Οι απέναντι (1981)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας ARETARA
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Ξανά είδα πρόσφατα την ταινία. Είναι εκπληκτική και η Λιβανού τραβά το βλέμμα σαν μαγνήτης. Γυναικάρα.
Τα πλάνα με τα σπίτια είναι στην πόλη μου και μου θυμίζουν εικόνες που είχα μικρός και πλέον έχω ψιλοξεχάσει.
Η σκηνή του πάρτυ είναι πολύ ζωντανή μέσα μου όπως και η εικόνα του πατέρα με τα παιδιά που πάνε εκδρομή.
Η Βουλιαγμένης πάντα είχε μια οικειότητα σε εμένα. Ίσως επειδή μικρός την διέσχιζα συχνά μέσα στο αυτοκίνητο του πατέρα μου. Αν κάποιος είναι Ηλιουπολίτης ίσως να θυμάται ότι λίγο πιο κάτω είχε δυο οικόπεδα με ντακότες! Αν θυμάμαι καλά ανήκαν στις Σχολές Ωμέγα για εξάσκηση των σπουδαστών μηχανικών αεροσκαφών. Κάπου μεταξύ 1983-1986 είχαμε μπει μέσα με τους φίλους μου για εξερεύνηση! Πρέπει να ήταν εκεί μέχρι τις αρχές των 90s. Φυσικά έγιναν πολυκατοικίες. Την περίοδο της ταινίας, στη Βουλιαγμένης χτίζονταν (λίγο πιο πέρα από το σπίτι του Φαντάσματος) τα φαραωνικά έργα που στέγασαν το Πολυκλαδικό της Ηλιούπολης και το Τεχνικό Λύκειο.

Η ταινία αυτή μιλάει μέσα μου. Ίσως και γιατί οι σέξυ μανάδες της γειτονιάς μας προκαλούσαν ανυσηχίες...

Άσχετη πληροφορία: Ο γιος του Σίσκου είναι παιδικός φίλος μου.

Πίσω
Μπλουζα