Οι πρώτες μας μπυροεμπειρίες

Οποτε δικαιως οταν τους ρωτας απο που η κοιλια σου απαντουν δεν ειναι απο το φαι αλλα την μπυρα
 
αριαδνη είπε:
Οποτε δικαιως οταν τους ρωτας απο που η κοιλια σου απαντουν δεν ειναι απο το φαι αλλα την μπυρα
Μονο που καποιοι ριχνουν ολο το φταιξιμο στη μπυρα, ενω στην πραγματικοτητα φταιει το φαϊ.

Αν και προσωπικα, ποτε δε με χαλασε λιγη κοιλια σε εναν αντρα.
 
ΦΖΠ1 είπε:

Υπήρχε και το "τέχνασμα" να βγάλεις την (παχυντική) γλυκερίνη από το μπουκάλι, αναποδογυρίζοντάς το σ' ένα ποτήρι, και περιμένοντας 4-5 λεπτά, να κατέβει με το βάρος, μέσω συγκοινωνούντων δοχείων. Μετά, έπινες το μπουκάλι και πέταγες το ποτήρι (έχανες ένα ποτήρι, συν την ποσότητα των αναποδογυρισμάτων, βεβαίως...)
Δεν το έχω ξανακούσει αυτό! Θα το δοκιμάσω!
 
ΦΖΠ1 είπε:

Υπήρχε και το "τέχνασμα" να βγάλεις την (παχυντική) γλυκερίνη από το μπουκάλι, αναποδογυρίζοντάς το σ' ένα ποτήρι, και περιμένοντας 4-5 λεπτά, να κατέβει με το βάρος, μέσω συγκοινωνούντων δοχείων. Μετά, έπινες το μπουκάλι και πέταγες το ποτήρι (έχανες ένα ποτήρι, συν την ποσότητα των αναποδογυρισμάτων, βεβαίως...)
Εγώ πάλι θυμάμαι την θείο μου να βάζει μέσα στην μπύρα ένα κομμάτι φέτα τυρί. Τον ρώτησα γιατί το κάνει αυτό και μου είχε πει για να μην του φέρει υπνηλία...
 
Η δική μου ''μπυροκατάσταση'' ήταν στο Γυμνάσιο-Λύκειο, δεν νομίζω νωρίτερα να είχα δοκιμάσει μπύρα...Θυμάμαι μια φορά που δοκίμασα μπύρα μου είχε φανεί ''ξινή''!!!

Μια αλλη φορά, σε εστιατόριο, καλοκαίρι, είχα πιει σχεδόν μονορούφι 2 ποτήρια (μεγάλα!!!) με μπύρα...ήταν και πολλή η ζέστη, ήθελα να φανώ και μεγάλη!!!

Γενικά σπάνια πίνω μπύρα, με το φαγητό πάντα...και λίγο μετά...με πιάνει η ζάλη...δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση σε συγκεκριμένη μάρκα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
domniki είπε:
Δεν το έχω ξανακούσει αυτό! Θα το δοκιμάσω!
Ναι, στην ταβέρνα δεν ήταν και το πιο διακριτικό να το κάνεις...Σκέπαζες με το δάχτυλο το στόμιο, και το γύρναγες απότομα (αφαιρώντας τελευταία στιγμή το δάχτυλο) μέσα στο ποτήρι. Άφριζε απότομα το ποτήρι (μπορούσε να χυθεί και στο τραπέζι), αλλά πράγματι μετά, διέκρινες μέσα στη διαύγεια του ποτηριού πιο "θολές" κηλίδες από τη γλυκερίνη που κατέβαινε (όπως στη θάλασσα βλέπουμε καμιά φορά με τη μάσκα). Περίμενες (ζεσταινόταν η μπύρα, εντωμεταξύ...) και μετά (που δε μπορούσες να βάλεις πια από την αρχή, τουλάχιστον, το δάχτυλο...), αναποδογύριζες το μπουκάλι ξανά στην όρθια θέση.

Η μπύρα εκείνη, χωρίς γλυκερίνη, ήταν άνοστη (ως αντιπαχυντική), σε αντίθεση με αυτή του ποτηριού, που ήταν...πετιμέζι !

(Για να μην κρατάς, μπορούσες να αφήσεις το μπουκάλι ανάποδα πάνω στο χείλος του ποτηριού, όπου πατώντας, ισορροπούσε... - Το όλο εγχείρημα πάντως, το έκανες δίπλα από το τραπέζι, κοντά στο χώμα, για εξωτερικά τραπέζια, γιατί για μέσα δεν το συζητάμε...)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χα! Σε αντίθεση με το θέμα του καφέ, όπου ανήκα στους καφεπότες, εδώ είμαι στους αντιμπυρικούς. Τις φορές που έχω πιει μπύρα μπορώ να τις μετρήσω στα δάχτυλα χωρίς να βγάλω καν τα παπούτσια μου. Και ούτε η πρώτη μου άρεσε ούτε η τελευταία. Έχω να πιω καμιά δεκαριά χρόνια. Οπότε δεν θυμάμαι ποια ήταν η πρώτη μου μπύρα. Υποθέτω κάποια ΦΙΞ ή ΑΜΣΤΕΛ. Βέβαια όταν ήρθα στην Αμερική οι μπύρες που υπήρχαν ήταν νερομπούλια, Budweiser και τέτοια, οπότε ακόμη και να μου άρεσαν οι μπύρες δεν θα μου άρεσαν αυτά. Ένας Καναδέζος κωμικός κορόιδευε τους αμερικανούς ότι τα πώματα της μπύρας τους άνοιγαν χωρίς ανοιχτήρι, με το χέρι, για να μη χάνουν χρόνο, μια που οι μπύρες τους είναι τόσο αραιές που έπρεπε να πίνουν τη μία μετά την άλλη. Ακολουθεί άλλο ανέκδοτο σε spoiler διότι περιέχει ακατάλληλη λέξη, αλλά δεν θέλω να το λογοκρίνω. Αν είστε ανήλικοι ή πουριτανοί μην το ανοίξετε, σας προειδοποίησα

Why is American beer similar to having sex in a canoe?

They are both fucking close to water

τώρα όμως έχουν βελτιωθεί πολύ οι μπύρες τους λόγω microbreweries και εισαγόμενων. Μια φορά δοκίμασα μια πανάκριβη Βελγική μπύρα με περισσότερο αλκοόλ μάλιστα που είχε αγοράσει ένας φίλος που περνούσε περίοδο gourmet ζυθοποσίας, και ενώ ούτε αυτή μου άρεσε ιδιαίτερα καταλάβαινα την πολύπλοκη γεύση που ελάχιστη σχέση είχε με τις απλές φτηνιάρικες μπύρες που είχα πιει ως τότε.

stayros είπε:
.. για να μην κανω οπως ελεγε κοιλιτσα!!! ...Βεβαια απο τοτε μεχρι σημερα μπορει να εχουν αλλαξει πολλα
Η ανάπτυξη κοιλίτσας περιλαμβάνεται σ' αυτά που έχουν αλλάξει?

Περί μπύρας και γλυκερίνης: Δεν ήξερα καν ότι η μπύρα περιέχει γλυκερίνη - όντως περιέχει (από 0.04 ως 0.4% περίπου, αν κρίνω από εδώ

Κώδικας:
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/j.2050-0416.1986.tb04405.x/abstract
(διάβασα το πλήρες άρθρο), αλλά μου έκανε εντύπωση αυτό περί απομάκρυνσης. Δεν αμφισβητώ ότι κάτι απομακρύνεται μ' αυτό τον τρόπο και επιφέρει τις αλλαγές που περιγράφονται. Αλλά πολύ αμφιβάλλω αν είναι απλώς γλυκερίνη για τον απλούστατο λόγο ότι γλυκερίνη και νερό, όπως και γλυκερίνη με αιθανόλη, σχηματίζουν διαλύματα σε οποιαδήποτε αναλογία. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω πουθενά στο google το διάγραμμα φάσεων του τριμερούς συστήματος αιθανόλης - γλυκερίνης - νερού αλλά θα μου φαινόταν πολύ παράξενο αν υπήρχε κάποια αναλογία που θα τα έκανε μερικώς αναμείξιμα πράγμα απαραίτητο για το διαχωρισμό που περιγράφεται. Και η προσθήκη των δύο αλκοολών κατεβάζει το σημείο πήξης του διαλύματος, οπότε ούτε στερεό που καθιζάνει μπορεί να είναι. Βρήκα αρκετές αναφορές γι' αυτό το κόλπο με το ανάποδο μπουκάλι, κυρίως από ινδικές μπύρες, και όλες μιλούσαν για γλυκερίνη, αλλά κανένα κείμενο δεν ήταν επιστημονικά αξιόπιστο. Εκείνα που ήταν αναφέρονταν στην ύπαρξη γλυκερίνης αλλά όχι σε δυνατότητα απομάκρυνσής της. Άρα το πράμα που χωρίζεται πρέπει να είναι κάτι πιο περίπλοκο από απλή γλυκερίνη.
 
telonio είπε:
Αν θεωρούμε πως η μπύρα είναι αναψυκτικό κάτι σαν κοκα κόλα, τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα. :beerz:
 


Αφού είναι αναψυκτικο...όταν ημουν μικρή την περνούσα για μπαγιάτικη πορτοκαλάδα:sure:


 


Παντως διαβάζω για πολλούς που τους ζαλίζει η μπύρα κι αναρρωτιέμαι...τί είναι τόσο λάθος σ' εμένα και την κολλητή μου που πίνουμε 4-5 λίτρα (η καθεμία) στην καθησιά μας και δεν καταλαβαίνουμε τίποτα!
:wait2: Μάλλον στην συσκευασία μας έβαλαν ελαττωματικές ρυθμήσεις! :rofl:

 


Πάντως στην απορρία πού βάζουν μερικοί τόση μπύρα, έ, παίζει ρόλο και πόσες φορές πάς στην τουαλέτα μετά από κάθε μπουκάλι!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Crimson Moonlight είπε:
Πάντως στην απορρία πού βάζουν μερικοί τόση μπύρα, έ, παίζει ρόλο και πόσες φορές πάς στην τουαλέτα μετά από κάθε μπουκάλι!
Ναι, όπως μου δήλωσε συnάδελφος μπυροπότης, "You don't DRINK beer. You just borrow it"
 
Για μενα δεν εχει ερθει ακομα η πρωτη φορα με την μπυρα :p προτιμω το ουζο
 
Ο παππους μου απο της μανας μου το σοι εκτος απο τα καπνα που καλλιεργουσαν ειχε και ενα πτηνοτροφειο οποτε συχνα πυκνα οταν πουλουσε τα κοτοπουλα η οταν επεφτε καμια επιδοτηση μαζευε ολο το σοι στο σπιτι του στο πατρικο της μανας μου δηλαδη και γινοταν ο χαμος.Οχι οτι τετοιες μαζωξεις δεν γινοταν και αλλες φορες αλλα πραγματικα οταν επεφτε ζεστο χρημα γινοταν της τρελης.Ετσι λοιπον σε ηλικεια 10 χρονων ο μικρος metalcandyman παρεα με το πιστο του game boy nπιε πρωτη φορα μπυρα η οποια ηταν heineken.Πηρα στη ζουλα ενα μπουκαλι απο το τραπεζι γεμισα το ποτηρι μου και αφου καθησε ο αφρος και ο παππους μου νομιζε πως ειχα πορτοκαλα την εκανα σε ενα αλλο δωματιο μονος και παρεα με το Zelda link's awakening Ηπια την πρωτη μου μπυρα και το παραδοξο ηταν πως μαρεσε πολυ η γευση της και δεν με πειραξε καθολου σαν μικρος που ημουνα.Αργοτερα προσπαθησα να παρω ακομα λιγη αλλα δεν τα καταφερα.2 με 3 χρονια μετα με τους κολητους και της κοπελες της παρεας καναμε πρωτομαγια σε ενα μερος που εχουμε στο χωριο πηγαμε με της ''παπιες'' και πηραμε σακουλες μπυρες heineken και Amstel μαζε με ενα σκασμο σουβλακια κλπ που τα ψησαμε εκει και εγινε ο χαμος κιλα μπυρας και κρεατικων καταναλωθηκαν εκεινη την μερα.Απο τοτε μεχρι σημερα η μπυρα παραμενη το αγαπημενο μου ποτο χειμωνα καλοκαιρι και οσο για το ποια μαρκα προτιμω η απαντηση ειναι πως μαρεσουν οτι εχει σχεση με μπυρα αλλα μονο οι ξανθες μπυρες της μαυρες δεν θελω ουτε να της δω.Γιαυτο λοιπον μεχρι και σημερα διατηρω την τελεια σιλουετα μου των 100 με 103 κιλων και 1.95 υψος με την αριστουργιματικη μικρη μπυροκοιλια μου να ξετρελενει οποια θυλικη υπαρξη ηταν και ειναι μαζι μου ολα αυτα τα χρονια.Μακρια απο μας οι γυναικες που θελουν φετες κοιλιακους κλπ :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Eπιτελους ποσταρε στο θρεντ αυτος που επρεπε να ειχε ποσταρει εξ'αρχης!! :D
 
