Οι Ιερόσυλοι (1983 ΕΡΤ2)

Επειδή οι περισσότεροι σύνδεσμοι στην αρχή του θέματος, όσον αφορά τη μουσική τίτλων της σειράς δεν λειτουργούν, παραθέτω εκ νέου
το τραγούδι το οποίο περιέχεται στο soundtrack της ταινίας "Thank God It's Friday" (1978) :
Diana Ross - Lovin' Livin' and Givin' 1978
 
Πάντως κρίμα που το σβησαν. Όσο αναφορά αυτός που το ανέβασε στο YouTube, πρέπει να είναι κάποιος από τους συντελεστές της σειράς πιστεύω. Είμαι βέβαιος ότι και στην ΕΡΤ να την ξανά δώσουν να την δείξουν, δεν θα γίνει αυτό, διότι η ΕΡΤ δεν συνεργάζεται με πολίτες. Αυτοί επιμένουν να μεταδίδουν μόνο δικό τους υλικό.
 
Ίσως η σειρά με την μεγαλύτερη τηλεθέαση σε όλη την δεκαετία του '80. Εγγύηση το all time classic αστυνομικό δαιμόνιο του δημοσιογράφου-ντετέκτιβ Άρη Μαρτέλη που ως εκ του θαύματος εκεί που αποτύγχανε η αστυνομία αυτός ως δια μαγείας έβρισκε την άκρη, χώνοντας την μύτη του παντού, έχοντας ανεπτυγμένη την αίσθηση της όσφρησης ειδικά σε μεγάλες βρωμοδουλειές, μυρίζοντας σαν κυνηγόσκυλο την βρωμιά από μακριά και έγινε έτσι ο φόβος και ο τρόμος των αδίστακτων κακοποιών και του υπόκοσμου.
Στην συγκεκριμένη σειρά πράγματι το θέμα της ιεροκαπηλείας ήταν αρκετά σοβαρό, αγγίζοντας ευαίσθητες χορδές των τηλεθεατών και σε συνδυασμό με το πολύ καλό σεναριακό ταλέντο του Λειβαδίτη, η επιτυχία που συνεπαγόταν ήταν εξασφαλισμένη.
Βοήθησαν σε αυτό και οι ηθοποιοί που πήραν μέρος, προεξάρχοντος του μέγιστου Δημήτρη Μυράτ, ενός ηθοποιού διαχρονικά εγνωσμένου κύρους, με καταλυτική φυσιογνωμία που έδινε το απαραίτητο κύρος στην σειρά, όχι μόνο με την άψογη ενσάρκωση του ρόλου του αλλά με και με το αρχοντικό παρουσιαστικό του.
Οι υπόλοιποι ηθοποιοί αν και από απόσταση ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στους ρόλους τους. Πολύ πετυχημένη η παρουσία τόσων όμορφων γυναικών στο σήριαλ, όπως της Γκίνη, της Φιλίνη και της Παράσχη με τα φοβερά υπέροχα μάτια της, που η καθεμία τους έδωσε στο σήριαλ την απαραίτητη γοητεία και λάμψη.
Εγκληματική η διαγραφή του σήριαλ οπως και τόσο άλλων, αλλά είναι ευτύχημα που έχει ανέβει από ιδιώτη στο you Tube, για να το ξαναθυμηθούμε και να το απολαύσουμε εμείς οι πάλιακες και να το γνωρίσουν και οι νέοι και να αναλογιστούν τι σειρές διαμάντια είχε κάποτε η ελληνική τηλεόραση.
 
Αυτη τη στιγμη (Φεβρουαριος 2023) η σειρα ειναι διαθεσιμη στο YT και σκοπευω να την ξαναδω ολοκληρη μετα απο 40 χρονια!!). Ημουν μαθητης της Α' Γυμνασιου οταν προβαλοταν, την παρακολουθουσα φανατικα,οπως και οι συμμαθητες μου, και οταν βλεπαμε στο δρομο λευκη Celica ST φωναζαμε "ωωωωωωωωωω το αυτοκινητο του Μαρτελη!"
 
θα το ξαναρωτήσω πάλι εγώ.Αν η ΕΡΤ πάρει το υλικό απο τον κάτοχο που το ανέβασε στο youtube,υπάρχει περίπτωση να έχουμε κάποιου είδους βελτίωσης στην εικόνα ,ή το μόνο που θα καταφέρου ειναι μετάδοση 16 προς 9;
 
Πάντως η εισαγωγή του κομματιού της Donna Summer ταίριαζε κουτί στην ατμόσφαιρα των 3 σειρών του Λειβαδίτη. Λες και γράφτηκε αποκλειστικά για αυτές
 
Πάντως η εισαγωγή του κομματιού της Donna Summer ταίριαζε κουτί στην ατμόσφαιρα των 3 σειρών του Λειβαδίτη. Λες και γράφτηκε αποκλειστικά για αυτές
Διόρθωση: Το κομμάτι ερμηνεύει η Diana Ross και όχι η Donna Summer.
 
Πω πω είμαστε τυχεροί που υπάρχει ολόκληρη στο youtube. Είναι από τις πιο παλιές σειρές που θυμάμαι αμυδρά σαν παιδί. Ήμουν πολύ μκρός για να μου μείνουν λεπτομέρειες, αλλά η μουσική των τίτλων δεν ξεχνιέται ποτέ!
 
Διόρθωση: Το κομμάτι ερμηνεύει η Diana Ross και όχι η Donna Summer.
Ωωχ ναι δίκιο έχεις. Diana Ross η ερμηνεύτρια,αλλά πάντα τις μπέρδευα τις δύο αυτές τραγουδίστριες και ασυναίσθητα καταλόγιζα τραγούδια της μίας στην άλλη. Η πλάκα είναι πως στην δισκοθήκη μου έχω πολλά cds και των δύο
 
Πίσω
Μπλουζα