Ο Αόρατος Άνθρωπος [1984]

Αξέχαστη μου έχει μείνει η σκηνή που πεθαίνει ο αόρατος άνθρωπος και επανεμφανίζεται σιγά σιγά, πρώτα τα νεύρα, μετά τα αγγεία, μετά τα οστά και τέλος το δέρμα. Πολύ τρομακτικό (το είδα μικρός) και μάλιστα στην τηλεόραση της μάνας του νονού μου!
 
Επανέρχομαι έπειτα από 14 έτη για να διευκρινήσω ότι η σειρά στην οποία αναφερόμουν στο αρχικό post ήταν αυτή του 1984 και όχι του 1975 (αυτήν εξάλλου θυμόμασταν οι περισσότεροι).

Την είδα σήμερα στο YouTube ύστερα από 35 χρόνια και ακόμα παραμένει αρκετά τρομακτική, γεμάτη ένταση, αγωνία και τη γνωστή βρετανική θεατρική (έως κλειστοφοβική) σκηνική προσέγγιση.

Εξαιρετική η ερμηνεία του πρωταγωνιστή Griffin, με την άκρως χαρακτηριστική sinister voice, κι αρκετά καλά για την εποχή τα οπτικά εφέ όπου υπήρχαν.
 
Παρόλο που βγαίνω εκτός χρονικού ορίου, παραμένω εντός θέματος. Αν δεν κάνω λάθος και η 4η σειρά "The Invisible Man" (2000-2002) με τον Vincent Ventresca πρέπει είχε προβληθεί στην Ελληνική Τηλεόραση και δυστυχώς είναι η μοναδική από τις τρεις, στην οποία κυκλοφόρησε ένα και μόνο DVD που ουσιαστικά έχει μονάχα το πιλοτικό διπλό 1ο επεισόδιο ως ταινία... Αναφέρομαι για κυκλοφορίες στην ελληνική αγορά φυσικά.
 
Πίσω
Μπλουζα