Rygar
Apple Lover
- Αντιδράσεις
- 4.299
Το ομολογώ δημοσίως ότι δε μπορώ να υπολογίσω πόσο απέχω από το πίσω αυτοκίνητο όταν κανω όπισθεν. Εδώ και 5 χρόνια όμως οδηγώ αυτοκίνητο με αισθητήρες παρκαρίζματος. Εχω παρκάρει στα πιο απίθανα σημεία με μηδενική δυσκολία. Και πριν όμως οδηγούσα αμάξι με πολύ καλούς και μεγάλους καθρέφτες, δυσκολευομουν όμως αρκετά. Θυμήθηκα λοιπον σήμερα, που το πρώτο μας αμάξι, ενα Ντατσουν 120Α του 1977, δεν είχε δεξί καθρέφτη. Τον απέκτησε μετά από 3-4 χρόνια όταν άρχισε να οδηγεί και η μανα μου
. Ασφαλώς, χωρίς δεξί καθρέφτη είχες πάρα πολλές πιθανότητες να "βρεις" όταν παρκάριζες σε δεξί πεζοδρόμιο/τοίχο και έπρεπε να υπολογίσεις "μπακαλίστικα". Επίσης είχες και μια Χ δυσκολία στο δεξί στρίψιμο. Θυμήθηκα και το συγχωρεμένο που προσπαθούσε να κανει όπισθεν και για να το καταφέρει, έπιανε το τιμόνι με το αριστερό χέρι, γυρνούσε το σώμα προς τα δεξιά όσο μπορούσε, το κεφάλι τέρμα πίσω και το δεξί χέρι έπιανε το προσκέφαλο του συνοδηγού και κούτσα κούτσα κούτσα.... και μερικές φορές και γκαπ!
. Με θυμάμαι που έβλεπα το πρόσωπό του να εχει παρει ενα βλέμμα...σφιξίματος, αφου δεν ήταν και το πιο απλό πράγμα να γίνεις τυραμόλας για να παρκάρεις
. Χρόνια αργότερα όταν μαθαινα κι εγώ οδήγηση από το δάσκαλο, έπρεπε να γυρίσω με τον ίδιο τρόπο το σώμα μου για να παρκάρω. Προαφανώς το απαιτούσαν οι εξετάσεις. Επειτα συνέχισα ως διάδοχος τη χρήση του ιδιου αυτοκινήτου μέχρι την καταστροφή του (εξ εμού του ιδίου
). Για μικρό διάστημα έκανα κι εγώ την ίδια κίνηση να παρκάρω, κατάλοιπο της εκπαίδευσης, ενώ αργότερα αφου πήρα το κολάι, σιγά σιγά συνήθισα να παρκάρω με τη χρήση των καθρεφτών. Πλέον η τεχνολογία μας επιτρέπει ακόμη και να αφήνουμε τα χέρια και να παρκάρουμε με ενα κουμπί, όπως πρόσφατα διαπίστωσα με καποιο ακριβό μοντελο αυτοκινήτου. Δε βλέπω πλέον κανέναν να κάνει όπισθεν γυρίζοντας το κορμί του. Οσες φορές τυχαίνει να τοδω, ο οδηγός είναι σίγουρα μεγαλύτερος των 55-60 χρονών και μαλιστα καθε φορά συμβαίνει, για καποιο λόγο ...χανομαι για λίγο στο παρελθόν. Εσείς τι εμπειρίες έχετε από το παρελθόν σας πανω στο θεμα;
Κανονίστε να καταλήξει το θρεντ στη συγχρονη τεχνολογία παρκαρίσματος ή στις ικανότητές σας στο παρκάρισμα....

Κανονίστε να καταλήξει το θρεντ στη συγχρονη τεχνολογία παρκαρίσματος ή στις ικανότητές σας στο παρκάρισμα....

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: