κανενας κοπος Νωνταnwntas είπε:Ας το ξαναπώ, γιατί τα καλά αξίζουν να λέγονται: συγχαρητήρια Κατερίνα για τον κόπο και την υπομονή σου να μεταφέρεις εδώ αυτό το υπέροχο αφιέρωμα, για να σωθεί! Εύγε!!!
thebest20 είπε:Υπέροχο κομμάτι,καθαρά ethnic,θα ταίριαζε για Eurovision σε συνδυασμό με την τότε εκρηκτική παρουσία της Άντζυς.
Δε νομίζω... Δεν το ξέρω αυτό το σενάριο. Εκείνη τη χρονιά είχαμε στείλει ένα καραμπαμ "έθνικ" (για τα αυτιά των Ευρωπαίων) κομμάτι, το Χόρεψε της Μαριάννας Ζορμπά.thebest20 είπε:nwntas ξέρεις αν το "Σώμα και ψυχή μου" της Άντζυς Σαμίου ήταν υποψήφιο για το 1997?Κάτι τέτοιο είχα ακούσει από fans της Άντζυς Σαμίου και ότι η ΕΡΤ τελικά το απέρριψε.Υπέροχο κομμάτι,καθαρά ethnic,θα ταίριαζε για Eurovision σε συνδυασμό με την τότε εκρηκτική παρουσία της Άντζυς.
Σίγουρα η απόσυρση της Ελλάδος έγινε με κάποιας μορφής άνωθεν κυβερνητικής εντολής. Λαμβάνοντας υπόψη τον γενικότερο αντιευρωπαισμό από τον οποίο διακάτέχετο το φρέσκο στην κυβέρνηση τότε ΠΑΣΟΚ, αλλά και την ειδική προσέγγιση που είχε γίνει τότε μεταξύ Ελλάδος-Γαλλίας (φρέσκος στην κυβέρνηση τότε ο σοσιαλιστής Μιτεράν, φρέσκος και ο σοσιαλιστής Παπανδρέου), τελικά η Ελλάδα ακολούθησε το παράδειγμα της Γαλλίας (Ελλάς-Γαλλία συμμαχία και σε αυτό!)nwntas είπε:Χαζεύοντας λίγο αυτή τη σελίδα, που την έφτιαξε η EBU για την επέτειο των 60 χρόνων Eurovision, φτάνοντας στο διαγωνισμό του 1982, έπεσα πάνω σε αυτό:
"Greece also withdrew from the contest, leaving 18 countries in the competition. Greece was supposed to enter the contest with the song Sarantapente Kopelies performed by Themis Adamantidis but the Greek minister of culture Melina Mercouri decided to withdraw the song just two weeks before the contest as it did not meet her quality standards."
Μέχρι πρότινος η πληροφορία για την απόσυρση του κομματιού ήταν η υποτιθέμενη "αντιγραφή" του κομματιού, που του κατέστησε άκυρο. Επίσημα η EBU, όμως, δηλώνει άλλο λόγο απόσυρσης της ελληνικής συμμετοχής του 1982. Ενδιαφέρουσα τροπή!
Συμφωνώ, απλά είναι η πρώτη φορά που κατονομάζεται πολιτικό πρόσωπο, σε επίσημη πηγή, ως υπεύθυνο για την απόσυρση συμμετοχής.thanos75 είπε:Σίγουρα η απόσυρση της Ελλάδος έγινε με κάποιας μορφής άνωθεν κυβερνητικής εντολής. Λαμβάνοντας υπόψη τον γενικότερο αντιευρωπαισμό από τον οποίο διακάτέχετο το φρέσκο στην κυβέρνηση τότε ΠΑΣΟΚ, αλλά και την ειδική προσέγγιση που είχε γίνει τότε μεταξύ Ελλάδος-Γαλλίας (φρέσκος στην κυβέρνηση τότε ο σοσιαλιστής Μιτεράν, φρέσκος και ο σοσιαλιστής Παπανδρέου), τελικά η Ελλάδα ακολούθησε το παράδειγμα της Γαλλίας (Ελλάς-Γαλλία συμμαχία και σε αυτό!)
Μαζί με την 'Ανοιξη' της Βόσσου το καλύτερο τραγούδι που στείλαμε ποτέ! Με τα δικά μου γούστα τουλάχιστον..tonytony είπε: