Οι Δύο Φίλοι (1987 ΕΡΤ)

Dominion

RetroMasteR
Joined
17 Μάρ 2006
Μηνύματα
1.463
Αντιδράσεις
526
Οι δυο φίλοι


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%9F%CE%B9_%CE%B4%CF%85%CE%BF_%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%BF%CE%B9

Μια σειρά που προβλήθηκε γύρω στα 1988 από ετ-1, με τον πρόσφατα χαμένο Στ. Ξενίδη την θυμάται κανείς? Την είχα ξαναναφέρει πρίν χρόνια

Στη σειρά ο Ξενίδης κάνει ένα χειρούργο, ο οποίος αναλαμβάνει την μαθητεία ενός παιδίου σε ένα χωρίο (υπάρχει μια κόντρα μεταξύ πατέρα του παιδιόυ και ξενίδη, η οποία λύνεται όταν ο 1ος πέφτει από την οικοδομή που δουλεύει και ο ξενίδης τον χειρουργεί)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
δυστυχώς Wally δεν με βοηθά σε περισσότερα - ίσως είναι το Αγαπημένο μας παιχνίδι

καλύτερα να το κουβεντιάσουμε απο εδώ με όσους πιθανόν θυμούνται
 
Το ανασύρω από τη λήθη σαν thread, μήπως μπορέσει να μας βοηθήσει κάποιος φίλος, να δούμε και σε ποια κατηγορία σειρών θα μπει!!
 
Η σειρά είχε τίτλο "οι δύο φίλοι". Ήταν πολύ καλή σειρά.
 
θυμαμαι μια σειρα περιπου εκεινη την εποχη που εκανε τον "κυριο λεμονη" ....εχει σχεση?
 
Aυτο με τον Λεμονη και τον Ξενιδη το ειχα ρωτησει και εγω μιας και θυμομουν τον συνδυασμο.

Καπου εχει απαντηθει.
 
Άμα είχε αυτόν τον τίτλο, σημαίνει ότι τέτοια σειρά δε μας βρίσκεται στη βάση, ή εγώ δεν έψαξα καλά! Μπορείς να μας πεις κι άλλες λεπτομέρειες Tzias? :)
 
Δυστυχώς δεν θυμάμα άλλους συντελεστές. Όμως είμαι σίγουρος ότι η σειρά είχε αυτόν τον τίτλο. Ο Ξενίδης ήταν γιατρός σε μια επαρχιακή κωμώπολη και γίνοταν φίλος με ένα παδί ενώ προσπαθούσε να τον βοηθήσει στα μαθήματα του. Ο πατέρας του παιδιού αντιπαθούσε τον Ξενίδη αλλά αυτός τον χειρούργησε όταν έπεσε από την οικοδομή και του έσωσε την ζωή. Έτσι συμφιλιώθηκαν και με τον πατέρα του παιδίού. Η σειρά πρέπει να ήταν παραγωγή του Νίκου Πιλάβιου.
 
Σε ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθεια!!! :)
 
Μπορώ να σας δώσω ακόμα ένα στοιχείο για την σειρά αυτή. Το ρόλο του παιδιού το έπαιζε ο πρώτος μου ξάδελφος, ο Κελεπούρης Γιώργος. Δυστυχώς τον χάσαμε σε ένα τροχαίο πριν 7 χρόνια.

Και εγώ ψάχνω να βρω αυτή τη σειρά εδώ και πολύ καιρό, γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμένα
 
spirtooo είπε:
Μπορώ να σας δώσω ακόμα ένα στοιχείο για την σειρά αυτή. Το ρόλο του παιδιού το έπαιζε ο πρώτος μου ξάδελφος, ο Κελεπούρης Γιώργος. Δυστυχώς τον χάσαμε σε ένα τροχαίο πριν 7 χρόνια.Και εγώ ψάχνω να βρω αυτή τη σειρά εδώ και πολύ καιρό, γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμένα
Κατ αρχήν καλώς όρισες στο φόρουμ! :)

Λυπούμαστε πολύ για τον ξάδερφό σου....

Θα είμαστε ευγνώμονες για οποιοδήποτε στοιχείο του σίριαλ θελήσεις να μοιραστείς μαζί μας !
 
Σε ευχαριστώ πολύ

Δυστυχώς δεν ξέρω τίποτα άλλο για το σίριαλ γιατί ήμουν αγέννητη όταν παιζόταν και κανείς δεν μιλάει για αυτό το θέμα.
 
Αναζήτηση τίτλου παιδικής σειράς: Οι δυο φίλοι (1987 ΕΡΤ)

Οι δυο φίλοι


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%9F%CE%B9_%CE%B4%CF%85%CE%BF_%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%BF%CE%B9

καλημερα παιδια,μηπως καποιος απο σας θυμαται πώς λεγοταν μια παιδικη σειρα που παιζοταν στην κρατικη τηλεοραση τη δεκαετια του 80;

Επαιζε ο υπεροχος Σταυρος Ξενιδης ο οποιος υποδυοταν ενα γιατρο που πηγε να εργαστει μαλλον σε ενα χωριο ή σε καποια μικρη πολη κι εκειγνωρισε μια μητερα με το παιδι της που πηγαινε στο δημοτικο(ή στο γυμνασιο ) και δεν ηταν καθολου καλος μαθητης.Ο γιατρος ομως εγινε φιλος με το παιδι αυτο και το βοηθησε να αγαπησει το σχολειο και να αριστευσει,μεχρι και πειραματα φυσικης κανανε μαζι.Θυμαμαι που σε ενα επεισοδιο το παιδι αρρωστησε,ειχε σκωληκοειδιτιδα και το χειρουργησε ο γιατρος.

Θυμαστε τον τιτλο;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμάμαι μια σκηνή, όπου κάθονται σε μια παραλία και ο Ξενίδης μιλάει στο παιδί για τον Καζαντζάκη...
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΕΙΡΑΣ

Παιδιά καλημέρα σε όλους.Ψάχνα για τον τίτλο μιας σειρας.Οικογενειακη πρέπει να ήταν της δεκαετίας του 80στην ΕΤ1.Έπαιζε ο Στάυρος Ξενίδης.Τους άλλους συντελεστές της σειράς δεν τους θυμάμαι.Θυμάμαι όμως την υπόθεση.Η σειρα μιλούσε για την φιλία ενός ηλικιωμένου καθηγητή με ένα παιδί. Ο καθηγητής του διάβαζε ποιήματα και στο παιδί είχε ανοιχτεί ένας ολόκληρος κόσμος.Όμως οι γονείς του παιδιού δεν ενέκριναν αυτήν την φιλία.Ωσπου -αν θυμάμαι καλά- στο τέλος ο Ξενίδης σώζει το παιδι και οι γονείς αρχίζουν να εγκρίνουν την φιλία.Ευχαριστώ, θα περιμένω.
 
μηπως λεγοταν "το αγαπημενο μας παιχνιδι"??

η "τα παραμυθια του ευγενιου χρυσοβελονη"??
 
ο τιτλος της σειρας μαλλον ειναι "οι δυο φιλοι" ,ειχα κι εγω την ιδια απορια πριν πολυ καιρο εδω
 
Πίσω
Μπλουζα