Οι Γενναίοι Πεθαίνουν Δυο Φορές (1973)

bambinella 100 είπε:
Angel_grig, χιλια Ευχαριστω για τις πολυτιμες πληροφοριες σου. Μου ελυσες μια απορια που ειχα για καιρο.Ξερεις να μου πεις γιατι στο ΥΤ προτιμαται αυτη η αναλογια του 4:3 στα περισσοτερα βιντεο; Γιατι ας πουμε, μια ελληνικη ταινια του '60 δεν ανεβαινει απευθειας σε 16:9;
Εξαρταται απο αυτον που εκανε την επεξεργασια. Αν ο uploader την βρηκε σε dvd 4:3, ετσι θα την ανεβασει.

Τωρα που ψηφιοποιουν τις ταινιες, λογικα θα τις κανουν 16:9. Ισως να ειχανε γυριστει και ετσι καποιες, οι ειδικοι εδω θα μας πουνε.

Δηλαδη παλια που βλεπαμε κομμενες τις ακρες στις ταινιες στον κινηματογραφο, συνεβαινε γιατι η ταινια ηταν γυρισμενη σινεμασκοπ.

Δηλαδη παλιο 16:9. Εδω τις βλεπαμε σε πιο στενη οθονη που εκοβε τις ακρες. Οποτε ειχες κομμενα προσωπα, χερια και οτι ηταν δεξια και αριστερα!
 
Να εισαι καλα και σ' ευχαριστω! Χαιρομαι παρα πολυ οταν με διαφωτιζουν σε θεματα που δεν κατεχω.
 
269.jpg
269.jpg

268.jpg
268.jpg
 
Ίσως η μόνη ελληνική πολεμική, που δεν έχει τύχει να δω... :xm:
 
Kαταπληκτική ταινία,με πολυ καλές ερμηνείες απο τον Αγγελο Αντωνόπουλο και την Γκελυ Μαυροπούλου.Ειδικα η σκηνη που ο Αντωνόπουλος πηγαινει το νεκρο παιδι στην μητέρα του,οπως προαναφέρθηκε,ειναι μοναδική.

Μου άρεσε και η τελευταια σκηνη,οπου ο Αντωνόπουλος αναφερει τυπους αεροσκαφων ως αεροπόρος Αυγέρης στους γερμανούς,και κατόπιν δραπετευει εντυπωσιακά !!!

Προτεινω ανεπιφυλακτα το εργο,σε οσους δεν το εχουν δει.
 
Την κόρη της Γκέλυς Μαυροπούλου υποδύεται η Νατάσα Ασίκη. Είναι η σύζυγος του Αντώνη Αντωνίου και αδερφή της Βίνας Ασίκη.
 
Πιστεύω μια πολύ καλή πολεμική ταινία που κακώς παίζεται ελάχιστα έως καθόλου στα κανάλια. Φυσικά το πρωταγωνιστικό δίδυμο την ανέβασε πάρα πολύ και βοήθησε βέβαια σε αυτό το ότι πρωταγωνιστούσαν και οι δύο την ίδια χρονική περίοδο στον θρυλικό Άγνωστο Πόλεμο που άφησε εποχή και έγιναν και οι δυο αγαπητοί στο ευρύ κοινό.
Πολύ καλή και η παρουσία της Καίτης Γρηγοράτου που έπαιζε την κόρη του Αυγέρη και στην αρχή της ταινίας του μιλούσε στον τάφο του. Πολύ όμορφη και δροσερή παρουσία που έγραφε στον φακό και με αξιπρεπέστατη υποκριτική παρουσία που δυστυχώς δεν έπαιξε σε πολλές ταινίες και δεν έγινε ευρύτερα γνωστή.
 
Πίσω
Μπλουζα