Οι ωραίοι άσχημοι

Bambinella

Extra Galactic RetroEntity!
Joined
18 Mαϊ 2010
Μηνύματα
16.763
Αντιδράσεις
28.931
Σχημα λογου το "ασχημοι". Μια χαρα ηταν οι ανθρωποι, απλως δεν ηταν "ωραιοι" με την κλασικη εννοια του ορου.

Μιλαω για ολες και ολους τους ηθοποιους που δεν εμειναν στην ιστορια του ελληνικου κινηματογραφου ως μεγαλοι γοητες. Ας πουμε, ο Κουρκουλος, η Λασκαρη, ο Μπαρκουλης, ο Γιαννακας εγιναν και παρεμειναν γνωστοι περισσοτερο για την ομορφια παρα για το ταλεντο τους κι ας ειχαν μπολικο απο αυτο. Η εικονα μιλησε πρωτη.

Τι γινεται ομως με εκεινους τους αλλους που ειναι και οι περισσοτεροι, που ενω εκ πρωτης οψεως δεν ειχαν πολυ μεγαλη ομορφια και σεξ - απηλ, εντουτοις ειχαν αυτο το κατι; Αυτο το κατι που μεσα απο τα δικα σας ματια τους εκανε να φαινονται γοητευτικοι και ερωτευσιμοι;

Προσωπικα, νομιζω πως σε αυτη την περιπτωση ανηκει ο Μιμης Φωτοπουλος που σχεδον σε ολες του τις ταινιες τον βρισκω γλυκο, χαριτωμενο, γοητευτικο και με πολυ εξυπνο μουτρακι.

Επισης μου αρεσει και ο Σπυρος Καλογηρου, ιδιαιτερα στις πρωτες του ταινιες που ηταν πολυ νεος, οπως στη Μανταλενα, και νομιζω πως ειναι αρκετα ελκυστικος και στο Ανθρωπακι.

Εσεις εχετε δικους σας αντρες και γυναικες ηθοποιους που ανταποκρινονται σ' αυτη την περιπτωση;
 
Όμορφη ιδιαίτερα δεν ήταν ποτέ η Μαίρη Χρονοπούλου , είχε όμως αυτό που λέμε "τύπο" και εμένα προσωπικά με γοήτευε.
 
Στέφανος Στρατηγός μου έρχεται τώρα στο μυαλό. Νομίζω και ο Σταύρος Παράβας είναι σε αυτήν την κατηγορία, που δεν τους λες κουκλιά κτλ ( κατά τη γνώμη μου πάντα ) αλλά είχαν αυτό το κάτι!

επίσης η κολλητή μου θεωρούσε άσχημη την Σμαρούλα Γιούλη αλλά εμένα δεν μου φαινόταν έτσι, ειδικά σε μερικές ταινίες ήταν τόσο γλυκιά ή είχε αυτό το κάτι sweet
 
Για τη Σμαρούλα Γιούλη θα συμφωνήσω (είχε επίσης ωραία και ιδιαίτερη φωνή). Ειδικά στην ταινία "Ο Θόδωρος και το δίκανο" ήταν απίστευτα γλυκια. Και για τον Στέφανο Στρατηγό συμφωνω επίσης (ως κακός μου άρεσε πάντα περισσότερο από τις κωμωδίες). Γενικά το Στρατηγέικο είχε κάτι. Η Αλέκα, ας πούμε, παρ' όλο που δεν ήταν η καλλονή, είχε αυτό το juicy ταπεραμέντο που μέχρι και τον Κωνσταντάρα ("Διακοπές στην Αίγινα") συγκίνησε.
 
Η Ελένη Ζαφειρίου παρόλο που πέρασε στο κοινό σαν η γλυκεία μάνα , πιστεύω πως στον ταινία "η κυρά μας η μαμή", είναι αρκετά γοητευτική...
 
O Σταυρος Παραβας μου αρεσει κι εμενα. Δεν ξερω γιατι δεν τον ανεφερα στο αρχικο μου ποστ! :sealed:

Κουκλο δεν τον λες, αλλα ηταν πολυ γλυκος. Και η φωνη του παντα με μαγευε.

Τον Στεφανο Στρατηγο παλι, δε θα τον εβαζα εδω γιατι για τα δικα μου γουστα ανηκει στους αμιγως ωραιους.... #)

Οσο για τη Σμαρουλα Γιουλη, δεν τη βρισκω καθολου ομορφη στις πρωτες της ταινιες, αλλα αντιθετα μου φαινεται κουκλιτσα στο Στουρναρα 288 και στο Ο Θοδωρος και το δικανο, που νομιζω ειναι οι δυο τελευταιες της.
 
Σαπφω Νοταρα.

Δεν την λες θεα αλλα ειχε κατι το ιδιαιτερο στο παιξιμο της! :)

attachment.php


πηγη φωτο
 
εγω θα ελεγα το Σταυρο Παραβα και το Γιαννη Βογλη
 
Από γυναίκες , όχι ότι πέρναγε σαν άσχημη αλλά πάντα ήταν μία απτις λατρείες μου...ΝΙΚΗ ΛΙΝΑΡΔΟΥ...

Μέχρι και απόψε πάντα αναρωτιόμουν τι απέγινε και γιατί δεν έκανε την τεράστια καριέρα που της άξιζε...Διάβασα το thread που κάποιος έκανε και διάβασα πως την έφαγε η ακατανόμαστη....Να συμπληρώσω πως όσο ήμουν παιδάκι ήμουν ερωτευμένος μαζί της στις ταινίες που την έβλεπα(μην γελάσετε :p )

Τώρα από άντρες δεν μπορώ να εκφέρω ιδιαίτερη άποψη μιας και είμαι λάτρης του γυναικείου φύλου και δύσκολα παραδέχομαι και κάποιον σαν ωραίο γενικότερα :p

Τον μόνο που ίσως μου έκανε εντύπωση που δεν άρεσε ιδιαίτερα και τον έβρισκα γοητευτικό σαν άνθρωπο είναι ο Αθηνόδωρος Προύσαλης που ήταν και πολύ συμπαθητική φυσιογνωμία και όμορφος παππούς!!!!

Και ο Φωτόπουλος που είπε η thread starter που μοιάζει πολύ ο παππούς μου και μου φαίνεται οικείο πρόσωπο!!!
 
katerinak είπε:
εγω θα ελεγα το Σταυρο Παραβα και το Γιαννη Βογλη
Εγώ θεωρώ ότι ο Βόγλης ήταν ωραίος άντρας. Προσωπικά για μένα ο πιο ωραίος "άσχημος" είναι ο Άγγελος Αντωνόπουλος. ΟΚ ούτε και άσχημος ήταν αλλά σίγουρα δεν είχε και ιδιαίτερα ομορφιά, είχε όμως σίγουρα τύπο.
 
Κι εγώ δεν ξέρω αν έχω ακριβώς καταλάβει τα κριτήρια της "ασχήμιας"...Από άντρες πάντως θά έλεγα σίγουρα πρώτο το Θανάση Βέγγο (αυτό το λειψό του δόντι ρε παιδί μου, χαλάλι του που το έκανε τύπο), το Σωτήρη Μουστάκα (κλασσική "Κυπριακή" ομορφιά), το Νίκο Ξανθόπουλο (κλασσική "Ποντιακή" ομορφιά) και το Γιώργο Κωνσταντίνου (ορισμός του "ψηλός και άχαρος", άλλωστε του το είχαν πει και στη σχολή), κι από γυναίκες φυσικά τη Γεωργία Βασιλειάδου, την Τασσώ Καββαδία και τη Δέσπω Διαμαντίδου.
 
ΦΖΠ1 είπε:
Κι εγώ δεν ξέρω αν έχω ακριβώς καταλάβει τα κριτήρια της "ασχήμιας"...
Ο,τι γραφω στο αρχικο μου ποστ, ΦΖΠ1.

Δεν ειναι αναγκη οσοι αναφερονται εδω να ειναι Βασιλειαδου και Ταϋγετη. Απλως να μην ειναι κλασικα ωραιοι, ζεν πρεμιε και σεξοβομβες.
 
Την Ταυγέτη δεν την θεωρώ καθόλου άσχημη. Εχω δει φώτος απο οταν ήταν νέα και είχε μια ασυνήθιστη ομορφιά ντάμας. Απλά στον κινηματογράφο τυποποιήθηκε σε ένα ρολο. Στις θεατρικές της φωτος δίνει εντελώς άλλη εικόνα. Μάλιστα μιλάμε για μια γυναίκα που κυνηγήθηκε πολύ για τα πολιτικά με εξοριες και φυλακές. Ισως να είχε αναγκη τα λεφτά και να δέχτηκε αυτήν την τυποποίηση η οποια την αδίκησε και σαν γυναίκα και σαν ηθοποιό. Νεανικές φωτος της Γ.Βασιλειάδου δεν έχω δει αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για ανθρώπους που έκαναν καριέρα σε ηλικίες που η ομορφιά έχει εξαφανιστεί.

Μεγάλο γοη και πολυ σεξι αντρα θεωρούσα τον Γ.Φούντα αλλά κανεις άλλος δεν συμφωνεί μαζι μου! Η Ιλυα Λιβικού δεν ήταν αντικειμενικά ομορφη αλλα ειχε πολύ ερωτικό σώμα, ωραία φωνή και τρομερό στυλ.
 
Παραδεχομαι πως η ομορφια ειναι κατι το υποκειμενικο, αλλα αυτο μεχρι ενος σημειου πιστευω. Οτι θα ακουγα λοιπον, πως η Ταϋγετη δεν ηταν καθολου ασχημη ομολογω πως δεν το περιμενα.

Ασχετως ομως εαν η εν λογω ηθοποιος και η Βασιλειαδου στα νιατα τους ηταν ωραιες (πραγμα για το οποιο αμφιβαλλω πολυ) εδω μιλαμε για αυτο που ειδαμε στις ταινιες τους και οχι για το τι ηταν η καθεμια τους 40 χρονια προτου τις γυρισει.
 
Εγώ πάλι θα έβαζα την Μάρω Κοντού σε αυτήν την κατηγορία. Δεν είχε και τα πιο γλυκά χαρακτηριστικά σαν πρόσωπο αλλά σου έβγαζε αυτό που λέμε "Γυναίκα". Ήταν πάντα από τις αδυναμίες μου.
 
Εγὤ την Μἀρω Κοντού την θεωρὠ καλλονἠ!

Η Ταυγετη απο οτι κατάλαβα ειχε εντελώς αλλο προφίλ στο θεατρο οπου ειχε παιξει σε πολλα κλασικά εργα και αλλο στο σινεμά. Στο σινεμά δημιούργησε μια περσόνα-καρικατούρα, δεν νομιζω ομως πως αυτη η περσονα ηταν οπως κυκλοφορουσε εξω. Αυτο συμβαινει συχνα με κωμικους ηθοποιους δευτερων ρολων τονιζουν συχνα στο σινεμα και στο σανιδι τα πιο ασχημα χαρακτηριστικά τους ενω αν τους δεις έξω ειναι αλλιώς. Δεν πρεπει να ταυτίζουμε τον ρόλο με τον άνθρωπο.

Αλλος εναλλακτικά ωραίος που μου άρεσε ήταν ο Βυρων Πάλλης. Πιστεύω πως τον αδικουσαν και οι ρόλοι κακου που έπαιζε. Πολύ ωραίος αντρας ηταν και ο Γιάννης Βογλης και παρεμεινε ωραιος και σε μεγαλη ηλίκια αν και οχι κλασσικά ωραίος.

Η Κατερίνα Χέλμη είχε πολύ ιδιαιτερη ομορφιά.

Εναλλακτικά πρύτυπα ομορφιάς πρόβαλε συχνά και ο αειμνηστος Θεόδωρος Αγγελοπουλος (πχ η ηρωίδα της Ἀναπαράστασης᾽) στις ταινίες του οπως και ο Αλέξης Δαμιανος. Η Κουλα Αγαγιώτου στην Ἐυδοκια´ βγαζει εναν ερωτισμο πρωτοτυπο, αυτον της πληγωμένης ωριμης γυναίκας. Η Κ. Αγαγιώτου επισης αδικήθηκε απο τους ρολους που επαιξε αργοτερα.

Η Ελένη Ζαφειριου στο ᾽Κοριτσι με τα μαυρα᾽ παιζει ενα αντιστοιχο ρολο και μου ειχε κανει εντυπωση η εμφανιση της, κατι μεταξυ ωριμης κυριας και πολυ νεαρης κοπελας.

Γενικα γυναικες ηθοποιοι που τυποποιήθηκαν σε ρολους μαμας, θειας κτλ μας φαινεται παράξενο οταν τις βλέπουμε νεότερες σε ρόλους που έχουν και καποιον ερωτισμο αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Tώρα θα την πω την αμαρτία μου...Τη Μάρω Κοντού σε ταινίες ΠΡΙΝ να κάνει πλαστική στη μύτη, την έχετε δει; Άσε που κατά καιρους υπήρξε κι ένας αστικός μύθος ότι ήταν πρώην...άντρας, βλακώδης μύθος που συντηρήθηκε επειδή τελικά δεν έκανε και παιδιά !!!

Κι ενας άλλος ωραίος άσχημος που ξεχνάμε ήταν φυσικά ο Χρόνης Εξαρχάκος !
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Ντίνος Ηλιόπουλος: δεν ανήκει στους τυπικά ωραίους, αλλά ήταν γλυκός και σε μάγευε με το ταλέντο του.

Από γυναίκες θα έλεγα την Ελένη Χατζηαργύρη. Τα χαρακτηριστικά της ήταν έντονα, άγρια, αλλά διέθετε αριστοκρατική εμφάνιση, φινέτσα.
 
Οσων αφορα τις αναφορες στο παρων Thread για την Μαρω Κοντου .....(No comment )

Αντεχουν αλλωστε ????.

ΦΖΠ1 είπε:
Tώρα θα την πω την αμαρτία μου...Τη Μάρω Κοντού σε ταινίες ΠΡΙΝ να κάνει πλαστική στη μύτη, την έχετε δει ???
[video=youtube;zbcOuTO-yt8]http://www.youtube.com/watch?v=zbcOuTO-yt8

ΦΖΠ1 είπε:
; Άσε που κατά καιρους υπήρξε κι ένας αστικός μύθος ότι ήταν πρώην...άντρας, βλακώδης μύθος που συντηρήθηκε επειδή τελικά δεν έκανε και παιδιά !!!
Ahkainamounantras2.JPG

Y.Γ. Μαλιστα το πραγματικο της ονομα ηταν ...Αλεκος. :p .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα