Ν64 Top Παιχνίδια?

Εγώ δε θα σου πω τα κλασικά,θα σου προτείνω 2 παιχνίδια που έχω και αξίζουν..Το ένα ειναι το Fighter's Destiny ένα fighting με τελείως διαφορετικό συστημα μαχης απο τις γνωστές ''μπαρες ενέργειας'' και από τα λίγα αξιοπρεπή fighting για το Ν64..

Το δεύτερο είναι το Hybrid Heaven,ένα περίεργο action-RPG με πρωτοποριακό συστημα μάχης και φουτουριστικό και "ενήλικο" περιβάλον και αντμόσφαιρα..

Δε θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου βέβαια,αλλα αν το ψάξεις δες πληροφορίες και αποφάσισε..

Εμένα μου άρεσε και το Castlevania64 αν και εκνευριστικό και επαναλαμβανόμενο ώρες ώρες κρατάει κάτι απο την τρομακτική ατμοσφαιρα της σειράς..Ειδικά οι πίστες που αφήνουν πλήρη ελευθερία κινησεων(βίλα) είναι απολαυστικές..
 
ακομα θυμαμαι τη μερα που αγορασα το n64!ημουν 9 χρονων και δεν ειχα ιδεα ποιο παιχνιδι να αγορασω...κοιτωντας τα κουτια βλεπω ενα που ειχε πανω τον mario και τον pikachu!εδω ειμαστε (λεω μεσα μου)...χωρις να εχω ιδεα τι παιχνιδι πηρα παω σπιτι για να παιξω...πορωση!!!!ειχα αγορασει το super smash bros!το λιωσιμο που εριξα στο παιχνιδι δε λεγεται...το ελιωνα σε 4πλο με τα ξαδερφια μου για μηνες!κλασικα εγω επαιρνα captain falcon και τα ξαδερφια μου link,samus κτλ....χωρις να το ξερω αγορασα ενα απο τα διαμαντια του n64...ακολουθησαν το super mario 64 και το ocarina of time που χαρακτηριζονται οχι αδικα σαν τα καλυτερα παιχνιδια ολων των εποχων απο πολλους...τι να πει κανεις για την nintendo στο software...οι ανθρωποι δεν υπαρχουν...κλασικα παιχνιδαρα και το mario kart ειδικα για πολλους παικτες οπου γινεται χαμος!αλλα πολυ καλα παιχνιδια ηταν για μενα το worms,goldeneye,perfect dark ,majora's mask κτλ..
 
Για μένα τα 3 καλύτερα χωρίς σειρά προτεραιότητας:

1. Zelda: Ocarina Of Time

2. Mario 64

3. Goldeneye 007

Είναι, αν μη τι άλλο, έπη και τα τρία.
 
Μόνο τρία???? Δε σου άρεσε κάτι άλλο?
 
- Super Mario 64

- Perfect Dark

- GoldenEye (με 4 χειριστήρια για να λιώνεις με παρέα στο multiplayer)

- Ζelda Ocarina of Time

- Doom 64 (δεν είναι από τα καλύτερα αλλά εμένα προσωπικά με αρέσει πολύ)

- Resident Evil 2 (ωραίο παχνίδι και ακόμη καλύτερο άμα αναλογιστείς ότι το κάναν port στο Ν64)
 
Το N64 εχει παρα πολλα καλα παιχνιδια. Δυστηχως, επισης πολλα απο αυτα, δεν ηρθαν ποτε στην Ευρωπη, και ακομα λιγοτερα ηρθαν Ελλαδα...

Η λιστα μου με τα καλυτερα παιχνιδια, οπου και παιζονται ως σημερα ειναι η παρακατω:

Action/Adventure/Platforms

Banjo-Kazooie

Banjo-Tooie

Blast Corps

Body Harvest

Castlevania 64

Castlevania: Legacy of Darkness

Donkey Kong 64

Indiana Jones and the Infernal Machine

Mischief Makers

Resident Evil 2

Yoshi's Story

Fighting / Beat em up

Fighters Destiny

Fighters Destiny 2

Flying Dragon

Super Robot Spirits

Sports

1080° Snowboarding

Extreme-G

Extreme-G 2

F-1 World Grand Prix II

F-Zero X

Mario Kart 64

Puzzles

Dr. Mario 64

Magical Tetris Challenge

Pokémon Puzzle League

Shooters

Aero Fighters Assault

Armorines: Project S.W.A.R.M.

Doom 64

Duke Nukem 64

Duke Nukem: Zero Hour

GoldenEye 007

Jet Force Gemini

Perfect Dark

Sin and Punishment: Hoshi no Keishōsha

Star Fox 64

Wipeout 64

The World Is Not Enough

Role play games

Aidyn Chronicles: The First Mage

Hybrid Heaven

The Legend of Zelda: Majora's Mask

The Legend of Zelda: Ocarina of time master quest

Ogre Battle 64: Person of Lordly Caliber

Shadowgate 64: Trials of the Four Towers

Δεν εχω βαλει παρα πολλα παιχνιδια, που ειτε ειναι μετατροπες απο arcades/pc, ειτε πλεον δεν ειναι τοσο καλα για να ασχοληθει καποιος μαζι τους. Επισης λειπουν αρκετα παιχνιδια που ειναι καλα, αλλα δεν τα εχω παιξει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Getta Robo είπε:
Shooters.

Doom 64

Duke Nukem 64
Αυτά τα 2 έχουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με τα παιχνίδια της Rare και τα Quake στο Ν64: Έχουν κλασσικό Look με sprites και μηχανές που δεν γέρασαν τόσο πολύ ή δεν συγκρίνονται άμεσα με τα σημερινά full 3D παιχνίδια. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν διατηρήσει τον χαρακτήρα τους και να φαίνονται καλά ακόμα και σήμερα με σταθερό μάλιστα framerate. Το Goldeneye ας πούμε ήταν επικό, αλλά πλέον είναι πολύ θολό και ασταθές για να αρέσει το ίδιο με τότε.
 
Συμφωνω μαζι σου πως και τα δυο ηταν και ειναι πολυ καλα παιχνιδια. Μαλιστα, το Doom 64 εχει ολοκληρη σκηνη απο πισω του, οπου και ασχολουνται διαρκως. Δεν θα διαφωνησω οτι το Goldeneye δειχνει καποια σημαδια ηλικιας, αλλα σε εξομειωτη δειχνει και παιζει παρα πολυ καλα.

Τελος, οχι δεν ξεχασα το Mario 64 απο την λιστα :p
 
Το Doom 64 ειναι απλα το πιο εντυπωσιακό Doom που εχει βγει ποτε στον τομέα γραφικων και level design ενω ταυτοχρονα ειναι και το πιο "σατανιστικο" ή το πιο σκοτεινο αν προτιματε (περιεργο αυτο για την "παιδικη" κονσολα). Εξαιρειται φυσικα το Doom3 το οποιο δεν θεωρω σε καμια περιπτωση Doom (αλλη φιλοσοφια, διαφορετικο gameplay).

Προσωπικα το Doom64 μου αρεσε παρα πολυ αλλα με "χαλασαν" καποια πραγματα όπως τα όπλα, τα οποια εμοιαζαν με του Quake 1 και δεν ειχαν, πχ, reload animations στις καραμπινες. Και ο σχεδιασμος των περισσοτερων εχθρων μου αρεσε περισσοτερο στo οriginal Doom.
 
Zelda:eek:carina of time

Goldeneye

Mario 64

Mario kart 64

Zelda:majoras mask

Banjo-kazooie

Lylatwars

Hybrid heaven(ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ παιχνιδι)
 
Star Wars Shadow of the Empire

Mario64

Doom64

Killer Instict Gold

Goldeneye

Wipeout64

Mario Kart64

Resident Evil 2

NBA Jam

Zelda

Donkey Kong

Castlevania

Banjo Kazooie

τυχαία σειρά βέβαια....
 
Goldeneye γιατί ήταν το FPS που έσβησε τον όρο "doom clones" από το λεξιλόγιό μας με τις καινοτομίες του. Και το design του ήταν εκπληκτικό.

F-Zero X γιατί είναι το αγαπημένο μου παιχνίδι και έχει κάποια στοιχεία που δεν νομίζω ότι θα τα ξαναδώ σε game της Nintendo (πχ μουσική σε στιλ Death Metal!). Για μένα έχει καλύτερο χειρισμό και μουσική από το GX.

Zelda Ocarina of Time. Αν και ίσως το Majora's Mask να μου άρεσε περισσότερο λόγο της πιο σκοτεινής - μελαγχολικής ατμόσφαιρας. Α και μην ξεχάσω. Χαρη στο "Z-targeting" του Ocarina of time παιζουμε τώρα όλοι 3D games με άνεση και σημαδεύουμε όλοι εχθρούς χωρίς να τους "χάνουμε" από κάθε γωνία θέασης.

Turok. Οταν είχε βγεί ήταν από τα πιο εντυπωσιακά games. Fully 3D, με 3D εχθρούς που είχαν περισσότερα από 2 frames, τεράστιοι non-linear εξωτερικοί χώροι να εξερευνήσεις (αν και με ομίχλη) με στοιχεία που ήταν δύσκολο να γίνουν render τότε (πχ δέντρα και foliage), πραγματικά εντυπωσιακά όπλα, τεράστιοι bosses (βλέπε Τ-Rex).

Banjo Kazooie. Platform game επικών διαστάσεων, φοβερά γραφικά για το σύστημα (όταν το πρωτοείδα εντυπωσιάστηκα περισσότερο από οποιοδήποτε παιχνίδι του N64), τεράστιο δυναμικό soundtrack, αρκετό χιούμορ (το οποίο ήταν πολλές φορές ενήλικο) κλπ. Ο λόγος που δεν βάζω το Mario σε αυτήν την λίστα είναι το Banjo. Αν και στο Mario χρωστάνε όλοι πολλές καινοτομίες στο 3D design.

Conker. Τα λόγια είναι περιττά. Ακόμα κάθεστε και πιπιλάτε την καραμέλα της "παιδικής κονσόλας" γιατί δεν μπορείτε να πείτε κάτι άλλο για να την θάψετε? (τα περισσότερα games στην λίστα αυτή δεν είναι καν παιδικά)...


Shadowman
. Να, και άλλο "παιδικό" παιχνίδι μιας και το έφερε η κουβέντα. Και λέγοντας παιδικό εννωώ ένα από τα πιο βίαια και αρρωστημένα games που έχω παίξει. Και ήταν αρκετά καλό και πλούσιο ώστε να του δώσουν τον τίτλο του "σκοτεινού αδελφού του Zelda" (Ν64 magazine). Αν και δεν είναι exclusive, η έκδοση του N64 ήταν απείρως καλύτερη απο του PSX και με το expansion Pack έφτανε σχεδόν στα επίπεδα της έκδοσης του Dreamcast.

Starfox 64. Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερο on-rails shooter από αυτό. Και έχοντας παίξει το καινούριο Sin and Punishement στο Wii το οποίο είναι αρκετά καλό, θα πω απλά ότι ήταν ΕΓΚΛΗΜΑ που δεν έβγαλαν Starfox στο Wii αφού το στιλ χειρισμού είναι το ιδανικό για την κονσόλα. Α και μην ξεχάσω. Χάρη σε αυτό το παιχνίδι και το Rumble Pack έχουμε τώρα όλοι standard κραδασμικό στα controller μας (μιλάμε για κονσόλες τώρα).

Mace the Dark Age. Για μένα το καλύτερο από τα λίγα fighting στο σύστημα. Αν και δεν έτρεχε στα 60 fps είχε καλύτερα γραφικά από τα fighting των 32bit κονσολών λόγω του ότι διατηρούσε τα fully 3D backgrounds του arcade (στα οποία κινούσουν ελεύθερα και υπήρχαν εμπόδια, παγίδες, υψώματα κλπ και δεν τα αντικαθιστούσαν με ένα bitmap. Σαν gameplay ήταν αρκετά καλό ενώ σαν ατμόσφαιρα ήταν φοβερό, πολύ σκοτεινό και με αρκετά ωμά fatalities (και άλλο ένα παιδικό game ίσως? Οχι?)

Doom 64. Λογω ατμόσφαιρας και Design. Δεν το θεωρώ το καλύτερο Doom αλλά είναι αρκετά καλό (και παιδικό? Οχι?).

Body Harvest. Αν και οι περισσότεροι δεν το έχουν παιξει για μένα είναι από τα καλά games του N64. Τεχνικώς είναι χάλια. Τα γραφικά είναι χειρότερα και από του Mario 64 τα οποία πάντα θεωρούσα απλοϊκά. Ομως σαν παιχνίδι είναι πολύ καλό. Να πω ότι είναι ο "παππούς" των σημερινών GTA και ένα από τα πρώτα sandbox. Αλλά αυτό που με μάγευε σε αυτό το καταραμένο παιχνίδι είναι η καρα-μελαγχολική - σκοτεινή - απαισιόδοξη μουσική και ατμόσφαιρα. (Να μην συνεχίσω αυτό με τα παιδικά παιχνίδια γιατί καταντάει κακόγουστο...)

Perfect Dark. No comment.

Το μόνο κακό με την κονσόλα για μένα ήταν ότι είχε μόνο 1-2 αξιόλογα racing games (όχι φουτουριστικά, αυτό το υπερκάλυψε) μόνο ένα-δύο καλά fighting τα οποία γενικά δεν ήταν τόσο καλά όσο τα Tekken - Virtua fighter της εποχής αν και εμένα δεν μου άρεσαν ούτε αυτά και τέλος, το γεγονός ότι δεν βγήκε κάποιο Metroid.

Αλλο ένα κακό ήταν ότι δεν είχε Jrpg.... όπα περίμενε... δεν είχε Jrpgs? Δηλαδή δεν είχε αυτά παιδικά τρισχαριτωμενα, χαζά, emo παιχνίδια με τους υπερβολικούς χαρακτήρες και τα ανήλικα κοριτσάκια που σκότωναν τέρατα? Και είναι κακό αυτό? Οχι ευλογία? :p

Βέβαια είχαμε τα pokemon, άλλο μαρτύριο και αυτό....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
με σειρα προτεραιοτητα παντα

1 super mario 64

2 banjo kazooie

3 legend of zelda majoras mask

4 banjo tooie

5 legend of zelda ocarina of time...
 
1.Legend of zelda ocarina of time

2.Legend of zelda majoras mask

3.Super mario 64

4.Donkey kong 64

5.Banjo kazooie
 
Συμφωνώ με τα παιχνίδια που γράψατε παραπάνω αλλά δεν είδα κάποιο από τα Cruisin' USA ή World. Μόνο σε εμένα άρεσαν αυτά τα παιχνίδια?
 
johnny19818 είπε:
Συμφωνώ με τα παιχνίδια που γράψατε παραπάνω αλλά δεν είδα κάποιο από τα Cruisin' USA ή World. Μόνο σε εμένα άρεσαν αυτά τα παιχνίδια?
Και σε μένα.....
 
Φυσικα και τα εχω παιξει και γω και τα ειχα αγορασει κιολας μεχρι που τα εκανα τραμπα με καποια αλλα απλα πιστευω πως κανεις δεν τα εβαλε γιατι στο θεμα αυτο γραφουμε πια πιστευουμε πως ειναι τα κορυφαια παιχνιδια του N64 και σιγουρα τα Cruis'n usa και world δεν ειναι απο αυτα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εντάξει άντε το Cruisin' USA είχε κάποια κενά αλλά το World νομίζω ότι ήταν αντικειμενικά καλό. Το NBA JAM που αναφέρθηκε παραπάνω είναι όντως τόσο καλό? Δεν έχω εμπειρία από αυτό το παιχνίδι.
 
Το N64 εχει δυο NBA JAM το 99 και το 2000 και απο τα κορυφαια παιχνιδια του N64 δεν θα τα χαρακτηριζα με τιποτα.Καλα ειναι σαν παιχνιδια δεν μπορω να πω οτι δεν ειναι αλλα μεχρι εκει.Τα γραφικα ειναι χοντροκομενα ενω σε αλλα μπασκετακια του Ν64 ειναι πολυ καλητερα και την κατασταση σωζει ο χειρισμος που ειναι πολυ καλος.Προσωπικα μαρεσει πιο πολυ το NBA JAM 99.
 
Πίσω
Μπλουζα