Ξαναπαίζοντας τα Special Review

Πολυ καλη ιδεα και ωραιο πρότζεκτ :) τα Special Reviews ηταν γενικως πιο ψαγμενα παιχνιδια, με πιο πολυ βαθος, που ξεφευγαν απο τα arcades "του σωρού". Γι' αυτο και παραξενευομουν οταν εβλεπα shoot em ups οπως το Turrican II ή ποδοσφαιράκια. Επισης θεωρουσα οτι αδικουνταν καποια παιχνιδια που πηγαιναν στα κανονικα reviews, οπως πχ το Moonstone.

Απο αυτα τα τιμωμενα παιχνιδια προσωπικα εχω γραψει reviews για το Total Eclipse και για το Immortal για οποιον ενδιαφερεται :)
 
DINO είπε:
Αμοιβαία τα αισθήματα! :D
Thanks Dino, να 'σαι καλά. :)

DINO είπε:
δυστυχώς φαίνεται πως τα RPGs δεν ήταν το φόρτε μου...

Τα Adventures είχαν κερδίσει την προτίμησή μου νικώντας κατά κράτος (...)
Dino, εφ' όσον προτιμάς τα adventures, μπορείς να δοκιμάσεις και παιχνίδια που "αναμιγνύουν" τα δύο αυτά είδη, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό (αν και πιθανότατα το έχεις ήδη κάνει ;) ).

Υπάρχουν διάφοροι τίτλοι, όπως τα Elvira, Quest for Glory, Superhero League of Hoboken, και αρκετοί άλλοι...

Επιπλέον, αν αγαπάς τα text adventures και δεν σε ενοχλεί το multiplayer στοιχείο, μπορείς να δοκιμάσεις και το MUD, που επίσης έχει rpg & adventure στοιχεία, ενώ είχε γίνει και special review (άααλλο "άπιαστο όνειρο" της εποχής αυτό. :) ). Oταν είχα αγοράσει εκείνο το τεύχος, οι συζητήσεις που έδιναν-και-έπαιρναν στην τάξη ήταν πως κανένας μας δεν είχε "ούτε μία στο εκατομμύριο" πιθανότητες να παίξει τέτοιου επιπέδου game που συμπεριλάμβανε πολλούς πραγματικούς αντιπάλους/συμπαίκτες και όχι μόνο κάποια ΑΙ... (το τελευταίο το υπογράμμισα σε περίπτωση που αναφέρει κανείς τίτλους όπως το microMUD στον C64 :D )

Ευτυχώς την σήμερον ημέρα μπορούμε να δοκιμάσουμε αυτού του είδους τα παιχνίδια δωρεάν - π.χ. το MUD εδώ & εδώ, ή το Federation, που είχε γίνει και αυτό special, εδώ. (φυσικά στις μέρες μας υπάρχουν πάμπολλα ακόμα games παρόμοιου είδους - μερικά απο αυτά, πολύ πιό "λεπτομερή" :) ).

Rakeesh είπε:
Τα Special Reviews ηταν γενικως πιο ψαγμενα παιχνιδια, με πιο πολυ βαθος, που ξεφευγαν απο τα arcades "του σωρού". Γι' αυτο και παραξενευομουν οταν εβλεπα shoot em ups οπως το Turrican II ή ποδοσφαιράκια. Επισης θεωρουσα οτι αδικουνταν καποια παιχνιδια που πηγαιναν στα κανονικα reviews, οπως πχ το Moonstone.
Απο αυτα τα τιμωμενα παιχνιδια προσωπικα εχω γραψει reviews για το Total Eclipse και για το Immortal για οποιον ενδιαφερεται :)
Οσον αφορά τα ποδοσφαιράκια, συμφωνώ και εγώ. :diablotin: Στη θέση του Player Manager θα μπορούσε άνετα να μπεί το Chaos Strikes Back - αν δεν είχε ήδη γίνει "Hyper", ή και το Future Wars - αν δεν ήταν ήδη το adventure του μήνα (review δια χειρός μαίτρ Ανδρέα).

Ακόμα και το TV Sports Basketball περισσότερο θα ταίριαζε (για να μην πω μέχρι και το Jack Nicklaus). Ολα αυτά, πάντα κατά την δική μου άποψη... (που όσον αφορά τα ποδοσφαιράκια, είτε με μανατζάρισμα ομάδας είτε χωρίς, ξέρουμε τι σημαίνει... :supergrin: )

Για το Turrican II, θυμάμαι όταν είχα πεί σε φίλο ότι μπήκε special review, και μου απάντησε: "τρελλαθήκανε εκεί στο Pixel". :D (σημείωση: Ο τύπος *δεν* ήταν amiga user για να έχει ασχοληθεί εκτενώς με το παιχνίδι, και ούτε ήταν ο μεγαλύτερος fan των action games ;) )

Προσωπικά πιστεύω πως το Turrican II ήταν μία πολύ καλή επιλογή (δεδομένου πάντα ότι το *θαυμάσιο* Monkey Island είχε την "τιμητική" του απο τον Αντρέα).

Το μόνο άλλο παιχνίδι που μπορούσε να έχει τα "φόντα" για special, είναι το Team Yankee (αν και όπως έχω γράψει στο παρελθόν, προσωπικά ήμουν περισσότερο fan του Tank Platoon).

Πάντως το Total Eclipse άξιζε το special του μήνα. :thumbup: (και πάλι εξαιρείται το Shadowgate)

To δε Moonstone, καλό παιχνίδι μεν -αν εξαιρέσουμε το άθλιο bug που έχει- αλλά χάνει (κατά την άποψή μου πάντα) απο τα: Heimdall (καλύτερο "στα σημεία"), Another World, Populous II, και φυσικά απο το Elite Plus. :headbangdude: (επίσης χάνει και απο το εξαιρετικό Spellcasting 101 - αν και αυτό έχει ήδη "ξεχωριστή" adventuroπαρουσίαση).

Δυστυχώς, το Moonstone ατύχησε διότι έπεσε σε τεύχος όπου παρουσιάζονται παιχνιδάρες !! :D (είπαμε όμως: Ολα αυτά είναι σχετικά, μιά και ο κάθε gamer έχει τις δικές του προτιμήσεις... ;) )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
billy είπε:
To δε Moonstone, καλό παιχνίδι μεν -αν εξαιρέσουμε το άθλιο bug που έχει
Να συζητησουμε λιγο για το bug?

εχοντας το παιχνιδι αντεγραμμενο απο πολυ μικρος, μολις βγηκε θα ελεγα, ειχα την εντυπωση οτι η δικη μου συγκεκριμενη κοπια ειχε καποιο προβλημα και οτι απλα δεν αντιγραφηκε σωστα. Επειδη ημουν μικρος δεν μπορουσα να προχωρησω το παιχνιδι τοσο μακρυα ωστε να μαζεψω και τα 4 moonstone, αλλα θυμαμαι ΑΠΟ ΤΟΤΕ οτι εαν χρησιμοποιουσες το spell που κλεβεις αντικειμενα για να κλεψεις μια moonstone απο αντιπαλο, το παιχνιδι μου κολαγε (guru error) μολις πηγαινα το βελακι επανω στο moonstone. Επισης καμια φορα ενω ειχα καποιο moonstone, μπορει να εχανα μια μονομαχια και να μου το επερνε καποιος αλλος ιπποτης, ομως μερικες φορες οταν μετα τον σκοτωνα, δεν ειχε επανω του το moonstone, αρα ειχε εξαφανιστει. Αναφερεσε σε αυτα, ή στο cheat που εμαθα πολυ αργοτερα, οπου δινεις την πανοπλια στους Δρυυδες και περνεις μια ζωη "ανεξοδα"?

Μετα απο χρονια, το 2008 επαιξα το παιχνιδι σε Α1200 μεσω του WHDLoad και το τερματισα κανονικα, μπαινοντας με τα 4 moonstone στο Valey Of Gods.

Θελω να το ξαναπαιξω μεσω WHDLoad και να προκαλεσω επιτηδες το παιχνιδι να κολησει, προσπαθοντας να ενεργοποιησω το bug. Ειναι καποιο απο τα δυο που ειχα συναντησει μικρος στις αντεγραμμενες δισκετες μου?
 
Στους Δρυιδες δίνεις ότι θές, ζωή θα πάρεις σίγουρα ! Το πρόβλημα με το guru ήταν θέμα της συγκεκριμένης κόπιας (θυμάσε το intro των crackers ; ) Μετά βγήκε καλύτερη "σπασιά" και το παιχνίδι έπαιζε κανονικά. Στην 1200 εντωμεταξύ, πρέπει να βρείς σε φλόπυ την AGA version, που δεν είναι Aga απλώς είναι fix για να τρέχει, αλλιώς δεν παίζει το παιχνίδι με τις παλιές κόπιες για 500άρες. Κάποια στιγμή το έψαξα για γνήσιο, είδα τις τιμές, έπαθα εγκεφαλικό και ήρθα στα ίσια μου !

Σχετικά με το μή Special review του παιχνιδιού πάντως, την αδικία μπάλωσε το αντίπαλο δέος, δηλαδή το USER, με ένα εξαιρετικό και πολυσέλιδο review του Κροντηρά. Τυχαίνει να είναι και απο τα αγαπημένα μου τευχη γενικώς το συγκεκριμένο (δεν θυμάμαι τώρα τον αριθμό του τευχους, όταν σχολάσω θα το δώ στο σπίτι για όσους ενδιαφέρονται)
 
@Mike:

Αναφέρομαι στο bug που κάνει το παιχνίδι να "παγώνει". (προσωπικά, δεν είχα βιώσει κάποιο guru meditation στο συγκεκριμένο παιχνίδι).

@Other_reality:

Nαί, το review του USER ήταν καλύτερο. Θυμάμαι που λέγανε ότι στο multiplayer "πετάγανε" το joystick ο ένας στον άλλο όταν ερχόταν η σειρά τους να παίξουν... :D
 
Rakeesh είπε:
Απο αυτα τα τιμωμενα παιχνιδια προσωπικα εχω γραψει reviews για το Total Eclipse και για το Immortal για οποιον ενδιαφερεται :)
Ωραία review, μπράβο. Μιας και έψαχνες για mouselook στο Total Eclipse: To The Colony (ίδια χρονία με το Total Eclipse, 1988) έχει mouselook και η κίνηση γίνεται με τα γνωστά WASD ακριβώς όπως σε ένα σύγχρονο FPS!

billy είπε:
Οσον αφορά τα ποδοσφαιράκια, συμφωνώ και εγώ. :diablotin: Στη θέση του Player Manager θα μπορούσε άνετα να μπεί το Chaos Strikes Back - αν δεν είχε ήδη γίνει "Hyper", ή και το Future Wars - αν δεν ήταν ήδη το adventure του μήνα (review δια χειρός μαίτρ Ανδρέα).Ακόμα και το TV Sports Basketball περισσότερο θα ταίριαζε (για να μην πω μέχρι και το Jack Nicklaus). Ολα αυτά, πάντα κατά την δική μου άποψη... (που όσον αφορά τα ποδοσφαιράκια, είτε με μανατζάρισμα ομάδας είτε χωρίς, ξέρουμε τι σημαίνει... :supergrin: )

Για το Turrican II, θυμάμαι όταν είχα πεί σε φίλο ότι μπήκε special review, και μου απάντησε: "τρελλαθήκανε εκεί στο Pixel". :D (σημείωση: Ο τύπος *δεν* ήταν amiga user για να έχει ασχοληθεί εκτενώς με το παιχνίδι, και ούτε ήταν ο μεγαλύτερος fan των action games ;) )

Προσωπικά πιστεύω πως το Turrican II ήταν μία πολύ καλή επιλογή (δεδομένου πάντα ότι το *θαυμάσιο* Monkey Island είχε την "τιμητική" του απο τον Αντρέα).

Το μόνο άλλο παιχνίδι που μπορούσε να έχει τα "φόντα" για special, είναι το Team Yankee (αν και όπως έχω γράψει στο παρελθόν, προσωπικά ήμουν περισσότερο fan του Tank Platoon).
To Player Manager δύσκολο να μην γινόταν Special Review γιατί γινόταν τότε χαμός με το Kick Off. Μιας και δεν παίζω παιχνίδια στυλ football manager έχω μια ερώτηση: Πως και η EA δεν έχει κάνει το αυτονόητο που έκανε τόσα χρόνια πριν η Anco με το Player Manager; Δηλαδή να χρησιμοποιήσει την engine του FIFA και να "κοτσάρει" και ένα παιχνίδι manager.

Το Turrican II κατά την ταπεινή μου άποψη ήταν καλή επιλογή για special review, αφού είναι από τα καλύτερα παιχνίδια της Amiga. Εντάξει καλά τα "σοβαρά" genres αλλά που και που χρειάζεται και ένα arcade παιχνίδι για special review, ίσα ίσα να σπάει η μονοτονία. :D Έπαιζα τώρα την βελτιωμένη έκδοση για PC που βγήκε το '95! (καλά τί καθυστέρηση ήταν αυτή; πως τους ήρθε να το μεταφέρουν μετά από 4 χρόνια; )και δεν είχα ξαναπαίξει. Παραμένει πολύ καλό και έχει γεράσει πολύ καλά.

Αυτό που θέλω να του ρίξω μια ματιά γιατί τότε δεν είχα ασχοληθεί είναι το The Legend of Faerghail. Είχε πέσει σε περίοδο που τα καλά RPG ήταν άφθονα οπότε είχε "φάει πόρτα" παρά το special review (ε πόσα RPG να παίξεις σε ένα χρόνο :p ). H αλήθεια είναι ότι είμαι ήδη αρνητικά προδιατεθειμένος γιατί δεν είναι Αμερικάνικο αλλά Γερμανικό (κακό σημάδι) και από σχετικά άγνωστη εταιρία, αλλά εκτός από το Pixel είχε πάρει πολύ θετικό review και από το Zzap!64 οπότε ίσως δεν είναι κακό.
 
Leon είπε:
To Player Manager δύσκολο να μην γινόταν Special Review γιατί γινόταν τότε χαμός με το Kick Off.
Χαχα !! Πολυ σωστά. :)

Αλλωστε ζούμε στο Ελλάντα, και είναι γνωστό τι σχέση έχουν οι έλληνες με τη "στρογγυλή θεά". Γι' αυτό αναγνωρίζω ότι αποτελώ μειοψηφία, και γι' αυτό πάντα επαναλαμβάνω ότι παραθέτω προσωπικές απόψεις. :D

Leon είπε:
Μιας και δεν παίζω παιχνίδια στυλ football manager έχω μια ερώτηση: Πως και η EA δεν έχει κάνει το αυτονόητο που έκανε τόσα χρόνια πριν η Anco με το Player Manager; Δηλαδή να χρησιμοποιήσει την engine του FIFA και να "κοτσάρει" και ένα παιχνίδι manager.
Mήπως έχει ήδη γίνει αυτό; Προσωπικά δεν το γνωρίζω (αφού δεν ασχολούμαι με το "άθλημα"), αλλά οι φανατικοί ποδοσφαιρόφιλοι σίγουρα θα το ξέρουν. :)
 
Billy ανέφερες δύο παιχνίδια…

Fighter Bomber, και σε μένα άρεσε πάρα πολύ, το έπαιζα στον cpc και νομίζω ότι του άξιζε ένα special review.

To MUD που το θυμήθηκες; Δεν το βρήκα ποτέ, ούτε τώρα, και δεν έχω δει ούτε ένα screen shot…αν θυμάμαι καλά ούτε το PIXEL είχε κάποια εικόνα από το παιχνίδι.

Υπάρχει στο youtube;;;
 
Grinder, το Fighter Bomber το είχα αυθεντικό στον Amstrad και μου άρεσε και εμένα πολύ. Οταν πήρα Amiga το έπαιξα *και* εκεί !! (είχε και την πλήρη "γκάμα" των μαχητικών)

Γενικά δεν ήταν και ό,τι ρεαλιστικότερο υπάρχει (ήταν αρκετά "overpowered" τα αεροσκάφη), αλλά σαν σύνολο ήταν καλό και "πορωτικό" flight sim. :thumbup:

To MUD είναι παιχνίδι κειμένου, γι' αυτό δεν βάλανε screenshot στο Pixel. :) (είχαν όμως βάλει και μία εικόνα με τον γενικό "χάρτη" του παιχνιδιού, αν θυμάμαι καλά). Το παιχνίδι πάντως μπορείς να το δοκιμάσεις στα παραπάνω links. :)

Σπέσιαλ retro-ανάμνηση:

Ενας συμμαθητής μου ήταν "τσαμπατζής" στο θέμα των περιοδικών (πάντα διάβαζε αυτά που αγοράζανε οι υπόλοιποι), και το *μόνο* τεύχος Pixel που είχε αγοράσει o ίδιος, ήταν κατά διαβολική σύμπτωση αυτό με τον Κηλαηδόνη !! (εκεί όπου έχει παρουσιαστεί το MUD) :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Νόμιζα ότι είναι σαν το the pawn, με στατικές εικόνες.
 
billy είπε:
@Mike:Αναφέρομαι στο bug που κάνει το παιχνίδι να "παγώνει". (προσωπικά, δεν είχα βιώσει κάποιο guru meditation στο συγκεκριμένο παιχνίδι).
Tι εννοεις? δεν το εχω πετυχει ποτε αυτο? τι ακριβως γινεται?

εγω ξερω για ενα πολυ γνωστο bug, οταν σου κλεβουν ή κλεβεις καποιο moonstone, αλλα να κολαει σε καποιο σημειο δεν εχω δει, μετα απο τοσες φορες που το εχω παιξει.

@ other_reality : ουτε εχω δει καποιο προβλημα με το whdload παιξιμο, οπως εγραψα το εχω τερματισει σε Α1200 μεσω whdload.
 
grinder είπε:
Νόμιζα ότι είναι σαν το the pawn, με στατικές εικόνες.
Το MUD που είχε παρουσιαστεί στο Pixel, δεν είχε εικόνες. Παρ' όλα αυτά, don't let that stop you. :) Aξίζει να δοκιμάσεις έστω μία φορά, για την εμπειρία.

mike είπε:
Tι εννοεις? δεν το εχω πετυχει ποτε αυτο? τι ακριβως γινεται?εγω ξερω για ενα πολυ γνωστο bug, οταν σου κλεβουν ή κλεβεις καποιο moonstone, αλλα να κολαει σε καποιο σημειο δεν εχω δει, μετα απο τοσες φορες που το εχω παιξει.
Μike, μου κόλλαγε σε (seemingly) random σημεία. Π.χ. ήθελα να πάω σε ένα μέρος στον χάρτη, πέρναγα τον pointer πάνω απο το σημείο που έπρεπε, και ξαφνικά, πάγωνε το παιχνίδι !!
 
mike είπε:
Tι εννοεις? δεν το εχω πετυχει ποτε αυτο? τι ακριβως γινεται?εγω ξερω για ενα πολυ γνωστο bug, οταν σου κλεβουν ή κλεβεις καποιο moonstone, αλλα να κολαει σε καποιο σημειο δεν εχω δει, μετα απο τοσες φορες που το εχω παιξει.

@ other_reality : ουτε εχω δει καποιο προβλημα με το whdload παιξιμο, οπως εγραψα το εχω τερματισει σε Α1200 μεσω whdload.
Ναι, στο whdload τα παιχνίδια τα έχουν φτιάξει να παίζουν (kickstart emulators κλπ) , αν βάλεις τη δισκέτα όμως (non-aga fixed) δεν θα παίξει το παιχνίδι. Είχα ένα φίλο με 1200άρα που με καταριόταν γιατί δεν έπαιζε σε εκείνον το Moonstone, και έπαιζε σε μένα με την 500αρούλα.
 
Other_Reality είπε:
Ναι, στο whdload τα παιχνίδια τα έχουν φτιάξει να παίζουν (kickstart emulators κλπ) , αν βάλεις τη δισκέτα όμως (non-aga fixed) δεν θα παίξει το παιχνίδι. Είχα ένα φίλο με 1200άρα που με καταριόταν γιατί δεν έπαιζε σε εκείνον το Moonstone, και έπαιζε σε μένα με την 500αρούλα.
Το γνωριζω αυτο, αλλα αυτο δεν ειναι bug του παιχνιδου! απλα δεν ειναι συμβατο με την Α1200.

Αρα καλα τα ειπα εγω στην αρχη:

"το θεμα του bug σηκωνει πολυ συζητηση".

Απο οτι βλεπω ο καθενας εχει συναντησει διαφορετικα bug, η μονη εξακριβωση θα ηταν να ειχαμε το αυθεντικο και με 100% λειτουργικες δισκετες και να το τεσταραμε σε Α500.
 
Μια γρήγορη εκτίμηση των PC/console special reviews από τη στιγμή που μπήκαν στο Pixel μέχρι την στιγμή που τα PC έφυγαν από την ύλη και πήγαν αποκλειστικά στο PC Master (τεύχη 80 ως 101). ΟΚ καλά έκανε το Pixel και έβαλε κονσόλες και PC στην ύλη του, γιατί προς τα εκεί πήγαινε το πράγμα, αλλά το Pixel το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε ως περιοδικό των home computers. Και αν και οι home εκείνη την εποχή όδευαν προς την δύση τους και οι περισσότεροι developers ασχολούνταν με PC και κονσόλες, υπήρχαν κάποια πολύ καλά παιχνίδια ακόμα. Άραγε γινόταν στη θέση κάποιου PC game που ήταν το special review κάποιου μήνα να μπει ένα παιχνίδι για Amiga/ST στη θέση του; Λοιπόν....

Τεύχος 80 (Σεπτέμβριος ʽ91): The Legend of Zelda. Αφιέρωμα και εξώφυλλο για την επίσημη έλευση της Nintendo στην Ελλάδα (επιτέλους...) και special review ενός απίστευτα κλασσικού παιχνιδιού της Nintendo και σταθμό στην ιστορία του gaming...Με καθυστέρηση μιας πενταετίας. Τέλος πάντων, ειδικές συνθήκες θα μου πείτε, το άξιζε το special review (με άκυρη D&D fantasy εικονογράφηση στις σελίδες- καμία σχέση με το παραμυθένιο/καρτουνίστικο Zelda) έστω και με τόση καθυστέρηση. Από τα review του μήνα εξάλλου δεν υπάρχει τίποτα αξιόλογο. Προφανώς Αυγουστιάτικα δεν είχε βγει και τίποτα ενώ οι συντάκτες δεν έπαιζαν παιχνίδια αλλά έκαναν τα μπάνια τους. :D Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι το Zelda ξαναέγινε review ένα χρόνο μετά (τεύχος 93) από τη νέα συντακτική ομάδα του Pixel. Μα καλά δεν έριξαν μια ματιά στα παλιά τεύχη;

Τεύχος 82 (Νοέμβριος ʽ91): Sonic the Hedgehog. Προφανώς πανάξιο special review και δεν υπήρχε τίποτα φοβερό στα απλά review για τους home.

Τεύχος 86 (Μάρτιος ʽ92): Eye of the Beholder II. Αν και PC game είχε βγει και έκδοση για Amiga οπότε είχε και ένα home ενδιαφέρον. Αλλά είχαν κάνει special review το πρώτο της σειράς μόλις 7 τεύχη πριν! Καλύτερα να γινόταν Special Review το Formula 1 Grand Prix του Geoff Crammond το οποίο αν και έγινε περισσότερο γνωστό στο PC βγήκε πρώτα για Amiga/ST.

Τεύχος 87 (Απρίλιος ʽ92): Falcon 3.0. Θεωρείται νομίζω ο καλύτερος flight simulator της εποχής αλλά είναι παιχνίδι για λίγους (αυτούς που είναι ή θέλουν να πάνε στη σχολή Ικάρων και έχουν διάθεση να διαβάσουν 300 σελίδες manual για να παίξουν ένα παιχνίδι) και όχι για τους κοινούς θνητούς gamers. Στη θέση του θα μπορούσε να μπει το πρωτοποριακό και “πρωτο-FPS” Robocop 3 της DID (κακή ταινία- καλό παιχνίδι...Σπάνια πράγματα :) ).

Τεύχος 92 (Οκτώβριος ʽ92): Aces of the Pacific. Στο προηγούμενο τεύχος το Air Warrior (απόλυτα λογικό φυσικά) και τώρα πάλι flight sim. Μα καλά τόσο εθισμένοι ήταν με το είδος; :p Και αυτό πολύ καλό παιχνίδι αλλά έλεος...Βέβαια και στα review δεν υπάρχει κάτι πολύ αξιόλογο. Το Simant ίσως (βέβαια και αυτό PC game είναι) αλλά πλέον είχε ξεφύγει η κατάσταση με τα sim-κάτι.

Τεύχος 93 (Νοέμβριος ʽ92): The Lost Files of Sherlock Holmes. Χωρίς νόημα special review γιατί θα μπορούσε άνετα να καλυφθεί στην στήλη adventures. Τίποτα ιδιαίτερα κλασσικό για τους home, αλλά ίσως το Ishar της Silmarils θα μπορούσε να πάρει τη θέση του.

Τεύχος 94 (Δεκέμβριος ʽ92): The Legend of Kyrandia. Άλλο ένα adventure special review. Στο συγκεκριμένο τεύχος υπάρχει το Shadow of the Beast 3 που αν και στην πραγματικότητα ήταν μια μέτρια κατάληξη μιας μέτριας τριλογίας όλοι γνωρίζουμε τι σήμαινε SotB για την Amiga. Οπότε μόνο λόγω ονόματος ίσως να το άξιζε.

Τεύχος 95 (Ιανουάριος ʽ93): Links 386 Pro. Επιστροφή του περιοδικού στην παλιά μορφή και παρουσίαση της Amiga 1200...The Last Hurrah for home computers. Το special review βέβαια δεν ακολουθεί το κλίμα και είναι ένα golf simulator για PC (και από τα πρώτα παιχνίδια που χρησιμοποιούν SVGA γραφικά). Golf simulation; Ποιος ακριβώς παίζει τέτοια παιχνίδια στην Ελλάδα; Το παιχνίδι που πραγματικά άξιζε το special review είναι το B.C. Kid μια πολύ καλή μεταφορά του παιχνιδιού για PC Engine στην Amiga.

Τεύχος 96 (Φεβρουάριος ʽ93): Inca. Εντυπωσιακό CD-ROM game το οποίο όμως πάσχει από gameplay και είναι ιδιαίτερα “περίεργο” (ε Γαλλικό είναι τί περιμένατε ;) . Στο ίδιο τεύχος παρουσιάζεται το καταπληκτικό Flashback για Amiga το οποίο και άξιζε το special review.

Tεύχος 97 (Μάρτιος ʽ93): Stunt Island. Ωραίο και πρωτότυπο παιχνίδι βέβαια αλλά το Alien Breeed Special Edition 1992 που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους χρήστες της Amiga μπορούσε επάξια να καλύψει τη θέση του special review.

Τεύχος 98 (Απρίλιος ʽ93): X-Wing. Καλά δεν το συζητάμε, απίστευτο space sim αλλά και οι home είχαν κάτι να δείξουν. Το Ashes of Empire του Mike Singleton σίγουρα άξιζε special review.
 
Πίσω
Μπλουζα