Ο Αντώνης Λεκόπουλος στο Greek Retro Maniax

Οι καιροί άλλαξαν παιδιά..πολλοί δεν νιώθουν τίποτα από εκείνη την μαγευτική εποχή αντίθετα με όλους εμάς που παίρνουμε ενέργεια από αυτή!!!
 
Δε ξερω αν πρεπει να τον κρινουμε ετσι αυστηρα,αποντος του ιδιου μαλιστα,αλλα και εμενα μου εχει κανει εντυπωση η πληρης απουσια του.......
 
akmakas είπε:
Οι καιροί άλλαξαν παιδιά..πολλοί δεν νιώθουν τίποτα από εκείνη την μαγευτική εποχή αντίθετα με όλους εμάς που παίρνουμε ενέργεια από αυτή!!!

δυστυχως ετσι είναι ειμαστε λιγοι πια οι ρομαντικοι..
 
Δυστυχώς πέρασαν οι εποχές αυτές ανεπιστρεπτί.Η νέα γενιά για μένα είναι ένα μάτσο χάλι αφού όλα είναι ισοπεδωμένα.Παλιά πηγαίναμε στα περίπτερα και το πρώτο που ρωτούσαμε ήταν ''Pixel , User?''

Τώρα βλέπω πιτσιρίκια στο περίπτερο και λένε ''ένα Marlboro''.Τουλάχιστον δεν σβήνει η μνήμη μας :)
 
tahlias είπε:
Δυστυχώς πέρασαν οι εποχές αυτές ανεπιστρεπτί.Η νέα γενιά για μένα είναι ένα μάτσο χάλι αφού όλα είναι ισοπεδωμένα.Παλιά πηγαίναμε στα περίπτερα και το πρώτο που ρωτούσαμε ήταν ''Pixel , User?'' Τώρα βλέπω πιτσιρίκια στο περίπτερο και λένε ''ένα Marlboro''.Τουλάχιστον δεν σβήνει η μνήμη μας :)

akmakas είπε:
Οι καιροί άλλαξαν παιδιά..πολλοί δεν νιώθουν τίποτα από εκείνη την μαγευτική εποχή αντίθετα με όλους εμάς που παίρνουμε ενέργεια από αυτή!!!

+10

Εγω ακομη και τωρα, που και που πια, βγαζω απο την αποθηκη την Amiga μου ή τον 64η μου, τα ανοιγω, μερικες φορες φορτωνω και κανενα παιχνιδι (LOAD,8,1) και ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ αυτα που σημερα με τιποτα δεν μου προσφερουν ολα οσα εχω παιξει!!!!!!!!
 
Ακριβώς και είσαι τυχερός που τα κράτησες..είναι πολύ σημαντικό να έχεις στην κατοχή σου τα μηχανήματα που είχες όταν ήσουν παιδί..
 
akmakas είπε:
Ακριβώς και είσαι τυχερός που τα κράτησες..είναι πολύ σημαντικό να έχεις στην κατοχή σου τα μηχανήματα που είχες όταν ήσουν παιδί..
Τυχερή Akmaka... τυχερή :)
 
Ανάσταση του thread!

Τελικά Λεκόπουλο δεν είδαμε ούτε σε φωτογραφία...

Επειδή βρήκα το e-mail του, να συντάξω ένα όμορφο κείμενο και να τον προσκαλέσω (ξανά) ή το έχετε κάνει πάλι και δεν έγινε τίποτα;

Εαν πάλι έχει τους λόγους του, ας τον αφήσουμε ήσυχο...

Δεν πιάνουμε κανένα από το λαιμό...
 
Ολοι θα θελαμε να μπει καποια στιγμη και να γραψει 2 λογια...
 
Εδώ που τα λέμε το αντικείμενο προσεγγίζεται διαφορετικά από εμάς και τον Λεκόπουλο.

Τι θέλω να πω... για εμάς το μηνιαίο τεύχος ήταν κάτι που περιμέναμε με ανυπομονησία και ξεκοκαλίζαμε σε μερικές ώρες ενώ για εκείνον ήταν ένας αγώνας δρόμου να προλάβει τα deadlines με παράλληλη πίεση από τους εργοδότες του. Ίσως λοιπόν να είναι μια περίοδος πλέον για εκείνον που θέλει να απωθήσει στην άκρη του μυαλού του. ίσως να μην ευκαιρεί πλέον...ίσως να μην θέλει ν' ανοίξει ...παρτίδες με μια παρέα 30+ ατόμων που αγαπούν κάτι που αυτός έχει εγκαταλείψει από την προηγούμενη ...χιλιετία.

Στείλτε λοιπόν το e-mail και αν δεν ανταποκριθεί μην ενοχλήσετε πάλι. Είναι δικαίωμα του να επιλέγει τα άτομα που θέλει να συνομιλήσει στον ελεύθερο χρόνο του.
 
Τετοιες στασεις τις βλεπουμε ποτε ποτε απο σελεμπριτους, καλλιτεχνες και δημιουργους.

Θυμαμαι για παραδειγμα προσφατα οταν διαβαζα για την παρουσια της Roberta Williams (βλ. King's Quest, Sierra) στο επισημο σαιτ τους, οτι εχει αφησει πλεον πισω της εκεινη την εποχη και δε θελει να ξαναασχοληθει με αυτες τις δημιουργιες με κανενα τροπο, ουτε καν σε οn-line συζητησεις.

Σνομπαρία; Αχαριστία προς το ίδιο της το έργο που της χαρισε φήμη; Μπορουμε απο την οπτικη μας γωνια να τις εκλαβουμε ως αδικες και εγωιστικες και ως αδιαφορια και προδοσία για αυτους που τους αγαπησαν, αλλα μπορει να υπαρχουν και αλλοι λογοι οπως λεει και ο σπυρος

Οκ off topic :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κύριοι, η πρόσκληση εστάλη :

"Θεμα : Μια επιθυμία πολλών νοσταλγών του PIXEL και της εποχής των Home Micros!

Αγαπητέ κύριε - φίλε Αντώνη Λεκόπουλε

Ομολογώ πως έχω ένα σχετικό δίλημμα, ως το πως να σας απευθυνθώ, καθώς μέσα από το έργο σας πριν χρόνια στο περιοδικό PIXEL αλλά και στο Computer Show, σας αισθανόμουν και ακόμα αισθάνομαι, δικό μου άνθρωπο και φίλο!

Αλλά επειδή η γνωριμία μας είναι μονόπλευρη, διότι εσείς δε με γνωρίζετε, συνεχίζω στον πληθυντικό...

Εδώ και λίγα χρόνια, λειτουργεί στο διαδύκτιο το site - forum Greek Retro Maniax, του οποίου είμαι μέλος. Η θεματολογία του site έχει να κάνει με οτιδήποτε retro και ειδικότερα με τη "χρυσή" δεκαετία του '80. Τα μέλη του site είναι 2.366 από τα οποία ενεργά είναι τα 340!

Ένα μεγάλο κεφάλαιο του GRM, είναι οι υπολογιστές και τα περιοδικά εκείνης της εποχής. Το PIXEL, δεσπόζει πρώτο και καλύτερο, και μάλιστα υπάρχει και ολόκληρο scanning project, για να διασωθούν όλα τα τεύχη του περιοδικού αλλά και για να έχει πρόσβαση σε αυτά όποιος νοσταλγεί να ξαναζήσει εκείνα τα χρόνια...Για να μη σας κουράζω άλλο, θα πω, πως θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για όλους εμάς, να μοιραστείτε μαζί μας τις πολύτιμες αναμνήσεις σας από εκείνα τα χρόνια που ήσασταν στη συντακτική ομάδα του περιοδικού.

Αν θελήσετε να γίνετε μέλος του Greek Retro Maniax, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.retromaniax.gr και θα δώσετε μεγάλη χαρά σε πολλά μέλη, να ανταλλάξουν απόψεις με έναν άνθρωπο που θαύμαζαν τότε και συνεχίζουν να θαυμάζουν και τώρα!

