Ξυλουργός ή γνώστης μέχρι εκεί που χρειάζεται το ξυλουργικό μέρος στη δημιουργία

NLS

RetroActive
Joined
27 Ιουν 2007
Μηνύματα
270
Αντιδράσεις
13
Επειδή όλο το γυροφέρνω, έχοντας πάει πολύ "γύρω γύρω" από το θέμα και κάποια στιγμή πρέπει να βρω... τρύπα, με αυτό το θέμα επικεντρώνομαι στο να μου πείτε (και ίσως είναι καλό αρχείο για άλλους) ΠΟΙΟΣ είναι ή ξέρει άνθρωπο που να μπορεί να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ καμπίνα (όχι απλώς restore παλιάς) με βάση κάποιο σχέδιο, όσο αφορά το ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΟ κομμάτι όμως.

Είτε δώσετε contact details για σωστό ξυλουργό, είτε προσφέρεστε οι ίδιοι (με ή χωρίς αμοιβή - είπαμε το θέμα έχει και γενικότερο χαρακτήρα, όχι μόνο για το δικό μου θέμα), εδώ είναι το μέρος να το πείτε.

Μπορεί κάποιος να πει για άνθρωπο επαγγελματία. Μπορεί κάποιος εδώ μέσα να είναι επαγγελματίας. Μπορεί να μην είναι επαγγελματίας, αλλά να πει "ξέρεις έχω φτιάξει 2-3 και μπορώ να βοηθήσω".

Με άλλα λόγια αν κάποιος το έχει κάνει (καλά ή άριστα) αλλά δεν έχει καμία διάθεση/χρόνο να εμπλακεί, τότε ας προσπεράσει.

Αν μπορεί να εμπλακεί υπό προϋποθέσεις, ας το πει.

Το ξυλουργικό για μένα αφορά:

1) Τσεκάρισμα σχεδίου αν έχει λογική και τι διορθώσεις θέλει πρακτικά (πχ. στην περίπτωση μου θα ήθελα δυο κρυφές heavy-duty ρόδες αλλά δεν φαίνονται στο σχέδιο μου). Πρόβλεψη σωστών ανοιγμάτων και προσβάσεων.

2) Σωστή επιλογή υλικών (το ξύλο, το ελαστικό σιρίτι στις κόψεις κλπ.).

3) Σωστό κόψιμο ξύλων (κατά προτίμηση με CNC).

4) Αξιόπιστη συναρμολόγηση.

5) Ανοχή στο πρήξιμο με πιθανές μικροδιορθώσεις σε έκτακτες αναγκαίες αλλαγές.

6) Να έχει ιδέα τι φτιάχνει (δεν είναι ένας καναπές) οπότε να καταλαβαίνει και τι πρέπει να γίνει.

7) Ευχέρεια και στο χειρισμό plexyglass (πχ. σκέπασμα επιφάνειας χειριστηρίων με τις τρύπες τους κλπ.).

8) Γνώσεις για το πως θα καλυφθεί/βαφτεί/ζωγραφιστεί ή ότι χρειάζεται - ακόμα και αν δεν το κάνει ο ίδιος.

Ευχαριστώ.
 
Μπορώ να σου δώσω contact details για εταιρεία στη Θεσσαλονίκη αλλά απ' όσο ξέρω θα είναι μάλλον δύσκολο/πολύ ακριβό να σου κάνουν καμπίνα με βάση το δικό σου σχέδιο, ίσως όμως τους έχει μείνει κάποια έτοιμη, δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.

Απο κει και πέρα μιας και το θέμα με την κατασκευή το ξέρω λιγάκι...

1) Χρειάζεσαι σχεδιαστή επίπλων, το σχέδιο σου είναι σε autocad και έτοιμο να κοπεί; Αν όχι, τότε θα πρέπει ο σχεδιαστής να το δει και αυτό θα σου αυξήσει το κόστος. Μιλώντας πάντα για το ότι θέλεις cnc.

2) Γενικά τα cabinets γίνονται με μελαμίνη, οπότε το χρώμα το διαλέγεις εσύ απο το χρωματολόγιο, αλλά το υλικό δεν αλλάζει. Φυσικά μπορείς να το φτιάξεις με ότι υλικό θες, αλλά το κόστος αυξάνει αντίστοιχα.. Το σόκορο δεν είναι τίποτα, μπορείς να το αγοράσεις κι εσύ και να το βάλεις με ένα σίδερο..

3) Το CNC το χρειάζεσαι μόνο αν έχεις αρκετές καμπύλες στο σχέδιο σου. Γενικά για το απλό κόψιμο μια γωνιάστρα αρκεί. Να ξέρεις ότι το CNC αυξάνει το κόστος.

4)

5) Αυτό είναι λίγο δύσκολο κομμάτι...

6) Τα cabinets είναι αρκετά πιο απλά στο να γίνουν σε σχέση με έναν καναπέ..

7) Το plexiglass πρέπει να παραγγελθεί από αλλού εκτός αν η εταιρεία που θα επιλέξεις έχει τέτοιο τμήμα.

8) Γενικά τα σχέδια και τα λοιπά είναι αυτοκόλλητα τα οποία τα παραγγέλνεις από κάποιο τυπογραφείο. Η μελαμίνη δεν βάφεται.

Πάντως να ξέρεις, μπορείς να πας σε οποιοδήποτε επιπλάδικο και να τους πεις να στο φτιάξουν και μπορούν να το κάνουν. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερα περίπλοκο. Επίσης οι τρύπες και τα λοιπά μπορούν να γίνουν κατά την κατασκευή, ακόμα και κατά το στήσιμο. Οι μελαμίνες για παράδειγμα μπορούν να παραγγελθούν κομμένες από τον προμηθευτή στις διαστάσεις και το σχέδιο που θέλεις.

Μην περιμενεις όμως ότι κάτι τέτοιο θα βγεί φθηνό για ένα ή δύο τεμάχια.
 
Ευχαριστώ για την απάντηση...

Εμένα στη Θεσ/νίκη μου είναι άχρηστος, αλλά μπορείς να τον βάλεις εδώ για γνώστη των υπολοίπων.

Με βάση ότι λες:

1) Όχι δεν είναι σε AutoCAD, είναι κυρίως σε SketchUp (που μπορεί να κάνει export σε διάφορα 3D format), αποκλείω να μη θέλει διορθώσεις.

2) Καλώς.

3) Ε πόσο. Προσπαθώ να αποκτήσω εικόνα τιμής.

5) Αποκλείω να βγει κάτι "just" και να μη χρειαστεί τίποτα. Πιθανά πάνω στη συναρμολόγηση των "εντοσθίων" να προκύψουν θέματα.

6) Άρα ας ελπίζω και σε καλύτερα κόστη. :)

7) Χμμμμ... Δεν πίστευα ότι είναι τέτοια ιδιαιτερότητα το θέμα αυτό.

8) Έχω υπόψη.

Δεν θέλω να πάω "σε ένα επιπλάδικο". Θέλω να πάω σε άνθρωπο που θα καταλάβει τι θέλω και θα έχει και τα εργαλεία να το φτιάξουμε.
 
Αν θέλεις πες μου λίγο τις διαστάσεις των πλαινών ώστε να δω αν μπορώ να κάνω μια εκτίμηση. Βέβαια έχω 6 χρόνια μακριά από το αντικείμενο οπότε μπορεί να απέχω..
 
Πίσω
Μπλουζα