Ορκιστείτε Παρακαλώ (1982 ΥΕΝΕΔ)

Πραγματι πολυ καλη σειρα που εβλεπε ολη η οικογενεια.Μηπως ξερεις κανεις σε ποιο επεισοδιο ειναι guest star o Σταθης Ψαλτης ;
 
music_1896 είπε:
Πραγματι πολυ καλη σειρα που εβλεπε ολη η οικογενεια.Μηπως ξερεις κανεις σε ποιο επεισοδιο ειναι guest star o Σταθης Ψαλτης ;
Βεβαίως και ξέρουμε - είναι το 10ο επεισόδιο του 2ου κύκλου επεισοδίων της σειράς, με τίτλο "Το ξύλο της (Πρωτο)χρονιάς", το οποίο προβλήθηκε πρώτη φορά στις 30/12/1983. Το θέμα είναι ότι για τα επεισόδια του 1ου και του 2ου κύκλου δεν είμαστε σίγουροι αν σώζονται πια στο Αρχείο της ΕΡΤ, ή αν έχουν σβηστεί/χαθεί.

Γιατί δεν κοιτάς και στη RetroDB για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα επεισόδια?

http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Ορκιστείτε_παρακαλώ
 
Ευχαριστω για τη βοηθεια φιλε.Εχεις δικιο για τη database αλλα μολις τη βρηκα και αρχισα το ψαξιμο κοπηκε το ρευμα και εμεινα στα μισα !!! Γι'αυτο μαλλον δεν το ειδα.
 
Oι τίτλοι της σειράς από τα πρώτα επεισόδια (όχι με τα πλάνα από την σχολή Ευελπίδων) και με διαφορετική μουσική

[edit]This video is unavailable.[/edit]




Το βίντεο ανήκει στον χρήστη MrRetromemories
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αγαπημενη σειρα οταν ημουν μικρος! Την εβλεπα παρεα με τον παππου. Βεβαια τωρα δεν θα μπορουσα να την δω με τον ιδιο ενθουσιασμο.
 
Μπραβο στον MrRetromemories για ακομα ενα σπανιο βιντεο απο τις παλιες καλες μας τηλεοπτικες εποχες. Τον ευχαριστουμε παρα πολυ.
 
Απιστευτο βιντεο. Ευχαριστουμε Αλκη και MrRetromemories. Οσο για το φιλο που ρωταει πιο πανω σε ποιο επεισοδιο εμφανιστηκε ο Σταθης Ψαλτης, με βεβαιοτητα σας λεω οτι ειναι στον κυκλο που εμφανιστηκε και ο Μουστακας, τα επεισοδια αυτα υπαρχουν στην ΕΡΤ.


 
Για άλλη μια φορά, τα βίντεο του MrRetromemories με έχουν αφήσει άφωνο!

Οι τίτλοι αρχής που μοιράστηκε μαζί μας έχουν να προβληθούν πάααααρα πολλά χρόνια από την ΕΡΤ (τελευταία επανάληψη κάποιων μονάχα επιλεγμένων επεισοδίων από τον 1ο και τον 2ο κύκλο ήταν το 1986...)

drspiros είπε:
... Οσο για το φιλο που ρωταει πιο πανω σε ποιο επεισοδιο εμφανιστηκε ο Σταθης Ψαλτης, με βεβαιοτητα σας λεω οτι ειναι στον κυκλο που εμφανιστηκε και ο Μουστακας, τα επεισοδια αυτα υπαρχουν στην ΕΡΤ.
Πάρα πολύ ευχάριστο αυτό που μας λες, drspiros. Αυτό που θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε είναι, εφόσον έχουν στην ΕΡΤ επεισόδια του 2ου (τουλάχιστον) κύκλου, (1) γιατί δεν τα έχουν προβάλει σε επανάληψη από το 1986, (2) γιατί δεν τα διαθέτουν σε DVDs με την Ραδιοτηλεόραση (να και κάτι "σπάνιο" επιτέλους που μπορούν να μας δώσουν, αντί τους "Παππούδες εν δράσει!") και (3) γιατί δεν τα ανεβάζουν στο site του Ψηφιακού Αρχείου? Τα 24τελευταία επεισόδια του 3ου κύκλου τα έχουμε πλέον εμπεδώσει, θέλουμε να δούμε τα παλαιότερα (και καλύτερα) επεισόδια πλέον... :(
 