Μεταλ θαρρω πως ειναι καλα τα κιλα σου για το υψος σου συν το γεγονος πως εισαι κοντα σε γλυκισματα. Εισαι καλα πιστευω! Παντως ολοι οι ανδρες τα ιδια λετε "" ο ανδρας δεν ειναι ανδρας αν δεν εχει την κοιλιτσα του"" διοτι ειναι βαρια η καλογερικη. Για εμας ομως τις γυναικες ισχυουν αλλα εδω η κοιλια να ναι φετες
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φέτες? Όπως λέμε φέτες ψωμιού με Μερέντα? ή με λάδι και ζάχαρη? ή όπως "παιδί, φέρε μια φέτα ακόμη, με μπόλικη ρίγανη και λαδάκι"? Διότι τέτοιες φέτες διαθέτει άφθονες ο μέσος Νεοέλλην, μην έχετε παράπονο :p . Κι από κοιλιακούς, προσωπικά, άλλο τίποτε. Πώς κρατιέται όλη αυτή η στομάχα από το να σέρνεται στο πάτωμα, νομίζετε?
 
Πρώτη φορά που ήπια μπύρα ήταν στα 4-5 μου. Το αστείο είναι ότι μου την έδωσε ο ίδιος ο πατέρας μου (παρά τις έντονες αποδοκιμασίες της μητέρας μου). Kaizer, Henniger & Lowenbrau ήταν αυτές που κυκλοφορούσαν στο τραπέζι. Έκτοτε, κάθε Σάββατο που βγαίναμε οικογενειακά, έπινα μισό ποτήρι μπύρα "για να μαθαίνω". Στα 7 μου με γνώρισαν με τη Δεμέστιχα (που τη λάτρευα). Επίσης έπινα ένα ποτηράκι, αν παίρνανε, το οποίο φυσικά αποτελούνταν από 1/5 Δεμέστιχα και 4/5 coca-cola! :D

Μπύρα δε σταμάτησα να πίνω, ακόμα κι όταν ήμουν στην Αμερική, που κατά γενική ομολογία οι μπύρες ήταν μπουγαδόνερο. Ακόμα κι έτσι όμως, μου φαίνονταν καταπληκτικές (από το ολότελα...).

Από τότε που ξεκίνησα να οδηγάω, σταμάτησα να πίνω κιόλας. Και σας διαβεβαιώ έπινα εκπληκτικές ποσότητες μπύρας (κυρίως Heineken). Οπότε τα τελευταία χρόνια, όταν ήταν να πιω ακόμα και μια μπύρα, άφηνα το αυτοκίνητο στο σπίτι κι έβγαινα να πιω όσο αντέχω (και παραδόξως αντέχω πολύ παραπάνω απ' όσο νομίζω). Πλέον, πίνω μια μπυρίτσα το Σάββατο που δεν οδηγάω και αν θα πιω την Κυριακή, θα είναι καμιά χωρίς αλκοόλ (a.k.a bleib frei!), γιατί μετά συνήθως οδηγάω.

Kudos στον πατέρα μου που μ' έμαθε να πίνω από μικρή. Διότι, όλο κι όλο στη ζωή μου έκανα 2 γερές σούρες και όλες τις υπόλοιπες φορές ήμουν μια χαρά. Χώρια του ότι δεν είχα αποθυμένα στο συγκεκριμένο θέμα.

Είμαι offtopic - σταματώ! :p
 
Απο μικρός (6-7 χρονών) μου έδιναν να πιω δυο δάχτυλα μπύρα. Σιγα-σιγά τα δυο δάχτυλα γίνονταν περισσότερα, όπου φτάσαμε να μου δίνουν ένα ολόκληρο ποτήρι.

Η πλάκα είναι πως πλέον στο σπίτι δεν θέλω να πίνω, επειδή προσπαθώ να κάνω δίαιτα, και με παρακαλάνε να πιω έστω μια σταγόνα ! Μόνο στο δικό μου σπίτι πρέπει να γίνεται αυτό :)
 
elephadas είπε:
Φέτες? Όπως λέμε φέτες ψωμιού με Μερέντα? ή με λάδι και ζάχαρη? ή όπως "παιδί, φέρε μια φέτα ακόμη, με μπόλικη ρίγανη και λαδάκι"? Διότι τέτοιες φέτες διαθέτει άφθονες ο μέσος Νεοέλλην, μην έχετε παράπονο :p .
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Κορυφαίο!
 
Πίσω
Μπλουζα