Ντουμπλάρισμα γνωστών τραγουδιστών σε ηθοποιούς στον Ελληνικό κινηματογράφο

V.I.Smirnov είπε:
Eίναι εξακριβωμένη η πληροφορία (και από πού) ή πρόκειται για τις φήμες που ανέφερα ;
-
Κάπου το είχα διαβάσει, αλλά δεν θυμάμαι που. Είναι σίγουρο όμως. Κοίταξα τώρα και στην εγκυκλοπαίδεια των Ρούβα - Σταθακόπουλου και αναφέρει σ' αυτή την ταινία ότι τραγουδάει η Ρίτα Σακελλαρίου.
 
Αποφάσισα να λύσω την απορία μου σχετικά με το Crazy Girl για τα καλά. Η ταινία είναι όλη στο YouTube. Δυστυχώς οι τίτλοι δεν αναφέρουν ποια ντουμπλάρει τη Λάσκαρη, λένε μόνο τους κανονικούς τραγουδιστές (Μαβίλη, Πουλόπουλο κλπ). Οπότε έψαξα και βρήκα το σημείο στο οποίο η Λάσκαρη το "τραγουδάει" και το άκουσα ταυτόχρονα με το soundtrack. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για διαφορετική εκτέλεση, η ενορχήστρωση είναι ακριβώς η ίδια αλλά ο ρυθμός έχει μια μικρή διαφορά, το ίδιο και οι φωνές παρόλο που μοιάζουν πολύ. Θα μπορούσε να είναι η ίδια τραγουδίστρια αλλά τότε ποιος ο λόγος να ξαναηχογραφηθεί? Οπότε λογικό μου φαίνεται να είναι διαφορετικές, και υποψιάζομαι πάλι πρόβλημα εταιρειών. Το είπε η Κανελλίδου στην ταινία, δεν μπορούσε να το πει στο δίσκο (κυκλοφόρησε από τη LYRA), οπότε ο Πλέσσας την αντικατέστησε με μία που είχε παρόμοια φωνή. Τώρα γιατί λεεί και το CD αλλά και το βινύλιό μου (που είναι πολύ παλιότερο) ότι είναι "Η αυθεντική μουσική και τα τραγούδια" της ταινίας, ε, καλά. Εξαρτάται από το τι εννοούμε "αυθεντική".
 
Υπάρχει μια ταινία που παιζόταν αρκετά συχνά στο mega channel κάποια μεσημέρια με τον Λάκη Κομνηνό, τη Νόρα Βαλσάμη και τον Παύλος Λιαρό νομίζω... Για κάποιο λόγο, ο Κομνηνός είναι ντουμπλαρισμένος από τον Αλέκο Αλεξανδράκη και ο Παύλος Λιαρός από τον Αλέκο Τζανετάκο. Μήπως γνωρίζει κανείς λεπτομέρειες?
 
Stratos84, αναφερεσαι στην ταινια της Φινος Φιλμ, Τα δυο ποδια σ' ενα παπουτσι.
 
Στην ταινία "Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα" η Μάρθα Καραγιάννη τραγουδά το τραγούδι του Μίμη Πλέσσα "Άναψε καινούριο μου φεγγάρι" με τη φωνή της Δέσποινας Σταυρουλάκη.
 
Ο Παλίδης είχε ντουμπλάρει το Βουλγαρίδη στο τραγούδι ''η πρώτη μας νύχτα'' στην ταινία ''μερικοί το προτιμούν κρύο''.  

Μόλις είδα πως το παραπάνω ντουμπλάρισμα είχε αναφερθεί και στο θέμα της ταινίας  ''μερικοί το προτιμούν κρύο''.
 
Καλά, λέμε για τόσα και δεν είπαμε το πιο χτυπητό παράδειγμα. Σε ολόκληρη την "Ευδοκία" η Μαρία Βασιλείου είναι ντουμπλαρισμένη από την Ελένη Ροδά, ας μην τραγουδάει καθόλου.
 
Απ ότι βλέπω ποσταρετε και ντουμπλαρισματα όχι τραγουδιστών. Και καλά κάνετε αφού δεν υπάρχει άλλο τέτοιο θέμα οπότε ας τα μαζέψουμε εδώ. 

Ντουμπλαρισμενες είναι και η Τζολί Γαρμπή αλλά και η Ντίνα Τριάντη στην ταινία " ο χρυσός κι ο τενεκές". Η ταινία είναι του '62 και καθώς και οι δύο ήταν από καιρό γνωστές δε μπορώ να καταλάβω γιατί τις ντουμπλαρανε. Αν ξέρει κανείς τους λόγους που γινόταν αυτό ας γράψει. Επίσης δε μπόρεσα να καταλάβω σε ποιες ηθοποιούς ανήκαν οι φωνές. 
 
Ντουμπλαρισμενη και η φωνη της Ελενας Ναθαναηλ στην ταινια Νταμα Σπαθι, εχω την εντυπωση απο την Αννα Παυλου.

Ντουμπλαρισμενη και η Σοφια Ρουμπου απο τη Ματινα Καρρα στο Αγκιστρι.
 
Απ ότι βλέπω ποσταρετε και ντουμπλαρισματα όχι τραγουδιστών. Και καλά κάνετε αφού δεν υπάρχει άλλο τέτοιο θέμα οπότε ας τα μαζέψουμε εδώ.
Καλα θυμομουν πως υπηρχε τελικα θεμα με ντουμπλαρισματα εκτος πενταγραμμου. Εψαξα, το βρηκα και νομιζω πως τα ποστ 27, 28 και 29 ταιριαζουν καπως καλυτερα σε εκεινο. Αν θελουν οι διαχειριστες, ας τα μεταφερουν.
 
Φυσικά καμία αντίρρηση για να μεταφερθεί το περί Ροδά ποστ μου στο άλλο θέμα, αν και δεν νομίζω ότι ταιριάζει με αυτό - δεν είναι πέρασμα δευτερολέπτων σαν φωνή που παίζει κάποιο ρόλο, αλλά πλήρες ντουμπλάρισμα. Όμως ο τίτλος του θέματος είναι "Ντουμπλάρισμα γνωστών τραγουδιστών σε ηθοποιούς" χωρίς να διευκρινίζει ότι αναφέρεται μόνο σε τραγούδια. Γνωστή τραγουδίστρια δεν ήταν η Ροδά? Και δεν ντουμπλάριζε ηθοποιό στην Ευδοκία? Άρα το #27 συμφωνεί με το γράμμα του τίτλου. Με το πνεύμα του, είναι άλλη υπόθεση :)
 
Ντουμπλαρισμενη και η φωνη της Ελενας Ναθαναηλ στην ταινια Νταμα Σπαθι, εχω την εντυπωση απο την Αννα Παυλου.

Ντουμπλαρισμενη και η Σοφια Ρουμπου απο τη Ματινα Καρρα στο Αγκιστρι.
ατυχής επιλογή το ντουμπλάρισμα απ' την Ματίνα Καρρά γιατί η Σοφία Ρούμπου είχε υπέροχη φωνή κατα την γνώμη μου
 
Στην ταινία «Να 'τανε το δεκατρία, να 'πεφτε σε μας» η Ρίκα Διαλυνά ερμηνεύει με την φωνή της Λίτσας Διαμάντη τα τραγούδια

«Απόψε»


και «Δεν υπάρχει ευτυχία».

 
Το σαραβαλάκι μου
Της Τζένης Καρέζη και του Πέτρου Κυριακού


Τραγουδάει ο Μαλούχος αλλά η φωνή είναι του Κυριακού που κρατάει το μπουζούκι;
 
Δεν νομίζω γιατί η φωνή δεν μοιάζει με του Κυριακού. Τον ακούμε εδώ μόνο σε μία φράση αλλά πρόσφατα άκουσα πολλά δικά του και η φωνή του είναι χαρακτηριστική.

Αλλά νομίζω ότι όντως είναι ντουμπλαρισμένος από κάποιον ο Μαλούχος. Η μόνη άλλη ταινία που τον θυμάμαι να τραγουδάει είναι η Αλίκη στο ναυτικό και ενώ εκεί δεν τραγουδούσε κανονικά αλλά αστεία, αναγνώριζε κανεις τη φωνή του. Εδώ διαφέρει πολύ στο ηχόχρωμα ακόμη και στην προφορά μερικών φθόγγων.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Σωστός και πάλι!
Ο Πέτρος Κυριακός έχει μια πιο ρεμπέτικη χροιά. Δεν είχα ακούσματά του γι' αυτό και νόμιζα ότι ήταν αυτός.


Μα, να μην αναγνωρίζω την φωνή του Μανώλη Καναρίδη;
 
Πίσω
Μπλουζα