Οι Έμποροι των Εθνών

Το καράβι αυτό βρίσκεται στο σαλόνι του σπιτιού του κ. Δημήτρη Ποντίκα (το οποίο το είχα δει όταν μας παραχώρησε την αποκλειστική συνέντευξη) και αποτελούσε τμήμα του ντεκόρ στο σήριαλ "Οι έμποροι των Εθνών".

Ετσι με τον τρόπο αυτό είχε κάνει την αναπαράσταση του λιμανιού της Βενετίας με τα καράβια. Πραγματικά πρωτόγνωρες οι συνθήκες των γυρισμάτων εκείνη την εποχή (1973).
 
Πολύ ενδιαφερουσα πληροφορία tsalk.

Είναι η μόνη σειρά των Ποντίκα - Αποστόλου από την οποία δεν υπάρχει ούτε πλάνο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν ήταν η τελευταία εμφάνιση της Ελένης Χαλκούση στους "Εμπόρους των εθνών". Η σπουδαία αυτή ηθοποιός συνέχισε να παίζει στο θέατρο ως το 1985. Και στην τηλεόραση συμμετείχε σε διάφορες παραστάσεις του "Θεάτρου της Δευτέρας", με τελευταία τις "Εκκλησιάζουσες" το 1981.
 
Στις Θεσμοφοριάζουσες (1978) που είχα δει στο Ηρώδειο είχαν μια καρέκλα στη σκηνή στην οποία καθόταν η Χαλκούση όταν δεν συμμετείχε στη δράση. Προφανώς δεν μπορούσε πια να σταθεί όρθια τόση ώρα, μια που ήταν στη σκηνή συνέχεια μετά την πάροδο. Δεν μας πείραξε καθόλου, προκειμένου να μπορούμε να την χαρούμε άλλη μια φορά. Όταν έκανε τη "μητέρα" που θρηνούσε για το πώς χυνόταν το αίμα του "μωρού" της ήταν ξεκαρδιστική

Χμμμμ... βλέπω σο αρχείο του Εθνικού ότι υπήρχαν 3 καρέκλες, κάθονταν και η Κάκια Παναγιώτου και η Θεανώ Ιωαννίδου. Εγώ θυμάμαι μόνο μία. Αναρωτιέμαι αν αργότερα πρόσθεσαν τις άλλες δύο για να μην είναι τόσο χτυπητό το πρόβλημα της Χαλκούση.

Πω πω τι παραστάσεις ήταν εκείνες! Τι ηθοποιοί, ακόμη και στο χορό! Σε μια λεζάντα διαβάζω: Άννα Κυριακού (Χορός), Ελένη Χαλκούση (Μίκα), Ντίνος Ηλιόπουλος (Συγγενής), Πόπη Παπαδάκη (Χορός). Πίσω: Θεανώ Ιωαννίδου (Χορός), Κάκια Παναγιώτου (Τιμόκλεια). Στο κέντρο: Ελένη Ζαφειρίου (Μανία). Δεξιά: Βίλμα Κύρου (Χορός), Τζόλλυ Γαρμπή (Κρίτυλλα).

(*) Ηταν ένα ασκί κρασί φασκιωμένο που είχε αρπάξει ο Ηλιόπουλος και το μαχαίρωσε. Ο Αριστοφάνης παρωδούσε μια τραγωδία του Ευριπίδη όπου το μωρό είναι πραγματικό και ταυτόχρονα κορόιδευε τις γυνάικες ότι ήταν μπεκρούδες κρυφά.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα