perlastar
RetroJunkie™
- Joined
- 30 Αύγ 2013
- Μηνύματα
- 2.077
- Αντιδράσεις
- 1.098
Αυτό το ποστ μου έδωσε την ιδέα να ανοίξω το συγκεκριμένο θέμα, μιας και δεν είδα να υπάρχει τίποτα παρόμοιο ειδικά για την μπύρα, και είναι λατρεμένο ποτό για πολλούς. Και μένα είναι το αγαπημένο μου (και το μόνο αλκοολούχο που πίνω.) Εύχομαι μόνο να βρω αρκετούς "μπυρόβιους" για να απαντήσουν Πότε λοιπόν δοκιμάσατε μπύρα για πρώτη φορά; Τι εντύπωση σας άφησε; Πότε αρχίσατε να πίνετε επίσημα; Ποιά ήταν η πρώτη μπύρα που ήπιατε; Ποιές μπύρες σας τράβηξαν και ποιές δεν αντέχετε; Πείτε οποιεσδήποτε ρετρό μπυροεμπειρίες έχετε.
Εμένα με τράβηξε από μικρή ηλικία, εκεί γύρω στα 9-10. Δοκίμασα από την μπύρα του πατέρα μου, κι αν και μου φάνηκε πικρή ταυτόχρονα μου δημιούργησε μία ανεξήγητη έλξη. Από τότε όταν έπαιρνε μπύρα του ζητούσα να πιώ λίγο, και μου έβαζε ελάχιστα στο ποτήρι, κι αυτό υπό την γκρίνια της μητέρας μου που τον μάλωνε λέγοντάς του να μη μου δίνει καθόλου, ενώ εγώ ζητούσα και παραπάνω. Από τότε μου άρεσε ιδιαίτερα με τη συνοδεία φαγητού, και συγκεκριμένα τυριών και αλλαντικών, κι ακόμα και σήμερα αυτή είναι η ιδανική συνοδεία για μένα, αν θέλω να τη συνδυάσω με φαγητό. Και όταν την έβλεπα στην τηλεόραση, π.χ στους Simpsons να την πίνουν γεμάτη αφρό στο κρίκερ, πραγματικά την ποθούσα. Σιγά σιγά αυξήθηκε η ποσότητα, και στην εφηβεία ο πατέρας μου τη μοιραζόταν μαζί μου όταν αγόραζε μπουκάλια. Κι εκεί γκρίνιαζε η μητέρα μου λέγοντας ότι η μπύρα είναι βλαβερή, ότι σε φουσκώνει και πολλά άλλα που τα περισσότερα είναι μύθοι, αλλά εγώ δεν έδινα σημασία. Ενώ η πρώτη φορά που βγήκα κανονικά έξω για μπύρα ήταν πραγματικά μία μοναδική εμπειρία. Η πρώτη μπύρα που δοκίμασα ήταν η Amstel και την είχα συνηθίσει γιατί αυτήν έπαιρνε ο πατέρας μου, αλλά σταδιακά μου φαινόταν όλο και πιο αδιάφορη. Γενικά άρχισα με ελληνικές μπύρες και μετά ανοίχτηκα στις ξένες. Οι τρεις αγαπημένες μου είναι οι Weihenstephaner, Konig Ludwig και Lemke. Οι επόμενες που μου αρέσουν αρκετά είναι η Stella Artois και Pilsner Urquell.
Εμένα με τράβηξε από μικρή ηλικία, εκεί γύρω στα 9-10. Δοκίμασα από την μπύρα του πατέρα μου, κι αν και μου φάνηκε πικρή ταυτόχρονα μου δημιούργησε μία ανεξήγητη έλξη. Από τότε όταν έπαιρνε μπύρα του ζητούσα να πιώ λίγο, και μου έβαζε ελάχιστα στο ποτήρι, κι αυτό υπό την γκρίνια της μητέρας μου που τον μάλωνε λέγοντάς του να μη μου δίνει καθόλου, ενώ εγώ ζητούσα και παραπάνω. Από τότε μου άρεσε ιδιαίτερα με τη συνοδεία φαγητού, και συγκεκριμένα τυριών και αλλαντικών, κι ακόμα και σήμερα αυτή είναι η ιδανική συνοδεία για μένα, αν θέλω να τη συνδυάσω με φαγητό. Και όταν την έβλεπα στην τηλεόραση, π.χ στους Simpsons να την πίνουν γεμάτη αφρό στο κρίκερ, πραγματικά την ποθούσα. Σιγά σιγά αυξήθηκε η ποσότητα, και στην εφηβεία ο πατέρας μου τη μοιραζόταν μαζί μου όταν αγόραζε μπουκάλια. Κι εκεί γκρίνιαζε η μητέρα μου λέγοντας ότι η μπύρα είναι βλαβερή, ότι σε φουσκώνει και πολλά άλλα που τα περισσότερα είναι μύθοι, αλλά εγώ δεν έδινα σημασία. Ενώ η πρώτη φορά που βγήκα κανονικά έξω για μπύρα ήταν πραγματικά μία μοναδική εμπειρία. Η πρώτη μπύρα που δοκίμασα ήταν η Amstel και την είχα συνηθίσει γιατί αυτήν έπαιρνε ο πατέρας μου, αλλά σταδιακά μου φαινόταν όλο και πιο αδιάφορη. Γενικά άρχισα με ελληνικές μπύρες και μετά ανοίχτηκα στις ξένες. Οι τρεις αγαπημένες μου είναι οι Weihenstephaner, Konig Ludwig και Lemke. Οι επόμενες που μου αρέσουν αρκετά είναι η Stella Artois και Pilsner Urquell.