Ο Γύρος Του Θανάτου (1983)

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.289
Αντιδράσεις
49.103
Ο Γύρος Του Θανάτου (1983)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Ο_γύρος_του_θανάτου




Περιπέτεια του 1983 παραγωγής Γιώργου Καραγιάννη , σε σενάριο και σκηνοθεσία Ερρίκου Θαλασσινού. Πρωταγωνιστούν ο Διονύσης Ξανθός , ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος , ο Σωτήρης Τζεβελέκος , η Μαρία Τσακαλίδου , η Στέλλα Κωνσταντινίδου , η Νανά Βενέτη κ.α. Η ταινία έκοψε 46.862 εισιτήρια και ήρθε 19η ανάμεσα στις 31 ταινίες της χρονιάς.

Υπόθεση : Ένας μοτοσυκλετιστής που επιδίδεται στο επικίνδυνο σπορ του "γύρου του θανάτου", γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης του Μαξ Κόλμαν, ο οποίος αγοράζει ζωτικά όργανα του σώματός του για να τα πουλήσει σε υποψήφιους πελάτες του.

[yt deadlink]

Οι τίτλοι της ταινίας.

[yt deadlink]

Και το τρέιλερ της ταινίας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Eπίκαιρο το θέμα στα 1980ς.

Την ταινία την είδα για 1η φορά το 1993 και ομολογώ με συγκλόνισε. Ειναι τρομερό το πώς ξεπέφτει η ανθώπινη αξιοπρέπεια για τα χρήματα ,κ ομως η ταινία αυτή βασίζετε σε αληθηνα γεγονότα!
 
Η ταινία ήταν να γυριστεί στα 70ς από τον Φίνο. Μάλιστα θα γινόταν συμπαραγωγή με εταιρεία του εξωτερικού. Δυστυχώς όμως είχε αρχίσει η πτώση της εταιρείας και τελικά δεν γυρίστηκε. Όσο για την ταινία του 83, ήταν λίγο προχειρογυρισμένη. Ο Διονύσης Ξανθός ήταν φοβερή φιγούρα , αλλά δεν εξελίχτηκε παρόλλο που το πάλεψε αρκετά.
 
Ταινία με καλές ερμηνείες από τον Διονύση Ξανθό και τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο ο οποίος απευθυνόμενος στην Μαρία Τσακαλίδου (ρόζα μνηστή του Ξανθού) της λέει "Λεφτά υπάχουν"
 
Φοβερή cultia. Η ταινία πράγματι ήταν να γυριστεί στις αρχές του 70 με τον Κούρκουλο. Θα είχε και τίτλο Rider και θα έπαιζαν και ξένοι ηθοποιοί (Orson Welles). Το αναφέρει ο Μάρκος Ζέρβας στο βιβλίο του. Το 1983 αποφάσισαν να την κάνουνε τελικά ταινία με τον Θαλασσινό που είχε και την αρχική ιδέα. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ. Απίστευτο κινηματογραφικό χάλι και ερμηνείες για γέλια ακόμα και από τον αξιόλογο Μαξ Κολμαν (Μιχαλακοπουλος)
 
Μελι σταζει το στομα σου σημερα Χρηστο :)
 
Μα αυτές τις ταινίες για αυτό το λόγο τις βλέπουμε Wally τουλάχιστον οι περισσότεροι retromaniaκοι, για να γελάμε με τον τρόπο που λένε τα "σοβαρά" και να νοσταλγούμε την εποχή που γυρίστηκαν και τις βλέπαμε παιδιά. Aλλά όσον αφορά μια αντικειμενική κριτική, ακόμα και για την εποχή που γυρίστηκαν, κινηματογραφικά είναι πάτος - σε σύγκριση δηλαδή ακόμα και με τα υπερβολικά μελό του Φίνου ή άλλων εταιριών τα οποία ήταν πολύ πιο καλά γυρισμένα (και αρχίζει να απορεί κανείς τι έγινε και όσο περνούσαν οι δεκαετίες ο ελληνικός κινηματογράφος γινόταν χειρότερος στην πλειοψηφία του παρά καλύτερος και στα εμπορικά αλλά και στα μη εμπορικά του)
 
Απλα μια ταινια που βλεπαμε τοτε και θυμομαστε με νοσταλγια..........
 
Dominion είπε:
Απίστευτο κινηματογραφικό χάλι και ερμηνείες για γέλια ακόμα και από τον αξιόλογο Μαξ Κολμαν (Μιχαλακοπουλος)

Ετσι έτσι!! Γυρισμένο στην ...ανατολή του ελληνικού βιντεο. Παντος έγω δεν το κατάλαβα.
 
Ω, εμένα, πάντως, αυτή η ταινία, μέσα στην cultiλα της, την αφέλειά της κλπ κλπ, μού αρέσει πολύ !!! Ακόμη και τις σκηνές, που είναι γυρισμένες με "ερασιτεχνισμό" και κάπως "πρόχειρες" τις βρίσκω "πολύ γλυκιές" !!! Ίσως, βέβαια, αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι την ταινία αυτήν την είδα μετά από βόλτα, στην οποία είχα περάσει πολύ ωραία !!! Αυτό συνέβη στις αρχές των 90ς, όταν ήμουν φοιτητής στη Θεσσαλονίκη !!! Είχα πάει βόλτα με τον κολλητό μου [και νυν κουμπάρο μου, καθόσον τον πάντρεψα] στο λούνα παρκ της Σαλαμίνας, είχαμε "τιμήσει" το τρενάκι του τρόμου, όπως και τα περισσότερα παιχνίδια, είχαμε διηγηθεί ο ένας στον άλλον τα ... βιώματά μας από τα σχολικά χρόνια κλπ κλπ ... γενικώς, είχαμε περάσει υπέροχα !!! Κι όταν το απογευματάκι γύρισα στο σπίτι και, για να χαλαρώσω, άνοιξα την παλιά ασπρόμαυρη τηλεόραση του φοιτητικού μου διαμερίσματος ... έπεσα "στην περίπτωση" : Ταινία με βασικό σκηνικό ένα λούνα παρκ, δηλαδή εκεί που ... είχα περάσει τη μέρα μου !!! Την ταινία την απόλαυσα μέχρι τέλους ....

Γι' αυτό ... μπράβο στον tonyX2 που της άνοιξε τόπικ !!! Ήδη το βίντεο με την εισαγωγή, που έχει αναρτήσει ο συμφορουμίτης, είναι αρκετό για να χορτάσει τη .... ρετρολαιμαργία μας ημών των ρετρολάγνων που αγαπάμε τα 80ς !!! Και τι δεν βλέπουμε [και διαβάζουμε] : Παλιά αυτοκίνητα, παλιά μπλε λεωφορεία, παλιά ταξί στους δρόμους της Αθήνας .... Λούνα Παρκ "Τα αηδονάκια" ... "Φορέματα Miss Pat Το Κάτι άλλο" στην Πατησίων .... Κέντρο Επίπλου 40 ενωμένα εργοστάσια στον Γέρακα .... όλα αυτά είχαν μείνει στο "πίσω μέρος του μυαλού μου" [τα θυμάμαι ως παιδάκι από διαφημίσεις] και .... να που, βλέποντας το βίντεο, ήρθαν ξανά "στην επιφάνεια" !!! Επίσης, με το που άκουσα το καταπληκτικό πιάνο της εισαγωγής σκέφθηκα : "αυτές οι ξεγυρισμένες "πιανιές" είναι, σίγουρα, του Χατζηνάσιου" !!! Και ... δεν έπεσα έξω !!!

Να προσθέσω, επίσης, ότι το τέλος της ταινίας είναι αρκούντως τραγικό ... όμως, όταν είχα δει την ταινία, το τέλος της, παρόλο που με στεναχώρεσε, με έκανε να νιώσω ότι ... "να, ο ήρωας της ταινίας σαν να λυτρώθηκε !!! Δεν δέχθηκε, τελικά, να ζήσει μια ζωή μες στην ξεφτίλα και στο "ξεπούλημα" !!! Έτσι, η ταινία με έκανε να συμπαθήσω τον πρωταγωνιστή της, τον Στέφο ....

Άφησα το καλύτερο για το τέλος : Η Μαρία Τσακαλίδου !!! Τι κορίτσι είναι αυτόοο ... με τα μεσογειακά χαρακτηριστικά της ... με την κορμοστασιά της ... με τη βραχνή αισθησιακή φωνή της .... Σε αυτήν την ταινία ο ερωτισμός της "χτυπάει κόκκινο" .... Σίγουρα, από τις πιο όμορφες και πιο ερωτικές ελληνίδες ηθοποιούς εκεί στα 80ς ....
 
Υπόθεση είπε:
Ένας μοτοσυκλετιστής που επιδίδεται στο επικίνδυνο σπορ του "γύρου του θανάτου", γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης του Μαξ Κόλμαν, ο οποίος αγοράζει ζωτικά όργανα του σώματός του για να τα πουλήσει σε υποψήφιους πελάτες του.
Δεν κατάλαβα... δηλαδή όπως γκάζωνε αυτός γύρω-γύρω στο βαρέλι του πέφτανε κομμάτια-κομμάτια τα ζωτικά όργανα, σήμερα ένα χέρι, αύριο ένα μάτι, μεθαύριο Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου, και τα μάζευε ο κακός από κάτω και τα πούλαγε? Ή του τα αγόρασε προκαταβολικά "Εσύ σήμερα-αύριο θα σπάσεις που θα σπάσεις το κεφάλι σου, πούλα τα από τώρα και τα παίρνω όταν γίνουν διαθέσιμα"? Και πού ήξερε ο κακός σε τι κατάσταση θα ήταν τα όργανα όταν θα έπεφτε αυτός από τη μοτοσυκλέτα?(*) Αν γίνονταν σμπαράλια κι έχανε τα λεφτά του?

(*) Διότι ότι θα έπεφτε, θα έπεφτε. Σίγουρα σε όλες τις ταινίες με γύρο του θανάτου έπεφτε ο ήρωας... υπήρχε μια ταινία με τον Ξανθόπουλο που θυμάμαι. Περίεργο. Όσες φορές είχα δει γύρο του θανάτου στ' αλήθεια, ο μοτοσυκλετιστής δεν είχε πέσει ποτέ.
 
  • Haha
Reactions: PT8
elephadas είπε:
Δεν κατάλαβα... Ή του τα αγόρασε προκαταβολικά "Εσύ σήμερα-αύριο θα σπάσεις που θα σπάσεις το κεφάλι σου, πούλα τα από τώρα και τα παίρνω όταν γίνουν διαθέσιμα"? Και πού ήξερε ο κακός σε τι κατάσταση θα ήταν τα όργανα όταν θα έπεφτε αυτός από τη μοτοσυκλέτα?(*) .
Aυτό ακριβώς ... το πέτυχες ;) !!!
 
O Γύρος του Θανάτου

Θυμάστε μήπως σε πιο λούνα πάρκ γυρίστηκε? :cool:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κωμικοτραγικό που δέθηκε με εκρηκτικά στο τέλος και πέθανε! Ο Σκηνοθέτης έπρεπε να γυρίσει και εναλλακτικό τέλος - κάτι σαν deleted scenes. Όπως για παράδειγμα, κάνε τον ήρωα Βόγλη με μια καραμπίνα, να παει να τους ξεκάνει :cool: .
 
jtrek79 είπε:
Κωμικοτραγικό που δέθηκε με εκρηκτικά στο τέλος και πέθανε! Ο Σκηνοθέτης έπρεπε να γυρίσει και εναλλακτικό τέλος - κάτι σαν deleted scenes. Όπως για παράδειγμα, κάνε τον ήρωα Βόγλη με μια καραμπίνα, να παει να τους ξεκάνει :cool: .
Συμφωνώ μαζί σου δηλαδή στο τέλος μπορεί να είχε πάει να τους ξεκάνει. :D Αλλά πιστεύω πως το τέλος θα ήταν αναμένομενο και δεν θα είχε την αγώνια που είχες όταν έβαλε τα εκρηκτικά. Παρεπιπτόντως τα εκρηκτικά θύμιζαν πολύ Looney Tunes και τα εφε της έκρηξης καθόλου άσχημα για την εποχή. ;)
 
Looney Tunes:), το πέτυχες διάνα το σκεπτικό μου! :D
 
Πίσω
Μπλουζα