Νερό και τηλέφωνο, στο χωριό !

konstandin είπε:
εγω συγκεκριμενα στο χωριο παλιουρη ιωαννινων θυμαμαι αυτο = δεν ειχαν και εκει τηλ αλλα τι γινοταν,ειχαν στο καφενειο του χωριου τηλ και οταν καποιος επαιρνε για καποιον ειχαν μεγαφωνο και φωναζαν ο ταδε για τηλεφωνο στο καφενειο
Mέχρι ΚΑΙ το 1993 στο Κουβοχώρι γινόταν αυτό.
 
Στο νησι μου δοξα τω Θεω ολα καλα. Το μονο πραγμα που ειχε μεινει πισω ηταν το οτι δεν εφταναν καποιοι σταθμοι. Στην αρχη δεν εβλεπαν ολοι το Μεγκα παρα μονο οι ορεινες περιοχες. Το ιδιο και με το Σταρ.

Με το Σταρ ειχα μεγαλο θεμα γιατι ημουν φανατικος του Σταρ Τρεκ και ειπα σε μια ξαδελφη που ζουσε στο βουνο να μου το γραψει στο βιντεο για να το δω μετα :)

Παντως το ψηφιακο τηλεφωνο ηρθε πρωτα στο νησι και μετα στην Αθηνα

Ποσιμο νερο αποκτησαμε αν θυμαμαι καλα 10 χρονια πριν. Οταν ημουν μικρος καθε πρωι περνουσαν "Νερουλαδες" και φωναζαν για το ημερισιο αποθεμα και ηταν εκνευριστικο ξυπνητηρι οταν εχεις διακοπες!!! Για καποιο λογο δεν υπαρχουν Νερουλαδες πια. Υποθετω αντικατασταθηκαν απο βιομηχανιες εμφιαλωσης και διανομης. Το νερο της βρυσης σημερα μπορει να ειναι ποσιμο αλλα εχει απαισια γευση.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ακόμη και στην Ελούντα θυμάμαι πήγαιναν υδροφόρες για πόσιμο νερό. Τώρα βέβαια όχι.
 
Κινητό και εμφιαλωμένα λύσαν αυτό το χρόνιο πρόβλημα...
 
Πάντως σε χωριά υπάρχουν ακόμη πηγές που πάνε και γεμίζουν μπουκάλια με τις κλούβες και τις χρησιμοποιούν για να πίνουν ως καλύτερο από το νερό της βρύσης.
 
Πίσω
Μπλουζα