Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ (Jesus of Nazareth)

έχουν ανέβει στο διαδίκτυο, σκηνές από τα παρασκήνια όπου παράδειγμα ο πρωταγωνιστής κάνει τσιγάρο ή ο σκηνοθέτης είναι δίπλα στον εσταυρωμένο. Είναι τέτοια η ποιότητα της σειράς που την έχουμε ταυτίσει με την Μ. Εβδομάδα και τα Θεία Πάθη που οι φωτογραφίες με ξένισαν...σαν να μην ήταν σειρά αλλά κάτι διαφορετικό! Η ερμηνεία του Χριστού είναι απλά εκπληκτική σε αυτή την σειρά...
 
perlastar είπε:
βλέπουμε μόνο μία φορά το Χριστό να εμφανίζεται ανάμεσα στους μαθητές του
Τον δειχνει ή δειχνει μονο τη σκια του; Αυτο με τη σκια το θυμαμαι, αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι απο καποια αλλη ταινια
 
Όχι, δεν δείχνει σκιά, τον δείχνει πραγματικά, αλλά μία μόνο στιγμή. Είναι ανάμεσα στους μαθητές του, κοιτάει την κάμερα λέγοντας κάποια τελευταία λόγια κι αυτό ήταν.
 
Ιδού και το άλμπουμ που είχε εκδώσει η PANINI το 1977 για την ταινία -μόνο στην Ιταλία-, το οποίο έχω συμπληρωμένο. Οι φωτό είναι από τη συνάντηση retromaniax της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Ιούνιο, όταν το είχα πάρει μαζί μου...

attachment.php


attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@ΤΑΣΟΣ ΚΡΙΤΣΙΩΛΗΣ Τάσο πολύ ωραίο το άλμπουμ σου! Είναι αγορασμένο από Ιταλία εκείνη την εποχή που κυκλοφόρησε ή μετέπειτα?

@perlastar Επομένως ούτε Ανάσταση δείχνει ούτε τίποτα λοιπόν. Βέβαια θα πεις μπορεί και να μην είχαν τα μέσα να δείξουν τέτοια εφέ. Ποιος ξέρει. Ακόμη το άλλο σενάριο που σκέφτηκα είναι μήπως απλά ήθελαν να παραστήσουν τα πάθη του Χριστού μέχρι την Ανάσταση χωρίς αυτήν ώστε η σειρά να είναι απόλυτα δραματική.

Και μην ξεχνάμε ότι τον Ιωσήφ τον ενσάρκωσε ο Γιώργος Βογιατζής.

vogiatzis.JPG

vogiatzis.JPG
 
Είναι πιθανό Johnny, πάντως εγώ ξενέρωσα άσχημα με αυτό, γιατί όπως είπα δεν μπορεί να δίνεις σημασία στην κάθε λεπτομέρεια και να κλείνεις έτσι. Αρχίζω και σκέφτομαι ότι μπορεί να το έκαναν και εσκεμμένα, για θρησκευτικούς λόγους, δεν ξέρω.
 
Αν δεν κανω λαθος η Ανασταση δεν αναφερεται ως διήγηση στα Ευαγγελια, το οποιο ειναι λογικο, αφου δεν υπηρξε κανενας μαρτυρας. Η ανασταση στα Ευαγγελια φαινεται απο τη στιγμη που οι γυναικες βρισκουν το κενο ταφο, και κατοπιν εμφανιζεται ο Ιησους μπροστα τους.

Και στη σειρα ετσι "φαινεται" η ανασταση, προφανως για να συμβαδισει με τα Ευαγγελια, αλλα και πιστευω για αφηγηματικους λογους. Διαφορετικη συγκινησει νιωθεις ως θεατης με το να τα βλεπεις ολα μπροστα σου, και διαφορετικα με το να εμφανιζονται ολα σιγα σιγα.
 
perlastar είπε:
Αρχίζω και σκέφτομαι ότι μπορεί να το έκαναν και εσκεμμένα, για θρησκευτικούς λόγους, δεν ξέρω.
Και αυτό το σκέφτηκα και είπα να το γράψω. Ποτέ δεν ξέρεις τι κρύβεται από πίσω...
 
Dartacan είπε:
Μια χρονιά (κάπου ανάμεσα σε 92-95) θυμάμαι ότι για πρώτη φορά η προβολή ήταν το απόγευμα. Ήταν και η πρώτη φορά που κατάφερα και είδα το τελευταίο μέρος.
Ναι νομίζω ότι το έδειχνε το MEGA εκείνη τη χρονιά (92, 93? κάπου εκεί) και ήταν η μόνη σαιζόν που παίχτηκε απόγευμα. Νομίζω θα ήταν προτιμότερο να τη βλέπαμε απόγευμα, βολεύει περισσότερο για εκείνες τις μέρες.
 
Το '92 νομίζω ότι είχε παιχτεί στον Αντ1, γιατί στο Μέγκα θυμάμαι ότι την ίδια ώρα έδειχνε την ταινία Ορατότης Μηδέν!
 
οχι σιγουρα παιχτηκε απογευμα και το 98-99 απο το star channel και μαλιστα θυμαμαι οτι ηταν και στην γλωσσα των γραφων και τα περισσοτερα δεν τα καταλαβαινα
 
θανος είπε:
οχι σιγουρα παιχτηκε απογευμα και το 98-99 απο το star channel και μαλιστα θυμαμαι οτι ηταν και στην γλωσσα των γραφων και τα περισσοτερα δεν τα καταλαβαινα
Τι εννοείς? οι ελληνικοί υπότιτλοι είναι σε δημοτική. Αν κάποιες περικοπές των ευαγγελίων είναι και σε καθαρεύουσα δε νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολα να τα καταλάβεις.
 
Στο πνευμα των ημερων θα υπάρχει προβολή από την Μ.Τεταρτη έως το Μ.Σαββατο στις 8 το βράδυ στον ΑΝΤΕΝΝΑ...
 
Μα δε γίνεται Πάσχα χωρίς αυτή τη σειρά. Είναι πια ταυτισμένη στο μυαλό μας με την Μεγάλη Εβδομάδα. Τι άλλο να πω για το θέμα. Έχουν ειπωθεί όλα παραπάνω. Καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο. :)
 
Η πιo επιτυχημένη σειρά με σοβαρότητα και σεβασμό στο σενάριο. Μας συγκινεί πάντα τις άγιες μέρες που προβάλλεται στην τηλεόραση.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
οντως το εχουμε δεδομενο καθε χρονο να βαζει αυτη τη σειρα και εμεις να την βλεπουμε!!

Πολυ επιτυχημενη και παρα πολυ ωραια σειρα!!

Εκτος Τεταρτης που θα σχολασω αργα ,τις υπολοιπες μερες θα την δω!!
 
Η αλήθεια είναι αυτή. Πλέον τηλεοπτική Μεγάλη Εβδομάδα χωρίς αυτή τη σειρά δεν νοείται. Την Κυριακή των Βαϊων εν τω μεταξύ δεν είδα διαφήμιση και παραξενεύτηκα. Όπως βλέπω όμως θα την προβάλλουν από τη μέση της εβδομάδας και μετά.
 
johnny19818 είπε:
Η αλήθεια είναι αυτή. Πλέον τηλεοπτική Μεγάλη Εβδομάδα χωρίς αυτή τη σειρά δεν νοείται. Την Κυριακή των Βαϊων εν τω μεταξύ δεν είδα διαφήμιση και παραξενεύτηκα. Όπως βλέπω όμως θα την προβάλλουν από τη μέση της εβδομάδας και μετά.
από Μ.Πεμπτη εως Μ.Παρασκευη η διαρκεια θα ειναι 2.5 ωρες και το Μ.Σαββατο από τις 8 το βραδυ εως τα μεσανυχτα...
 
Πίσω
Μπλουζα