Οι γενναίοι του Βορρά (1970)

Η μουσικη της ταινιας πραγματικα υποβλητικη, δεν ειναι τυχαιο αλλωστε οπως καμμια δουλεια του Κωστα Καπνιση.

Ετυχε να δω μαζεμενες τις ταινιες «Η χαραυγη της νικης», «Οι Γενναιοι του Βορρα» κ «Υποβρυχιο Παπανικολης» κ ομολογω οτι η μουσικη τους επενδυση ηταν πολυ καλη.

Μπορειτε να επισκεφθειτε τα παρακατω links για να διαβασετε λιγα λογια για τη δουλεια του μεγαλου μουσικου ταινιων.

http://www.imdb.com/name/nm0438453/



http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CF%80%CE%BD%CE%AF%CF%83%CE%B7%CF%82



Φιλικα
 
Ειναι αυτο που οι κακοι βαζουν την Αιμιλια Υψηλαντη να χορευει πανω σε σπασμενα γυαλια;
 
οχι, δεν θυμάμαι κατι τέτοιο, αν θυμάται ομως καποιος που την ειδε πιο πρόσφατα ασε τι της κάνουν της κοπέλας, αυτη που χορεύει ατελειωτα ειναι η Αννα Φόνσου!
 
Ναι χορευει η Φονσου η οποια μου εκανε εντυπωση γιατι παιζει ουσιαστικα πολυ λιγο κ μονο το συγκεκριμενο ρολο.

Παντως παιζουν παρα πολλοι κ καλοι ηθοποιοι, η ταινια εχει διαρκεια σχεδον 150 λεπτα. Κριμα που δεν τις βαζουν αυτες τις ταινιες στην τηλεοραση χρονια τωρα.

Στην Υψηλαντη ξεσπαει ο Κομνηνος ( Στεπαν Ραϊκο) κ αφου της εχουν κανει το υπνοδωματιο γης μαδιαμ, αλλα δεν τη θυμαμαι να χορευει σε γυαλια.
 
Θα το μπερδευω με αλλο αντίστοιχο. Η Υψηλάντη ειχε τραβηξει τα πάνδεινα σε διάφορα ηρωικά έπη! Αυτό ειναι που ο Λακης Κομνηνος τελικά ειναι...(η μεγάλη αποκάλυψη της ταινιας). Εγώ πάντως διασκεδάζω με την ταινια αυτή και τις σχετικές αλλά δεν μπορώ να τις πάρω σοβαρά. (εχω πει την άποψη μου και στο θρεντ της Δέλτα) Τωρα βέβαια ειμαι απο νησι και δεν έχω ιδέα για το τι έγινε εκει πάνω. Ασε που γενικά δεν τα πάω πολύ καλά με το ειδος αυτών των ταινιών, μου αρέσουν τα κλασσικά αντιστασιακά. Πάντως ειναι πολυ ενδιαφέρουσα ταινια για διάφορους λόγους και οντως κριμα που δεν το παιζουν συχνοτερα ειναι εντελώς political uncorrect! Ειναι του Τζέημς Πάρις ή κάνω λάθος; Ο Παρις πάντως σάρωνε καποτε τα βραβεια στο φεστιβαλ Θεσσαλονίκης!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ισως ειχαν καποιο "αρωμα" 7ετιας παρολα αυτα προσωπικα ειμαι καθετα αντιθετος σε καθε φιμωση οποιουδηποτε καλλιτεχνηματος (εστω και με την ευρεια εννοια του ορου).

Ισως λοιπον επειδη οι ταινιες αυτες κυνηγηθηκαν και καταχωνιαστηκαν, μου ειναι συμπαθεις :) Ειμαι με τα αουτσαιντερ συνηθως...
 
Θα συμφωνήσω με χίλια! Και ειναι ένα κομμάτι της κινηματογραφικής μας ιστορίας. Αν κάνουμε πως θέλουμε να το ξεχάσουμε δεν σημαίνει πως θα αλλάξει το γεγονός πως κάποτε αξιοσέβαστοι κριτικοί έγραφαν διθυραμβους και μοιραζαν βραβεια. Απλως λέγεται υποκρισία. Ειναι τελικά του Τ.Πάρις η ταινία; Εγώ απο που θυμάμαι την Αιμιλία Υψηλάντη να βασανίζεται; και εγώ εκτιμώ τα περιφρονημένα.
 
Η ταινία δεν είναι παραγωγή του Τζέιμς Πάρις, αλλά του οργανισμού "Καραγιάννης-Καρατζόπουλος". Παίχτηκε μόνο μια φορά από την τηλεόραση του Antenna το καλοκαίρι του 1992, νομίζω.
 
30.jpg


Η Άννα Φόνσου σε μια φωτογραφία από το μικρό ρολάκι που έχει στην ταινία...

 


163.jpg


Και μια αφίσα της ταινίας...

163.jpg

30.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το άλλο Σάββατο 3 Νοεμβρίου θα δοθεί σε DVD από την εφημερίδα 'Δημοκρατία'.

Είχε δοθεί ξανά από το 7 Μέρες TV νομίζω,παλιότερα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μία επισήμανση: ο όρος "κομιτατζήδες" αναφέρεται ρητά στο βιβλίο Ιστορίας της Γ΄ Γυμνασίου. Όσοι γνωρίζουν τα σχολικά βιβλία θεωρούν ότι είναι το καλύτερο από όλα τα σχολικά ιστορικά εγχειρίδια που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή.

Την ταινία την είχα δει στον Ant1 ένα κυριακάτικο μεσημέρι πριν από πολλά χρόνια.
 
Η Υψηλάντη πατάει πάνω στα σπασμένα γυαλιά ενός βάζου που υπήρχε στο δωμάτιό της, όταν την αρπάζουν οι κομιτατζήδες.
 
katerinak είπε:
attachment.php
attachment.php

μηπως ειναι η Νικη Τσιγκαλου;
Έπαιξε και την Κικίτσα Πεταχτίδου, την πρώην ερωμένη του Σάββα Τσιβικλή (Γιάννη Γκιωνάκη), "άρτι αφιχθείσα από την χώρα των ανθρωποφάγων", που του δωρίζει τα περιβόητα τυχερά ξύλινα λιονταράκια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα