Να σου πω τι σκέφτομαι Νάσο; Ότι στην σελίδα των σεναριογράφων έχει γίνει το λάθος εκεί που λέει "σαν σεναριογράφος" σε παρένθεση και μπορεί να έχει γράψει τίποτε κείμενα ο Γιώργος Παπαδάκης (V), αλλά σίγουρα όχι για τις δύο ταινίες που αναφέρω παραπάνω! Δες το βιογραφικό παρμένο από βιβλίο του Γιώργου Κοροπούλη και πες μου αν θα μπορούσε να είναι αυτός ο "υποψήφιος σεναριογράφος" ή ο Γιώργος Παπαδάκης! Το ότι ο Γιώργος Παπαδάκης είναι με την ιδιώτητα του μουσικού συνθέτη στο ντοκιμαντέρ "Γλέντι Γενεθλίων: Μια Βουβή Βαλκανική Ιστορία", επιβεβαιωνεται και από την
"Ταινιοθήκη Της Ελλάδος"! Το ίδιο μου λέει και το λεξικό του Δημήτρη Κολιοδήμου που έχω μπροστά μου (τα άλλα δεν τα 'χω εδώ...). Στην τηλεοπτική σειρά ντοκιμαντέρ "Σε Ήχο Ελεύθερο" που μιλάει για την Ελληνική δημοτική μουσική, ως συνθέτης που είναι, θα μπορούσε να είχε γράψει κείμενα! Δεν γνωρίζω. Σε κάποιο/κάποια επεισόδια τουλάχιστον.
Αλλά δες άλλο ένα λάθος! Στο βιογραφικό που παρέθεσες, έχει μέσα και την κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους "Η Πρόβα" ('89)! Κι εκεί όμως φαίνεται πως έχει γράψει μονάχα την μουσική, ενώ στο σενάριο είναι η Ελευθερία Καποκάκη που έχει κάνει και την φιλμογραφία! Ρίξε μια ματιά
εδώ! Ο Γιώργος Παπαδάκης (V) έχει γράψει την μουσική μονάχα (εντάξει, εκεί το λέει "ήχος", αλλά φαντάζομαι ότι επέλεξαν αυτόν τον όρο επειδή το μεγαλύτερο μέρος των ταινιών μικρού μήκους δεν έχουν μουσικό score). Σου λέω, έχει γίνει λάθος στην φράση της παρένθεσης στο βιογραφικό του. Εκατό τοις εκατό! Κι επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις (αν όχι όλες) εμφανίζεται ως "Γιώργος Παπαδάκης", καλό θα ήταν να τον έχεις ως "μουσικό συνθέτη" Γιώργο Παπαδάκη (V) (χρειάζεται συγχώνευση), να αφαιρέσεις τις καταχωρήσεις του στο σενάριο (τουλάχιστον στις 3 αυτές παραγωγές που βρήκαμε στοιχεία), να προσθέσεις τους δύο που αναφέρω παραπάνω και το "Γιώργος Ε. Παπαδάκης", πάει για απόσυρση! Έπειτα, έχεις στα υπόψιν και τις υπόλοιπες δύο παραγωγές, εάν τυχόν βρεθούν στοιχεία στο ότι έχει γράψει και το σενάριο ("Μυθολογία Από Το Θέατρο Σκιών" & "Αναζητώντας Τη Βερενίκη"), που όμως πραγματικά ΠΟΛΥ αμφιβάλλω και ειδικά για την 2η που είναι έξω απ' τα "νερά" του! Στην πρώτη πες..παίζουν και δημοτική μουσική κι ενδεχομένως έχει μελετήσει το θέμα, οπότε να έγραψε κάποια κείμενα για να συνδέσει μουσική με θέατρο σκιών. Ποιος ξέρει... Αλλά στην 2η που έχει να κάνει με με το διάστημα και το βιβλίο του Γιώργου Γραμματικάκη "Η Κόμη Της Βερενίκης"; Δε νομίζω φίλε μου...