Ο Αντώνης Λεκόπουλος στο Greek Retro Maniax

Maddog είπε:
ο Λεκό έχει πάθει Alzheimer και γράφει και μερικές χαζομάρες στο τέλος του άρθρου του, τι να κάνουμε...ο χρόνος είναι αμείλικτος για όλους.
...τσκ, τσκ... Αμάν με την γκρίνια βρε Maddog !! :D

Just so you know, σύμφωνα με πληροφορίες ο Λεκό που τον βρίζεις, ήταν spectrum user σαν και του λόγου σου.

Eκανε δύο μεγάλα λάθη στη ζωή του ο άνθρωπος: Πήρε spectrum και μετά ST. Τα λάθη είναι ανθρώπινα όμως, δεν μπορούμε να τον καταδικάσουμε. Ισως η δήλωση περί commodore να είναι ένας τρόπος να γυρέψει εξιλέωση, διότι αν κάποιος έχει ένοχη συνείδηση δεν βρίσκει ησυχία όσα χρόνια κι αν περάσουν... :D :D :D :D
 
Τα κάνεις ακόμα χειρότερα τα πράγματα για τον Λεκό τώρα...

Αν είναι όντως έτσι όπως τα λες, δεν τον κατηγορούμε για απλή γεροντική άνοια, αλλά για εσχάτη προδοσία. :)
 
Xαχαχα !! :D

Δεν ξέρω αν ήταν τελικά κρυφο-commodore sympathizer, αλλά μου έχει μείνει αξέχαστη η περίφημη ατάκα "καλό κομπιουτεράκι, δε λέω" - αναφορικά με τον C64 πάνω στον οποίον έγινε το Special Review του ACE !! :D

Λίγο καιρό αργότερα όπως θα θυμάσαι, ένας (πραγματικά αυθάδης) αναγνώστης έστειλε γράμμα στο Pixel χρησιμοποιώντας πολύ άσχημα λόγια για τον Λεκό, κατηγορώντας τον ότι "προμοτάρει" τα CBM μηχανήματα !! (αβάσιμη κατηγορία κατά τη γνώμη μου :D :D).
 
Pooky είπε:
Όσο για τα games που δίνει, θυμάμαι το πρώτο πράγμα που πάντοτε έκανα μόλις έπαιρνα το τεύχος ήταν να σκίσω τη ζελατίνα και να πετάξω στο πρώτο κάδο το συνοδευτικό cd μαζί με τη θήκη. Με εκνευρίζει αφάνταστα η πρακτική "Πάρε το DVD, ε, έχει και εφημερίδα μαζί".......

κάτσε ρε συ Pooky..εδώ φίλε μου θα διαφωνήσω μαζί σου (πρώτη φορά)

Πιστεύω οτί είναι αδύνατον να αρέσουν κάθε φορά σε όλους τα παιχνίδια που βάζει, αλλα σίγουρα δεν βάζουν παιχνίδια β' και γ' διαλογής. Τα παιχνίδια, αν ανατρέξετε σε reviews θα δείτε ότι ήταν τα περισσότερα υψηλών βαθμολογιών..ήδη ο Captain Kal ανέφερε μερικά αλλά θα σας πω και άλλα πρόσφατα : Farenheit, Just Cause, Dungeon Lords, Civilization 3, Arcanum, Anachronox, και άλλα που δεν τα θυμάμαι..ημαρτον :) Δηλαδή τι παιχνίδια θέλετε να μας δείνουν?? σίγουρα δεν είναι για πέταμα ρε Pooky, αμαρτία!! τουλάχιστον χάρισε τα. Δείτε τίμες που πωλούνται αυτή τη στίγμη, 10 και 15 ευρώ κάνουν. Και από adventure Μάνο, κατά καιρούς έχουν βάλει καλούς τίτλους.

Τα παιχνίδια εγώ τα βλέπω σαν extra bonus. Μην πιστεύετε οτί θα ήταν φθηνότερο το περιοδικό αν δεν υπήρχαν. Σιγουρά μπορεί να αυξήσει κάπως τις πωλήσεις απο κάποιους όχι τακτικούς αγοράστες αλλά πιστεύω οτί οι τακτικοί θα το αγορασουν είτε τους αρέσει το παιχνίδι είτε όχι (όπως εγώ).

Εγώ το PC Master το θεωρώ πολύ αξιόλογο περιοδικό του χώρου. Σίγουρα πέρασε μια "κοιλιά" αλλά ΄πιστεύω οτί εχει επανέλθει..Πολλοί συντάκτες (Τσουρινάκης,Olorin, Κυπραιος, Κουβοπουλος και άλλοι) είναι στην ηλικία μας (εκτός του Τσουρινάκη) και είναι πολύ ενδιαφέροντα τα άρθρα τους και τα review τους..Αύτό που με έχει χαλάσει λίγο είναι η άθλια χάρτινη θήκη αλλά και πάλι άυτή είναι απο ανακυκλωμένο χαρτί αντί να γεμίζουμε απο πλαστικούρες.

Oσον αφορά το θέμα μας (Λεκόπουλος) σήμερα ή αυριο που θα διαβάσω θα σας πω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
billy είπε:
Δεν ξέρω αν ήταν τελικά κρυφο-commodore sympathizer, αλλά μου έχει μείνει αξέχαστη η περίφημη ατάκα "καλό κομπιουτεράκι, δε λέω" - αναφορικά με τον C64 πάνω στον οποίον έγινε το Special Review του ACE !! :D Λίγο καιρό αργότερα όπως θα θυμάσαι, ένας (πραγματικά αυθάδης) αναγνώστης έστειλε γράμμα στο Pixel χρησιμοποιώντας πολύ άσχημα λόγια για τον Λεκό, κατηγορώντας τον ότι "προμοτάρει" τα CBM μηχανήματα !! (αβάσιμη κατηγορία κατά τη γνώμη μου :D :D).
Δεν θυμάμαι ποτέ το Pixel να προμοτάρει κάποιον υπολογιστή. Αντιθέτως, σχεδόν εκνευριζόμουν με την "και έτσι και γιουβέτσι" ουδέτερη στάση του: "όλα καλά είναι", "ανάλογα τι το χρειάζεσαι" κλπ.

Πες άνθρωπέ μου: "Πάρε C64 να δεις φως" και τελείωνε. :D
 
Nemo είπε:
Το Pcmaster ειναι φανερα βελτιωμενο με την ελευση Κουβοπουλου -κατα την ταπεινη μου γνωμη .
Δεν λεω και εγω δεν διαβαζω καθολου με το ιδιο κεφι το Pcm σε σχεση με 15 χρονια πριν ,ασε που πολλες φορες υπαρχουν αρθρα/στηλες που τα προσπερναω χωρις να ριξω ουτε μια ματια ,ενω παλια το ξεζουμιζα , διαβαζα και τις διαφημισεις που λεει ο λογος .

Αλλα αυτο δεν το αποδιδω τοσο στο περιοδικο και τους συντακτες του οσο στην προσωπικη διαθεση ,την φθορα και την αλλη οπτικη που βλεπεις τα πραγματα με τον καιρο

Τωρα αν για καποιον σημαντικοτατο ή μονο κριτηρια αγορας ειναι τα παιχνιδια

που το συνοδευουν .... τι να πω ???

Μαλλον απλα εxoυμε εθιστει σε καταναλωτικες συμπεριφορες τυπου: αγοραζω την εφημεριδα για τα extra και πεταω την εφημεριδα .....

-No offence Other_Reality

-Sorry για το Off topic btw
Non taken, αλλά ίσως δέν εξέφρασα σωστά τα όσα αισθάνομαι. Όταν έλεγα για τα games, στην ουσία εννοούσα ότι ενώ άρχισε να με χαλάει το περιεχόμενα, άρχιζε να με χαλάει και το δώρο, ένας απο τους τελευταίους λόγους που μου είχαν μείνει...κάπως έτσι τελοσπάντων. Φυσικα δέν θα αγόραζα περιοδικό μόνο για το DVD. Aυτό θα το καταλάβαινε κάποιος με το που έβλεπε ότι έχω σχεδόν όλη τη σειρά του περιοδικού απο την αρχή. Πιό πολλά DVD έχω πεταμένα, παρά τεύχη. Αρκετά με τις γκρίνιες όμως...

Για το νέο στύλ του περιοδικού, απόψεις και γούστα είναι αυτά, περί ορέξεως ... Τελικά, διαβάζωντας όλα αυτά, με έφαγε η περιέργεια και πήγα να αγοράσω το τέυχος, με μόνο λόγο το άρθρο του Λεκό. Το διάβασα, και μπορώ να πώ πώς είχε πλάκα ! Γέλασα σε αρκετές στιγμές του, με το μυαλό μου μπήκα στις μικρές αυτές ιστορίες..Το computer show μου έφερε τις περισσότερες αναμνήσεις, καθότι καρφονώμουνα για να το δώ..Εν τέλει, δέν το βρήκα βαρετό, κάθε άλλο, διασκέδασα αρκετά όταν το διάβαζα. Η ιστορία με την αφαίρεση τον πορτώ9ν είχε την μεγαλύτερη πλάκα, όπως και το reset με τη γομολάστιχα...
 
Leon είπε:
Δεν θυμάμαι ποτέ το Pixel να προμοτάρει κάποιον υπολογιστή. Αντιθέτως, σχεδόν εκνευριζόμουν με την "και έτσι και γιουβέτσι" ουδέτερη στάση του: "όλα καλά είναι", "ανάλογα τι το χρειάζεσαι" κλπ.
Πες άνθρωπέ μου: "Πάρε C64 να δεις φως" και τελείωνε. :D
Ακριβώς αυτό !!

Το Pixel ποτέ δεν "προμόταρε" κάποιο μηχάνημα, (ήταν άλλωστε περιοδικό για όλους τους home micros), και όσο για εκείνον τον τύπο, ο Λεκό τον έβαλε στην θέση του. :thumbup:

Πάντως εμένα με ευχαριστούσε όταν έβλεπα σε reviews ή άλλα άρθρα, τους διάφορυς συντάκτες να κάνουν (έστω και άθελά τους) ένα προσωπικό θετικό σχόλιο για κάποιο συγκεκριμένο μηχάνημα.

Χαρακτηριστικά μου έρχεται στο μυαλό ο Κυπαρίσσης (παλιός cpc user αν δεν απατώμαι), ο οποίος παρουσίαζε έναν C64 emulator και έγραφε ότι "οι εκδόσεις των παιχνιδιών στον commodore είναι πολύ συχνά απο τις καλύτερες", ή στο Special Review του Platoon όπου ο reviewer (ένας εκ των σπεκτρουμάδων Βασιλάκης Bros νομίζω) έγραψε πως "η έκδοση του commodore είναι όπως πάντα απόλαυση" !! :D :D
 
billy είπε:
στο Special Review του Platoon όπου ο reviewer (ένας εκ των σπεκτρουμάδων Βασιλάκης Bros νομίζω) έγραψε πως "η έκδοση του commodore είναι όπως πάντα απόλαυση" !! :D :D
Σωστός!! παρόλο που είχα Amstrad το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν πέρα για πέρα άθλιο (scrolling και γραφικά) στον δικό μου ενω στον Commodore ήταν απίστευτο!!
 
thamonas είπε:
Δηλαδή τι παιχνίδια θέλετε να μας δείνουν?? σίγουρα δεν είναι για πέταμα ρε Pooky, αμαρτία!! τουλάχιστον χάρισε τα. Δείτε τίμες που πωλούνται αυτή τη στίγμη, 10 και 15 ευρώ κάνουν. Και από adventure Μάνο, κατά καιρούς έχουν βάλει καλούς τίτλους.
Τα παιχνίδια εγώ τα βλέπω σαν extra bonus. Μην πιστεύετε οτί θα ήταν φθηνότερο το περιοδικό αν δεν υπήρχαν. Σιγουρά μπορεί να αυξήσει κάπως τις πωλήσεις απο κάποιους όχι τακτικούς αγοράστες αλλά πιστεύω οτί οι τακτικοί θα το αγορασουν είτε τους αρέσει το παιχνίδι είτε όχι (όπως εγώ).

Εγώ το PC Master το θεωρώ πολύ αξιόλογο περιοδικό του χώρου. Σίγουρα πέρασε μια "κοιλιά" αλλά ΄πιστεύω οτί εχει επανέλθει..Πολλοί συντάκτες (Τσουρινάκης,Olorin, Κυπραιος, Κουβοπουλος και άλλοι) είναι στην ηλικία μας (εκτός του Τσουρινάκη) και είναι πολύ ενδιαφέροντα τα άρθρα τους και τα review τους..Αύτό που με έχει χαλάσει λίγο είναι η άθλια χάρτινη θήκη αλλά και πάλι άυτή είναι απο ανακυκλωμένο χαρτί αντί να γεμίζουμε απο πλαστικούρες.
Φίλε Thamona θα μου επιτρέψεις να απαντήσω.

1). Να μην έδιναν τίποτε. Προτιμώ το περιοδικό για την ύλη του και μόνο. Σουβέρ έχουμε γεμίσει, δεν θέλουμε άλλα. (Retro Gamer FTW!!!!! )

2). Ναι, αν δεν το έδιναν το περιοδικό θα ήταν φτηνότερο. Έχω εργαστεί σε περιοδικά του χώρου και το κόστος του cd ή οτιδήποτε έδιναν μαζί ήταν ίσο με το 1/3 του κόστους όλου του περιοδικού. Αλλά δεν με ενδιαφέρει, ας πούλαγαν το περιοδικό στην ίδια τιμή, ή ας έβαζαν ένα "τυπογραφικό" (16 σελίδες) παραπάνω με θέματα που δεν άπτονται της mainstream πραγματικότητας.

3). Ναι το PC-Master ήταν αξιόλογο έντυπο, το τελευταίο που είχα πάρει ήταν γεμάτο ανακρίβειες(ειδικά στα hardware θέματα) και οι "πλάκες" ανακυκλώνονταν οι ίδιες και οι ίδιες σε κάθε τεύχος ξεχωριστά. Μου την είχε σπάσει μια τρελή ανακρίβεια σε θέμα hardware και είχα πει να μην το ξαναπάρω. (Έγραφαν που έγραφαν άρθρα από το net, ας πρόσεχαν λίγο και τη μετάφραση..... )

Οι γνώμες είναι για να αλλάζουν, δεν εμμένω σε μια παλιά γνώμη πάντως. Χάρηκα όταν έμαθα ότι άλλαξε (επιτέλους) αρχισυντάκτη το περιοδικό και είπα πως θα το ξαναπάρω. Σήμερα το απόγευμα πηγαίνοντας στη "δουλειά" θα το ξεζουμίσω δεόντως. Αν είναι όντως αλλαγμένο, θα ξαναρχίσω να το αγοράζω. Αν είναι μία από τα ίδια, φυσικά εννοείται πως δεν υπάρχει περίπτωση να το ξανακουμπίσω.
 
!!

Απο θέματα hardware και τέτοια δεν ξέρω..αν έγραψαν καμιά φορά και καμια ανακρίβεια τι να πω..ανθρωποι είμαστε.

Αλλά ρε συ Pooky πιστεύεις οτί τα παιχνίδια που αναφερθηκάν δεν είναι αξιόλογα? δηλαδή είναι για πέταμα? εκεί κυρίως διαφωνω φίλε..
 
strgkriniarhswb5.png
mode ON

-------------------------------------------------------------------

Tι θα γινει επιτελους ξεδιαντροπη και συνεχη επιδειξη Pixelογνωσεων ???

Εκτος απο κινητη VideoGameopedia δωστε του και το τιτλο κινητη Pixelopedia να

ησυχασουμε.

Νισαφι πια .

Μου την σπαει ο billy
strgkriniarhswb5.png


....................................................................

:p :p :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Nemo είπε:
Παντως κι αλλους θα τους ξινισει το κείμενο του Λεκό ,
αντικειμενικα παντα :p

moto0028z.jpg

:p

3303513050_e12bb038d5_o.jpg


Περα απο τη πλακα παντως, θα αγορασω μετα απο πολυ καιρο το PCM μονο και μονο για το αρθρο του Λεκοπουλου και ελπιζω να κανει καμια φορουμικη εμφανιση καποια στιγμη.

Oχι μονο επειδη γουσταρουμε απιστευτα να ακουσουμε απο πρωτο χερι "τα του τοτε", αλλα να μην φαινεται και ανοητος ο τιτλος του παροντος thread :D
 
Pooky είπε:
Να μην έδιναν τίποτε. Προτιμώ το περιοδικό για την ύλη του και μόνο. Σουβέρ έχουμε γεμίσει, δεν θέλουμε άλλα.
Διαφωνώ. Δεν είναι όλοι μανιακοί gamers που αγοράζουν (η κατεβάζουν ;) ) ότι κυκλοφορεί. Για αυτούς το game δώρο είναι ένα σημαντικό "δόλωμα".

Και φυσικά σχεδόν όλοι οι τίτλοι που δίνει το PCM και το PCM Gold είναι τουλάχιστον "αξιοπρεπείς". Δεν δίνει πατάτες. Αν δεν εμπιστεύεσαι τα review του PCM (τότε βέβαια δεν υπάρχει και λόγος να το αγοράζεις) δες τα review αυτών των παιχνιδιών σε άλλα έντυπα. Σχεδόν όλα συγκεντρώνουν γενικά θετικές ή και πολύ θετικές κριτικές.

Προσωπικά το βρίσκω ένα καλοδεχούμενο δωράκι.
 
Wally είπε:
:p Oχι μονο επειδη γουσταρουμε απιστευτα να ακουσουμε απο πρωτο χερι "τα του τοτε", αλλα να μην φαινεται και ανοητος ο τιτλος του παροντος thread :D
:worship: Το καλύτερο που άκουσα σήμερα!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
thamonas είπε:
Σωστός!! παρόλο που είχα Amstrad το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν πέρα για πέρα άθλιο (scrolling και γραφικά) στον δικό μου ενω στον Commodore ήταν απίστευτο!!
Φίλε thamonas, είχα τσακωθεί με έναν γνωστό μου commodorά γι' αυτό το παιχνίδι !! :D

Aν και αναγνώριζα την ανωτερότητα της έκδοσης του C64, εκείνος το παράκανε μιά και συνεχώς καυχιόταν "σιγά μην μπορεί ο amstrad να βγάλει τέτοια γραφικά". Ως απάντηση, του έδειξα και εγώ αυτό... (οπότε και το βούλωσε :diablotin: ) :

picture.php


Eνα θετικό της cpc έκδοσης, ήταν πως εκεί τουλάχιστον είχαμε μουσική και τα ηχητικά εφφέ των πυροβολισμών, ταυτόχρονα. :)

---EDIT---

Tσέκαρα και το review και είδα ότι τελικά το είχε κάνει ο Κυπαρίσσης !! :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Άργησα να το πάρω το τεύχος, αλλά τελικά το διάβασα το άρθρο του Λεκό. Ναι μοιάζει λίγο ασυνάρτητο, όπως προαναφέρθηκε, αλλά είχε ένα ενδιαφέρον. Προφανώς έγραφε τις αναμνήσεις του λίγο "χύμα" όπως του έρχονταν στο μυαλό, χωρίς ιδιαίτερο editing. Αυτός ο τρόπος γραφής έχει και τα θετικά του γιατί αποδίδει αυθεντικότερα τη ροή των αναμνήσεων.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Νωρίτερα σήμερα λοιπόν ήμουν έξω για φαγητό και είχε μια τηλεόραση εκεί που έδειχνε χωρίς ήχο μια εκπομπή για μοτοσικλέτες (SBK - Superbike μάλλον λέγεται). Κοιτάω τον έναν από τους δύο παρουσιαστές καλά... μου φαίνεται πολύ γνωστή φάτσα. Μα πολύ γνωστή φάτσα. Και ξαφνικά μου έρχεται στο μυαλό! Computer Show! Ο Λεκόπουλος! Σχεδόν σαν να μην πέρασαν τα χρόνια πάνω του.

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ότι παρουσιάζει τη συγκεκριμένη εκπομπή το παλικάρι, δεν ξέρω καν πόσο συχνά προβάλεται αυτή η εκπομπή, η σχέση μου με την τηλεόραση δεν είναι καθόλου καλή και με τις μηχανές ακόμα χειρότερη.
 
Ναι ο Λεκόπουλος εδώ και χρόνια ασχολείται με δίτροχα άλογα.

Άραγε η γνώμη του για τις Ural ποια νά'ναι; :) :)

Δεν εκπλήσσομαι που δεν γνωρίζω την εκπομπή, η τηλεόραση για μένα είναι εκτός της ζωής μου εδώ και πολύ καιρό.

Γνώμη μου είναι πως το παλληκάρι καλά έκανε και ασχολήθηκε με τα δίτροχα, με τους υπολογιστές σε αυτή τη χώρα προκοπή δεν επρόκειτο να δει ποτέ.
 


Στο PCMASTER Σεπτεμβριου στο DVD εχει το 1ο τευχος ψηφιοποιημενο/scanαρισμενο .....

Υ.Γ

(Αναρωτιεμαι αν συνεβαλε σ'αυτο με καποιο τροπο κανενας retomaniac)

Υ.Γ2 no comments για τα συνοδευτικα παιχνιδια ,οτι και να πω θα ειναι λιγο,πολυ λιγο .......
 
Πίσω
Μπλουζα