Οι Amstrad Δισκέτες μου! [and stuff]

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.850
Αντιδράσεις
3.768
Τι εχει απομεινει απο τοτε...


Μια λιστα με τι παιχνιδια γραφονται στις δισκετες (μπρος πισω) και ακολουθουν φωτος.



Πολλες σβηνοντουσαν και ξανγραφοντουσαν ουκ ολιγες φορες αν και πολλα αγαπημενα τα κραταγα!


Νightbreed


Master Pinball



Protector



Indiana Jones 3



Myth



Thundercats



Turrican 2



Heroquest



Pacmania



Rastan



Tiger Road



Untouchables



Action Force



Rainbow Island



Salamander



1943



R-Type



Buggy Boy 1-2



Tai Pan



Paradise ???



StarQuake



Star Glider



Antiriad



BAT



Simpsons



Wrestlemania



Terminator 2



Flintstones



Panza Kickboxing



Amstrad Hits



Hero's Quest Characters



Shadow of the Beast



Daley Thompsons Decathlon



Hard Drivin



Match Day



Basket-Tennis



Robocop



Saboteur 1-2



Indiana Jones 3



Rick Dangerous 1-2



Crazy Cars 2



Predator



Barbarian 1-2



MIG-29



Vindicator



West Bank



Operation Wolf



Matchday 2



International Karate+



Bouble Bobble



Wizard Lair



Samantha Fox Strip Poker



Shadow Dancer



Paperboy



Enduro Racer



The LIving Daylights



Ghost and Goblins



Arkanoid 2



Prince of Persia



Captain Blood



Dragon Ninja



Rambo 3



Combat School



P-47



Super Wonderboy



Narc



Ballbreaker



Cyrus 2



Tetris


 


Red Heat με το εντυπωσιακο του Cover και την σφραγιδα της Ocean!

 


attachment.php


 


CPM δισκετες που ερχοντουσαν μαζι με τον CPC και το Elite δωρο που ηρθε μαζι με ενα τευχος του Amsrad Action και που ποτε δεν επαιξα...

 


attachment.php


 


Τρια Orignal ,μαζι με το Red Heat καουν 4!

 


attachment.php


 


Ακολοθουν διαφορα

 


attachment.php


 


attachment.php


 


attachment.php


 


attachment.php


 


attachment.php


 


attachment.php


 


Ακολουθει ενα γραμμα μεταξυ εμου και ενος spectrumοπειρατη.


Αν μας διαβαζεις και σε λενε Μανο εχεις εναν αδερφο Νικο και εμενες στις 23/3/88 στην Κυψελη αυτος εισαι εσυ,εχω και το επωνυμο σου!


 


attachment.php


 


Και απο κατω δυο λιστες μια για CPC και μια για Spectrum να βλεπουν οι νεωτεροι πως καναμε τις συνναλαγες τοτε!


 


attachment.php


 


attachment.php






 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ενταξει ελπιζω να μην τον πηρες απο τα μουτρα.

Γλυτωσες 2 τρελα πιλαφια (A View toa Kill και Friday the 13th) χαχαχαχα
 
To γραμμα στον πειρατη ολα τα λεφτα!!
 
Χαχαχα γραφει και για το King Kong μεσα ,ολα απο ταινιες αγαπημενες τοτε,lol
 
ΤΙ - ΩΡΑΙΑ - ΠΡΑΜΑΤΑ!!!! (Ναι φωνάζω!)
 
Να και η πισω σελιδα του γραμματος μιας και ειχε επιτυχια,lol.

attachment.php
 
Πολύ ωραία πράγματα, με αυτά ταξιδεύουμε πίσω στις καλές αγνές εποχές! :)
 
Έχω χαρίσει πρόσφατα τον 6128 μαζί με τις δισκέτες του στον Αντώνη Κανάκη.

Μερικοί τίτλοι που θυμάμαι πρόχειρα είναι τα παιχνίδια Arkanoid, Ghost'n'Ghoblins, Sorcery(κάτι με μάγους), Spindizzy(ένα τρελλό παιχνίδι ισορροπίας με σβούρα), Saboteur, Pinball, Packman, Bomb Jack, Boulder dash, Tennis κι από λογισμικό "Τhe music system" και "Math"...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aυτά είναι !! :headbangdude:

Θα συμφωνήσω με τον φίλτατο angel_grig, πως το γράμμα είναι "όλα τα λέφτά" !! (και Aardvark, μην ακούς τον Wally: Το A view to a kill μπορεί να μην ήταν "top" τίτλος, αλλά δεν θα το έλεγα και πιλάφι... :D Oσο για το Friday the 13th, αν και σε κάποια σημεία δεν ξέφευγε απο την μετριότητα, δημιουργούσε παρ'όλα αυτά μία αρκετά πετυχημένη ατμόσφαιρα αγωνίας. Αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε τον μικρό μου ξάδερφο ο οποίος φοβόταν να παίξει το παιχνίδι αυτό με σβηστά τα φώτα :D ).

Ξεχωριστή νοσταλγική αξία όμως, έχει και η... κλασσική "πειρατική λίστα" !! :headbangdude: Μου έρχονται στο μυαλό τρελλές αναμνήσεις απο παρόμοιες λίστες (θυμάμαι χαρακτηριστικά μία που είχα διαβάσει σε σπίτι ενός φίλου, και είχε της "Παναγιάς τα μάτια" απο παιχνίδια για C64 - ανα κατηγορίες. Σίγουρα η πιό εντυπωσιακή σε μέγεθος λίστα που είχα δεί τότε).

Αλλη special ρετρο-ανάμνηση, ήταν και μία ανάγνωση πειρατικής λίστας (που αλλού; ) στην τάξη. :) Θυμάμαι συμμαθητές μία μέρα κάπου στα τέλη γυμνασίου-αρχές λυκείου, να μου δείχνουν μία τέτοια λίστα και να με ρωτάνε: "billy, αυτό είναι καλό παιχνίδι;" - "Να το πάρω;" - "Αξίζει;" - "Ποιό άλλο μου προτείνεις;" :D Οπότε και εγώ είχα κάτσει εν ώρα παραδόσεως (νομίζω είχαμε θρησκευτικά :diablotin: ) και τους γέμισα 2 κόλλες χαρτί με... mini-reviews απο τα παιχνίδια της λίστας θεωρούσα πιό ενδιαφέροντα !! (αξέχαστες εποχές...)

Aardvark είπε:
CPM δισκετες που ερχοντουσαν μαζι με τον CPC και το Elite δωρο που ηρθε μαζι με ενα τευχος του Amsrad Action και που ποτε δεν επαιξα...
Α, ρε CP/M !! :headbangdude: Nομίζω (στατιστικά μιλώντας) πως οι δισκέττες του CP/M πρέπει να είναι εκείνες που είχε τρέξει πρώτες ο κάθε χρήστης Amstrad που διέθετε ενσωματωμένο disk drive. Oχι μόνο για να εξερευνήσει το ίδιο το CP/M ή λόγω των διαφόρων λειτουργιών για format, κλπ, αλλά και για να δεί το αξέχαστο εκείνο demo !!

Oσο για το Elite στην covertape, παραθέτω ως "trivia" το ότι ήταν πολύ μεγάλο και έπρεπε να γυρίσει η κασσέτα απο την άλλη πλευρά για να συνεχιστεί το φόρτωμα. :D (και βέβαια ήταν η έκδοση του παιχνιδιού χωρίς το bug που το έκανε να κολλάει).

Την κασσέτα την είχε ως δώρο το AA (το δημοφιλέστερο Amstradoπεριοδικό της Βρεττανίας) στο επετειακό εκατοστό τεύχος, επειδή το Elite είχε ψηφιστεί ως το all-time καλύτερο παιχνίδι του Amstrad (προσοχή: όχι απο τον μικρό αριθμό των συντακτών του περιοδικού, αλλά απο τους αναγνώστες - πράγμα πολύ σημαντικό).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να και το Cover,δεν θυμαμαι αν το'χω ακομα,αν δεν το'χω βουρ για ebay!

Amstradaction100.jpg


Oχι μόνο για να εξερευνήσει το ίδιο το CP/M ή λόγω των διαφόρων λειτουργιών για format, κλπ, αλλά και για να δεί το αξέχαστο εκείνο demo !!
Υπαρχει κανα βιντεακι απο αυτο το demo,η αληθεια ειναι απο τοτε το ICPM το'χω φορτωσει μονο και μονο για να δω την start screen.


Λες να'χω κανα τρελο flashback μολις το'δω...
 
Αααααλλος νεκροθάφτης!! Τουλάχιστον εσύ δεν "ομόρφυνες" όπως μερικοί μερικοί (ονόματα δε λέμε, Γουώλη μείνε ήσυχος :D )

Δράττομαι της ευκαιρίας να τονίσω ότι οι amsoft δισκέτες συστήματος με τη μωβ ρίγα είναι οι αγαπημένες μου από όσα συστήματα έχω. Αλλωστε το 6128 ηταν το πρώτο μου σύστημα και οι δισκέτες αυτές οι πρώτες που έπιασα ποτέ στα χέρια μου. Οταν λοιπον απέκτησα το 6128 πριν 5 χρόνια, ήταν οι πρώτες δισκέτες που αγόρασα για το σύστημα οι οποίες μαλιστα ήταν πακέτο και με το αγγλικό εγχειρίδιο. Τις φυλάττω σαν κόρη οφθαλμού εχοντας κάνει κόπιες.
 
Αααααλλος νεκροθάφτης!!
Οχι ακριβως νεκροθάφτης που ειναι αυτός που αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει την ταφή ενός νεκρού μαλλον "τυμβωρύχος, εκείνος δηλαδή ο οποίος ανασκάπτει κρυφίως αρχαίους τάφους και σχίζει τα στέρνα της γης δια να ανεύρη και ανακαλύψη αρχαία κειμήλια, ομοιάζει με τον ιερόσυλον, ο οποίος θραύει την θύρα του ναού δια να κλέψει τα ιερά σκεύη....".
 
Aardvark είπε:
Υπαρχει κανα βιντεακι απο αυτο το demo,η αληθεια ειναι απο τοτε το ICPM το'χω φορτωσει μονο και μονο για να δω την start screen.

Λες να'χω κανα τρελο flashback μολις το'δω...
Σίγουρα θα έχεις flashback !! Δεν νομίζω πως υπήρχε ιδιοκτήτης 6128 που να μην το είχε φορτώσει (θυμάμαι τις πρώτες μέρες που πήρα το μηχάνημα, με έπιασε η mother να παρακολουθώ το demo. Με ρωτάει έκπληκτη: "Εσύ το έφτιαξες αυτό;" ...και απάντησα: "Nαι" !!) :diablotin: :D :D :D

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τhnx Billy,αληθεια ειναι οτι δεν μου θυμιζει κατι τρανταχτο εμενα (ισως να μου διεφυγε,ισως να το΄δα μια φορα),να το βλεπουν παντως οι μουσταρδοεραστες και να σκανε απο την ζηλεια τους. :D
 
κάπως έτσι είναι και η δική μου συλλογή απόδισκέτες αμστραν και μάλιστα είχα να την ανοίξω 20 χρόνια μέχρι που το έκανα το 2010... :)

σας αφήνω τώρα διότι ο Billy έκανε το υπέρτατο post και θέλω να ξαναδώ την εισαγωγή που μας πώρωνε εκεί στο 1986 περίπου...δεν θυμάμαι πόσες εκατοντάδες φορές την είχα δει... θυμάμαι το κλασσικό monthly balance of payments
 
σκετος θυσαυρος φιλε! απο δισκετες δεν μου εμεινε τιποτα απο τοτε. κασσετες σε cpc ειχα πολλες και τις εκανα παραγγελια απο ενα παληκαρι στην Πατρα. μου τις ταχυδρομουσε Αθηνα θυμαμαι.
 
Αν και μουσταρδοεραστης (και ιδιοκτητης 6128) πρωτη φορα βλεπω το demo και ομολογω οτι το monthly balance of payments αν δεν ηξερα οτι ηταν απο amstrad θα ελεγα οτι ειναι απο powerpoint :augenrollen:
 
Ωραιες εποχες και ωραιες αναμνησεις...ο 6128 ηταν ο πρωτος μου υπολογιστης.Και με εγχρωμη οθονη μαλιστα οταν οι περισσοτεροι ειχαν εκεινη τη πρασινη!Ποσο κριμα που τον εδωσα για να παρω φθηνοτερα την Amiga 500.Το εχω σκυλομετανοιωσει...
 
ο 6128 ήταν ο 1ος μου υπολογιστής στο σπίτι....ξεκίνησα να δουλεύω με Amstrad PC1512 !! και μάλιστα με έγχρωμη οθόνη !
 
image.jpgΝα και το δικο μου ραφι,απλα με μερικες απο τις δισκετες μου τις πιο καλες εχω καμια διακοσαρια ακομα σε κακη κατασταση χωρις κουτια και τα λοιπα,και πολλα original θα τα βγαλω φωτο και αυτα......
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα