Οι σειρές που χάθηκαν...

Τη σειρά την ψιλοθυμάμαι γιατί την έβλεπαν οι γονείς μου και νομίζω πως ήταν πραγματικά πολύ καλή. Ήταν η πρώτη φορά που είδα τη Λάσκαρη σε κάτι τόσο διαφορετικό (ως παιδί μόνο σε ταινίες την είχα δει μέχρι τότε) και μου είχε κάνει εντύπωση. Θυμάμαι μάλιστα πως στα μάτια μου (ως 6χρονου) μου φαινόταν τόσο παράξενο να βλέπω την όμορφη ξανθιά που παρακολουθούσα στις ελληνικές ταινίες τα Σαββατόβραδα στην ΥΕΝΕΔ ως ώριμη κυρία σε σειρά εποχής! Βέβαια Βασίλης Γεωργιάδης στη σκηνοθεσία....τί άλλο να πει κανείς!
Μερικά ακόμα σχόλια: Παρατηρώ ότι στη σειρά φιγουράριζε και το όνομα της Αννας Κουρή (!) Ηδη δηλαδή από το 1981 ήταν εν ενεργεία ηθοποιός! Επίσης να υποθέσω ότι η Φρίντα Αρβανίτη είναι η Φρύνη Αρβανίτη? (η εύσωμη δηλαδή κυρία που βλέπαμε σε αρκετές 80s ταινίες με Ψάλτη και Μουστάκα?)
Τέλος, και έχοντας πρόσφατα ξαναπαρακολουθήσει και τον ψηφιοποιημένο πια "Κήπο με τα Αγάλματα" του Παντελή Βούλγαρη στο ερτφλιξ, νοιώθω την ανάγκη να εκφράσω το θαυμασμό μου για τη διαχρονικότητα της ηθοποιού Σοφίας Σειρλή. Αν και δεν υπήρξε ποτέ της πρωταγωνίστρια, μου κάνει εντύπωση η σταθερή της παρουσία από τα μέσα της δεκαετίας του 70 μέχρι και σήμερα!!! Την θυμάμαι σε ταινίες όπως τους Κυνηγούς του Αγγελόπουλου, ή το Ρεπό του Βαφέα και το Αρπα- Κόλλα του Περάκη, σε πάμπολα σήριαλ της ΕΡΤ και της ΥΕΝΕΔ (ιδιαίτερα χαρακτηριστικός ο ρόλος της στην "Εξαφάνιση του Τζων Αυλακιώτη"), και ναι μέχρι και σήμερα παίζει στο θέατρο!!! Την είχα δει στην καταπληκτική παράσταση "Το Χελιδόνι" στο θέατρο Ανεσις το 2020 αλλά και μόλις πέρσι (2023) στο Εθνικό Θέατρο στην παράσταση "Ενα σπίτι φωτεινό σα μέρα". Πολλά respects από εμένα για αυτή την τόσο καλή και διαχρονική ηθοποιό! Ακούραστη πραγματικά εργάτρια της τέχνης της και να την έχει ο Θεός πάντα καλά!

Τελευταία επεξεργασία:
Από τα αγαπημένα μου του Ξενόπουλου αλλά δυστυχώς δεν έχω δει το σήριαλ ούτε μία φορά!!! Το έργο έχει στοιχεία ατμοσφαιρικού θρίλερ, είναι πολύ ωραίο. Βέβαια, η Ερήμου δείχνει πολύ εύθραυστη και δεν ταιριάζει στην ηρωίδα που έχει πολύ έντονη προσωπικότητα αλλά αφού δεν έχω δει τη σειρά, πώς να κρίνω?

Στον ρολο του Κονοσετα ο Νικος Σκυλοδημος. Ενας ηθοποιος που το 1986 εβαλε ο ιδιος τερμα στην ζωη του την ημερα των γενεθλιων του στα 38 του χρονια. Βρεθηκε απο την μητερα του κρεμασμενος στην κουζινα του σπιτιου του. :(

Πίσω
Μπλουζα