Ορχηστρικά κομμάτια του Ελληνικού Κινηματογράφου

ARETARA είπε:
Δεν κάνεις λάθος Αριάδνη, απλά έχει ήδη αναρτηθεί στο #12.
με χαρά βλέπω πως με την Κατερινακ, έχουμε τα ίδια γούστα όσον αφορά τα ορχηστρικά κομμάτια :) πάντως σε καμια περίπτωση δεν πειράζει να ακουστει μια ακόμα φορά!
 
ξαναπροσθετω ενα αλλο βιντεο αυτη τη φορα(το προηγουμενο δεν υπαρχει πια) με το ορχηστρικο της ταινιας "οι θαλασσιες οι χαντρες" που ονομαζεται "η βολτα των ερωτευμενων" και συνθετης ειναι ο Μιμης Πλεσσας.Ξαναγραφω οτι το κομματι αυτο χρησιμοποιηθηκε πολυ αργοτερα και στους τιτλους εναρξης της σειρας"λουνα παρκ" (τυχεροι οσοι την προλαβαν)

 
katerinak είπε:
ξαναπροσθετω ενα αλλο βιντεο αυτη τη φορα(το προηγουμενο δεν υπαρχει πια) με το ορχηστρικο της ταινιας "οι θαλασσιες οι χαντρες" που ονομαζεται "η βολτα των ερωτευμενων" και συνθετης ειναι ο Μιμης Πλεσσας.Ξαναγραφω οτι το κομματι αυτο χρησιμοποιηθηκε πολυ αργοτερα και στους τιτλους εναρξης της σειρας"λουνα παρκ" (τυχεροι οσοι την προλαβαν)]
Υπεροχο! Δεν γνωριζα την προέλευση του κομματιού που έμεινε στην ιστορία απο τη μουσική του Λούνα Παρκ.
 
Δύο ακόμη video με υπέροχα ορχηστρικά του Γιώργου Χατζηνάσιου, το πρώτο οι τίτλοι αρχής από το "Αγκίστρι"


και το δεύτερο από την "Εσχάτη προδοσία".

http://www.youtube.com/watch?v=r_MU4dkh0kM
 
Shock είπε:
Εγώ είμαι των "άλλων" ορχηστρικών.
Aυτό είναι κι από τα δικά μου αγαπημένα, κι επαναλαμβάνω κάτι που γράφω και αλλού, ότι στο δίσκο με την αυθεντική μουσική της ταινίας έχει ηχογραφηθεί με λίγο διαφορετικά τελειώματα.
 
το ξεθαβω για να αναφερω δυο πολυ ωραια κομματια, το ενα ειναι το ορχηστρικο των τιτλων αρχης της

ταινιας "Στεφανια" (το οποιο ομως δεν βρηκα) και το αλλο ειναι το παρακατω

 
πολυ ωραιο και το ορχηστρικο που ακουγεται στην ταινια "η μεγαλη αποφαση" ,μουσικοσυνθετης ο Κωστας Καπνισης

 
Η μουσική από τους τίτλους αρχής της ταινίας "Ασυμβίβαστος"

 
Μου κανει εντυπωση (ελπιζω να σφαλλω) οτι δεν υπηρξε καποια δισκογραφικη συλλογη που να περιεχει επιλογες απο τα υπεροχα ορχηστρικα του Ελληνικου κινηματογραφου (τελη 60s με τελη 70s).

Οι ταινιες (σε οποιο φορμα και να κυκλοφορουν) εχουν (επι τω πλειστω) υποβαθμισμενο ηχο οσο αφορα τη μουσικη και δεν ενδεικνυνται για σοβαρη ακροαση. Επισης οι OST δισκοι των ταινιων (οταν υπαρχουν) ειναι δυσευρετοι. Κριμα να χρειαζεσαι να εντοπισεις 20 δισκους για να να ακουσεις αξιοπρεπως καποια απο τα βασικα ορχηστρικα στολιδια του Ελληνικου σινεμα...
 
Υπέροχο μπλουζ του Χατζηνάσιου από τη "Γλυκιά Συμμορία" :

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Διαβαζοντας ξανα το thread, φαινεται οτι εχει πεσει σκουπα στο YT για τα ορχηστρικα. Δεν μπορουσα να βρω ουτε το Ηρωικο Μαρς του Καπνιση!

Τα πηρα κρανιο και ειδα τι εχω δισκογραφικα ή τι μπορω να βρω σε καπως αξιοπρεπη ποιοτητα και σκαρωσα στα γρηγορα ενα mixtape :) με τρελες ελλειψεις (δεν καταφερα ουτε 60αρα να γεμισω) διοτι δεν υπαρχει δισκογραφημενο τεραστιο ποσοστο των OST

IMG_20171112_174624.jpg
 
Επεσα πανω σε ενα αρθρο του 2013 που ανεφερει οτι ο Δελαπορτας (ειχε αναφερθει σε προηγουμενο ποστ) θα κυκλοφορουσε συλλεκτικα OST. Μαλιστα μιλα και για παρουσιαση στο Γυαλινο Μουσικο Θεατρο! Ξερει κανεις αν προχωρησε τελικα η φαση?
 
Υπαρχει τιτλος για το κομματι, αν ψαξει κανεις στα ορχηστρικα που εγραψε ο Πλεσσας για τον κινηματογραφο.

Δυστυχως ομως, δεν τον θυμαμαι.
Μήπως γνωρίζει κάποιος πως λέγεται αυτό το ορχηστρικό;
 
Πίσω
Μπλουζα