Bajar
RetroWannaBe
- Αντιδράσεις
- 7.391
Τελείωσα τη σειρά απόψε για πρώτη φορά (μια που όταν προβλήθηκε αρχικά ήμουν πολύ μικρή για να την δω) και ενθουσιάστηκα. Ομολογώ μάλιστα ότι μέχρι το τελευταίο επεισόδιο είχα αρκετές αμφιβολίες για τον δολοφόνο (αν και είχα υποψιαστεί κανά δυο φορές τον εγκέφαλο όλης αυτής της ιστορίας). Τη βρήκα καλοφτιαγμένη, με καλή ροή των γεγονότων, με αξιόλογο καστ και αξιοπρεπείς ερμηνείες από τον Λειβαδίτη/Μαρτέλη μέχρι και τον θυρωρό της πολυκατοικίας. Έδειχνε μια Αθήνα που δεν πρόλαβα αλλά και μια κουλτούρα που κάποτε μας φαινόταν πολύ οικεία ενώ σήμερα δεν υπήρχε περίπτωση να προβληθεί σε τηλεοπτική σειρά (κάπνισμα οπουδήποτε και οποτεδήποτε, ζώνες ασφαλείας αυτοκινήτων ανύπαρκτες, αλκοόλ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας αντί για νερό/καφέ και κάβα διαθέσιμη σε όλα τα σπίτια και όλα τα γραφεία μεγαλοστελεχών και μη κλπ.) . Η μόδα δεν είχε γίνει ακόμη κραυγαλέα και οι γυναίκες, ακόμη και αυτές τις διπλανής πόρτας είναι πάντα πολύ περιποιημένες. Μαζί με αυτά λάτρεψα τις δύο σκηνές στη disco με αγαπημένα ακούσματα (ναι, παίζει Kraftwerk) και τον κόσμο να χορεύει με την ψυχή του κι όχι να στέκεται βαριεστημένος με ένα ποτήρι στο χέρι όπως τώρα (πόσο μου έχει λείψει αυτό!). Για τους μάλλον πληθωρικούς διαλόγους θα μπορούσα να πετάξω μια μικρή κακία αλλά τουλάχιστον σε σχέση με τις φωσκολιάδες που έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια τούτοι είναι πολύ πιο συμμαζεμένοι.
Και πριν με πιάσει πάλι τρελή νοσταλγία για τα 80s και καταλήξω με ένα ακόμη κατεβατό, ήθελα να ρωτήσω τα σαΐνια και τους αετομάτηδες του φόρουμ που έχουν ξεσκονίσει τις παλιές σειρές: Το σκηνικό της βίλλας του Καρανίκα το έχουμε δει και σε άλλο σήριαλ της εποχής εκείνης; γιατί μου φαίνεται εξαιρετικά οικείο.
Και πριν με πιάσει πάλι τρελή νοσταλγία για τα 80s και καταλήξω με ένα ακόμη κατεβατό, ήθελα να ρωτήσω τα σαΐνια και τους αετομάτηδες του φόρουμ που έχουν ξεσκονίσει τις παλιές σειρές: Το σκηνικό της βίλλας του Καρανίκα το έχουμε δει και σε άλλο σήριαλ της εποχής εκείνης; γιατί μου φαίνεται εξαιρετικά οικείο.