Οι σταρ και τα παιδιά τους!

Μάθαμε νέα λέξη σήμερα: κανακάρι. Ουδέτερο! Μου θυμίζει καναρίνι. Όταν το είδα, έπαθα το ίδιο σοκ με εκείνο όταν πρωτοάκουσα κάποιον δημοσιογράφο να λέει "οι νεολαίοι και οι νεολαίες". o_O
Τι λέτε βρε παιδιά! Σήμερα τα νήπια από επίσημα χείλη μαθαίνουν για το διεμφυλικό αρκουδάκι και εμείς διαμαρτυρόμαστε για το κανακάρι; Με το έτσι θέλω πάνε να καταργήσουν τα τρία γένη και να καθιερώσουν το ουδέτερο. Κρίμα τα χρόνια που αφιερώσαμε για να μάθουμε γραμματική.Αδικος κόπος.
 
  • Like
Reactions: RIO
ΜΑΝΤΩ-με τον γιο της στο "κατσε καλα" 2001 αντ1
Η Μαντώ, αν δεν κάνω λάθος βασιζόμενος σε κάποια συνέντευξή της τότε, παντρεύτηκε αρχικά με πολιτικό γάμο τον Γεώργιο Χατζηπαύλου και μετά έγινε ο θρησκευτικός γάμος και η βάπτιση του μικρού Παύλου. Πάντως από τις ημερομηνίες γιατί το παιδί γεννήθηκε τέλη του 2001 (Νοε-Δεκ) πριν τις εορτές των Χριστουγέννων, η φωτογραφία πιθανότατα είναι του 2002 το πολύ Ιούνιος 2004. Στις 24 Ιουνίου 2004 έφυγε από τη ζωή ξαφνικά η νονά του, στιχουργός Ιφιγένεια Γιαννοπούλου.
Σε αυτό θα μας διαφωτίσει ο συνονόματος που ανήρτησε την φωτογραφία κι εφ' όσον έχει το έντυπο ημερομηνία και δεν προέρχεται απο απόκομμα χωρίς στοιχεία τεύχους/ημερομηνίας.

Γονεις και παιδια, μη φιλιεστε στα χειλη. Με αρρωσταινετε.
Συμφωνώ απόλυτα .Και ιδιαίτερα οι μανάδες. Κοιτάζουν τους γιους τους με ένα λάγνο βλέμμα! Αμάν πιά! Και επειδή δεν προκύπτει το φύλο μου από το kanaria 1969, σας πληροφορώ ότι είμαι μητέρα ενός αγοριού 35 χρονών, που ζει αρμονικά με την γυναίκα του ,έχουν αποκτήσει ένα αγοράκι 8 ετών και τους βοηθάω να το μεγαλώσουν. Άλλο η τρυφερότητα και η στοργή προς τα παιδιά μας και άλλο ο ερωτισμός. Υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή, που δεν παραβιάζεται για κανένα λόγο.
 
Τι λέτε βρε παιδιά! Σήμερα τα νήπια από επίσημα χείλη μαθαίνουν για το διεμφυλικό αρκουδάκι και εμείς διαμαρτυρόμαστε για το κανακάρι; Με το έτσι θέλω πάνε να καταργήσουν τα τρία γένη και να καθιερώσουν το ουδέτερο. Κρίμα τα χρόνια που αφιερώσαμε για να μάθουμε γραμματική.Αδικος κόπος.
Με εμφανή τον κίνδυνο να ξεφύγουμε: η ελληνική γλώσσα έχει ήδη ουδέτερο γένος, το λες εξ άλλου κι εσύ, τρία γένη και κανείς δεν πάει να τα καταργήσει. Αυτά όσον αφορά τη γραμματική.

Όσον αφορά την αληθινή ζωή υπάρχουν άνθρωποι που δεν (νιώθουν να) εντάσσονται στο κλασικό δίπολο άνδρας-γυναίκα. Δεν μιλάω γι'αυτούς που προσπαθούν να κερδίσουν τα πέντε λεπτά δημοσιότητας και κάνουν επίδειξη στα σόσιαλ μύδια. Μιλάω για ανθρώπους απόλυτα συνειδητοποιημένους, που ξέρουν τι είναι και τι θέλουν και ξέρουν και τι καλούνται να αντιμετωπίσουν. Άνθρωποι που βιολογικά/σωματικά φέρουν τα μεν ή τα δε χαρακτηριστικά αλλά οι ίδιοι δεν ταυτίζονται με αυτά, άνθρωποι που κάνουν φυλομετάβαση κλπ. Νομίζω ότι το αρκουδάκι στο οποίο αναφέρεσαι έχει στόχο να κάνει τα παιδιά να μάθουν ότι δεν είναι όλα στη ζωή μαύρο-άσπρο και καλά θα κάνουμε όλοι μας να σεβαστούμε και το άλλο, το διαφορετικό, όπως και το άλλο σέβεται εμάς.

Δεν θα επανέλθω γιατί είμαστε ήδη εκτός θέματος το νήματος.
 
και καλά θα κάνουμε όλοι μας να σεβαστούμε και το άλλο, το διαφορετικό, όπως και το άλλο σέβεται εμάς.

Δεν θα επανέλθω γιατί είμαστε ήδη εκτός θέματος το νήματος.
To θέμα είναι ότι το " άλλο " δεν σέβεται πια εμάς και πάει να επιβληθεί με πολύ χοντροκομμένο τρόπο σε ΜΜΕ, κοινωνία , νόμους κλπ. Όταν κάνει κάποιος μια επιλογή παίρνει και το "ρίσκο ". Δεν είναι υποχρεωμένοι οι άλλοι να δέχονται αδιαμαρτύρητα την κάθε περίεργη απαίτηση μιας μειοψηφίας ( οποιασδήποτε) . Άλλος σεβασμός και άλλο δικτατορία του πολιτικά ορθού.
 
Τελικά ποτέ μου δεν κατάλαβα: ήταν ή δεν ήταν δικό του παιδί;
 
Μαργαριτα - Μαργαρω τη φωναζαν; Μηπως και Περιστερακι στον ουρανο;
 
Μαργαριτα - Μαργαρω τη φωναζαν; Μηπως και Περιστερακι στον ουρανο;
Το τραγούδι σε αυτήν αναφέρεται.

Η Μαργαρίτα - Ασπασία Θεοδωράκη είναι κόρη του Μίκη Θεοδωράκη και της Μυρτούς Αλτίνογλου. Γεννήθηκε στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου 1958. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Paris VIII και είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών.
πηγή
1659355196057.png
πηγή
 
Σ' αυτήν αναφέρεται το τραγούδι? Δεν ήξερα ότι η κυρία Μυρτώ Θεοδωράκη ήταν τρελή όπως σαφέστατα δηλώνει ο στιχουργός Θεοδωράκης, ούτε ότι η δις Μαργαρίτα από τα γεννοφάσκια της ενδιαφερόταν τόσο για το αντίθετο φύλο που να ρίχνει μεταξωτό σκοινί να ψαρέψει γκόμενο.

Μπορεί ο Θεοδωράκης να εμπνεύστηκε το όνομα από την κόρη του, μπορεί να το έγραψε γι' αυτήν, αλλά ΔΕΝ αναφέρεται σ' αυτήν. Μην τρελαθούμε κι όλας σαν τη μάνα της Μαργαρίτας - Μαργαρούς. Ούτε το τραγούδι "έγινε ταινία" όπως λέει το fosonline. Το μόνο που τα συνέδεε είναι ότι η Καρέζη το τραγουδούσε κατά τη διάρκεια της ποδηλατάδας. Ο τίτλος της ταινίας άλλωστε ήταν "Ποια είναι η Μαργαρίτα" και το σενάριο δεν θυμίζει σε τίποτε το τραγούδι. Μεταπολιτευτικά, όταν ξαναπαίχτηκε στους κινηματογράφους για να εκμεταλλευτούν τη δημοτικότητα του Μ.Θ. άλλαξαν το όνομα της ταινίας σε "Μαργαρίτα Μαργαρώ" και θυμάμαι ότι στις ΤΟΤΕ διαφημίσεις στις εφημερίδες έγραφαν "πλημμυρισμένη από τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη". Θυμάμαι ακόμα την έκπληξή μου όταν τότε πήγα σινεμά να την δω πρώτη φορά και στους τίτλους της ταινίας είδα ότι τη μουσική της ταινίας την είχε γράψει ο Γιάννης Μαρκόπουλος και μόνο το συγκεκριμένο τραγούδι ήταν του Μ.Θ. Δεν ξέρω αν το τραγούδι έγινε μέγα σουξέ λόγω της ταινίας ή η ταινία εκμεταλλεύτηκε τη δημοτικότητα του τραγουδιού και έβαλαν τη συγκεκριμένη σκηνή (που είναι τσόντα στην υπόθεση του έργου, δεν προωθεί την ιστορία σε τίποτε) για να το χρησιμοποιήσουν. Βρίσκω πιθανότερο το δεύτερο, διότι αν απλώς θέλανε ένα τραλαλά τραγούδι για την ποδηλατάδα μια χαρά μπορούσε να το έγραφε ο Μαρκόπουλος του οποίου έχουμε μπόλικα τέτοια δείγματα αν και μεταγενέστερα.
 
Πίσω
Μπλουζα