωραίο emulation setup και να είσαι άρχοντας.
Ο τύπος μου είπε ότι έχει κάρτα γραφικών...Δεν έχω σκοπό να παίζω με χειριστήριο,πιο πολύ τα arcades παιχνίδια με ενδιαφέρουν,ακόμα και στο Dreamcast,όπως virtua striker,crazy taxi κτλ.Την καμπίνα την θέλω και για τη φάση όλη,έχω μια γωνιά,που θα δείξει όμορφη...δεν την θέλω για να λιώνω στα παιχνίδια,την θέλω κ σαν έπιπλο!
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιον 2009
Μηνύματα
4.814
Αντιδράσεις
786
Τι κάρτα γραφικών έχει σου είπε?

Οκ πάντως 1GB είναι λίγο αστείο, με το ζόρι θα φορτώνει τα Windows 7 (που δεν ξέρω και αν είναι 64bit). Πες στον πωλητή να σου βάλει παραπάνω, το 2004 ήταν πριν απο 15 χρόνια πες του.

Και αν επιτρέπεται, τι τιμή έχει το bartop με αυτά τα χαρακτηριστικά? Κανονικά θα πρέπει να σου τα πει και τι οθόνη έχει βάλει για να υπολογίσεις και να δεις αμα αξίζει ότι χρήματα ζητάει μαζί με το κέρδος του εννοείται.
 

26ska

RetroN00b
Joined
31 Ιολ 2013
Μηνύματα
12
Αντιδράσεις
0
Τι κάρτα γραφικών έχει σου είπε?

Οκ πάντως 1GB είναι λίγο αστείο, με το ζόρι θα φορτώνει τα Windows 7 (που δεν ξέρω και αν είναι 64bit). Πες στον πωλητή να σου βάλει παραπάνω, το 2004 ήταν πριν απο 15 χρόνια πες του.

Και αν επιτρέπεται, τι τιμή έχει το bartop με αυτά τα χαρακτηριστικά? Κανονικά θα πρέπει να σου τα πει και τι οθόνη έχει βάλει για να υπολογίσεις και να δεις αμα αξίζει ότι χρήματα ζητάει μαζί με το κέρδος του εννοείται.
Η τιμή είναι 450,τα πράγματα που έχει μέσα είναι μεταχειρισμένα, μου είπε εκτός του ssd.
 
Μπλουζα