Οι Τρεις Σωματοφύλακες - Sous le signe des mousquetaires (1987)

Μικρός όταν ήμουν είχα τα dvd των δύο πρώτων επεισοδίων και επειδή είχα διαβάσει το μυθιστόρημα, πάντα έμενα με την εντύπωση ότι κάτι έλειπε. Όσο μεγαλώνω (νοσταλγία ίσως; ) τόσο προσπαθώ να βρω στο ίντερνετ βιβλία ή άλλα υλικά που είχα μικρός. Κάποια στιγμή πατάω "οι τρεις σωματοφύλακες παιδικό" και μου έβγαλε τα επεισόδια. Καθώς το παρακολουθούσα και έβλεπα ότι η ιστορία του βιβλίου ολοκληρωνόταν πριν αρχίσει η μέση αναρωτιόμουν τι να υπήρχε παρακάτω... και έκπληξη: τοποθετούν το άνθρωπο με τη σιδερένια μάσκα. Ίσως όμως έτσι τα παιδιά να θελήσουν να διαβάσουν και το άλλο βιβλίο. Γενικά μία ενδιαφέρουσα διασκευή και καλή πρώτη επαφή για τα παιδιά με το ομώνυμο μυθιστόρημα, στην οποία οι διαφορές με το μυθιστόρημα δεν ενοχλούν διότι η ιστορία είναι πλεγμένη με ωραίο τρόπο. Εξάλλου απευθύνεται κυρίως σε παιδικό κοινό και σε παιδικές σειρές-διασκευές βιβλίων οι διαφορές δε με ενοχλούν. Αντιθέτως όταν παραγωγές που απευθύνονται σε ενήλικο κοινό παίρνουν ένα κλασσικό βιβλίο (τυπική συνταγή για επιτυχία πλέον), βάζουν ίντριγκες μόνο για να τραβήξουν το κοινό, προσθέτουν νέα πρόσωπα, εκμοντερνίζουν την ιστορία, αλλάζουν συγγένειες κλπ είναι τουλάχιστον απαράδεκτο. Άλλο να αφαιρέσουν γεγονότα που μπορεί να μην προσθέτουν κάτι στην ιστορία ή να αφηγηθούν το γεγονός για να γλιτώσουν τον κινηματογραφικό χρόνο και άλλο να τις αλλάξουν τα φώτα.
Σχετικά με τον Άραμι: Εφοσον μίλησε για πρώτη φορά στο επεισόδιο 3, δεν θα μπρούσα να φανταστώ ότι τον έκαναν γυναίκα μεταμφιεσμένη σε σωματοφύλακα. Ωστόσο όταν μίλησε, μου φάνηκε σαν γυναίκα που προσπαθούσε να μιλήσει πιο βαριά (όπως έκανε και η Μουλάν στο έτερο παιδικό για τους ίδιους λόγους). Η συνέχεια γνωστή. Σημειωτέον ότι και η φωνή του Ζαν, στα ελληνικά τουλάχιστον, έγινε από γυναίκα.
Επίσης στο παιδικό οι παραγωγοί βάζουν στα πρόσωπα του έργου τη φανταστική ηθοποιό Νανά Μπερνάρ, παραπομπή μάλλον στη διάσημη Γαλλίδα ηθοποιό του 19ου αιώνα Σάρα Μπερνάρ.
Για το τέλος, παρόλο που ο συγγραφέας της επιφύλασσε άλλο τέλος, η Μυλαίδη ποτέ δεν πεθαίνει (μεταφορικά το λέω)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το βρήκες στο Youtube. Και πως λεγόταν το κανάλι που έχει τα επεισόδια;
 
Το βρήκες στο Youtube. Και πως λεγόταν το κανάλι που έχει τα επεισόδια;
Πράγματι το βρήκα στο youtube. Το κανάλι λέγεται

Anime Sanjushi Channel Gr Οι Τρεις Σωματοφύλακες​

Δύο επειόδια στο κανάλι είναι στα ιαπωνικά άλλα τουλάχιστον έχουν υπότιτλους
 
Το κανάλι μου έχει πλούσιο πρόσθετο υλικό που αφορά τη συγκεκριμένη σειρά.
 
Πίσω
Μπλουζα