Μαλλον δεν εκφραστηκα σωστα. Αυτο που ειπα ειναι οτι τοσο ο Μουστακας οσο και ο Ψαλτης εμφανιζονται σαν guest σε επεισοδια του 3ου κυκλου, τα οποια ειναι γνωστο οτι σωζονται. Αυτο που δεν ηξερα ειναι οτι ο Ψαλτης εχει εμφανιστει και σε παλαιοτερο επεισοδιο, οπως αναφερεις, και το οποιο δεν καταλαβαινω γιατι θα επρεπε να εχει σβηστει, αφου ανηκει στην μετα '81 εποχη. Λογικα αυτος ο κυκλος θα επρεπε να υπαρχει. Ακουει κανεις εκει στο Ραδιομεγαρο;
 
drspiros είπε:
Μαλλον δεν εκφραστηκα σωστα.
Όχι απαραίτητα - μπορεί εγώ να μην κατάλαβα ;)

drspiros είπε:
Αυτο που ειπα ειναι οτι τοσο ο Μουστακας οσο και ο Ψαλτης εμφανιζονται σαν guest σε επεισοδια του 3ου κυκλου, τα οποια ειναι γνωστο οτι σωζονται.
Α, ok, αυτό δεν το θυμόμουν (ότι εμφανίζονταν σε επεισόδια του 3ου κύκλου δηλαδή). Μήπως θυμάσαι τους τίτλους των επεισοδίων φίλε drspiros? Για να ενημερώσουμε και τη RetroDB πιο σωστά...

drspiros είπε:
Αυτο που δεν ηξερα ειναι οτι ο Ψαλτης εχει εμφανιστει και σε παλαιοτερο επεισοδιο, οπως αναφερεις,...
Ναι, στο 10ο επεισόδιο του 2ου κύκλου (ή 53ο επ. στο σύνολο) με τίτλο: "Το ξύλο της (Πρωτο)χρονιάς", με ημερομηνία πρώτης προβολής 30/12/1983. Όλα αυτά, σύμφωνα με το αντίστοιχο τεύχος της ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ εκείνης της εβδομάδας...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
οσον αφορα το "ορκιστειτε παρακαλω"..το εφαγε η μαρμαγκα!!!κατα τυχη γλιτωσε ο τριτος κυκλος...αληθεια το αρχειο της ΥΕΝΕΔ και της ΕΡΤ2 τι απεγινε???εχω την εντυπωση οτι τα αρχεια δεν εχουν μονο σβηστει αλλα εχουν εγκατασταθει σε σπιτια υπαλληλων της ΕΡΤ κατα καιρους..μπατε σκυλοι αλεστε!!!ο καθενας επαιρνε μια μπομπινα η μια κασετα umatic και την πηγαινε σπιτι του...ΠΟΤΕ δεν θα μαθουμε 100%τι γινετε με αυτη την ιστορια..μην σας παραξενεψει το γεγονος να υπαρχουν καπου ξεχασμενα σε κουτες καποιες μπομπινες,κασετες απο παλιο υλικο στις αποθηκες τους..
 
MrRetromemories είπε:
οσον αφορα το "ορκιστειτε παρακαλω"..το εφαγε η μαρμαγκα!!!κατα τυχη γλιτωσε ο τριτος κυκλος
Σοβαρά? Ακόμα και ο 3ος κύκλος που είναι του 1987?

MrRetromemories είπε:
...αληθεια το αρχειο της ΥΕΝΕΔ και της ΕΡΤ2 τι απεγινε???εχω την εντυπωση οτι τα αρχεια δεν εχουν μονο σβηστει αλλα εχουν εγκατασταθει σε σπιτια υπαλληλων της ΕΡΤ κατα καιρους..μπατε σκυλοι αλεστε!!!ο καθενας επαιρνε μια μπομπινα η μια κασετα umatic και την πηγαινε σπιτι του...ΠΟΤΕ δεν θα μαθουμε 100%τι γινετε με αυτη την ιστορια..μην σας παραξενεψει το γεγονος να υπαρχουν καπου ξεχασμενα σε κουτες καποιες μπομπινες,κασετες απο παλιο υλικο στις αποθηκες τους..
Τι να πω? Και να φανταστείς ότι "μεταξύ αστείου και σοβαρού" έχουμε κάνει τέτοιες υποθέσεις στο thread για το Αρχείο αρκετά παλαιότερα:

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=7291
 
bernard.c είπε:
Μήπως θυμάσαι τους τίτλους των επεισοδίων φίλε drspiros? Για να ενημερώσουμε και τη RetroDB πιο σωστά.
Ο Μουστακας ηταν στο "Μια νυφη ακορντεον", ο Ψαλτης δε θυμαμαι, νομιζω στα "Κοριτσια απο τη Δραμα", αλλα επιφυλασσομαι να απαντησω μολις το τσεκαρω στο αρχειο μου.
 
drspiros είπε:
Ο Μουστακας ηταν στο "Μια νυφη ακορντεον", ο Ψαλτης δε θυμαμαι, νομιζω στα "Κοριτσια απο τη Δραμα", αλλα επιφυλασσομαι να απαντησω μολις το τσεκαρω στο αρχειο μου.
Thanks - θα ενημερώσουμε τη RetroDB ανάλογα!
 
Πού τον θυμηθήκατε καλέ τον Γιάννη τον Μιχαλόπουλο;

Όντως ο ρόλος του δικαστή με το αστείρευτο χιούμορ στην παλιά κωμική σειρά της κρατικής τηλεόρασης έκανε τους τηλεθεατές να ξεκαρδιστούν στα γέλια!
 
Φοβερή σειρα. Την εβλεπα καθε φορα. Μια ερωτηση πανω στο θεμα.

Η σειρα προβληθηκε σε πολλες επαναλήψεις? Γιατι εγω την προλαβα καπου στο 96-98 πρωτη φορα. Πιτσιρικακι μεν, αλλα ημουν αλλα τρελος φαν!
 
Γιάννης Μιχαλόπουλος

Πού τον θυμηθήκατε καλέ τον Γιάννη τον Μιχαλόπουλο;

 


Όντως ο ρόλος του δικαστή με το αστείρευτο χιούμορ στην παλιά κωμική σειρά της κρατικής τηλεόρασης έκανε τους τηλεθεατές να ξεκαρδιστούν στα γέλια!




Ὁ Γιάννης ὁ Μιχαλόπουλος εἶναι ἠθοποιὸς ἀπὸ αὐτοὺς ποὺ δὲν ξεχνιοῦνται. Ἡ ἑρμηνεία του σὲ μᾶλλον λίγες κινηματογραφικὲς ταινίες τοῦ '60 καὶ '70 καθὼς καὶ σὲ πάμπολλες θεατρικὲς παραστάσεις ἦταν καταπληκτική.

Σίγουρα τὸ «Ὀρκιστεῖτε παρακαλῶ» παίχτηκε κάποιες φορὲς σὲ ἐπανάληψη ἀφοῦ κι ἐγὼ θυμᾶμαι νὰ τὴν ἔχω δεῖ σὲ δύο διαφορετικὲς τηλεοπτικὲς περιόδους μέσα στὴν δεκαετία τοῦ '80. Πολὺ καλὴ καὶ ἡ σκηνοθεσία τοῦ μεγάλου κωμικοῦ Δημήτρη Νικολαΐδη ποὺ μᾶς ἄφησε νωρίς, Γενάρη τοῦ 1993. Ἐδῶ ὑπάρχουν τὰ πάντα ὅλα γιὰ τὴν σειρά:

http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Ορκιστείτε_παρακαλώ
 
Και ενα βιντεο απο εμενα απο το

Ορκιστειτε Παρακαλω (τιτλους) μια κωμικη σειρα της ΥΕΝΕΔ και ΕΡΤ-2

Με τον Γιαννη Μιχαλοπουλο

[edit]This video is unavailable.[/edit]


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
drspiros είπε:
... ο Ψαλτης δε θυμαμαι, νομιζω στα "Κοριτσια απο τη Δραμα", αλλα επιφυλασσομαι να απαντησω μολις το τσεκαρω στο αρχειο μου.
Φίλε drspiros, το τσέκαρα εγώ απόψε - ο Στάθης Ψάλτης κάνει ένα σύντομο guest (αντίστοιχο με αυτό του Σωτήρη Μουστάκα στο 68ο επ "Μια νύφη ακορντεόν") στο 89ο επεισόδιο "Τα θύματα του Ερμόλαου" και όχι στα "Κορίτσια από τη Δράμα".

MoBoRoS είπε:
Φοβερή σειρα. Την εβλεπα καθε φορα. Μια ερωτηση πανω στο θεμα.Η σειρα προβληθηκε σε πολλες επαναλήψεις? Γιατι εγω την προλαβα καπου στο 96-98 πρωτη φορα. Πιτσιρικακι μεν, αλλα ημουν αλλα τρελος φαν!
MoBoRoS, το Ορκιστείτε Παρακαλώ προβλήθηκε σε επανάληψη το 1983 και ξανά το 1986 από την ΕΡΤ2. Έκτοτε, δε νομίζω ότι έχουν ξαναπροβάλει επεισόδια από τον 1ο ή τον 2ο κύκλο της σειράς, αλλά στις επαναλήψεις προβάλλουν μόνο τα 24 τελευταία επεισόδια του 3ου κύκλου (του 1986-87)...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα