Οι εφευρέσεις του Κύρου Γρανάζη

Εφευρέσεις του Κύρου για να ... μικραίνει αντικείμενα και ανθρώπους :

- Σε μια ιστορία Μίκυ Μάους ο Σκρουτζ ήταν ιδιοκτήτης πολυκατοικιών στη Λιμνούπολη και το μέλημά του ήταν "πώς να χωρέσει στις πολυκατοικίες του όσο το δυνατόν περισσότερους ενοικιαστές" !!! Δεν μπορούσε, όμως, να μικρύνει ή να χωρίσει τα διαμερίσματά του, επειδή θα παραβίαζε τους πολεοδομικούς κανονισμούς της Λιμνούπολης !!! Και τι σκέφθηκε ο απαίσιος : Να μικρύνει τους ενοικιαστές του !!! :eek: o_Oo_O!!! Πάει λοιπόν στον Κύρο και του λέει : "Φτιάξε μου ένα μηχάνημα για να μικραίνει τους ασθενείς μου στα νοσοκομεία μου κι έτσι ... να ελαχιστοποιείται ο πόνος τους" !!! Και ο καλόψυχος Κύρος συγκινήθηκε απ' το σκοπό, για τον οποίο ήθελε να χρησιμοποιήσει αυτήν την εφεύρεση ο Σκρουτζ και του έφριαξε το εξής : Μια ειδική πόρτα, απ' την οποία όποιος περνούσε γινόταν μικρός, και όταν έβγαινε απ' αυτήν αποκτούσε ξανά το κανονικό του μέγεθος !!! Έτσι, αυτήν την πόρτα την εγκατέστησε στις πολυκατοικίες του με αποτέλεσμα οι ενοικιαστές του, οποτε την περνούσαν να γίνονται μικροί σε μέγεθος, και όποτε βγαινανε απ' τις πολυκατοικίες του να γίνονται ξανά "κανονικοί άνθρωποι" !!! Με αυτόν τον τρόπο γέμισε τις πολυκατοικίες του με "μικροσκοπικά ανθρωπάκια" και ...ξεχείλισε τα ταμεία του από τα ενοίκια !!! Όμως, η τιμωρία του δεν άργησε να έρθει ...

- Σε μία άλλη σπαρταριστή, καταπληκτική κλπ ιστορία διαβάσαμε το εξής : Ο Σκρουτζ ανακάλυψε έναν λόφο γεμάτο με σπάνια και ανεκτίμητα μεταλλεύματα !!! Και ανέθεσε στον Κύρο το εξής : να φτιάξει ένα μηχάνημα, να μικρύνει το λόφο και στη συνέχεια να τον μεταφέρει στα χωράφια του !!! Έτσι, ξεκινούν ο Κύρος, ο Ντόναλντ και ο Λούτβιχ Φον Ντρέηκ [αχτύπητη τριπλέτα, ε ???] ταξίδι στην αμερικάνικη έρημο, για να βρουν το λόφο, να τον μικρύνουν [ :eek: o_O] και να τον πάνε πεσκέσι στον Σκρουτζ !!! Φαντασθείτε σκηνικό : Ο Κύρος, με το φοβερό του μηχάνημα μίκρυνε το λόφο και ... τον έκλεισε σε ένα κουτί :eek: o_O !!!! Όμως, οι Λύκοι [χωρίς μουργο- μπροστά] μάθανε την ύπαρξη του λόφου και ... η συνέχεια επί του περιοδικού :flower: :flower:
 
Επ αφορμή τα ποστ του rinus. Υπάρχει θέμα για την γνωστή διαμάχη ονομασίας, στα ελληνικά,της συμμορίας των λύκων;
 
foutix είπε:
Επ αφορμή τα ποστ του rinus. Υπάρχει θέμα για την γνωστή διαμάχη ονομασίας, στα ελληνικά,της συμμορίας των λύκων;
Για ρίξε μια ματιά εδώ, μήπως σου κάνει! ;)
 
Χμ σε κάνα 2-3 ποστ γίνονται αναφορές εκτενέστερες για το θέμα αυτό, αλλά νομίζω ότι αξίζει η κατά μόνας αντιμετώπιση του και ίσως και κάποιο poll. Rinus τι λες;

Οδεύουμε χαλαρά offtopic. Μετά από κάνα 10 λεπτό ας αφαιρεθεί.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
foutix είπε:
Χμ σε κάνα 2-3 ποστ γίνονται αναφορές εκτενέστερες για το θέμα αυτό, αλλά νομίζω ότι αξίζει η κατά μόνας αντιμετώπιση του και ίσως και κάποιο poll. Rinus τι λες;
Οδεύουμε χαλαρά offtopic. Μετά από κάνα 10 λεπτό ας αφαιρεθεί.
Ό,τι θέλετε! :)

Αν είναι, άνοιξε το θέμα και στο κάνω poll! ;)
 
Λοιπον....

Μετα απο μια "ψακτικη"
attachment.php
που εκανα στην συλλογη μου με τα Μικυ Μαους,

βρηκα αρκετα τευχη που εχουν ιστοριες ωπου πρωταγωνιστει Η' εχει κανει ενα μικρο περασαμα ο Κυρος Γραναζης! :)

Εαν δεν υπαρχει προβλημα απο την ηγεσια του φορουμ...θα ανεβαινει ενα τευχος την μερα.

Οχι ολοκληρο (μην παμε και αλυσοδεμενοι μεσα) αλλα σκαναρισμενα το εξωφυλλο,η αρχη της ιστοριας και η σελιδα με την επιμαχη εφευρεση! ;)

Κανω την αρχη με το τευχος 1388 που κυκλοφορησε 19-2-93 (20 χρονια πριν) και την ιστορια "Ο Μεγιστανας" με τον Θειο Σκρουτζ.

Υποθεση

Ο Σκρουτζ και ο Ρομπαξ "ξεπουπουλιαζονται" στην λεσχη εκατομμυριουχων για το ποιος εχει τα περισσοτερα χρηματα!

Ενα μελος της λεσχης ριχνει την εξης ιδεα,να ξεκινησουν και οι δυο απο την αρχη και οποιος μαζεψει εντος 100 ημερων

τα περισσοτερα χρηματα ειναι και ο νικητης.Ο προεδρος της λεσχης συμφωνει και απευθυνεται στον Κυρο Γραναζη

για να βοηθησει την κατασταση.Ο Κυρος τοτε τους παρουσιαζει και τους δινει να πιουν απο ενα ποτηρακι...Αμνησιουμ!!!! :eek:

Η συνεχεια επι του τευχους.... ;)

attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Αλλη μια τρελη εφευρεση του Κυρου Γραναζη

παρουσιαζεται στο τευχος 1262 του Μικυ Μαους

που κυκλοφορησε στις 21-9-1990.

Η ιστορια ειχε τιτλο "Οι τρυπιες μποτες"! :eek:

Υποθεση

Ο Κυρος φτιαχνει ενα ζευγαρι "ειδικες" μποτες για αλματα!

Βγαινοντας απο το εργαστηριο του για δοκιμη...τον παρακολουθει

(χωρις να γινει αντιληπτος) ο κακοποιος Εμιλ Κορακας.

Κατα τη διαρκεια της δοκιμης γινονται ενα σωρο ευτραπελα

με αποτελεσμα να προσγειωθει ατσαλα σε ενα δεντρο.

Η συνεχεια επι του τευχους... ;)

attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Πόσοι απο εδώ γνωρίζουν οτι ο Κύρος αρχικά είχε ξεκινήσει ως μαθητευόμενος μάγος;;;

Είχα κάποτε ένα τεύχος (δεν γνωρίζω την τύχη του) που εξηγούσε πως γνωρίστηκαν ο Κύρος με τον Σκρουτζ.

Από ένα λάθος του Κύρου η Μάτζικα κατάφερε να σκίσει μια σελίδα από ένα μυστικό βιβλίο αλχημίας και κατάφερε να φτιάξει την... τυχερή δεκάρα!!!

Ύστερα η δεκάρα αυτή κατέληξε - δεν θυμάμαι πως - στον Σκρουτζ (ο οποίος δεν γνώριζε πως ήταν μαγική) και από τότε η Μάτζικα έχει ορκιστεί να του την πάρει και ο Κύρος να τον προστατέψει από τον εχθρό που του δημιούργησε.
 
Είσαι σίγουρος γι αυτή την ιστορία; η επίσημη θέση είναι ότι η τυχερή δεκάρα είναι η πρώτη που έβγαλε ο Σκρούτζ από την δουλειά του.
 
Η επίσημη θέση, όπως έχει γραφτεί από τον Μπαρκς, το δημιουργό του Σκρουτζ (αλλά και της Μάτζικα και του Κύρου) είναι ότι ήταν η πρώτη δεκάρα που κέρδισε ο Σκρουτζ. Αυτό το γεγονός το ακολουθούν οι περισσότεροι από τους επιγόνους του Μπαρκς με σπουδαιότερο τον Ντον Ρόσα που βασισμένος στις αναφορές που υπάρχουν στο έργο του Μπαρκς έγγραψε την προϊστορία του Σκρουτζ στα επικά Βίος και πολιτεία του Σκρουτζ και τα Χαμένα επεισόδια Σε ένα τόσο εκτεταμένο σύμπαν όμως όπως είναι το σύμπαν της Ντίσνεϊ όπου εργάζονται τόσο πολλοί δημιουργοί είναι δυνατόν κάποιες ιστορίες να ξεφεύγουν από την κανονική αφήγηση...
 
foutix είπε:
Είσαι σίγουρος γι αυτή την ιστορία; η επίσημη θέση είναι ότι η τυχερή δεκάρα είναι η πρώτη που έβγαλε ο Σκρούτζ από την δουλειά του.
Για το ότι είναι η original ιστορία δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Για το ότι υπάρχει κομικ που την αναπαριστά, 100%. Συγκεκριμένα πρέπει να ήταν ή το κλασσικό Μικυ Μάους ή το Αλμανάκο. Σίγουρα πάντως ήταν στα ελληνικά και το είχα αγοράσει από περίπτερο.
 
stayros είπε:
....
Και μια παρακληση....

Μην βγουμε αλλο off topic! :)
Δεν νομίζω οτι είναι τελείως off topic. Ο Gogeta είπε για μια ιστορία στην οποία η τυχερή δεκάρα ήταν εφεύρεση του Κυρου Γρανάζη και του απαντούν πάνω σε αυτό.

Το έχουμε υπό έλεγχο Σταύρο ;)
 
Αλλη μια εφευρεση (στην ουσια ιδεα ειναι) του Κυρου συνανταμε

και στο τευχος 1493 που κυκλοφορησε στις 24-2-1995 και στην

ιστορια με τιτλο "Η βρωμικη πολη" με τον Φαμτομ Ντακ.

Υποθεση

Ο Ντοναλντ μαζι με τον Κυρο πανε μια βολτα στην εξοχη με ενα

μονοτροχο (εφευρεση του Κυρου) και ξαφνικα τους πιανει λαστιχο.

Διαπιστωνουν οτι η ζημια στο λαστιχο εχει γινει απο τα χιλιαδες διασπαρτα σκουπιδια

που εχουν πεταξει οι Λιμνουπολιτες!!! :eek: Απευθυνονται στον Δημαρχο αλλα κι εκεινος

εχει γινει το ιδιο αδιαφορος με τους κατοικους της πολης.Ο Ντοναλντ αποφασιζει

να μια "βραδινη περιπολια" ως Φαντομ Ντακ και να σωσει την κατασταση....αλλα

δυστυχως καταληγει χιλιομπαταρισμενος με επιδεσμους!!! :eek:

Κι εκει ερχεται να αναλαβει η ιδεα του Κυρου.... :)

Η συνεχεια επι του τευχους... ;)

attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Θυμάστε, αγαπητοί μου φίλοι, ότι οι εκδόσεις "Δραγούνης" γύρω στο 1983 - ίσως και νωρίτερα - είχανε βγάλει μερικά τεύχη με ιστορίες των ηρώων του Ντίσνεϋ ??? Ω ναι ... στο οπισθόφυλλο των περιοδικών "Ποπάυ" βλέπαμε τη διαφήμιση του επικείμενου τεύχους : ένα μεγάλο τεύχος [σε στιλ π.χ. όπως το Αστερίξ] που θα περιείχε μόνο μία μεγάλη ιστορία και στην οποία θα πρωταγωνιστούσε ο Ντόναλντ !!! Αυτό κι αν ήταν έκπληξη, μιας και οι εκδόσεις "Δραγούνης" κυκλοφορούσαν Ποπάυ και Μπαγκς Μπάνυ !!! Έτσι, περιμέναμε πώς και πώς την έκδοση του διαφημιζόμενου τεύχους !!!

Η δε ιστορία του διαδραματιζόταν στη μεσαιωνική εποχή στη Σκωτία και είχε να κάνει με ιππότες, κάστρα κλπ [και φυσικά οι ήρωες του Ντίσνει ήταν ντυμένοι με τα ρούχα της εποχής] !!! Ο Σκρουτζ είχε το όνομα "Καπιτάνο Βαθυπλουτοκτηματίας [ :eek: o_O] και είχε αναθέσει μια αποστολή στον τεμπέλη Ντόναλντ [δεν θυμάμαι τι ακριβώς] !!! Η ιστορία αποκτά ενδιαφέρον όταν ο Ντόναλντ ξεκινά με το άλογό του να φέρει εις πέρας την αποστολή του θείου του !!! Σε μια μικρή πόλη συναντά τον επιστήμονα Κύρο [δεν θυμαμαι με ποιο όνομα εμφανίζεται στην ιστορία] , ο οποίος περπατά στους πλακόστρωτους δρόμους της μικρής πόλης και συνέχεια σκοντάφτει και πέφτει επειδή είναι αφηρημένος !!! Κι ο λόγος της αφηρημάδας του ... Επειδή το μυαλό του το βασανίζει ο εξής προβήματισμός : "Γιατί όταν βράζω φασόλια το καπάκι απ' το τσουκάλι πετάγεται προς τα πάνω" ??? Και ... σε κάποιο σκουντούφλημά του ο αφηρημένος Κύρος πέφτει πάνω στον ιππότη {???} Ντόναλντ !!! Εκεί συναντιούνται, ο Ντόναλντ του λέει για την αποστολή που τον έστειλε ο θείος του ο σερ Καπιτάνο Βαθυπλουτοκτηματίας και ο Κύρος [ως ... άλλος Τζέημς Βαττ] του φτιάχνει ένα σιδερένιο άλογο κινούμενο με ατμο !!! Ω ναι ... ο Κύρος ? Τζέημς Βαττ βρήκε τον Ντόναλντ για να "πειραματισθεί" σχετικά με τους προβληματισμούς του που είχε για τον ατμό ..... Και στη συνέχεια ο Ντόναλντ καβάλησε το σιδερένιο άλογο και ξεκίνησε μέσα από δάση, από κάστρα κλπ για .... [έλα ντε ... για πού ??? δεν θυμάμαι περισσότερα :flower: :cool: #) :sealed: ] ....

[άσχετο : άλλο ένα τεύχος της ίδιας σειράς που υπέπεσε στην αντίληψή μου διαδραματιζόταν στη μεσαιωνική Ιταλία !!! Εκεί πρωταγωνιστούσαν ο Μίκυ και ο Γκούφη - κι αυτοί ντυμένοι με ρούχα της εποχής ... ] ....
 
Rinus Cesar είπε:
Ο Σκρουτζ είχε το όνομα "Καπιτάνο Βαθυπλουτοκτηματίας [ :eek: o_O]
Ναί, κάτι μου θυμίζει αυτό. :)

Πρέπει να ήταν όντως απο τα "Μεγάλα Κλασσικά" του Δραγούνη, με ήρωες του Ντίσνεϋ. :thumbup:

Δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιό τεύχος ήταν (και όλη μου η συλλογή έχει πεταχτεί απο την mother εδώ και χρόνια), αλλά υπάρχουν παιδιά που τα έχουν κρατήσει (όπως ο Aardvark και ο Dino), που σίγουρα θα μπορέσουν να το εντοπίσουν.
 
Ο Ντοναλντ Ιπποτης ειναι και το εξωφυλλο ηταν το παρακατω.

MegalaKlasika_0018.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
billy είπε:
Ναί, κάτι μου θυμίζει αυτό. :) Πρέπει να ήταν όντως απο τα "Μεγάλα Κλασσικά" του Δραγούνη, με ήρωες του Ντίσνεϋ. :thumbup:

Δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιό τεύχος ήταν (και όλη μου η συλλογή έχει πεταχτεί απο την mother εδώ και χρόνια), αλλά υπάρχουν παιδιά που τα έχουν κρατήσει (όπως ο Aardvark και ο Dino), που σίγουρα θα μπορέσουν να το εντοπίσουν.
Ναι βρε συ, έχεις δίκιο !!! Τα "Μεγάλα Κλασικά" του Δραγούνη !!! Μάλιστα με χαρά διεπίστωσα ότι εδώ στο retromaniax έχει ανοιχθεί ιδιαίτερο τόπικ γι' αυτά !!! Τα άλλα δύο τεύχη, για τα οποία διάβασα στο εν λόγω τόπικ, είναι "Ο Μίκυ Μάρκο Πόλο" [προφανώς αυτό για το οποίο κάνω μνεία] και "Ο Γκούφη Φρανκεστάιν" !!!

Το τεύχος με τον Ντόναλντ [στο οποίο κάνει την εμφάνισή του ο Κύρος / Τζέημς Βαττ] είναι το πρώτο της εν λόγω σειράς [το οποίο, όπως θυμάμαι, όταν είδαμε τη διαφήμισή του στα οπισθόφυλλα του Ποπάυ το πέριμέναμε πώς και πώς] !!! Δεν πρέπει να κυκλοφόρησαν πολλά τεύχη από "Μεγάλα Κλασικά" του Δραγούνη ... πάντως, όλα πρέπει να είναι "Α Α ποιότητας", τυχεροί όσοι τα έχουν διαφυλάξει :flower:

:flower:
 
Rinus Cesar είπε:
Δεν πρέπει να κυκλοφόρησαν πολλά τεύχη από "Μεγάλα Κλασικά" του Δραγούνη ... πάντως, όλα πρέπει να είναι "Α Α ποιότητας", τυχεροί όσοι τα έχουν διαφυλάξει :flower:

:flower:
Συνολικά κυκλοφόρησαν 23 τεύχη και είναι αρκετά δυσεύρετα....και φυσικά όσο πάει και ακριβαίνουν (αν τα βρεις!!!)

Μου λείπουν 8 τεύχη αν τα έχει κανείς διπλά τριπλά ας με ενημερώσει χαχαχα!
 
King δεν σκανάρεις τίποτα και για εμάς, 2-3 σελίδες αρκούν.
 
Πίσω
Μπλουζα