Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ (Jesus of Nazareth)

Rakeesh είπε:
Επισης οσον αφορα την καριερα του, επαιζε και στο γνωστη μας Σακα Ζουλου, αλλα δεν ξερω αν ηταν πρωταγωνιστικος ρολος. Παντως ειναι πιο πολυ voice actor σε διαφημισεις
Στο Σάκα Ζουλού, τηλεοπτική σειρά του 1986, ο Πάουελ υποδυόταν το ρόλο του Δόκτωρ Χένρι Φιν και όχι του Σάκα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εκείνο που με εκνεύριζε πάντα ήταν ότι έχανα τις τελευταίες σκηνές της σειράς, διότι το τελευταίο μέρος της μεταδιδόταν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μεταξύ 9 και 12 συνήθως και είκοσι λεπτά πριν το τέλος, φεύγαμε για την Ανάσταση και έτσι τις έχανα.
 
Juanita είπε:
Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ (Jesus of Nazareth, 1977), ΥΕΝΕΔ
Πρεμιέρα: Κυριακή 19/4/1981


Δε θυμάμαι χρονιά να μην έχω στρωθεί στην τηλεόραση για να απολαύσω την εκπληκτική σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι. Όπως επίσης δε θυμάμαι ποτέ να έχω καταφέρει να τη δω ολοκληρωμένη.

Συνήθως η προβολή της ξεκινά όταν είμαι ακόμη στην εκκλησία οπότε τα πρώτα 20' με 30' τα χάνω πάντα.

Να μην αναφερθώ στο τελευταίο μέρος που δεν προλαβαίνω να το δω αφού ετοιμάζομαι για την Ανάσταση.

Πρώτη φορά το είδα στον κινηματογράφο. Ήταν χωρισμένο σε δύο μέρη.

Το πρώτο το είχαμε δει τα Χριστούγεννα του '78 αν δε με απατά η μνήμη μου. Το επόμενο επειδή περιείχε τις σκηνές της σταύρωσης δε μας είχε πάει η θεία μου.

Το είδα λίγα χρόνια αργότερα όταν προβλήθηκε στο κρατικό κανάλι.

Ένα επιτελείο ιερών τεράτων της 7ης τέχνης, μια μαγευτική μουσική από τον Μωρίς Ζαρ και ένας αριστουργηματικός Ρόμπερτ Πάουελ - ίσως ο καλύτερος κινηματογραφικός Ιησούς - πλαισίωσαν τον Τζεφιρέλι ο οποίος με απλότητα, σεβασμό και μαεστρία σκηνοθέτησε τον "Ιησού..." χωρίς να παρεκλίνει από τις Γραφές.

Νομίζω πως η "Παναγία" της Χάσει και ο "Ιησούς" του Πάουελ είναι μέχρι και σήμερα αξεπέραστοι. Άλλα μεγάλα ονόματα που έδωσαν το παρόν στη σειρά ήταν:

- Άντονυ Κουήν

- Μάικλ Γιορκ

- Κλαούντια Καρντινάλε

- Ροντ Στάιγκερ

- Πήτερ Ουστίνοφ

- Λόρενς Ολίβιε

- Φερνάντο Ρέι

- Κρίστοφερ Πλάμερ κλπ

Τα γυρίσματα κράτησαν 4 χρόνια ('74 - '77) και έγιναν κυρίως στο Μαρόκο και την Τυνησία

YouTube - Jesus of Nazareth - best scenes - "Blessed are they..."
http://video.google.com/videoplay?docid=-3317769184533955398#'>http://video.google.com/videoplay?docid=-3317769184533955398#

http://video.google.com/videoplay?docid=-3317769184533955398#

Για το φίλο που θέλει ολόκληρη την ταινία .... και μία δώρο ακόμη :)

http://video.google.com/videoplay?docid=6343476934368886725#
 
Για άλλη μια χρονιά ετοιμαζόμαστε να το δούμε...Δεν ξέρω αν θα φανεί υπερβολή αλλά το να δω την ταινία κάθε Πάσχα είναι για μένα κάτι σαν το βάψιμο των αβγών...είναι ένα έθιμο...Είμαι 20 χρονών και όσο θυμάμαι τον εαυτό μου το βλέπω...Πιστεύω πως η λέξη αριστούργημα είναι λίγη και δε ''χωράει'' την αξία της ταινίας!!!
 
Εισαι 20 χρονων; Και τι μας το λες δηλαδη, για να ζηλεψουμε;

Αν εσυ εισαι 20 χρονων μια φορα, εγω ειμαι δυο. :D :D:D

Για μενα παντως, ο Robert Powell ειναι ο πιο πειστικος Ιησους κι ετσι ακριβως φερνω στο μυαλο μου την εικονα του αληθινου.
 
Είναι πραγματικά απίστευτος...η σύγκριση με όλους τους υπόλοιπους που είχαν το ρόλο πριν και μετά από εκείνον είναι αναπόφευκτη αφού η ερμηνεία του λειτουργεί σαν ''ταβάνι'' και πιστεύω πως δεν τίθεται θέμα να
 
bambinella 100 είπε:
Εισαι 20 χρονων; Και τι μας το λες δηλαδη, για να ζηλεψουμε;Αν εσυ εισαι 20 χρονων μια φορα, εγω ειμαι δυο. :D :D:D

Για μενα παντως, ο Robert Powell ειναι ο πιο πειστικος Ιησους κι ετσι ακριβως φερνω στο μυαλο μου την εικονα του αληθινου.
Εγώ σας ζηλεύω για όλα αυτά που έχασα!!! Για αυτό είμαι τώρα εδώ!!! :)

Όσο για τον Powell Είναι πραγματικά απίστευτος...η σύγκριση με όλους τους υπόλοιπους που είχαν το ρόλο πριν και μετά από εκείνον είναι αναπόφευκτη αφού η ερμηνεία του λειτουργεί σαν ''ταβάνι'' και πιστεύω πως δεν τίθεται θέμα να ξεπεραστεί ποτέ...απλώς θα εξετάζουμε κατά πόσο οι επόμενες (αλλά και οι προηγούμενες) ερμηνείες πλησιάζουν σε αυτόν...
 
Βρε, είσαι τόσο πιτσιρικάς?! :D Και τόσο τσάκαλος με τις ελληνικές ταινίες? :bow:

Πάντως θα συμφωνήσω με τον Dimitri10b. Όντως, κάθε χρόνο (μα κάθε χρόνο!) θυμάμαι να προβάλλεται ανελλιπώς. Όντως, είναι απόλυτα συνδεδεμένο με το Πάσχα!

Επίσης, θα συμφωνήσω με την Bambinella και στα 2 σημεία της απάντησής της: Ο Powell είναι ο καλύτερος "Χριστός" που έχω δει. Μακράν και με διαφορά. Ομοίως κι εγώ, όταν σκέφτομαι πολλές φορές τον Χριστό σαν πρόσωπο, του αποδίδω τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ηθοποιού - τόσο άρρηκτα έχουν συνδεθεί στο μυαλό μου!

Τελικά, χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη! :) Νόμιζα ότι αυτό το θεματάκι με τον Powell το είχα μόνο εγώ! :D

Παρεπιπτόντως, να υποθέσω ότι σήμερα προβλήθηκε και μάλλον την έχασα, ε?!
 
D@redevil είπε:
Βρε, είσαι τόσο πιτσιρικάς?! :D Και τόσο τσάκαλος με τις ελληνικές ταινίες? :bow:
χαχαχα όσα χρόνια έχω ''θητεία'' στον Ιησού από τη Ναζαρέτ άλλα τόσα έχω και στις Ελληνικές Ταινίες!!! Εγώ μάλλον κάπου τους είχα παραπέσει και βγήκα μοντέλο του '92...τουλάχιστον 40 χρόνια πριν έπρεπε να είχα γεννηθεί...

Ο Ιησούς θα αρχίσει να προβάλλεται από αύριο στις 9 στον ΑΝΤ1
 
Πιστευω οτι ο Robert Powell ειναι οπως τον περιγραφει ο dimitri10b. Μετρο συγκρισης για ολους τους προηγουμενους και επομενους ηθοποιους με τον ιδιο ρολο.

Και κατα τη γνωμη μου, δε θα ξεπεραστει ποτε. Αλλωστε πως ειναι δυνατον να ξεπεραστει η τελειοτητα;

Ξερει κανεις σας αν η σειρα αρχισε να προβαλλεται σημερα Μ. Δευτερα;
 
dimitri10b είπε:
Εγώ μάλλον κάπου τους είχα παραπέσει και βγήκα μοντέλο του '92...τουλάχιστον 40 χρόνια πριν έπρεπε να είχα γεννηθεί...
Πράγματι! :D

Τι να πω - ξανά respect! :D

dimitri10b είπε:
Ο Ιησούς θα αρχίσει να προβάλλεται από αύριο στις 9 στον ΑΝΤ1
Οπότε, ίσως φέτος κατορθώσω να τη δω από την αρχή, μετά από τόσα χρόνια!....

Ξερει κανεις σας αν η σειρα αρχισε να προβαλλεται σημερα Μ. Δευτερα;
Εκμεταλλεύομαι την ενημέρωση του Δημήτρη: από αύριο στις 9 στον ANT1 :)
 
Θα αρχίσει να προβάλλεται από αύριο Μ.Τρίτη στις 21.00, κανάλι δεν αναφέρω καν :D
 
Ευχαριστω πολυ, παιδια!
 
απ ολους αυτους τους ηθοποιους που ειδα να ερμηνευουν το συγκεκριμενο ρολο,πιστευω κι εγω οτι ο καλυτερος και ο ιδανικοτερος ηταν ο Robert Powell.Ηταν μοναδικη η ερμηνεια του,δε νομιζω να υπαρξει αλλος ηθοποιος που να ενσαρκωσει με τετοιο τροπο το δυσκολο και απαιτητικο αυτο ρολο.Ισως γι αυτο και προβαλλεται καθε χρονο την περιοδο της Μεγαλης Εβδομαδας η συγκεκριμενη σειρα
 
Μου άρεσε η σειρά, η μουσική ήταν καταπληκτική! Ιδιαίτερα μου άρεσε στο πρώτο μέρος που παρουσίαζε τα παιδικά χρόνια του Ιησού.
 
H συζυγος δεν πρεπει να εχει χασει ουτε ενα επεισοδιο απο το καιρο που ηταν παιδακι και εμαθε να διαβαζει υποτιτλους. :)

Αυτη τη στιγμη, μου εχει κανει καταληψη στην TV του σαλονιου και παρακολουθει τη σειρα σαν υπνωτισμενη - λες και την παρακολουθει για πρωτη φορα.

Η μουσικη ειναι οντως απιθανη και κατανυχτικη ταυτοχρονα.
 
Ο "Ιησούς από τη Ναζαρέτ" του Τζεφιρέλι είναι αξεπέραστος! Το πρωτοείδα ως κινηματογραφική ταινία σε δύο μέρη, όταν ήμουν μαθητής της Έκτης Δημοτικού, το 1978-1979. Το πρώτο μέρος Χριστούγεννα του 1978 στο "Ετουάλ" της Καλλιθέας και το δεύτερο μέρος Μεγάλη Εβδομάδα του 1979 στο "Ορφεύς" της Σταδίου. Στην τηλεόραση πρωτομεταδόθηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα του 1981 στην αλήστου μνήμης ΥΕΝΕΔ. Από τότε δεν υπήρξε Μεγάλη Εβδομάδα που να μην το είδα (αν και συχνά χάνω το τελευταίο επεισόδιο λόγω Ανάστασης). Η μουσική του Μορίς Ζαρ έξοχη, ο Ρόμπερτ Πάουελ υπέροχος Ιησούς και όλοι οι συμπρωταγωνιστές ένας και ένας, με ειδική μνεία στη μυθική Αν Μπάνκροφτ (στον ρόλο της Μαγδαληνής) και στον Μάικλ Γιορκ (στον ρόλο του Ιωάννη του Βαπτιστή).
 
οσο σκεφτομαι οτι στην αρχη τον ρολο ηταν να τον παιξουν ο νταστιν χοφμαν και ο αλ πατσινο αναρωτιεμαι αν θα ειχε την ιδια επιτυχια και πως θα ειχαν εξελιχθει οι καριερες τους....
 
Για μια ακόμα χρονιά φαίνεται πως θα καθηλωθώ μπροστά στην οθόνη βλέποντας αυτή την εκπληκτική σειρά. Και το αστείο είναι πως κάθε χρονιά ανακαλύπτω σκηνές και λεπτομέρειες που δεν τις είχα παρατηρήσει άλλες φορές. Τί άλλο πια να πει κανείς για αυτή τη σειρά. Το απόλυτο αριστούργημα!!!

Μια μικρή απορία: αυτή τη σειρά τηλεοπτικά την έχω συνδυάσει γενικά με την ιδιωτική τηλεόραση..νομίζω πως την πρωτοείδα στο MEGA κάπου στα 1990. Με εξαίρεση την πρώτη μετάδοση του 1981 στην ΥΕΝΕΔ, η κρατική τηλεόραση γενικά δεν την είχε ποτέ ξαναμεταδώσει? Προσωπικά πάντως στη δεκαετία του 80 δεν θυμάμαι να την είχα δει...αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω ας διαφωτίσει
 
Εγω θυμαμαι οτι ειχε μεταδοθει και το 1983..και απο τοτε δεν ειχε ξαναμεταδοθει απο την κρατικη τηλεοραση
 
Πίσω
Μπλουζα