Αν πάλι, για τους δικούς σας λόγους, δε θέλετε να συμμετέχετε στο retro-forum μας, σεβόμαστε την απόφασή σας και δε θα σας ξαναενοχλήσουμε...

Ήταν χαρά μου να επικοινωνήσω μαζί σας, έστω και με e-mail, έστω και αν δεν μου απαντήσετε!

Να είστε πάντα καλά και σας ευχαριστώ για τη χαρά που μου προσφέρατε όλα αυτά τα χρόνια, εσείς και όλο το team του PIXEL...

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος [surname]

Senior member of Greek Retro Maniax"

Όπου [surname], έβαλα το επίθετό μου...

Ελπίζω να σας κάλυψα, με αυτά που έγραψα...

Αναμένουμε στο ακουστικό μας ή μάλλον, στις οθόνες μας...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κυρίες και κύριοι, είχαμε απάντηση από τον Αντώνη Λεκόπουλο, καθώς και μια επίσκεψη-αστραπή στο GRM σήμερα!!!

"Καλησπέρα και ευχαριστώ για το mail.


Συγγνώμη για το αργοπορημένο της απάντησης, αλλά μόλις γύρισα από διακοπές. Είμαι ήδη εδώ και καιρό μέλος στο retromaniax, με το username "Leko".Αναμένω λοιπόν νεότερά σας.


 


Φιλικά



Αντώνης Λεκόπουλος"


Leko, σε ευχαριστούμε και αναμένουμε τις επισκέψεις σου στο GRM, καθώς και την καταγραφή των αναμνήσεών σου από την εποχή του PIXEL... :bow:
 
Ναι ρε, ο Αντώνης είναι εδώ και 2 χρόνια μέλος, αλλά δεν έχει πολύ χρόνο να ασχοληθεί, και άλλωστε έχει ξεφύγει από τα ρετρό, καθώς ασχολείται με τις μοτοσυκλέτες. Εργάζεται στο περιοδικό ΜΟΤΟ. Πάντως σε φόρουμ μηχανόβιων, μου είχε πει ότι το σπεκτρουμάκι του (το λαστιχά) το έχει ακόμα και δουλεύει και θέλει να του δουλεύει για πολύ ακόμα.
 
Όντως... Εγώ του έστειλα e-mail στο περιοδικό για μηχανές που δουλεύει...

Ελπίζω πάντως να τον δούμε κι απο δω λιγουλάκι...
 
Είναι μάλλον αρκετά δύσκολο να προσεγγίσεις έναν άνθρωπο που συνειδητά -για τον όποιο λόγο- έχει αφήσει το χώρο αυτόν πίσω,στο παρελθόν...

Πάντως και ότι μας επισκέπτεται που και που,θετικό είναι !
 
Παντως, βλέποντας το προφιλ του, σήμερα μας επισκέφτηκε :D
 
Παιδες αν και δεν ημουν ποτε φαν του πιξελ και αναλογων περιοδικων, ειχα την χαρα τα τελευταια 2 χρονια να συνεργαζομαι με τον Λεκο. Αν δεν εχετε δει την ανταποκριση που περιμενατε οφειλεται πιστευω αποκλειστικα στο υπερβολικα φορτωμενο του προγραμμα και οχι σε σνομπαρισμα.

Ο Αντωνης ειναι ενας απο τους πιο ευγενικους και τυπικους ανθρωπους που εχω συνεργαστει. Απλα εχει πηξει. Δεν δουλευει απλα στο ΜΟΤΟ αλλα ειναι υπευθυνος για ολες τις παραγωγες πολυμεσων της εταιρειας και καπακι και εκπομπη στο ραδιο του ΣΚΑΙ (σιδερενια αλογα) οποτε ειμαι σιγουρος πως οταν βρει το χρονο θα ασχοληθει δεοντως.

Πλακα πλακα ενω βλεπομασταν και μιλαγαμε καθημερινα, αν και ηξερα πως ειχε παρελθον σε τεχνικες εκδοσεις ειδικου τυπου, δεν ηξερα πως ηταν τοσο cult φιγουρα.

Δειγμα πως καθολου ψωνισμενος δεν ειναι.
 
Πίσω
Μπλουζα